Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2012 22:46 - АМЕРИКА ГУБИ ИНТЕРЕС КЪМ ЕВРОПА…
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2694 Коментари: 5 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                    АМЕРИКА  ГУБИ  ИНТЕРЕС  КЪМ  ЕВРОПА…

 

    Не само България пострада от двете Световни войни. На два пъти късаха живи парчета от територията ни, плащахме репарации на „добрите” срещу които воювахме не по наше желание, придадоха ни към Звяра / Сталин, по думите на Чърчил/, чиито обществен строй превърна цветущата ни страна в развъдник на цигани и простотия. Пострадахме не само ние, пострада цяла Европа, защото войните не разрешиха проблемите на континента, а от тях се възползва световната мафия, която по време на Втората световна война се премести от Европа в Америка. Как иначе ще се обясни разрушаването на културната столица на Германия, Дрезден през м. февруари 1945 г. Там нямаше войски и войната практически бе свършила. Мафията показва силата си, че може да прави каквото си ще, дори да унищожава сътворено културно наследствно за стотици години без да се замисли ако реши. Да покаже на света, че от нея вече ще зависи всичко. Същата тази мафия, вече в Америка, целенасочено внедри в Европа пазарната икономика. Тя раздели Европа на два враждуващи лагера, за да печели от военната си промишленост и мирът в Европа да зависи от нея. Американската валута бе направена международно платежно средство, като по този начин бе реализирана разработка, целяща зависимост на света от Америка, която е следната: Ако Америка е добре и светът ще е добре. Ако Америка е зле и светът ще е зле, защото чрез долара тя ще прехвърли тежестите си на останалите страни. Светът да се грижи за Америка или лошо ще стане. Нещо, което прави вече почти 70 години.

    Първата световна война завърши зле за Европа, защото победиха мошениците, заради които войната започна. Проблемите обаче, заради които тя започна не се разрешиха от нея, дори се задълбочиха и след четвърт век започна следващата световна война. Тя бе последствие от решенията на „добрите”, които бяха формулирани като договори и наложени на победените. Първата световна война обаче не бе фатална за Европа. Европа си остана, но с много неправди, мъка и обида за доста страни. Основният театър на военните действия бе предимно Европа. Втората световна война обхвана почти целия свят и се оказа фатална не само за Европа. Япония престана да бъде суперсила, изгуби колониите си. А една обединена Европа, което щеше да бъде резултатът от Втората световна война ако не бъде разрушена от войната би била конкурент на Америка на световниая  пазар. И то много сериозен, защото тук е люлка на културата, а не свърталище на забогатели по съмнителен принцип преселници-престъпници, възползвали се в Америка от робския труд на негрите. Най-доброто решение за Америка бе тя така да направи през войната, че да се възползва от нея като увеличи производството и печалбите си, като разшири територията си – за помощта на Америка към СССР Сталин им даде Аляска – като превърне Европа от техен конкурент в разединен континент със зависещи от нея държави. Планът Маршал, който мафията внедри в Европа - абсолютно неподходящ като отношения между европейците, внедряването на т. н. демокрация и разделянето на Европа на два лагера, трасира пътя към гибелта на Европа. Седемдесет години по-късно това сего го виждаме всички. Пазарът промени ценностната система на хората. Демокрацията стана причина Европа да се напълни с араби, турци, черни, жълти и кръстоски между тях. Едно сравнение за демокрацията, така, както аз я разбирам:

    Растат едно до друго три растения: едно житно, едно на грол и едно на къклица. Те всичките имат права, които трябва да се съблюдават. Резултатът от това съблюдаване на правата им ще бъде бърза смърт за житното растение, което храни хората и животните и жестока схватка между грола и къклицата.

     Разделянето на Европа на лагери пък наложи огромна част от средствата да отиват за ненужни въоръжения и да цари навсякъде страх и неизвестност.

    Европа тръгна след войната неохотно по гибелния си път, днес  пътуването по него тя си го ускорява сама. Опит да се предотврати крахът на Европа бе създаването на ЕС, но и той не можа да промени този път към гибелта й. Мисленето на хората вече е пазарно, духовността я няма никъде. Хората в Европа днес – голяма част от тях, предимно арабите, не само че не се интегрирант, но и работят сещу страните, в които пребивават или са им дали гражданство. А европеийците – те не работят, плащат на други да работят вместо тях, че и не раждат. Изпростачиха ли се или още по-точно казано американизираха ли се. Според мен – да!

