Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2013 14:49 - ЧЕТИВО ЗА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РБ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2107 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 27.06.2013 19:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

               ЧЕТИВО  ЗА  ГЛАВНИЯ  ПРОКУРОР  НА  РБ

 

    Месец-два преди изборите туристическата ми дестинация бе Врачанският Балкан. За голяма моя изненада при едно от пътуванията ми бързият влак за Видин-Лом, тръгващ сутринта от София бе пълен с някакви съмнителни субекти. Едва намерих място в едно купе. Никой не говореше в купето, според мен в него пътуваха ромове, с които бяха насвяткани всички вагони. Така и се оказа. При идването на кондуктора те казваха, че не говорят български и показваха нещо- билет и л. к. може би, не гледах какво. Не изгледаха обаче башромове, само по излъчването им се досетих какви са, но пък миришеха като порове.  В купето влизаше периодично един нашенски ром с черни дрехи с жълти метални красоти по тях, говореше им агресивно, с чувство на превъзходство, караше им се на цигански език. Към средата на пътя за Враца ромовете в купето при мен извадиха пресен чесън и хляб и започнаха да ядат – хипербедняшка сцена. Така се размириса – то и преди си миришеше, -  че напуснах тая смрад. Имаше отвън хора без места - влакът бе препълнен! – включих се в разговора с тях. Те твърдяха, че това са власи – румънски цигани, които идват тук и нашите ромлидери ги регистрират за изборите. По време на изборите ще дойдат отново, а други оставяли пълномощни. Поемали се разноските им в България, в тях влизало и разходка с влак от Видин до София. Трябва да има някаква организация, си мисля, защото все някъде са нощували тези румънски ромове, а за да пътуват толкова рано сутринта са били  докарани до гарата със специални автобуси или някои са ги довели с метрото.Тези разходи според хората се поемали от тези, за които ще си подадат глъсеца и накрая ще получат някаква скромна сума, вероятно 20-50 лв. Имало си мениджъри за тази цел. Хората предполагаха, че това ще бъдат гласове за ДПС, за които обикновено гласуват ромовете. Не, че ги предпочитат - те не знаят въобще какво правят - но от ДПС давали най-много. Пазарна икономика! Такива групи румънски ромове отсядали във Видин, Лом, Василовци и другаде покрай ж. п. линии.

   Същите тези хора казваха, че бизнесът с ромгласовете по Видинско вървял откакто се правят избори. Ромове за изборите идвали и от други съседни страни, разказваха хора – от Босилеградско в Кюстендил, където местните ромлидели с връзки в общината и полицията ги регистрирали на несъществуващи адреси или по стотици на действителен адрес, в Благоевград и Петрич идвали македонски ромове. От Одрин преди идвали също изборни екскурзианти-ромове, но слабо. Там вече нещата се уреждали на место – така се спестяват пътни и дневни.

   Докато бях в Западните покрайнини ме обвиниха, че защото съм възрастен, гласувам за БСП и поради това комунистите в България отново спечелили изборите. Казаха ми още, че от пиротската махала Бензиностанцията  много ромове имали двойно гражданство и  за избори идвали да гласуват в България, което било бизнес за тях.

    Хората във влака не казваха със сигурност за кого ще гласуват ромовете, но предполагаха, че всичките тези румънски граждани ще гласуват за ДПС, защото тази партия плаща най-добре. Вероятно дават по 50 лв. на глъсец, но поемат и другите разходи на ромовете – пътни, дневни, нощни, храна. Друго, което чух е, че някои ромове не били изрядни с докуменитете си и да не им губят гласеца ги пренасочвали към изборни секции с хора на ДПС из страната, където ги вписвали с фиктивно местоживеене в Своге. Номерът минавал. Ако не, със сигурност в изборната секция ще попитат: Защото като си от Своге идваш да гласуваш тук, а този въпрос ще остане без отговор от страна на незнаещия български румънски гражданин и ще се получи неудобно, тупик.

   Картинката поне за мен обаче се проясни след като публикуваха разходите на партиите за изборите. Оказва се, че сравнително малката партия ДПС е направила най-голям разход с тази цел. ГЕРБ и БСП са с по-малки разходи, а разходите на Атака са точно колкото партията им е получила от бюджета.

