Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2013 22:15 - ПОРЕДНИЯТ ДПСКЬОРФИШЕК НА ДС
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5835 Коментари: 9 Гласове:
12

Последна промяна: 20.01.2013 23:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                   ЧЕНГЕНЕДОГАНСИКИДЖАНСИКИШКЮЧЕК

 

   Нямам грешка в изписването на тази съставна дума, така е. Турският език е прилепчив както немският и в една сложна дума можеш да нанижещ без ограничения колкото си искаш прости думи, които придават нюанси на словосъчетанието. То може да звучи претенциозно, подигравателно, приповдигнато, смешно. Още едно удобство има турският език поради факта, че в него има само един род – среден.

   А ето и значението на тази съставна дума:

 

   Ченгене не значи ченге, а циганин. Истината за Доган е, че той е циганин, а не турчин. Неговата майка е преселена от Татарската област на СССР, която по времето на завладяването й от германците през Втората световна война възвръща независимостта си от СССР. После обаче след оттеглянето на германците става страшно за всички татари, включително и циганите. Сталин ги разселва по Сибир и пред тази опастност те побягват в други страни. По бащина линия Доган също е циганин, но местен, дръндарски, а не от вносните от Татарстан. Турците имат едно специално изискване към циганския етнос. За да ги принудят да спазват техните закони, те са ги ислямизирали. Циганите са сторвали това и доброволно, за да могат да се внедрят сред турското население. Ислямизирани цигани са били и родителите на Доган.

   Тук ще отворя една скоба:

   Има голяма разлика между ислямизираните цигани и тези, които живеят между християните. Ислямизираните работят и се издържат от труда си, докато тези сред християните, поради толерантността им към тях знаят само да крадат и да искат помощи от обшините или държавата. Всичките ислямизирани цигани говорят турски език в някаква степен, защото това им е нужно за религията и за да установяват контакти с турците. Те работят из страната като овчари из планините или в строителството, но са слаба рикиа. Представят се за турци и почти всичките са от Разградско.

    Този модел на проникване на циганите сред турците се прилага спекулативно в Розовата долина, където цигани умишлено приемат исляма, за да могат да посещават службите в джамиите им. По този начин те преминават през нивите им, набелязват обекти за кражби и ги крадат. Турците са пропищяли от тях, но не могат да не ги допуснат до богослужение. Известна е непоносимостта на турците и на изповядащите исляма спрямо циганите. Въпреки това обаче, тези, които спечелиха от т. н. възродителен процес у нас бяха циганите. Те първи срещу кебап и бутилка олио доброволно си смениха имената, заселиха се под покровителството на държавата в къщите на изселените турци. Споменававам с. Добни Цибър. Те също така обезскрапиха и обезжичиха напуснатите от турците къщи по планината, където е трудно да се живее. Свалиха от тях каквото могат да изгорят или продадат и каменните крепости, обитавани с векове от турците рухнаха в резултат на ромграбежите. Пак посочвам едно село, Устра.

   Защо обаче ДС се спря на циганина Доган да го направи параванкелеш на своята дейност спрямо турците в този важен момент, когато социализъма се разпадна и държавата бе разграбена, ще се спра по-късно.

  

     Следващата дума в словосъчетанието също е съставна, сикиджансикиш. Сикиджан означава интимен контакт. Сикиш означава оправяне на някой като за наказание. Има разни видове сикиши, напр. шадравансикиш, когато кадъната е седнала върху турчина, има гьотсикиш /гьот означава анус/ и други видове сикиши има, но тази комбинация със сикиджан означава че едни оправят други, после те им го връщат и така до безсъзнание и после отново. Нещо като взаимно ебаване, но в по-жестока степен. Това нещо става в тесен кръг, когато събралите се имат неуредени помежду си сметки. Във никакъв случай за сикиджансикиша не се научава от хората, както и да завърши той.