    Но на всяко нещо му идва краят. Римската империя се изчерпа, разцепи се и се разпадна. Разпаднаха се Турската империя, Битанската империя, Съветската империя и колко други преди тях. Сега се разпада империята на Америка. Всички държави ще платят един ден за това, че мафията  направи американския долар международно платежно средство, дори да няма война. Но война ще има, защото определящото за бъдещето на много държави, които бяха велики или още са такива са енергийните ресурси на довчерашните им колониални страни. В развитите икономически и в културно отношение страни те вече са изчерпани в значителна степен, а продавачите на енергийни ресурси искат все по-висока цена за тях, защото населението им нараства експлозивно. Купувачите на енергийни ресурси не могат вече да заплащат тази цена. Подръжа се някякво равновесие за дсего, но то е крехко и взривоопасно.

    Липсата на енергийни ресурси в Европа ги прави неинтересни за Америка. Въглищата вече са или привършени или залежите са много дълбоко в земята. Още в романа Жерминал се загатва за тези трудности, поради което стана и срутване в мината. Нефт и газ има малко, около Норвегия и Англия под морето и много малки находища тук и там – в Хърватия, в Румъния, на остров Тасос и още в няколко без особено значение находища. Да не пропусна това до Долни Дъбник, чиито ток за задвижване на помпите струва повече от добитата суровина.

   Малко по малко Европа губи позиции на световната сцена. Не защото европейците са станалиса по-глупави от останалите – жълти, американци, бразилци, японци, корейци  и др. а защото нямат суровини, с които да работят. Желязната руда в Норвегия е почти изчерпана, тя сега идва от Бразилия. Няма въглища за кокс, те идват от Южна Африка, няма газ, той идва от Русия, нефт идва от арабите и Африка. Производството ще спадне, стоките ще стават скъпи и неконкурентни. Но има и друга, по-важна причина – Америка след встъпването в длъгжност на президента Обама прие пова полтика спрямо Европа и тя е на постепенно разграничаване от нея. Американците оставят Европа! Защото в Европа проблемите са много, а като продукция на световния пазар излизат твърде малко и твърде скъпи стоки в сравнение с произведените от новите суперсили в икономиката като Китай и други страни в този регион, включително и Индия. Тези страни попълват нуждите на Америка от стоки, като стоките им са много по-евтини от европейските. Там внедряването на нови технологии става много бързо, работи се много. Пазарът, който движи всичко на този свят /според пазарните проститути/ ориентира постепенно Америка натам. За тази ориентация Америка има и вътрешна причина – тя не е вече същата суперсила, каквато бе при Рейгън напр. и няма повече средства да води войни както във Виетнам, Ирак, Афганистан. А има и огромен вътрешен дълг. Външен почти няма, защото техният долар е международно платежно средство и посреством него те прехвърлят тежестите си на целия свят.

   Спечели ли Европа от това, че Обама отново е президент и че той, демократът, ще смени доста от престарелите бетонни глави в конституционния им съд, който може да блокира негови решения, като постави свои хора?. Във никакъв случай! Републиканецът Ромни поставяше ударението на Европа, на противопоставянето на Русия с всички инструменти от времето на Рейгън, когато той чрез надпреварата във въоръженията срути икономиката на СССР. Обама няма голямо доверие на Европа и постепенно ги изоставя. Може би има и основание. Европа се нагъчка с преселници, които снижават културния й облик и не само него, защото те са и опасни. Франция отглеждаше айятолахът Хомейни. Само в Германия има 4 млн. турци и още 3 млн. араби, черни и жълти. Турците пък са основните работници в доста европейски страни. Бившата велика страна - Франция, която днес се заформя като страна със затихващи функции първа прие чужденци, предимно негри и араби, сего се чуди как да се отърве от тях, но освен нашите цигани никои други не може да изгони.  От Ангилия също нищо не може да се очаква, на нея пакистанците ще й разкажат играта. Гърците окрадоха ЕС. Италия – там мафията им е навсякъде, само по времето на Мусолини бяха държава, защото той изтребваше мафиотите. Русия е олигархия, - свръхбогати и абсолютно бедни – но тя остава във фокуса на Америка, защото има много суровини. Това сега е хитът, суровините В България и Румъния – цигани на гроздове - в двете страни те са общо 7,5 млн. - които пакостят вече на цяла Европа и заради тях не ни искат в Шенген. Албания – депо за наркотици и органи за трансплантации. Македонците – с гънки на мозъците, колкото има по големите бузи на една депутатка от ГЕРБ. Проблемна е Испания, където хората живеят по-широко от възможностите си, а тя е голяма страна и може да удави още доста покрай себе си. Турция пък стана велика сила. Новият ред в Европа – ЕС – не даде желаните резултати. Една държава – Гърция успя на основата на законите в ЕС да им открадне 830 млрд. евро. Две страни само остават стабилни и сериозни в Европа, Германия и Полша. И Норвегия, която печели от добива на нефт и газ, но нищо друго не може да прави. И риби вече не ловят.

