Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2021 21:50 - АЗ - ВЕЧЕ ФАМУЛУС ИЗКУСТВОЛОГ !
Автор: planinitenabulgaria Категория: Изкуство   
Прочетен: 849 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

 

АЗ – ВЕЧЕ „ФАМУЛУС ИЗКУСТВОЛОГ” - ТИТЛА, РАВНОПОСТАВЕНА НА ТИТЛАТА „ИСКУСТВОЛОГ ВыСШЕГО КЛАССА” НА ОПЕРАТИВНИТЕ ЦЕНТРОВИ РАБОТНИЦИ

  След успешното ми завършване на казионния едноседмичния ускорен курс по изкуствология в Центъра и поощрението, което получих при защита на дисертацията ми, отправих взор към по-горното ниво на изявник в тази област - ИСКУСТВОЛОГ ВыСШЕГО КЛАССА. За тази титла не се провежда подготвителен центрови курс. Придобилите всеобъемлющиий опит изкустволози могат свободно –  ако бъдат одобрени по представените документи! - да се явят на защита на дисертация на тема, обявена в сайта на Центъра за придобиване на по-високо ниво.  Защитата се осъщетвява пред тричленна центрова комисия,  работеща по единадесетобалната система, състояща се от изкустволози с изключителна гросмайсторска сила. Обикновено по темата се явяват няколко кандидати - около дузина - за придобиване на тази нАучна титла. Тя обаче се присъжда много рядко, при това на не повече от един от кандидатите. Изискванията за придобиването й изискват свръхвисоки широкоспектърни познания на кандидата в областта на изкуствологията, за да не го напукат по време на защитата.

   Тук искам да поясня защо така бързо реших да придобия по-високо звание от това, което защитих наскоро. С мен се получи същото, както с балерината Мая Плисецкая преди доста години. В края на живота си в интервю за вестниците „Правда” и „Известия” на въпроса, как е достигна тези сияйни висоти в балета, тя отговоря:

-        Всичко в балета ми бе много леко.  Веднага заучавах хореографията, запомнях я от прима виста. Другите балерини на Большой театр за да научат партиите си се нуждаеха от седмици упорит труд

   Това важи и за мен в изявите ми като изкустволог. Аз като да открих себе си в това нейно откровение - и тя е безрубежно талантлива, но не в изкуствологията.

   Темата за защита на по-високо звание в Изкуствологията , спусната от Центъра за м. януари бе:

  „Претворяване чрез възможностите на изкуството на знаменито слово или най-съществената му част на много голям държавник”.

  Тази тема е витиевата, защото тя изисква държавникът да бъде с много висока позиция в страната си и известен по света, иначе няма да те одобрят за защита Кандидатът за титлата, който ще се яви по такаваа тема трябва да бъде с много широк поглед върху това, което става по света, кои са най-значимите фигури в момента, които определят световния ред. През 2020 имаше доста изяви на различни видни личности като се започне с изборите за президент в САЩ, не по-малко вълнуващата света е и новата позиция на Ким Че Ун, който вече е генерален секретар на компартията и разполага с неоткриваема ядрена подводница, изстрелваща неотразими могъщи ракети от океанското дъно.

     Според мен обаче най-значимото събитие от последно време е проповедта на ГРУевка Радев, която бе произесена от амвона на Католичиската църква „Свети Йосив” в София. Тази проповед, не влизаща в стандарта на католицизЪма, макар и не произнесена от папата от прозореца на папския си апартамент във Ватикана, е далеч по-силна и от проповедите на папата. Тук е мястото да отбележа защо се спрях на ГРУшника. Първо, защото съм българин и държа на българското, било то дори суперпросташко, като подчертавам, че в случая е точно обратното, налице е гиперинтелектност. Втората причина е, че Радев по интелектност бие всичките държавници по света, а като като проповедник по време на католрически богослужение той надмина папата.  По мнението на народа и на мен, такова нещо не е имАло. Аз специално си мсиля, той остава недостижим дори от Другарка маноловА. Третата причина да се спра на проповедта президентова в Католическата църква е, че не изборите за президент в Щатите, не ракетите на Путин и подводницата на Кем Чен Ун са най-обсъжданите теми по света, а срещите на президента ни с парламентарно непредставените партии в България с цел определяне на най-подходящата дата за парламентарните ни избори, на която чрез машинно гласуване да се осигури прозрачността на изборите и безопасност на електоратниките срещу вируса. Светът тръпнеше в очакване на тази дата. Тя бе важна за света, много важна, най-важната дата. Светът си отдъхна след узнаването й. Социолозите не осъзнаха нейната важност, защото професионализЪма им ги е превърнал в социопати. Ние обаче, центровите изкустлолози, сме железни и в този случай, като комунисти на разпит пред фашисти.