   Следващата дума от словосъчетанието е кючек. Това е турски танц, който се играе под звуците на чалгата. Чалга е музиката на техните инструменти - тъпаните и зурните, които наподобяват нещо междинно между обой и кларинет. Тя се играе предимно от ханъми, изяваващи се според даденостите си. Които имат големи гърди играят бинесофлекючек, които имат голям задник въртят гьоткючек. Най-пластичните фърлят гюбеци. Интересен е преводът на понятието балет на турски – те го наричат амджикларъкючек. Амджик одначава женски полов орган, амджикларъ е в множествено число, ако на сцената играят повече от една балерина.

   И ето сега какво се получи от съставната дума за заглавието на писанието ми:

   Чрез циганина Доган турците извъртяха пред хората нещо като кючек, а в действителност си уредиха свои вътрешни сметки.

    Сценарият е разработка на центъра им, ДС. И изгърмяха този кьорфишек, което се превежда като халосен партрон. Но това, което вдигнаха бе буюкгюрултаръ и тя отекна по света в наш ущърб. Веднаж настройват българските турци срещу нас, втори път се стремят да държат под контрол българите мюсюлмани - помаците, сега нова разработка. Кафа сикме вече от манафи, гьотверени и пезевенци.

    Много е казано за Догана, но и аз съм чувал доста и сега ще напиша каквото си спомня. Когато ми говорят за мръсници забравям.

   Още като ученик той се е продал на ДС и е писал донесения срещу всички, с които е имал някакви дела. Това е било възможно, защото той не е етнически турчин, а продажен циганин, внедрил се сам сред турците. От ДС го готвят за агент провокатор и го тургат да учи в определени институти, за които им е необходима информация или да донася за определени преподаватели. Твърди се, че е бил готвен за шпионин в Турция, където уж да избяга и да потърси политическо убежище, но затова е трябвало да има алиби. Поради това са го „осъдили”, вкарали са го в затвора в Пазарджик, където е „лежал” три и половина години. В затвора обаче той продължава агентурната си дейност в разговорите с другите затворници, за които също „пее”. „Демократичните” промени са причина той да бъде прехвърлен от затвора на подходящ за него пост под предлог, че е репресиран дисидент и рожбата на Луканов -  ДПС я приписват на Доган.  Не той обаче е шефът на партията, а Лютиф Местан, защото на Догана нямат доверие. Той при първата възможност ще стане двоен агент. А Местана има най-високият възможен пост в ДС и е по-образован от него.

   Така превръщат Догана в параванкелеш за доста дълъг период на истинския шеф на ДПС. За ролята си той получава доста добро възнаграждение - добри пари за това, че се е продал в началото в брой, възможност да ги завърти в свой бизнес, вместо да ходи на работа в парламента, да приватизира разни имоти, да купува каквото си ареше, да получава пари за консултации в области, в които хабер си няма, напр. къде и как да се строят язовири, но някак трябва да му се плаща на този агент, а Аамед Доан е доста скъп. ДС няма пари, взема от държавата и му ги дава под разни форми. Пратиха го и при царо да уговорят шашмата, играеше и с Параванката.

   А беше съвсем ясно, че Доган е бушон и прави само издънки.  Напомням тази пред помаците в с. Кочан – той бил разпределял паричните порции...В най-мръсните разработки на ДС когато трябва да се сменят правителства, да се омаскари някой, за параванкелеш ползваха Догана. А притежателят на най-висок ранг в ДС, вероятно техен генерал и същевременно идеолог на ДПС, а преди това и съветник по изверването на турците и изгонването им от България, Лютиф Местан се криеше зад него и проповядваше от парламентарната трибуна. За за бъде заблудата още по-пълна ДПС „закупи” политици с български етнос, всичките продажни, с разтоврен за пари гьот като дулото на топ.

