Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2013 00:19 - ЕВРОПА ДЪРЖИ НА ЧАЛГАТА...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1705 Коментари: 2 Гласове:
11

Последна промяна: 18.01.2013 00:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

  ЕВРОПА ДЪРЖИ НА ЧАЛГАТА И НА ЦИГАНИЗАЦИЯТА У НАС ?

 

     Вчера като си носех туристическите обувка за поправка срещнах директора на Филхармонията, с когото сме приятели от десетки години. Първият ми въпрос към него бе, не е ли възможно да склони Мито Пайнера да дари няколко процента от финансовата инжекция за чалгата за Филхармонията, която е културна институция и е в доста трудно финансово състояние. Отговорът му бе на обиден, силно възмутен човек от решението на европростаците. Държат се с нас, каза стой, като да сме ореинталци, дават пари за развитие на простащината, но не и за културата ни. Аз обаче не се съгласих със сравнението му, защото то към днешна дата не е валидно. Ориентът - под това понятие тук разбираме някогашната изостанала Турция - вече е съвсем различен. Там живият по-добре, имат силна икономика, превърнаха се във велика сила. А и какви филми правят! Чувал съм за техни сериали с по няколко хиляди серии, които ние сме можели да купим. А и тези, които днес излъчват от всичките ни канали с изключение на два с какъв възторг се посрещат у нас! Половината от хората и почти всичките жени трепкат като пеперудки в очакване на поредната серия от нашумял турски сериал. А на следващия ден прогнозират кой коя и предричат: Бехлюл ще тресне Фатмагюл!!!

    Къде сме ние в сравнение с Турция? Нас просто ни няма. Грешиш, г/н директор, като ни причислявяш към Ориента.  Не за орииенталци ни считат от ЕС, а за цигани. Чалгата е циганска музика, която възприеха новонапръканите мутри след Десетото. Да напомням ли за дуета Карамански – Клара Маринова? След това мафията вкара чалгата в арсенала си за да опростачва хората, да ги прави манипулируеми. Има ли днес такси, маршрутка, автобус или спряла полицейска кола, от която да не струи чалга? Циганите са върхът на чалгата и понеже Европа все търси начини да ги нагушва с европомощи, сега е избрала този вариант. Те са и върхът на чалгата у нас днес. Ще спомена няколко:

   Ромският славей от Етрополе, Софинката, която качихме на евросцената,

   най-популярният чалгаджия у нас, славеят от Костинброд Азис,

   сливенският славей Кондю, комуто за да попречат на кариерата набедиха, че склонявал към проституция и свалиха от сцената,

   видинският славей Тони Стораро, италианец, женен за видинска циганка,

   румънският влах Валнаре Дупеску от Калафат, и той женен за видинска циганка, с палат в квартала Нов път /видинци наричат квартала РМС/,

   славеицата Бони ЕМ.

   Тия стигат. За такива като тях е помощта на Европа. Мисля, целта й е ясна – да сриват постепенно и по линията на културата България, както сторват това планомерно чрез грабежите на техните концесионери у нас, чрез техните банки тук, чрез въвеждането на техните норми у нас, много от тях абсолютно неприемливи.  Резултатът от прилаганвето им дава могъщи цигански популации и опростачване на хората. Тази комбинация обаче вещае край на страната ни. Май точно това искат някои...

     Сега малко за чалгата. Тя произлиза от Анадола, като свирачите на техните инструменти – зурната и тъпана – са били наричани чалгаджии. Поради изключителната й простащина дори комунистите се гнусяха от нея. В Сърбия обаче, където на власт бе фашисткого куче Тито чалгата бе доста разпространена. След Десетото тя безпрепятствено префръкна у нас. Тамошните чалгаджийки бяха с наеректирани със силикон устни и гърди, такива станаха и нашите пионерки в тази област на културата. Първи в умението да се възползват от промените и да запаризитирват към чуждия етнос отново бяха нашите цигани. В Сърбия чалгата бе популярна сред техните мафиоти. Те се женеха за чалгаджийки или ги изтряскваха и ги правеха по този начин известни. Някои чалгаджийки захващаха собствен бизнес, напр. да продават сръбски футболисти на европейски отбори и забогатяха много. Други забогатяха по друг начин. Давам ппример с Лепа Брена, която е мюсюлманка, но по време на войната пропя за сръбските войници в Босна и направи много пари, но пък отвлякоха детето й и спечеленото отиде за откуп.. Цеца остана вдовица, защото убиха мъжа й Аркан, известна срабска мутра, ембаргов милионер.  Много тежки врати отваряше чалгата пред чалгаджийките, това бе отчетено и тук. Чалга в България първо пропяха по сбирките на мутрите. Карамански и Клара Маринова толкова обичаха чалгата, че можеха дори да пеят в дует някои хитове, напр. „Кат те гепнем, че те сцепнем!”.А каква звездна кариера направи Мара Отварачката! Устните й струват на бизнесмена Гущеров до сега много стотици хиляди, но за такива устни аз и фабриката бих си дал. Ама я нямам.

   Във връзка с тази простащина- чалгата - в езика ни навлязоха нови термини:

    Чалгизиране, което означава опростачване,

    Чалгаджии – тези, които пишат чалга или пеят чалга, или печелят от чалгата като Мито Пайнера, който се явява биринджичалгаджи. Да не казвам, колко момичета бяха подведени и животът им опропастен след опита да се внедрят в чалгата,

    Чалгари – които са станали подвластни на чалгата, пълните простаци. Чалгарка 100% за мен е министърката на МОСВ. На нейно място,  ако две думи не мога да сглобя като изречение бих изпял някой чалгахит пред камерите, напр. „Ах банана, ах банана, кат гу фана и ми стана! „ По атрактивно ще е и по-смислено от изказването й.