      Ето част от президентовата проповед в Католическата църква „Свети Йосиф” в София, предназначена за католическите християни в България. В нея според центровите анализатори има и странична тема - намигване към Байдън, който открадна изборите от Тръмп. Напомням, че Байдън по вероизповедание е катоЛИК, докато окрадения от към изборите президент е катоГЪЗ:

    "Нека да си пожелаем 4 април да бъде Великден не само за нашите събратя католиците и арменците, но и Великден за възкръсващата демократична България", коментира Радев...... 

   Искам да подчертая, че ни предстоят редовни парламентарни избори. Щом изборите са редовни, партиите нямат основания за претенции към датата, заяви президентът. По думите му най-добрата дата била през септември миналата година....

   Последните месеци отнеха живота на хиляди българи, защото правителството не подготви страната за втората пандемия. Бяха източени милиарди от бюджета. Можехме да предотвратим тези загуби, ако бяхме провели изборите навреме, изтъкна президентът Радев”......

   По-актуална проповед от авмона на Католическата църква мисля, че не е изпроповядвана да сега. В проповедта си към християните католици с лазерна точност президентът ни посочва вината на тези, които са виновни за непрозрачите избори, благодарение на които Борисов и Гешев дойдоха на власт, за нарушаването на демокрацията, посочени са виновниците за ковида в България, отнел живота на хиляди българи, за източените милиарди от бюджета. С тази своя проповед в Католическата църква президентът показва и огорчението си, че мафията в изпълнителната власт и в прокуратурата не послушаха народа, вдигнал се на Велико народно въстание през м. септеври да подадат оставки и страната да се крутулиса от тях. Ако те бяха заменени със служебно правителство от ГРУшники, назначени от президента, народът нямаше да влачи този ГЕРБ-ов хомат. В проповедта си към католическите християни, арменците и народа,  президентът оповести  единствената подходяща дата за изборите - в деня на католическия Великден. Това изисква от всички честни католици с прогресивно мислене вместо да празнуват Великден, да пуснат на този гласчето си в урните, това се случва много рядко, а догодина доамина пак ще имат Великден. Така те ще се присъединят към събратята си български граждани, върнали се от чужбина за да кажат „Вън мафията от изпълнителната влъст и прокуратирата!” и да гласуват за възкръсването на демокрацията в България чрез назначаване на служебно провителство от млади изявени, уважавани от арода личности като Трифонов, Манолова, Васил Божков, ген. Атанасов, Цветан Василев, Христо Иванов, Минеков/Хаджигенов/Бабикян, а също и някои от списъковите интелектуалци. А списъкът им е дълъг – едни от тях пеят, други свирят, някои от дамите са недостижиме на уредите за служебно възвисяване като Духалката, Задната прашка и още поне по 100 в арсенала им. За сега недостижима на връха остава най-активната от всички, известна с псевдонима Дълбокото гърло. Приготвил съм извадка от Архива за възможностите й, но не ми е удобно да я публикувам...

   В края на постинга ми представям претвореното от мен чрез възмоностите на изкуството президентово слово – плроповедта му в Католицеската църква от позицията ми на изкустволог. Турнал съм му и мото под него. Има обаче нещо много интересно, бих казал забележително. По същия начин е представено словото президентово и от останалите 10 кандидати, които се явиха заедно с мен, като и при тях сравнителният материал е същата „суровина”, която ползвам и за сравнение с президентовата проповед в Католическата църква, но източниците на „суровини” при останалите кандидати, с които се лорих за тази титла и ги победих, бяха съвсем различни, от птичи да биволски произход.  Словото му според моите виждания обаче е по-весело, по-раздвижено от това на другите кандидати за титлата, в него има много хумор. Затова Тричленката удостои с високото званието само мен. Кликнете върху снимката на моето претворяване чрез средствата на изкуството напрезидентовата проповед за да се увеличи и я разгледайте с осторожно внимание, желателно е с лупа. Замаскирал съм в нея 11 реални образа от тези, които всеки денни учат, что надо делать.

    Дано да ги откриете в „суровината” превъплътена от мен в предмет на изкуството. Тъй малко дни животът трай, изкуството пък няма край.

image

              МУТРИ, ВЪН! ДА ЖИВЕЕ МЕЖДУНАРОДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ!




Гласувай:
4



1. rosiela - Коста,
27.01.2021 22:02
мани, мани. Добре си осолил истината.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Ако бях завършил двуседмичния ускорен курс,
27.01.2021 23:06
още по-щях да осоля истината...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12287370
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930