Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2013 12:00 - ЕДНА ПРОПУСНАТА МЕСЕЧИНА...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1746 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 14.07.2013 15:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                    ЕДНА  ЗАГУБЕНА  ЗА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ

                              СРЕЩУ  МАФИЯТА  МЕСЕЧИНА

 

     Вчера всички новинарки и кореспондентки съобщаваха, че протестите срещу мафията, която управлява задкулисно страната продължават вече 28 дни. От интервюираните протестиращи узнахме, че от утре /б. м. от днес, 12. 07./  протестите навлизат в нов цикъл, който ще бъде доста различен – маршрутът няма да бъде традиционният, изявите на протестиращите няма да бъдат обявявани предварително, те ще се „втвърдят”, за да бъдат чути от министър-председателя Оглушарски.

   Слушайки новинарките се сетих за кравите на мои познати от с. Буковец, бай Иван и жена му, със същото име Ивана. Познавах ги тези хора, помагах им докато работех в най-трудните години след 1989 г. Тогава и хляб се купуваше трудно, а какво оставаше за сол за животните, без която те не могат. Родени в планината, цял живот гледали крави, те така се бяха привързали към тях, че когато кравите им раждаха нищо друго не съществуваше за тях. След успешното раждане плачеха и черпеха ако се случех при тях с крушова ракия, но понеже аз обичам мляко, даваха ми коластра. Тя наподобява смес от масло и извара, а след сваряването придобива леко кафяв цвят. А сега се връщам на темата – месечината - но ще я разгледам в друг аспект.

    Месечина тук по Шопско наричат цикъла на кравата, който трае 28 дни. Наименованието идва от дните за един лунен цикъл. Месечината на кравата се следи стриктно от стопаните й. Между осмия и петнадесетия ден от началото му кравата трябва да се заведе на бик или да дойде ветеринар, който да я осемени изкуствено. Заявката се дава така, че тази операция да се извърши веднага след осмия ден, защото тогава телето се ражда най-жизнено. Ако осеменяването се извърши към петнадесетия ден, телето било неелаво /остаряла яйцеклетка?/. Ако стопаните, затиснати от много работа пропуснат да сторят това с някоя крава, те казват: Изпуснахме месечината на хайванчето! Това означава, че телето ще се роди с 28 дни по-късно, което е загуба за стопаните.

   Подобно на стопани на крава, които са пропуснали месечината й, по същия начин и протестиращите пропуснаха шанса си да свалят мафиотската кукла Олигархски в първия цикъл на мирните протести. Линията на мафията, която неглижира протестите и не разрешава на куклата си на конци да „разтури седенката” също ще бъде различна в новия цикъл -  тенденцията е да се „втвърди” и тя по отношение на протестите.

   Не съм редовен участник в демонстрациите, но следя тенденцията им. Трудно ще доведат те до промени на министри и депутати, защото това са хора, договорили се с мафията да й служат, срещу което тя ще им се отчете и ще ги крепи докато изпълняват поръченията й. Привеждам примери с Надето и гаража на ЦК, с царо и горите на Рила. Върви и друг процес - чрез вестниците на мафията и спявките в подкрепа на Олигархски,  неориентираните биват манипулирани много майсторски.  Така се случи през февруари, но тогава много брутално. Редом с демонстриращите има и разработени от ДС, които за разлика от импровизаторите много добре знаят какво искат и как да го направят. За тях отклонение от спуснатата им от Центъра линия на поведение е недопустима - на службите те дължат постовете си, имотите си, всичко. Всичко това е ипотекирано пред ДС и може в миг да им бъде отнето чрез компромат, отваряне на досие и др.

    Ето и подметнати пениси от орално изяваващи се чрез микрофоните на протестиращите платени агенти:

Виновен за всичко бил Олигархски! Не чувал протестите на хората, не се махал веднага. Оглушарски?