 

  Като човек, справедлив до някъде,не мога да не отбележа, че чалгадджийките имат нужда от много средства, за да са на върха. Те сменят по времето на един клип десетина тоалета, като всичките трябва да са много секси. Те се нуждаят от студио в дома си, от стая за красота, за масажи, за гимнастика. Те имат мениджър, той организира записи на клиповете и програми за концертите им, набира подходящи участници за танц и т. н. Много са скъпи и терапиите към тях, за да изглеждат секси. До 2011 г. основните терапии спрямо чалгаджийките бяха само две, те не бяха и особено скъпи. Едната бе поставяне на силиконови подложки в основата на гърдите им, които са стандартни - в пет размера от 180 до 2300 грама на гърда. Извън тези стандарти се прави поръчка, но цената скача. Другата терапия бе инжиктирване на определена  доза силикон в устните им. Известно е, че когато жените са в овулация устните им надебеляват малко, а гърдите им увеличават обема си. Този процес е доста по-забележим при прохождащите в бизнеса чалгаджийки между 14 и 18 години. Като забележат тези промени във физиологията им, мъжете пощуряват и това става обект на пазарни спекулации, защото тогава интересът към тях се засилва, цените на билетите скачат. Чалгаджийка с подложки №5 – това си е жив празник. Плащаш колкото иска за концерта и отиваш, само и само да разклати тези огромни вълшебства пред теб. Празник за очите и душата.

   Но хирургията вече извършва съвсем нови интервенции за разкрасяване, правят ги и братя Енчеви у нас. Декоративната козметика също е във възход. Вече не са модерни устни, удебелени само в областта на устата, защото изглеждат като обърнати. Освен това поне веднаж в годината трябва да им се нацръква допълнително силикон.  Пластичвните хирурзи измислиха нещо революционно. Устните вече се удебеляват, като удебеляването на горната започва още от отворите на носа, а при долната – почти от брадата. Аз съм консервативен и предпочитам тези с обърнатите устни, сегашните ми приличат на зеленоглави маймуни и не посещавам концертите им. Технологията на тези устни обаче е мноооого различна- тя се прави веднаж и завинаги.!Оперира се вътрешната част на устната и през тъканта се прокарват силиконови върви. Те са с различна дебелина и представляват нещо като гердан с мъниста. Не са както силикона за гърдите, само пет стандартни размера, а се изработват по поръчка. Чалгаджийката вижда промените и казва - още или вече е добре. Певачките с такива устни вече не изглеждат като ужилени по устата от пчела, а като нажилени от рояк стършели. Тази операция в зависимост от изискванията излиза до 50000 евро на устна. Чалгаджийката трябва да се бръкне. Добре, че дадоха тия помощи от Европа за чалгата.

    Другият много важен елемент на чалгаджийката, това е анусчето й. За Анадола, от където идва чалгата това е най-важното нещо на жената. Поради това тази прелест е решаваща за сбирането на повече публика на концерта на чалгаджийката. Тя задължително при смяна на костюмите си излиза на сцената по начин, този важен елемент от нея на сцената да стане достояние поне на зрителите от първинте редове. Тук обаче чалгаджийките имат големия си проблем - оцветяването на областта около този най-важен техен орган, което с напредване на възрастта им става все по-силно. Но и за това вече има лек, макар за сега много скъп. Това е унгвентумът  ssi Arschloch на фирмата Walmark, като една опаковка от него, - кутийка от три грама - струва 10000 евро. Унгвентумът се прилага за около месец, като резултатите са фантастични - оцветената област става бяла и нежна, като на бебе два месеца преди да се роди, но и същевременно по-здрава от кожата на биволица. В ЕС този унгвентум се продава и в аптеките срещу хемороиди, но с предварителна заявка. От 2012 г. унгвентумът вече има нови разновидности, които предизвикват трайно оцветяване на кожата в желано направление – могат да я направят като на мулатка или пък в нежнорозов цвят. Само че тези три грама вече струват колкото един Мерцедес средна класа и са по силите само на най-богатите моделки и манекенки.

   Всяко решение има две страни, известно е от юрисдикцията. Едната страна винаги остава недоволна. Ако тези европари бяха отишли за културата, напр. за Филхармонията, щеше ли да има среддства да бъде направено по-привлекателно за чалгапубликата най-важното място на чалгаджийките? Европа избра втория вариант. Сигурно там държат на туй нещо на чалгаджийките повече отколкото на културата.

     Та затуй така с европарите за културата ни...

     

 

 

  




Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sekirata - ВСИЧКО СТАВА С ПАРИ,С МНОГО ПАРИ И ....ИНТЕРЕСИ! Турците плащат....
19.01.2013 04:02
Фондации разни пък и голямо промиване на психиката на народа ни става,не само със кючеци и чужди - никакви сериали-сапунки! Пък и кой е министъра на културата ни..? Защо ли в Турция,та и другаде не се излъчват нашите новини, филми,като "Под игото", "Време разделно", "Козият рог", "Тютюн" и др?!
цитирай
2. sekirata - ТА НИЕ БЪЛГАРИЯ ЛИ СМЕ....?!
19.01.2013 04:04
НИЕ СМЕ СИ ТУРСКА ГУБЕРНИЯ, ОСТАВА САМО ИМЕТО -БЪЛГАРИЯ ДА СМЕНЯТ!!!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12185622
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031