    Съветниците на Обама са го убедили да започне да изоставя Европа и да се ориентира стратегически към новите райони, където се зараждат суперсили и където има суровини. Убедили са го да не води войни срещу идиоти, защото на човек не можеш да му дадеш, ако той не ще, можеш да му вземеш. В Афганистан никога няма да има мир, ще се трепят докато там живеят хора. Да си се трепят сами както шиитите и сунитите, които ако убият християнин отиват направо в рая. В Европа музикантите се стремят да намерят най-краткия път до автора, муджахидините – колкото може повече християни с едно самоубиствено нападение да утепат. Тези муждахидини може би не отиват по път до рая, а направо ги телепортират, знаеш ли.

   Последствията за Европа – те ще са много лоши. С този конгломерат от етноси там, с малкото налични ресурси и преобладаващият поминък да произвеждат стоки, от друга страна там има един проблем, по който се пази кометентно мълчание както за циганския у нас и това е израждането на хората. Всичко това съчетано с противорецията между държавите и рекетирането им от доставчиците на суровини – бащицата на олигарсите, Путин и арабите, които дават могъщи популации няма да доведе до нищо добро. Перифразирам израз на Маркс – доставчиците на енергийни суровини не искат да разберат, че така повече не може, а европейците не могат да се наложат, защото арабите / и дори само Русия/ са по-силни от тях. А Америка, която може да се оправи с тях се мести към Австралия, Нова Зеландия и Индонезия.

    На нас ни взеха територии през Първата световна война, през Втората ни внедриха комунизма, който за 45 години ликвидира селото, трудовите навици на хората, унищожи ценностната ни система, култивирана 1300 години. Няма да пиша какво сме днес, то се вижда. Тоя сценарий, но по различен начин бе проведен и спрямо Европа. Уж така да стане, че да не може Европа да бъде конкурент на Америка, а той взе, че поведе Европа по гибелен път.  Колкото може да се възстанови културната столица на Германия, Дрезден, толкова може да се възстанови и Европа. Не само като икономика. Лошият човешки материал, който се нацръка в Европа за да я възстанови от войната и остана там, израждането на европейците до степен да не могат да се възпроизведат, липсата на суровини и на работни места поради тази причина, непоносимостта между някои държави, наличието на държави-паразити /Гърция/ и държави-мафиоти /Италия/, такова нещо преди Втората световна война нямаше. Сегашният европейски възел няма развързване.

    Обама не се чувствна в състояние да го развърже от противоречията и ще го разреже бавно. Не както е в оригинала, чрез разсичане...

     А за европейците – нищо добро. Само от популациите на арабите и турците и липсата на такива от европейците, Европа ще стане Арабия.

     Това направи мафията за Европа, „яхвайки” Втората световна война...

 



Гласувай:
13



1. samvoin - http://bombenterror. nseuropa. ...
11.11.2012 01:02
http://bombenterror.nseuropa.com/
цитирай
2. shtaparov - Да, но апетитите на Европа да рек...
11.11.2012 01:11
Да,но апетитите на Европа да реколонизира Америка още не са секнали!...
цитирай
3. tota - АМЕРИКА ГУБИ ИНТЕРЕС КЪМ ЕВРОПА…
11.11.2012 19:11
Не би могло да е другояче, Коста. Америка и по скоро САЩ са там, където има от какво да се възползват.Това бе доказано от случилото се след двете световни войни. Целта им беше постигната, да няма доминираща европейска държава за да са те водещи в света. И са такива и до ден днешен. Само, че до кога? Други държави набират мощ. Колкото до стара Европа си точен в изводите си. Подмяна на населението и резултатите са налице.
Колкото до малка България въпросителните са много...За да оцелее и трябва "як гръбнак" и съхраняване на културната си идентичност.

Поздрави!!
цитирай
4. sande - Санде: Коста, ще изядеш хляба на маса анаилзатори и мастити фирми ...
11.11.2012 20:28
Анализът е много интересен и внушава доверие. Макар, че е без претенции.
цитирай
5. gandolfini - Мултикултуризма е най верния съюзник на войнстващия ислямизъм...
11.11.2012 21:52
А за европейците – нищо добро. Само от популациите на арабите и турците и липсата на такива от европейците, Европа ще стане Арабия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12284626
Постинги: 4566
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930