Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03 10:02 - Празник
Автор: laval Категория: История   
Прочетен: 1138 Коментари: 8 Гласове:
17

Последна промяна: 04.03 09:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Днес е Трети март. Това е националния празник на България от 1991. На 3 март 1878 е подписан Санстефанския прелиминарен (предварителен) мирен договор. Датата за подписването е била избрана така, защото това е денят на възшествието на руския император Александър ІІ и негов рожден ден. Договорът от Трети март слага край на бойните действия в Руско – турската война от 1877 – 1878. На тази дата не се създава нова българска държава. Такива български държавни образувания се появяват едва след Берлинския конгрес и подписаният на 13 юли 1878 договор. Това са Княжество България, васално на Османската империя и Източна Румелия. България не е обявена за независима държава. Едва на 22 септември 1908 тя става Царство България. В края на този постинг публикувам картата на Санстефанска България. Тази карта обаче е един мит. Тя не фигурира в договора от Сан Стефано. Нещо повече, в него не става дори и дума за България. Българската територия е обявена за Руска Дунавска област (Русско – Дунайская область), която ни е позната като Задунайская губерния. Тя е била окупирана от Руската империя девет месеца. В блога си съм писал за документ със съдържание Фонд за окупация на Руско – дунавска област. Тук съм публикувал заглавната му страница. Нещо повече, съществува и Указ на Княз Батенберг за изплащане на обезщетение от Княжество България на Руската империя за покриването на разходите за тази окупация. Предвид гореизложеното Трети март не е ден на освобождението на България, а начало на нейната окупация, за която, на всичкото отгоре, ние сме си платили. Крайно време е Санстефанският мирен договор да бъде изцяло публикуван, за да се разкрие истината за него. Всичко това в съвкупност означава само, че на Трети март ние празнуваме не някакво митично освобождение, а всъщност рождения ден на руския император, по чиято воля Русия ни е окупирала. Реално България няма какво да празнува на този ден. Така нареченото Освобождение де факто е било платено. Колкото до Шипка, която е в центъра на тържествата, то там българските опълченци се бият рамо до рамо с украинци, а не с руснаци. Дори Генерал Радецки, който идва на помощ, е също украинец. Ето защо на този ден аз не мога да изпитвам никаква благодарност към нашия окупатор Русия. Не приемам този ден за Освобождението ни от някакво турско робство, а по-скоро като ден на окупацията на България от Руската империя. Поради всичките тези причини Трети март не може да бъде Национален празник на България. За такъв задължително трябва да бъде обявен Денят на независимостта – 22 септември.

image

image




Гласувай:
17


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Празникът на русоробите!
03.03 10:11
Празникът на русоробите!
цитирай
2. avangardi - Честит Трети март, ден на освобо...
03.03 10:45
Честит Трети март, ден на освобождението на България от турско робство!
цитирай
3. kossef - Поздравления!
03.03 12:27
и приветствам публикацията ти за вразумление на лишаваните от нашите слугинажи и чуждо-заинтересованите мерзавци на истината за руско-турската 1877/78 г. Била е по имперски мераци за окупация и създаване на Балканите на васална на Русия православна държава като принадлежна на имперския й фикс за световно "Велико" православие със столица Москва...
цитирай
4. 4u4ulana - Блогът на коментиралия те горе беше ...
03.03 12:28
Блогът на коментиралия те горе беше изтрит от модератор, защото същият е долен путиноид.Отвратителна проява на путинофилия.
цитирай
5. rosiela - Лазаре,
03.03 13:40
честит празник,друже. А ти, както искаш, го приеми. Днес съм и рожденичка, та се подмладявам с още една година.
цитирай
6. laval - ЧРД
03.03 16:00
rosiela написа:
честит празник,друже. А ти, както искаш, го приеми. Днес съм и рожденичка, та се подмладявам с още една година.


Честит рожден ден!
цитирай
7. laval - Благодаря
03.03 16:03
avangardi написа:
Честит Трети март, ден на освобождението на България от турско робство!


все пак. Само дето, както казах, не е ден на освобождение, а на нова окупация.
цитирай
8. shtaparov - Целия текст на Санстефанския до...
07.03 06:16
Целия текст на Санстефанския договор още не го е видял никой в България- явно има защо да го крият.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: laval
Категория: История
Прочетен: 4150815
Постинги: 1372
Коментари: 2758
Гласове: 22190