    Не Орешарски е виновен за това, което става сега в България, той е един от хората без морал, съзрял възможност да стане богат за сметка на хората, лъгани вече почти четвърт век или пък е зависим от службите. Играта върти мафията, той е част от играта. Преди изборите лично Станишката го посочи като най-подходящата фигура за премиер, което ми дава основание да мисля, че той е спяща клетка, която бива активирана при необходимост от Центъра. Договорено е вероятно какво ще има и за него. Ако можеше, след като вижда, че сега всеки споменава негова майка, той отдавна да се е разкарал, но му не дават. Ползват го за пионка, за бушон, който да гръмне в един момент и така да се спасят стоящите над него. Бать Боко по едно време каза, че виновен /едва ли не за всичко/ по време на мандата му е Дянков. Гръмна Дянков, но пък другите, останаха дори първа политическа сила в сегашния парламент, добил популярност с израза „на мафията”. Същото ще се повтаря и с Олигархски. Той е дал 5 лв. да се хване на хорото, сега дава много пъти по пет за да се пусне, но му не дават. Води се независим, подкрепян от БСП и Куневицата. Истината е, че нищо не зависи от него. Колко нависоко стоят обаче тези, които му дърпат конците личи от факта, че силната фигура на мафията, Лютиф Местан, също опита да се представи за неин бушон: Той бил предложил Дялан Пеевски за шеф на ДАНС, разбирайте, предложението не идвало от Центъра. Дялан Пеевски ще бори корупцията, мафията, олигарсите, ще бди за националната сигурност? Получи се обаче страничен ефект: Докато Олигархски извряска, Местана му го натряска. И хората се осъзнаха кой на кого служи.

   Едно отклонение:

   Центърът е инвестирал много в Местан, поемайки разходите за обучението му, подготвяйки го за агент за внедряване в Културата. А що ще прави едно ченге в Културата? Ще кеси на някакъв пост, ще се ослушва и вечерта ще пише материали за Центъра. Да следят там нагласите, да знаят персонално кой какво мисли. Възродителният процес, където той бива по-късно пренасочен и ролята му там стават причина  да бъде преместен от Културата в политиката начело на кухата партия ДПС, където той е най-важната фигура. За параван до преди година му служеше Доган – циганин, неинтелигентен, разработен за агент-провокатор. Га го видиш, гаче ли чадър в гъзъ ти разтваря. Край на отклонението.

   Минавайки покра НДК видях и митинг на подкрепящи Олигархски. Митингът се състоеше от около 100 – 150 души, според мен предварително натегнати в партийните им менгемета и засилени към митинга. Още като ги видях, ми стана ясно, че това са заблудени стари хора, които са мислели само чрез парторга си, но видях и според мен активирани от Центъра агенти. Една баба говори, но такава гнъс излъчваше, каквато притежават само служителките в Строителния надзор в Общините. Друг един орел с ориз с къдрава бяла коса взе думата и доразви тезите на бабата. Атаката му бе срещу президента, комуто плакатчии искаха инпийчмънт заради разедияването на нацията, а с викове другите баби и старци го заплашваха с проникване във всичките му телесни отверстия. Една баба с дарба на артистка после се качи на сцената. Тя подскачаше от вълнение като момиче, узряло първата си яйцеклетка и крещеше като фолкаджийка. Разбрах, че при една от тези демонстрации е дошъл автобус с около 40 цигана от Самоков, спонтанно решили да подкрепят Олигархски. Орално изявяващите се пред микрофона изведнаж промениха линията - забравиха за Плевнялиев и подеха нова тема, да защитават турското малцинство в България.  Не по тяхна вина били турците тук, трябвало да имат и те представители в парламента. Защитиха и Атака, която в този труден за България момент крепи живота на страната. Свещенна простота!

