Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
21.02.2021 16:24 - ЗА НАВАЛНИ и още нещо...
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 3432 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 21.02.2021 17:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 „Блокиране, скриване и прикриване“: Федералното правителство отговаря на искането на AfD относно Навални

Парламентарната група AfD в Бундестага направи третото си искане до федералното правителство по случая Навални през декември. След почти два месеца федералното правителство отговори в понеделник, което RT DE получи. Разпитващите обаче са всичко друго, но не и доволни и говорят за „клетва за разкриване“.

В края на декември парламентарната група AfD отново изпрати до федералното правителство 
малко запитване с общо 32 въпроса за случая Навални . Партията вече беше задала два въпроса по случая в средата на октомври, но от тяхна гледна точка те получиха недостатъчни отговори.  
В понеделник федералното правителство отговори на искането от 21 декември. Писмото е на  RT DE . В третия си въпрос питащите първоначално се съгласиха с декларацията на германското правителство, че обстоятелствата по случая трябва да бъдат изяснени „напълно“ и „прозрачно“.

На 2 септември 2020 г. федералното правителство заяви, че предполагаемото отравяне на Алексей Навалнис с химически нервен агент е сериозно нарушение на Конвенцията за химическо оръжие (CWC). Още по-неразбираемо е обаче според мнението на изпитателите на AfD, че федералното правителство заявява, че не знае как (вероятно) „силно токсични обекти“ могат да стигнат до Германия.

На въпрос дали обектите, за които се твърди, че са показали следи от нервния агент на Новичок, са били правилно пренесени в Германия, за да стане известно на федералното правителство и ако да, по какъв начин, федералното правителство отговори:

"Федералното правителство няма познания по смисъла на въпроса, нито е видяло причина да го получи."

Ако федералното правителство няма познания за точните процеси, свързани с пренасянето на силно токсичен нервен агент в Германия, то няма да изпълни задачата си за защита на "живота и крайниците на населението", заяви питащият в първоначалната реакция на RT DE .

 

Те също искаха да разберат дали федералното правителство не се притеснява, че спътниците на Алексей Навални може да са замърсени и да изложат по този начин други хора. Отговорът на федералното правителство беше:

"Не. По времето на недвусмислените доказателства за отравяне на Алексей Навални с химически нервен агент от групата Novitschok - при предположение за подходящо излагане - тези хора вече трябва да са имали подобни симптоми на отравяне."

На въпрос дали, до знанието на федералното правителство, персоналът, който се е грижил за Алексей Навални в "Шарите", е носил предписаното и изискващо защитно облекло, когато се занимава с лице, за което се твърди, че е замърсено със силно токсичен химикал, отговорът на федералното правителство е ясно: "Федералното правителство не знае за това."

 

Питащият д-р. Антон Фризен коментира отговора на федералното правителство пред RT DE :

"Представете си, че няколко души пътуват до Германия заедно с човек, който е бил отровен от силно опасен нервен агент. Освен това има предмети, които също показват следи от отрова. А федералното правителство отговаря на въпроса дали тези предмети са били транспортирани правилно, Не им пука и дори не казват на засегнатите, че освен зловещата бутилка с вода има и други отровени предмети.

 

Накрая тя твърди, че не знае дали лекарите, които са лекували отровеното лице, дори са носили защитни костюми. Изглежда, че федералното правителство не се интересува много от живота и здравето на засегнатите и германските граждани, може да се помисли. В случая с Навални това не е единственото нещо, което е силно съмнително - цялата „информационна политика“ на федералното правителство се състои в блокиране, мълчание и прикриване.

Когато депутатите от AfD искаха да разберат дали Русия е предложила на Федерална република Германия да изпрати следователи в Германия във връзка с предполагаемото отравяне на Навални и какви причини, до знанието на федералното правителство, са попречили на Русия да даде офертата за немски и руски разследващите да провеждат съвместни разследвания, отговори федералното правителство:

"От съображения за поверителност федералното правителство не коментира подробно междуправителствените искания за правна помощ. Въпреки основното конституционно задължение на федералното правителство да отговаря на изискванията на германския Бундестаг за информация, интересът на парламента към информация има предимство пред законни интереси за тайна на междуправителствено искане за правна помощ след внимателно обмисляне на загрижеността обратно. "

"Руски молби за правна помощ: тайна. Руските следователи в Германия: тайна. Кой е посетил Навални в болницата: не знаем. Това е клетва за разкриване от това федерално правителство. Всичко е на километри от разясненията за Германия" , коментира д-р. Антон Фризен отговорът на федералното правителство.

На въпрос как федералното правителство обяснява противоречивите си твърдения, от една страна, да заяви, че отравянето на Навални е (просто) „действие, за което се твърди, че е извършено в Русия“ ( вж. Отговора на въпрос 30 от предишен въпрос), макар и от друг се приема като факт, че Навални е бил отровен с химически нервен агент на руска територия, отговорът на федералното правителство е: „Федералното правителство не вижда противоречие във формулировките“.

 

От гледна точка на питащия обаче остава „противоречиво“, ако германското правителство в един момент заяви, че Навални е „уж“ отровен в Русия, докато другаде твърди, че е факт.

От 17 септември 2020 г. е известно, че бутилката с вода, за която се твърди, че е замърсена с Novitschok, е донесена в Германия от спътницата на Навални, Мария Pewtschich. Въпреки участието както на германските военни, така и на германските тайни служби в случая Навални, който би трябвало да разполага с най-точна информация по професионални причини, федералното правителство по това време не знаеше за Pewtschich.

 

На въпрос дали федералното правителство вече може да предостави информация дали германските разследващи органи са разпитали Мария Певчич, тя отговори: "Федералното правителство не знае за посещенията на г-жа Певчич." 

В отговор на предишно искане германското правителство заяви, че не е знаело, че Певчич е на борда на машината, с която Навални е транспортиран до Германия. В настоящия си отговор обаче тя изброява съпътстващите: Освен Алексей Навални, „бяха и съпругата му Джулия Навальная и говорителят му Кира Ярмиш в полета от Омск до Берлин, с който влязоха във Федерална република Германия“.

 

Разпитващите сега коментираха новото изявление на федералното правителство:

"От друга страна, в предишния въпрос федералното правителство заяви, че не знае дали Мария Певчич е била в самолета с Навални. Федералното правителство за първи път заяви кой е бил в самолета с Навални. Навални беше замърсени и замърсени предмети трябва да са били в самолета. Дали другите хора, които са били в самолета, може да са влезли в контакт с Новичок, не се интересуват от федералното правителство. "

 

"Когато отговаря на запитвания, федералното правителство рядко влиза в предварителните бележки на питащите и описва тяхната гледна точка", се казва в реакцията на. Въпросител за отговора, получен от правителството. Депутатите от AfD критикуват в този контекст: "Тя не успя да направи това, въпреки острата критика, представена подробно в случая. Защо? Защото не вижда себе си в състояние да опровергае аргументите на питащите?"
==================================

За оптимална релаксация,Навални се настанява в луксозен апатамент за почивка в...ШВАРЦВАЛД.....докато беше ,,отровен"

image

================================
https://de.rt.com/inland/107825-zur-optimalen-genesung-nawalny-bezieht/
=========================
https://vk.com/video-18797028_456243110
================================

 Федералното правителство избягва въпроси относно случая Навални

https://de.rt.com/europa/112084-wahrung-staatsgeheimnisse-bundesregierung-geht-fragen/
===========================






Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8319899
Постинги: 2045
Коментари: 15596
Гласове: 32617
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031