Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2013 23:05 - ПРОЕКТЪТ ЗА ГИГАНТСКАТА ДЖАМИЯ В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3646 Коментари: 6 Гласове:
10

Последна промяна: 26.01.2013 23:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 ПРОЕКТЪТ  ЗА  ГИГАНТСКАТА  ДЖАМИЯ  В  ГОЦЕ  ДЕЛЧЕВ –  

     ДОБРЕ  ИЗИГРАН   ДЕПЕСЕПЕЗЕВЕНКУЙДУРМАКЮЧЕК

           НА ЧЕНГЕНЕДОГАНА  И  КАРААГАЛАРМЕСТАНА ?

 

    Едва ли има някой да е толкова тъп, за да не вижда, че депесемекеретата са врагове на България и работят активно и необезпокоявани в тази насока в страната ни от дълго време. Известно е кой ги зачена – Андрей Луканов и кой ги пръкна – ДС. Целта на този метастаз беше да спасят ченгетата-турци, участвали в изверването на сънародниците си по линията на ДС и да ги ползват след Десетото за оказване на влияние върху този етнос след активирането им от ДС. Така вървяха нещата до едно време, но за десетина години метастазата ДПС в снагата на България се превърна в самостоятелно раково образувание, което, ако не се премахне, заплашва да катурне цялата страна или да откъсне големи райони от нея.

    Какви промени станаха в ДПС след като то, замислено да бъде като фетус в епруветка, се възползва от толерантността на другите партии и се превърна в партия, която руши България?

     Първит фактор за тези промени бе преминаването на заден план на ДС, чиито служители се префасонираха на добре облечени бизнесмени - с банки, заводи, инвеститори. Контактите на ДПС с тези хора станаха съвсем различни, вече не политически, а чисто мафиотски. Та те са техни колеги, защо да не се възползват и те? Някога те трябваше да се отчитат пред тези хора, днес тези хора са вече като тях, биринджибабаити, хаирсузи като тях. Усетили се вече не във въздуха, а с почва под краката си, депесемекеретата заработиха първо за себе си. От приватизации, от търгове, от злоупотреба с влияние, от консултации, те станаха много богати. Да не пропусна, че те са и с имунитет. Най-простият от всичките и най-долен доносник, Анал Лютиф, бивш зам председател на НС, отиде да представлява България в Европарламента. Това бе първият етап на ДПС, който продължи около 10 години. И тогава се случи голямата издънка:  електоратът им – турците! – окончателно изгубиха доверие в тях, разбраха ги че са агенти на ДС и мошеници. Поради това за тях гласуваха само тези, които имаше как да бъдат притиснати за да си подадат гласеца. Аз не крия, в контакт съм с много /!!!/ турци, един от тях не е казал добра дума за ДПС. Понянтието „Желязната гвардия на Доган” изгуби смисъла си дори ако към него се прибави електоратът с автобусите, който също секна. Турците знаят, че Доган е циганин, а не турчин, а турчин разбере ли, че трябва да има вземане-даване с циганин, гаче ли чадър в гьота му разтварят. Същото правят и държавниците от Турция, които много добре знаят кой е Доган. Него те не искат да го виждат, на биринджията Местан пък нямат доверие, защото е от ДС.  

    Най-неочакваното обаче беше, че тези пезевенци на ДС спечелиха влияние сред помаците и купиха наколко продажните българи, които турнаха за активни членове в ДПС и в парламента. Вторите купиха, първите – заблудиха. Помаците са по-образовани от турците в България като цяло, но и те не са достатъчно образовани, за да схванат как ДПС ги манипулира. Помаците едва ли знаят, че турците в Османската империя за да си осигурят по-голямо влияние на важните места на Балканския полуостров са помохамедначили местното население, за да имат по-силно влияние и информация за него. Помохамедначването се е извършило по долините на реките Места, Чепинска река, Въча, Чая, като то преминава и от другата страна на Рожен, по долини на притоци на р. Арда. Частично помохамедннчаване има и по река Осъм. Албанците пък са били помохамеднанчени защото са били доста непокорни като рая в империята.

    По Източни Родопи е имало компактно турско население, но отделните гнезда, ако мога така да се изразя, с християни, също са били помохамеданчвани. Ще дам един пример със изчезнатото вече село Хамбардере по вина на първия ловец в България, Пенчо Кубадински. Турците не живеят заедно с помаците в едно населено място, макар да има изключения, каквото е днес Ардино, но има и други такива. Ако живеят заедно помаци и турци, турците унижават помаците и гледат ако има как да ги прогонят от града, селото, където пребивават съвместно.