    Никакви турци не представлява ДПС, това са агенти на ДС, маскирани като такива. Това го знаят и неграмотните турци по махалите си в Източни Родопи и казват, че те нямат нищо общо с ДПС, които са хаирсузи. Нима участниците в митинга на приятелите на Олигархски го не знаят? Мисля, че го знаят, но нямат избор – те трябва да са тук и трябва да кажат каквото им е поръчано от Центъра. Едва ли назначението н една заместничка на Олигархски, която му назначиха по време на първата месечина на протестите е станало без повеля от Центъра. Нейната постъпка е равностойна на тази на Ева Браун, която в дните на превземането на Берлин се жени за Хитлер. Колко ли яко я държат службите тази госпожа, та да не се възпротиви тя срещу тази нейна противоестесвена употреба?

   Лошото обаче е друго. Тези,  подкрепящи Олигархски са разработвани предварително и сега биват активирани с определена цел. Импровизаторите обаче на големия митинг имат различни идеи как да се оправят нещата, които са доста различни и поради това подлежат на манипулации. Манипулаторите имат медии, имат и професионалисти по заблудите – Слави, Барека, Андрей Райчев, - част от активистите на мафията. А те са много. Работили са за ДС с години и продължават да работят. Идват с един цели, после ги променят. Участват в една партия, после преминавант в друга. Говорят едно, после се абортирват от него, запяват нова чалга. Ако се провалят някои от политиграчите, на тяхно място идват нови, още по разработени като политпроститути, и те от школата на предишните. И нищо не се променя – бедните стават все по-бедни, богатите – по-богати, младите хора напускат стрната, тук се настаняват трайно ромове. Културата е в режим на свободно падане, тя бълва примати без ценностна система, които ще довършат страната. Цари ужасяваща престъпност. А най-отгоре – олигарсите и феодалите. Първите - производни на бившите шефове на отдели от ДС, вторите - на отсъствието на държавата извън големите градове. Хората от градовете едва ли знаят, че във всяко населено място има феодал. Най-близкият град с феодал до София е Перник. Тамошният феодал е близък на Първанов, държи общината, управлява бюджета и сделките й с фирми, заведенията – всичко!

   Голяма част от хората не знаят тези факти и си мислят, че нещо могат да променят. Могат, но то ще е козметично, за кратко време, ще ги излъжат и после забавянето ще бъде компенсирано. Виждат се съмнителни хора по митингите, но видно от излъчването на някои от тях, те са хора на ДС. Учили са на Запад на разноски на ДС, сега се връщат и ги включват в схемите. Тези хора са разпознаваеми дори без пряк контакт с тях. Ще дам за пример един, временният премиер. Типичното му излъчване ми напомня израза: Ченге, та дрънка. Ако се провери къде са пребивавали тези хора, почти всички идват от Америка. Разработвани са от Джордж  Сорош и др. идиоти, работещи върху затриването на Европа чрез залагане на бомбата за циганизацията й – мултиетнически държави с пазарни отношения във всичко, интеграция на ромовете и всички условия за тях те да растат в геометрична прогресия. Всичките у нас на държавни постове са ченгета, а ако има неченгета, те са заблудени и ченгетата ги употребяват, включвайки ги измежду тях докато се осъзнаят, след което ги изхвърлят от играта. Такъв бе проф. Божидар Абрашев, който заплати за грешката със живота си.

   Независима ли е съдебната система, където ВСС е избран на квотен принцип? Независим ли е главният прокурор, който пледира за оставането на  Дялан Пеевски в съдебната система колкото и пъти да го тургат на друга работа? Защо главният прокукор защитава лице от ДПС, което е метастаза на ДС? Ако главният прокурор иска, може да извърши проверка относно назначаването на Дялан Пеевски за шеф на ДАНС и така ще се разкрие кои дърпат конците на Олигарски. Ама той нещи.

  Лошото според мен е, че има и интелектуалци, които не разбират тези връзки на мафията с държавата и насочват острието на творбите си към личности, кукловодени от мафията. Това не води до нищо полезно освен до това, че примати от днешната власт ще бъдат свързвани един ден с творци, които са честни хора, защото са писали срещу тях стихове.