    Така се разви животът ми, че непрекъснато имах контакти с турци. Те започнаха още преди изверването при посещението ми по Източни Родопи, където посещавах останки от тракийската култура. Дори си спомням и годината, 1975-а, вече помаците ги бяха „треснали”. С турците това стана по късно, през 1988/89 г, когато ги тръгнаха на масов туризъм към Турция. Така беше наречен и този акт на ДС, Големият туризъм. Станах близък с доста семейства. Някои от тях се изселиха, други останаха, трети сред пенсионирането си се връщат да доживеят последните си години тук, където са се родили. От нито едни турско семейство до сега не съм чул една добра дума за Догана или тези около него, нито един турчин не се е държал лошо с мен, нито веднаж колата ми не е била обект на кражби в района на техните села. Питали са ме имам ли нужда от храна или нещо друго, канили са ме по къщите си. А като разберат, че нямам нужда от нищо, носят няколко домата от градината си или мляко. Като равен по мръснишки дела с Догана те изтъкват само още един, неграмотника и бивш зам.председател на НС Анал Лютиф. Той е споменаван като отвратителен доносник на сънародниците си по време на извервавнето. Такива обаче е имало на всички нива до най-последното селце, те са доносничели пред ДС. За Лютиф Местан пък знам от съседите си по вилно място – пенсионирани ДС служители - още от 1990 г. Те веднага след Десетото казаха, че СДС и ДПС са БСП. Вече забравих имената, които споменаваха, но си спомням един агент Татарлъ, професор по нещо, някакъв Палчев. А отговорникът за тази партия – Движението за права и свободии - пред ДС казваха, че е Лютиф Местан.

    Друго, което съм чувал за Догана е това, че той „чука частно” в службите, за които работи, краде си работодателя. Полага му се нещо от сделка, разработка, той винаги излъгва и взема повече. Добре се е възползвал от положението си на параванкелеш в ДПС обаче. Той се води преуспял бизнесмен, който върти пари - не само негови! - колкото има в една средна банка. Подозират го и в съсобственост на жилищни комплекси, в карфури и други обекти, които служат за пране на мафиотски пари, предимно на руската мафия, но с нея Доган не се свързва.

   Какъв агент е бил Догана? Вероятно само на ДС! С турските служби той не е имал контакти, защото и от двете страни не са му вярвали. С  КГБ? В никакъв случай! Там са ясни: Милен Велчев, Никито Василев, за параван им турнаха царо, като го нагушиха за благодарност с доста имоти за гдето излъга хората за сметка на България, там е патриархът на Русия, за която най-големият й Божий подарък бил този, че Путин днес им е президент. Пропускам нашите висши свещенослужители, но пък споменавам двама големи диригенти, Валерий Гергиев и Михаил Плетньов. Там Доган със сигурност не е могъл да се класира, защото е от Дръндар, а не от Правец . Циганите ги допускат до някъде, но никой не им вярва, защото са крадливи и лъжливи. А циганите на висок пост знаят как се краде на едро. Нека някой минал през Костинброд да каже, че не е така.

   Тази разработка на ДС си беше чист кьорфишек. Такива се оказаха и гилзите от газовия пистолет на този, който според Лютиф Местан искал да убие Доган. Халосни бяха патроните, на турски – кьорфишеци. Но пък в буюкгурултаръта по този случай се обвиняват българските служби по сигурността, вътрешния министър, правителството, иска се разследване от чужда страна, защото нашата според Лютив Местан не може да стори това. Аз бих препоръчал на Местана друга институция, която разследва безпогрешно, главната редакторка на в/к „Галерия”. На времето някой й взриви редакцията и полицията нищо не откри, но точно тази вечер не й се спяло и тя тръгнала да поработи за новия брой на вестника. И какво вижда:

   Министърът на вътрешните работи Цвъко подава на министър-председателя Боко самоделно взривно устройство. Той го турга под най-големите стъкла на офиса им и...оно гръмва. Освен голямото стъкло се почупили и други.

   Полицията, следствието – никой нищо не откри, но тя е видяла всичко.

