Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2013 14:15 - НА КОГО СЛУЖИТЕ... /1/
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2604 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 24.06.2013 22:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     

НА КОГО СЛУЖИТЕ, ЗАПАЗВАЙКИ КОМПЕТЕНТО МЪЛЧАНИЕ ТОЛКОВА ДЪЛГО  ВРЕМЕ, Г/Н ГЛАВЕН ПРОКУРОР?

 

     Господин Главен прокурор,

     Длъжностната Ви характеристика Ви вменява задължението да пазите РБ от големите престъпници, които представляват опастност за страната и които по-дребните инстанции нямат мощ да преборят. Не главен прокурор, а защитник на държавата трябва да бъде наричана длъжността Ви, както е в страните на ЕС. Към раздела големи престъпници у нас принадлежат мафията, която вече 24 години дърпа конците на живота в България чрез подставени лица, организираната престъпност в различните сфери  -  строителство, услуги, застраховане, по общините и администрациите,  укриването на данъци в особено големи размери, противодържавни прояви като инфилтриране на чужди терористи у нас под маската на агресиивна религиозна пропаганда и много други прояви.

    След поемането на страната ни по „демократичен” път след 1989 г, което пиша в кавички защото такава демокрация няма никъде по света, ролята на главния защитник на държавата стана особено важна, защото през тази порта -  „демокрацията” – страната бе ограбена и богатствата й преразпределени между стотина фамилии, но виновните за това до днес нямат вина, както казва един наш поет. На фона на големите кражби се появи и нова класа от дребни престъпници, които превърнаха битовата престъпност в свой бизнес. Тази нестихваща битова престъпност доби размери на повсеместен битов терор. Това бе споменато дори от от бившия шеф на разузнаването, който каза, че ограбването на хората по селата от престъпниците е довело до тяхното обезлюдяване и това е допринесло косвено за бедността в цялата страна днес. Пропусна обаче разузнавачът нещо – от този бизнес се обогатиха доста и  хората считат, че той се толерира от много високо място. Където крадците се „отчитат” Давам за пример една престъпна дейност, която води до обезскрапяването на България – това са суривини за нашата ппомишленост, които вместо да се ползват тук, пътуват на безценица за бедния на природни ресурси ЕС. Едва ли зад този процес у нас не стоят организирани в бизнеса със скрап престъпници, които никой прокурор до сега не е потърсил.

   Дейността на предишните главни прокурори не бе добра. Татарчев се водеше независим в дейността си, но много обичаше левчетата на престъпниците. Лично се е срещал с престъпниците, пътувал е с корабче по яз. Кърджали с разпространителя на фалшива валута Роко /Ержан Рашид/, другарувал е и с феодала на район Братушково, Барона. Това се знае, но се знае и за обедите му в ресторант „Баядерка” с престъпниците, на които той е трябвало повдига обвинения за престъпления в особено големи размери. Следващият главен прокурор – Филчев набедиха за луд, защото така бе удобно на тези, които го турнаха на този висок пост. Не беше луд - той е бил под разпореждането на Алексей Петров и решенията на Главна прокуратура по същество са вземани от „агента под прикритие” ,а не от Филчев. Заменилият го след изтичане на мандата му главен прокурор с прякори Прокурорът с поличка и Библиотекарът – Борис Велчев, също не направи нищо срещу големите престъпници. Човекът може да е много образован, но вместо да направи нещо срещу престъпниците по време на седемгодишния си мандат...е четял книжи.     

    Надеждите за започване на борба срещу организираната престъпност, в която е затънала държавата, ние видяхме във Вашия избор. Ще Ви напомня нещо от заседанието, когато ВСС се спря на Вас:

   Един сравнително млад магистрат, много аргументирано, по план, написан му от някои говори поне половин час срещу Вашата кандидатура. Въпреки това обаче изборът спечелихте Вие. Дали това стана защото притивопоставящият Ви се висш магистрат е бил бушон някому или е бил прав, сега ще трябва да покажете Вие. Провалът на разработката на мафията с казуса „Пеевски”, която управлява държавата е повод да се самосезирате за последните събития в страната, до които той доведе, но понеже не сторвате това, сезирам Ви аз:

   Според мен и според хората не новопредставеният ни министър-председател взе решение за назначаването на Дилян Пеевски за шеф на ДАНС, а други, с които той се е договорил преди изборите да им служи. Тази негова постъпка е подозрение към него, че той ще се явява бушон на тези, на които се е наел да служи чрез поста си и по-същество го управляват те. Вероятно така е сторил с всичките назначения, защото те не правят никакъв смисъл. Те са извършени от други, които протестиращите наричат мафия, а Орешарски, който по плакатите участва с името Олигархски само е подписал заповедите за назначаването им. Пропускам министрите и заместниците им, но подчертавам назначението на двама валии на области, една от които Пловдив, където работихте като магистрат до скоро. Вероятно имате дом в Пловдив. Ще Ви бъде ли приятно един ден връщайки се в дома си да видите името на улицата Ви променено? Напр. вместо познатото Ви и прието от Вас име Вие видите табела с турско име, напр. Кьопекчисикиджансокак...  

   Изборите минаха, избрани са нови депутати и министри, които трябва да работят според волята на избирателите си. Има ли някакви сигнали, че това ще се случи, г/н Главен защитник на държавата? Няма ли подмяна на вота на хората - те избраха хора и партии, които да ги управляват, а тези, които ги управляват задкулисно не подменят ли вота на хората? Защо тогава имаше избори, след като нямаше какво да се избира, след като не вотът на хората, а интересите на няколкото ни олигарха ще управляват страната в следващите години?  Това голямо престъпление не е ли достатъчно основание да се самосезирате, г/н главен защитник на държавата.? Ако се самосезира срещу това престъпление, което променя посоката на страната ни от Европа към Анадола някой прокурор на по-малък пост, единственото, което може да се случи е споменаване на негова майка от престъпниците. Но на главния защитник на държавата така не може да се отговори - той трябва да се самосезиза и да предприеме стъпки, които за Ваше улеснение ще опиша. Те ще Ви помогнат да предпиемете логични действия при разплитането на този казус, който хората по протестите наричат подмяна. Ето какво трябва да сторите, г/н Главен прокурор – като видя неОправен в работата си, не се свеня да му помогна:

   „Изборът” на Дилян Пеевски представи от свое име Орешарски. В предаване по телевизията той каза, че не помнел кой му го предложил, не може да си спомни и до днес. Ако той така забравя как ще бъде тогава директор на държавата. Срещу това обаче не може да му се повдигне обвинение. Налице е нещо много важно – с кого е осъществил Орешарски връзка и той му е наложил този избор! Безспорно това ще е човек от мафията, дърпаща конците на управляващите.  Че наистина е така потвърждава и позицията на Станишев. Без да е гледана кандидатурата на Пеевски в парламентарната му група той разпорежда на депутатите си да гласуват за нея, иначе правителството падало. Тук Станишев се явява пророк, защото наистина правителството му пада, дори и без избора на Дилян. Едва 14% от хората имат доверие на това правителство след извършените назначения от Орешарски, в които включвам и валиите на Пловдив и Благоевград – от 1978 г. такива длъжности там не е имало.

   Орешарски е на длъжност, предоставяща му имунитет срещу отговорност за действоята му, били те и престъпни, напр. връзки с мафията. Вие пък можете да поискате сваляне на имунитета му и да го разпитате, с което ще стане известна топлата връзка между него и тези, които му дърпат конците и чиито интереси той съблюдава вместо на тези, които са го избрали. За свалянето на имунитете му ще помогнат много Местан и Сидеров, които заявяват, че са в Парламента да работят за хората – те са честни и първи ще гласуват за отнемане на имунитета му. Това е пътят за изясняване на едно углавно преспъпление, което хората от „улицата” наричат подмяна и заради което са протестите. Косвено доказателство е и това на Станишев, който казва на парламената си група: Или избираме Пеевски или правителството пада! Колко ли висш по сан в подземния свят ще да е бил мафиотът, разпоредидл на Станиишев? А може и нещо друго да се е случило – пристигнал е джипът с менгемето от Центъра, привикали са председателя на столетницата в някоя стая на парламента и са започнали да го натягат с менгемто, изпратено с тази цел с допълнителни удължители за дръжките. Натегнали са го малко, после повече, пред опастността от ново донатягане той е казал вероятно: освободете ме, каквото кажете – правя го. И джипът с менгемото е отпътувал на друго място, напр. за централата на Атака.