   Да анализарам тези факти – да се занивам с аналните истории около последните избори? – това няма да сторя. Поне за мен е ясно: Да дойдат в България ромове от Западните покрайнини, от Македония и Румъния според мен причината е, че им е било платено и то от ДПС. Това се вижда от направените от тях разходи, които не могат да скрият при одита. Дадени са им доста пари от бюджета, те ги изхарчват по време на изборната кампания – това според мен е доказателство, ча са плащали за глъсове. И няма как да не сторват това, защото тяхната партия е куха - тя е създадена да заблуждава пострадалите български турци по веме на възродителния процес и играейки на този кон да служи на олигарсите. Българските турци отдавна знаят, че ДПС няма нищо общо с тях, но са хванати яко. Затова техните гласове за ДРС намаляват и ако се стигне до нови избори ромлиделите ще вдигнат поне двойно мизата за всеки глас и за...комисионните за тях. Там отиват парите от бюджета за финансиране на партите с гласове над 1%, и за тези уйдурми плащат хората. Но това едва ли ще спре падението на „партията” им, никой не им вярва повече.

  Не само за ромове отидоха парите на ДПС, но и за много гласове от Турция. Изнесено бе, че в секциите се падало по няколко секунди за оправяне на единица електорат, което е физически невъзможно. Значи и там са вървели същите дпс-уйдурми  както тук с ромовете от съседните страни, а по всяка вероятност и с българските граждани от този етнос. Трябва да има някакав връзка фактът, че преди изборите ромовете си вадят лични карти, които иначе им пречат, а хората в гетата стават много. Чувал съм, че преди избори Столипиново надминава 100000, а след избори се свива на 70. Твърди се за къщи с регистрирани по местоживее в тях по 100 рома. Трябва да има нещо!

    Потърси ли някой отговорност на тези „мениджъри” и „безнесмени”? Не, разбира се. Цял влак с румънски ромове, но никой не се итересува защо наши /видински/ ромове ги водят на разходка до София. Какви са мотивите им? Гласували по за няколко секунди в изборните секции в Турция, никой не се интересува как е ставало това. За толкова секунди не може да се влезе, отиде до урната и да се излезе. ЦИК каза, че изборите са честни и с това изборите приключиха. Резултатите са налице – подменен вот - не гласовете на хората за личности и партии ще решават поблемите им, а тези, които плащат и могат да дърпат конците на „избраните”. Които вероятно платиха сметките и на тези, които с глъсеца си ни определиха как ще живеем след изборите, напр. румънските ромове, които бяха във влака,  наричани още власи или мамалигари, оттакък Връв,Куделин, Ново село и Видин.

    Ако аз бях главен прокурор, по същество – защитник на държавата – щях да се самосезирам и да разпоредя проверка на изборни секции във Видин, в Кюстендил, в Благоевград, в Петрич, в Своге, в Бурса, в Одрин и Истанбул. За се тресе държавата така днес тази е една от причините –

подеменият вот при изборите, но май има и друга причина– държавата ни отново няма защитник, б. м. главен прокурор.

   Колкото я свършиха Татарчев, Филчев и Велчев, толкова ще я свърши май и тоя.

   А кой ще защитава хората от бедите, които престъпниците необезпокоявани от имунната система на държавата - правосъдието стоварват върху тях.   Бездействието на главния прокурор от този висок държавен пост носи беди на всички, включително и на съгражданите му от Пловдив. Благодарение в някаква степен и на главния прокурор за първи път от 1878 г. на пловдивчани им турнаха отново валия.

     Да им е честита  новата придобивка, дано валията да им оправи проблемите. И ще стори това със сигурност, като първото му решение ще бъде да набута начело на местната власт на Пловдив-град някой...с рязана карабина.

     Към пловдивчани и тези, които са доволни от изборите – един музикален поздрав от мен.  

  

 

http://www.youtube.com/watch?v=g7kHsWxwQa0

 




Гласувай:
10



1. zarenkow - Тъжна и продажна "интелиг...
27.06.2013 15:54
Тъжна и продажна "интелигенция" в България. Храни се от разлагащият се труп на Родината си. Мляскането се чува навсякъде, заедно с него и воплите.
цитирай
2. bven - тъжни факти:((((
27.06.2013 20:40
накъде отиват нещата? дори и бедният Македонски не знае...
цитирай
3. mt46 - Здравей, Коста!
27.06.2013 23:04
Аз мисля, че по-голяма вина имат половината българи, които не гласуваха... Ако 5-10 % от тях бяха гласували, НС нямаше да е толкова зависимо от ДПС, от Атака... Ако няколко десни партии се бяха коалирали, щяха да влязат в НС /но егото на лидерите им попречи/... Да бяха мислили по-рано!... Най-лесно е да се обвиняват ромите, турците и "комунистите"...
цитирай
4. larryone - Напълно сте прав за главният про...
28.06.2013 07:45
Напълно сте прав за главният прокурор.Той не е сложен на този пост да гони престъпници, а по-скоро да предпазва политическата "класа" от завеждането на някое случайно дело срещу тях.Так беше наистина и при Татарчев, Филчев и Велчев.Затова в държавата ни нищо не се и променя - тези с властта нямат интерес от такова събитие и ние уверено си седим в миналото и политически и икономически.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12191077
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031