   Защо Местана не вземе да й плати колкото от НЕК на Догана за язовира, а търси толкоз изкусни в тази работа от чужда страна? Тя не само ще ги хване, но и във вестника си ще напише кои са те и нищо чудно отново да са атентаторите на стъклата на офиса й...




Гласувай:
13



1. kasnaprolet9999 - Много откачено си го написал, но за ...
20.01.2013 22:42
Много откачено си го написал, но за съжаление е вярно и само човек като теб с чувство за хумор може да го поднесе по този начин. Поздрави!!
цитирай
2. djani - Още една сложносъставна дума:
20.01.2013 22:44
"ШАШМАПЕРЛАПУБЛИКА" - Даже двуезична. А изнесеното е почти достоверно...
цитирай
3. mt46 - Това
20.01.2013 23:39
в общи линии се знае от години... Но никой не постави на място /в затвора/ политическите престъпници и проститутки... Всички си папкат от баницата 20 и кусур години...
цитирай
4. bojo12345 - Имаме си една поговорка- Гарван гарвана око не вади!
21.01.2013 08:16
Да мама сега се видя ,че Турчин на турчина око как вади!
Така им се пада на тези бивши ченгета , най сетне да им
се видят кирливите ризи и нескопосаният опит за пиаракция!
Много ще трябва да се замислят избирателите на ДПС какви
лидери-ПОБОЙНИЦИ имат бол бол.Можеха да убият пишман "АТЕНТАТОРА"
цитирай
5. sande - Голем гьонсурат е този маскара и тапиггьоз Доган Дръндарски ...
21.01.2013 10:57
Поздравявам те за написаното. Хем е верно, хем е написано с езика на талантлив фейлетонист.

Сега тези джагали се опитват на всяка цена да изкарат момъка за атентатор и убиец. По този начин Доганът си вдига цената, иска му се да бъде герой в очите на мюсюлманите, историческа личност със славно минало и славни дела.

Едва ли не - един турски Левски! Каква гавра!!

Сутринта по Нова специалист от разследващите каза, че момъкът е искал само да развенчае ореола, да му покаже на него и на всички, че не е проблем да го гръмне, но в никакъв случай да го убива.

Поздрави!
цитирай
6. yotovava - Ами...
21.01.2013 13:45
кратко и ясно...
цитирай
7. planinitenabulgaria - Благодарности към коментиралите ме.
21.01.2013 13:45
Заради тях ще напиша продължение на писанието си, "Гъбната мутра". Эст такая мутра! Да! Където растат гъби рижики.
цитирай
8. rumen221 - ПРЕДЛАГАМ НОМИНАЦИЯ...
21.01.2013 15:50
Приятели,

За турската постановка „Кьоркюпек хаярсъз”, давам оценки:

- За сценарий – Слаб 2
- За постановка – Отличен 4 (неспазения сценарий, скеча завърши с „хепи енд”)
- За главна роля – Среден 3- (все пак момчето е малд артист)
- За поддържаща роля – Среден 3 (Сава показа сработеност в танца)
- За масовката – Слаб 2
ОБЩА ОЦЕНКА: 2,8 с минус

Изводи:
- Посредствен милиционерски сценарий
- Посредствена старшинска постановка
- Лоша игра на артистите

Правя номинация за „ЗЛАТЕН ЗАБЕЛЕН БАНАН”
цитирай
9. sekirata - ЗАГУБЕН, ПРОСТ НАРОД,КАК ДА ТЕ ОБИЧАМ?!
21.01.2013 18:45
Защо ли търпим?! Страх от Америка или от кои? Това нападение е политически предизборен трик. Ами ако беше и защо не беше българче момчето нападател?
На умните е ясно защо. Какво зверство при побоя! Само турците го могат това психо промиване и зверщина, душманство стигащо до перверзност. Защо ли въпросът се раздухва, а по важни неща се премълчават....тези дни?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12287065
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930