Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2013 00:24 - ЕДНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2412 Коментари: 1 Гласове:
11

Последна промяна: 28.06.2013 08:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                                                    Посветено: 
ПРЕДЛОЖЕНИЕ КАК ДА ПРЕБОРИМ ЛОШОТО В НАС

 

      Всеки човек има добри и лоши черти на характера си, които са определящи за начина му на общуване с другите хора. В някаква степен човек може да култивира тези свои черти ако ги осъзнае ведно с упознаването на самия себе си, което е доста труден и продължителен процес. Ако лошите черти преобладават и човек не съумее да установи баланс на противоречието, заложено в него, той може да се превърне в нещо страшно – да не бъде в състояние да прави нищо добро, да се кара с всеки и това да се превърне в негова потребност. Ако попиташ такъв човек защо така прави, отговор от него ще получиш колкото от пора защо смърди.

     Това се отнася за хората, но понякога с лоши постъпки се изявава и най-висшето Божие творение – поетите. Между тях има такива, които не се поучават от надарените с по-голям талант и енергията на таланта им -доколкото го притежават - се изражда в опити  да  прекършат вдъхновението на превъзхождащите ги по талант, да отнемат част от вярата им в това, което те правят, да ги обидят или принизят сътвореното от тях, да се вмесват в личния им живот. Често има такива опити. Още по-изобретателни в това направление са хората, които всичко красиво на този свят ги дразни - те са негови врагове във всичките му разновидности. Това са най-нещастните хора на света, защото те не могат да открият красотата около себе си, да се вдъхновят от нея - техният свят е уродливото. Щом някой е с тланат, той е техен враг! Добър пример за това са актрисата Надя Дункин и надзирателката й в кариерата в Скравена, историята е позната. Има такива изроди и в блога с по няколко ника. Те пишат на самите себе си, коменетират се сами, химнословят се, провеждат „дискусии” по отношение на някой творец с провокативни цели, протовопоставят го на друг, макар коментираните личности да са близки по творчески идеи или като личности. Замислят се и по-сложни разраблотки. За гдето са допуснали това статукво в Блога, администранторите му са си направо за опрашване и то като за наказание, защото това им е известно, но то продължава. Това води до тургане на „творящи” чалга примати на първата страница, макар мястото им да е след последната. Така администраторите отприщват в Блога възможността злите хора да надават злоба чрез постингите си, обиждайки добрите директно, чрез реплика към кух, „сътворен” от тях коментар или чрез уйдурма на многониковци. Това снижава нивото на Блог. бг.

   Защо хората се карат Мефистофел обяснява на Фауст така: Човек ако няма спътник, който да го дразни в жизнения му хът и така да го подтиква към дела, човек притихва в ленност празна. Но дори дяволът, който е прастар не може да си обясни как тъй мъж с жена се карат. Аз пък не мога да си обясня, как така поет с поет се кара. И едното и друго са постъпки, нямащи нищо общо с естественото Божие употребление на човека по земния му път.

    Към тези, които все подхождат с лошо – имам предложение:

    Вместо да измисляте за този, когото недолюбвате, защото е на по-високо ниво от Вашето нещо, с което да го обидите – а измислената лошотия се преживява негативно и от автора й! - снимайте едно красиво цвете в планината и му го изпратете по електронен път. Аз знам къде има много красиви цветя и ще Ви отправя към няколко региона: вр. Кокез /Билка/, Баюви дупки, Северния Джендем, Мермера – Черна поляна, Хайдушки камък. Има ги много и по преходите Ком – Емине, Ком – Тимок. Цветя има и в други региони, напр. Плана, но са много лесно достижими. Докато се достигне до тези отдалечени места, докато се открие достойно за снимка цвете, минава доста време, нужни са усилия. – така човек има достатъчно време да остане сам със себе си, да премисли постъпката си, да направи стъпка към упознаването си. Една велика наша поетеса казва, „Не всекиму дадено е, път към себе си да открие!” 

  А на тези, които по-трудно ще се решат да постъпят както им казвам предлагам доста цветенца, оригиналът на които пазя с висока резолюция в компютъра си. Те са така различни, че от тях може да се подбере необходимото за целта. Не може да се намери обаче между цветята такова, което да бъде приложено с цел нанасяне на обида. Дано някоя билкарка да напише имената им.

  Ето и предложението ми:

   

 

     



image#

                                       Смешна картичка

image



image



image

                        Подходяща картичка за сладка дебеланка.
            Текст: На слабите момичета никой не им предлага!

image



image



image

                  Подходяща картичка за момиче на 20 х 4

image

                 Подходяща картичка за момиче, което съзрява....

image



image



image



image



image



image

Подходяща картичка за слабурана - ще я духне вятъра.

image



image



image

Докато бръмбарката се храни, бръмбарът е измислил интересно занимание с нея, което ще осигури бръмбарчета и след тях. Така е по-добре, отколкото да се карат...

image



image



image



image



image



image



image

  Вместо да се карат и обиждат, пеперудът и пеперудата са преминали по същество.

image



image



image



image

Подходяща картичка за жена или момиче, което пише стихове с генитална тематика.

    Следват два примера с блогъри, които под влияние на този мой постинг загърбиха грозните имена на блозите си и ги промениха така, че те вече са и благозвучни и привлекателни. Помествам старата и новата им снимка и промяната на имената:

image

               Старият ник: selskajamutra.blog.bg

image

Никът след промяната - gradskamutra.blog.bg

image

                    Старият ник: sloku4e.blog.вg

image

                         Новият ник след промянатаа: dobrokuche.blog.bg 

    В линк ще приложа една много велика творба с актуална тема - борбата между доброто и злото. Във втората част погребват загиналите в борбата за добро, четвъртата част е марш към по-добро бъдеще.





Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kasnaprolet9999 - Много добро предложение. :ежду ...
29.06.2013 22:57
Много добро предложение. :ежду цветята има билкия ето имената им-можеш да ги нанесеш под снимките чрез опцията редактиране.
1-жълт кантарион и бвл равнец.
2-глухарче
3-подрумиче
11-дива ягода
14-жълто еньовче
15 жълт кантарион
21-зим-зален
22-планински очиболец
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12288261
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930