    Събитията, които станаха по време на изверването удариха много жестоко помаците. Те за разлика от турците, които имаха алтернатива да се изселят в Турция, нямаха никаква, защото са българи. Тормозът над помаците започна още през 1975 г, а над турците – през 1984 г. Помаци имаше убити от гавазите на ДС за това, че не искаха да сменят вярата си. Други заради сюнет на момчетата си получиха дългогодишни присъди затвор, трети бяха интернирани. Ужасно беше. Нека някой види какво направиха с гробовета на починалите помаци, това няма как да се заличи. Резултатът обаче бе обратен – помаците излязоха от този процес „втвърдени”. Той ги откъсна верски окончателно от етническите им събратя. Но пък друг един етнос спечели от изверването, ромовете. Срещу 50 лв, кебап и бутилка олио всичките демонстративно си смениха имената с български. Играха техните си танци от радост ррли получаване на новите паспорти. Ползваха ги за пример на тези, дето се дърпаха...

   Тук ще направя едно отклонение. Тези помашки райони днес са в някаква степен независими от централната власт. Те си имат лидери на верска основа, избраните местни първенци задължително са помаци. Цитирам този на Огняново, Башев. В смесените райони, където живеят помаци и християни пък има напрежение между тях. Принадлежността към двете вери разделя в някаква степен хората. Константин Канев описва големия срам в неговото село, Момчиловци, когато между помак и християнка възниква любов. За да не стане друг път такова нещо, всичките помаци от срам се преселват в съседното помашко село Кърщиалъ, сега Виево. Момиче от друга вяра? По-лесно е свинкя в джамия да влезне. Друг помак си убил сестрата, защото я хванал да боядисва яйца зда Великден. Вече такива жестокости са невъзможни, но неприязън пак има. Споменавам унищожаването на гробните паметници в с. Търън и отмъщението на търънци върху гробището на Средногорци, където преобладават християните.

    Не е точен изразът помашки крепости, но такива има. Според мен най-силната такава крепост е по долината на р. Места. Не само аз мисля така, убеден съм, че това го знае и караагалара на пезевенците от ДПС, Лютиф Местан. Асари  по р. Доспат вече си имат, медресето в Сърница, по р. Арда в Мадан имат най-голямата джамия в България също с университет /медресе/. Джамии се извисиха на много места с пари от Саудитска Арабия и Турция. Споменавам тази в Рудозем, чисто нова. В тази крепост на помаците обаче, долината на р. Места те нямаха нещо грамадно и правилно избраха мястото, град Гоце Делчев. Там и без това има много помаци, които дойдоха от съседните села. Та за тях била джамията. Ама не е. Ще бъде университет за молли и имами, тя ще привлече още много помаци да се заселят в Гоце Делчев. Така ще ислямизират града, макар и с помаци. Затова и избраха този град, да ударят българщината в най-слабото й място. Освен манастира в Хаджидимово за друг голям християнски паметник не се досещам. Да, гр. Гоце Делчев отвсякъде е заграден с обръчи от помаци. Разчита се и на друго, на огромния брой ромове в района, които са продажни срещу кебап и бутилка олио колкото пъти се наложи, толкова пъти ще приемат исляма. Или нещо друго, само да има келепир. Ромовете са тук навсякъде, не само в Огняново, а покрай лозята, нивята, овощните градини нта хората, които осигуряват прехраната им. И друг интересен феномен има изборът им на места за гета – където междуградските /междуселските/ пътища се пресичат с още един път. Предстои нещо много важно за ромовете тези дни, срещу кебап и бутилка олио те ще решават ядреното бъдеще на страната, но с огромния си брой около Гоце Делчев ще наклонят и баланса на верите, като се пишат към тези, които отново ще предложат олиото и кебапа. А може и по 50 лв. плюс тези прелести.

   Този въпрос е много важен за бъдещето не само на Гоце Делчев, но и на целият район тук, в който преобладават помаците. Помак е и президента Плевнялиев, чиито родители са от този край но в гръцката част. Помаци има и по южните склонове на Родопите, днес придадени към Гърция. Малко по малко депесемекеретата чрез изграждането на джамии, чрез пропаганда и други методи обособяват райони с преобладаващо мюсюлманско население и подготвят тези райони за по-активни стопански и верски връзки, а защо не и за окончателното им  прсъединяване към някоя друга наша съседна ислямска държава, когато това стане възможно. Турция? Интересно е сега какво ще бъде решението на Община Гоце Делчев. Дали те ще се окажат гьотверени и ще  разрешат да се построи тази хиперджамия-университет /медресе/ или ще отклонят торпедото за друго населено място. Там да се изгърми. В някоя от долините, които изброих.

   За човек като мен, който познава отлично тези региони е видно, че този опасен за България процес върви от години. Аз го виждам, но вижда ли го главния прокурор, правителството и разните там видове държавни мъже и двестакилограмови депутатки? На всички е известно, че мозъкът на жените е около 3% от общото им тегло. Те изобщо знаят ли какво стана в помашките региони на България през изминалите над 20 години? Знаят ли къде е Аландере, Софандере, махалите Кръстава, Кьорава, знаят ли защо там при ужасно трудни условия живеят и ще продължават да живеят хора и да се раждат много деца? Знаят ли те че, помаците имат и качества, за които те ще бъдат предпочетени на пазара на труда пред християните, които вече са само по градовете и че трудоспособността им спада непрестанно? Имат ли цялостен поглед държавните мъже върху промените, които станаха в регионите по долините на реките, които изброих? Със сигурност - не!!! Аз мисля, че те ги водят проблемни и мислят за тях толкова, колкото за Западните покрайнини. Точно от това се възползват враговете на България в лицето на ДПС. И ще им сцепят гьотовете с рязаните си карабини.