   Хора, изявяващи се по методите на ДС има и в Блог. бг. Там има група многониковци, които биват активирани или се активират сами и съгласуват изявите си срещу определени творци. Възможно е да ги активира и някоя служба. Но пък в Блог. бг има и хора изключително интелигентни, творци с инвенция и социална насоченост на творбите си. Има и отлични политически анализатори, контрапункт на политппоститутите, които ни явяват по медиите или чиито проститутщини публикуват по страниците на вестниците на мафията. Те правят честни и задълбочени анализи, а подходящи на написаните от тях статии от други автори те поместват в блога си, за да станат статиите още по-известни. На тези хора изявата на „независимата” Миглена Кунева, и тя активирвана от Центъра, не минава. Чий го търси тя във Варна, където била покрепяла един от независимите кандидати ведно с БСП. Защо независимият трябва да бъде подкрепян от партия, и тя куха като ДП С? Не се уточнява на целия кандидат ли е навирвала Куневицата рейтинга му или само на част от организЪма му.

     Започвайки с месечината на кравите, завършвам с нещо друго. Блогърите сигурно са наясно, че писаното от тях се следи и анализира от Центъра. Това едно поле за изява на хората, не е възможно то да не се следи. Сега възможностите за следене са още по-големи, защото това се извършва по електронен път. Пътуването по градския траспорт може да се проследи чрез картата, пътуването из страната – чрез мобилния телефон. А писаното в електронното простнаство – това го може всеки хакер. Ако се знаят насгроенията на хората и ако те не отговарят на нтересите на мафията, която ги е яхнала е по-лесно да се направят разрабтоки срещу определени тези, личности, да се измислят компромати или да се извадят факти от личния им живот и така те да бъдат отстранени акто конкуренти. Чрез базата данни на полипроститутите ще бъдат възложени поръчки за нови, актуализирани лъжи и коментарии, при които истината ге да обясняват с лъжи. И за който се справи най-успешно с поръчката олигарх ще стане, ще придобие игрища за голф по морето и по страната.

   

    /Следва продължение/                                                       image

                      Новият месия? 

  

 

 

 

 

 

 

 

 



Гласувай:
7



1. freeoldmen - Много образно!
14.07.2013 14:57
И много истинско!
Поздрави!
цитирай
2. shveik5 - Шестстотин месечини пропуснахме докато чакахме едни хора,
14.07.2013 15:32
които отричаха капитализма, да построят комунизЪма. После още триста месечини ни скриха пак същите , докато запретнаха ръкави да ни показват, че и капитализма пак те го могат! И от двете нищо не излезе!


Горан Брегович-месечина

Няма вече слънце,
няма вече и луна.
Няма мен, няма теб,
нищо не остана.
Тъмнината ни покри
и питам се, моя драга:
Какво ще се случи с нас?

Месечина, Месечина,
йо, йо.
Слънцето блести, слънцето блести,
йо, йо.
Oт небето...

Никой не знае, никой не знае.
Никой не знае какво е това.

http://tekstove.info/browse.php?id=4672
цитирай
3. mt46 - Поздрав, Коста!
14.07.2013 18:38
Оставката на Орешарски няма да реши проблемите... Новото правителство трябва да работи поне 100 дни, да направи "ревизия" на старото... Бързи нови избори, без нужните законови промени, няма да променят Статуквото... Колкото и абсурдно да звучи, протестите срещу мафията и олигарсите, работят в интерес на последните... Колкото по-нестабилна е страната ни - толкова по-добре за мутрите...
цитирай
4. demograph - Ох...Дори и ти си нямаш предства колко"хрисими" и "образовани" хора са в заговора срещу свободата...
16.07.2013 18:08
Срам ме е да ги назова. Лаячите ги махни. Поздрав.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12191106
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031