    Такава подмяна се извърши на времето с царо

Симеонсекачкобургрилски. Тогава хората не осъзнаха какво стана, но повторението на този сценарий сега със Сидеров, който се оказа че не е националист, а човек на Местан ги изкара по улиците. Протестът ще даде резултат към края на юли. Няма човек, комуто тези неща да не са ясни, трябва да се изяснят и за главния защитник на РБ. 

   Къде сте Вие в тази схема, г/н Главен защитник на държавата? Ще направите ли необходимото да разкриете кои налагат решенията на управляващите или ще подминете този факт подобно на предшествениците си?

  Трябва да се самосезирате, г/н Цацаров, иначе ще се окаже, че младият Вие критикар от редиците на ВСС е бил прав и не сте достоен за избора им. Като доста по-опитен от Вас в живота човек, мога да Ви сезирам и за други действия, които трябва да предприемете успоредно с тези срещу Орешарски. Много престъпления мога да посоча, чиито „резултати” виждаме всички, но за сега ще изтъкна само две, задавайки Ви следните въпроси:

    Пътувайки през Костинброд защо не се самосезирате и назначите проверка кой е собственик на някой от дворците там и от къде са дошли милионите за строежа им? Дворците на цар Киро бяха като въшки в сравнение с тези. Трябва да има нещо!

    Още един въпрос: Защо не се самосезирате и да назначите проверка от къде дойдоха милионите на банкера с прякор Пъпката, които той влага за строеж на палати във Франция или пък на политолога Райчев, който строи  голф игрища и луксозни хотелски съоръжения по Черноморието? И на други места. Дали в тези два случая няма извършено нещо като това, за което бившия разузнавач каза, че довело страната до бедност, но в случая с тия двамата – в много големи размери. А по престъпленията с големите размери може да работи само главния защитнтик на държавата.

     Вие сте от Пловдив, където, подобно на Асеновград има гръкомански махали. Може би знаете, че името Ви има превод от гръцки на български -  Сотир означава спасител, месия. Ще направите ли така по време на манадата си, че на престъпността да се турне един ставрос / кръст/ и така хората да Ви запомнат с добро, а Вие да влезнете от високия си пост в исторята като справедлив инквизитор, повел борба срещу мафията. Имаме такъв пример в Италия със съдията Фалконе. Цял свят знае за него, той остана в историята.

    Дадох Ви няколко идеи, защото съм доста по-интелегинтен от работещите в съдебната система. Това обаче никога не им го казвам, не го казвам и сега на Вас, да не смачквам самочувствието Ви. Надявам се да извършите тези три подвига, върху които Ви сезирах. Не само в гръкоманските квартали на Пловдив и Асеновград знаят за 12-те подвига на Херкулес /на бълг. Херакъл/, а и тези, които са чели гръцката митология. Палитрата на организираната престъпност у нас е толкова богата, че подвизите ще трябва да бъдат стотици пъти по 12. Нямо предприятие, общини, болници, където да няма нещо организирано престъпно. Но аз съм по природа скромен човек и искам от Вас за сега само тези три действия, които описах: едното е суперспешно, а другите две могат да почакат седмица, месец. 

    Главният защитник на държавата трябва да чисти организма й от вируси, попаднали в него. Ще сторите ли това, г/н Цацаров?

   И накрая, същият въпрос:

   На кого служите, запазвайки компетентно мълчание по казуса „Пеевски” толкова дълго време, г/н Главен прокурор?



image 



Гласувай:
7



1. nicodima - На кого служи ли?
22.06.2013 17:50
То мълчанието е красноречиво...
цитирай
2. mt46 - Има и по-фрапиращи случаи...
22.06.2013 18:03
Например случаят "Мишо Бирата" - класически пример за престъпление по служба /според един юрист/ на бившия премиер...
цитирай
3. sande - Делян Пеевски стана най-популярното име в България ...
23.06.2013 15:01
Благодарение на Станишев.

А Станишев стана символа на задкулисието и мафията.

И най-голям крадец.

Той открадна вярата на българите в държавата. Окончателно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12185047
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031