Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2017 22:07 - М У З И К А Л Н А Р Е К Л А М А
Автор: planinitenabulgaria Категория: Изкуство   
Прочетен: 949 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 29.09.2017 09:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
                                     ОТНОВО  ЩЕ  ВИДИМ  ГЕРГИЕВ!

       Последното гостуване на Гергиев в България премина пр голям успех. Негови слушатели бяха Генерал Радев и жена му, почти всички депутирани от електората на БСП, вицепрезидентката, цигуларката Татяна Дончева, председателите на някои партии като Атака и НФСБ. Нямам нформация дали най-първият селянин на с. Борино, Мустафа Карадайъ е бил там, но не се съмнявам. На концерта не е бил Догана, но според мен не че не е трябвало да бъде, а от страх да не си го гръмне някой. Знаеш ли кой и кога ще ти извади пищов?.
    Гергиев идва отново, но този път с изява на 3. 10. в Зала 1 на НДК. Билетите струват по 80 лв. за задните места. Ще изпълнят ведно със съратника му Мацуев Четвъртия концерт от Рахманинов, писан в края на живота му в Америка.
    Кой е Гергиев? Ако някой следи постингите ми, сигурно е сещнал името Лев Шульгин, маркссталинецът по въпросите на музиката по времето на Сталин. Сегашният маркспутинец, имащ същата задача в музиката, както някога безпросветника Шульгин, давал идеи дори на Шостакович за Втората и Третата му симфонии е Валерий Гергиев.
     Единият съратник на Гергиев, пианистът Мацуев го осветлих, но в тази съвременна Могучая музакальная кучка има още трима. Един от тях е виолончелистът Сергей Ральдугин, който веднаж толкова хубаво свирил, че Путин му заплатил 3,5 милиарда долара. Ральдугин ги внеесъл в Панамска офшорка, а когато парите бяха осветлени от хакери се предполоожи, че това са пари на Путин, а Ральдугин е бушонът. Друг могучий деятельник в тазу кучка  е виолистът Юрий Башмет.. Той е на по-задеен план, изпълнява специални поръчки, вероятно като осветлената на челиста на Путин, както наричат Сергей Ральдугин. Още един има в тази могучая кучка, паниистът Михаил Плетньов, той обаче за разлика от другите е иистински музикант. Ще спомена и една дама, близка на тозу кружок, певицата Нетребко. Предполагам всичките тези ще присъстват на концерта на шефа на Могучаята кучка, диригентът валериЙ гергиеВ.
    Ще бъда и аз, но каня със себе си най-издигнатите нетови изявявачи да се насладят на изкуството на Гергиев, а именно Блекю, Борн, Фреето, Цав и профессоР гиндеВ, които възппиемам не как музикальная, а как Нетовая могучая кучка.  Да присъства някой на концерт с мен означава да научи доста за музиката, за автора й, за изпълненението й, за епохата, за сродните на нея произведения. Много рядко отправям такава покана и то официално. Ако някой от Нетовата кучка ми откаже, напомням му една поговорка, която чух в кръчмата на с. Требич:
   Късмет в гъзо му вкарвааш, оно си бега от късмето...

   Наскоро  в Кюстендил бях на музикален форам, където научих, че Путин нарича диригента Валерий Халилов много гениален. Не знам следващата степен на гениалността спред класацията му, за да я приложа към Гергиев, докато за Нетребко ако Путин я нарече и нея гениална, ще го коригирам: Не гениална, а генитална, ТовариЩ путиН!
   Заповядайте с мен на концерта. Аз си мисля, че само Делян Пеевски ака бе станал диригент, а не бизнесмен, по-добре би дирижирал от Гергиев и повече щеше да знае за музиката от мен. Никой Друг!

image

                                                  Фото  Юрия Дроздова




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183775
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031