 

   Стана въпрос за опасен процес, който върви необезпокояван от години. Дали само той е опасен за България и я срива като държава? Мисля, че има още един, който порази България много жестоко, ромовата битова престъпност по селата и малките населени места. Тя стана причина много села в голяма част от България да се обезлюдят. В последстиве къщите и имотите на тези хора бяха разрушени от ромовете поради извличането на суровините от тях за Отпадъци. Този процес премина през равнината, после през планината. Сега приема нови форми - разрушителите на българските малки населени места ги напускат, защото няма какво повече да се снеме от тях за Отпадъци и се преместавт в градовете. Там вземат помощи за безрамотни, социални, детски, еннергийни, за ученици и др. А в София пък тези заселници безпроблемно могат да си построят гето, да ползват безплатен градски транспорт, вода и др. прелести. И да заправят вече у градо туй, което правеха по селата и малките градове.

    Защо ми се струва, че и това никой го не вижда? И че много от тези, които искат да се заселят върху нашите тертории гледат и доволно потриват ръце?

 

    Значение на думи, които съм ползвал при писанията ми за депесемекеретата:

    Мекере – мръсник,

    Пезевенк – сводник,

    Уйдурма – нещо нагласено,

    Пич – извънбрачен,

    Пущ – хулиган,

    Гьот – анален отвор,

    Гьотверен – дупедавец

    Гавази – бодигардове,

    Кандърма – увещаване да сторишф нещо глупаво,

    Гювендия – певица, която пее е танцува едновременно,

    Чалга – музика с техните инструменти /зурна и тъпан/ и ритми,

    Амджикларъкючек – балет

    Сик – мъжки полов орган

    Келеш – презрян човек,

    Келеме – изпуснато дете, късно му и за оправяне,

    Ченгене – циганин

    Пармак – пръст на ръка,

    Биринджибабаит – най-големият разбойник

    Хаирсус – човек, който вместо нещо полезно прави само поразии,

    Караагалар – шеф на държавни чиновници, диктатор

    Асар – крепост,

    Келепир – нещо много лесно придобито,

    Файда - облага

        Завършвам писанието си с музикален поздрав, към държавниците ни и депесемекеретата, достоен за нивото им:




Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Корените
27.01.2013 08:38
на ДПС са във възродителния процес...
цитирай
2. tota - Поздрави, Коста за годишнината на твоя блог!
27.01.2013 10:33
Поздрави и за изразената от теб позиция. Слепи ли са нашите политици, че всичко, което се случва, е преследване на поставени цели. Джамиите са веществени знаци - дори и да няма население, изповядващо исляма, те доказват това. Посочвам линк, който показва една тревожна тенденция за света.
Ето какво ни очаква след няколко години!
http://www.youtube.com/watch?v=_GMW2xBqSfo

Да се събудим, да се замислим и да настояваме за незабавни действия и вземане на мерки!!
цитирай
3. stela50 - Поздрави за годишнината на блога ти и от мен, Коста ...
27.01.2013 11:35
Темата е много сериозна и наистина корените й са в процесите
и недомислията на миналото. Лошото е, че и днес изкуствено
се създават и разпространяват неистини.
Хубав неделен ден ти желая !
цитирай
4. sande - Нова джамия в Гоце Делчев - провокация към българите и България!
27.01.2013 12:45
Ето как се внася междуетнически проблем!

Ако няма проблем - ще бъде измислен!

Важното е се създаде напрежение и ако се наложи, даже война!

В Гоце Делчев няма никакво необходимост от нова джамия, а още повече от "най-голям на Балканите ислямски център"!

Такъв има в Сараево - голяма джамия, с културен център и учебен център, построен с пари на Саудитска Арабия.

В сръбската част - в град Требинье и Баня Лука се опитаха, но сърбите се вдигнаха на бунт. Идеята пропадна, засега.

Ако някой в България продължава да дърпа мюсюлманската струнка, това ще доведе не до напрежение, а до ВОЙНА!
цитирай
5. magnoliya - Изобщо не е розово нашето бъдеще, а ...
27.01.2013 14:29
Изобщо не е розово нашето бъдеще, а за децата и внуците ни не ми се мисли. Надявам се управниците ни да се замислят за това, но те явно гледат в друга посока.
Поздрави за постинга, лек ден!
цитирай
6. apollon - Просто е - Турция си връща Румелия
27.01.2013 15:13
Просто е - Турция си връща Румелия
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12181550
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031