Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2023 18:49 - Изследване на извънизмерен живот и светове, които може да съществуват в нашите собствени
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 2695 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 06.02.2023 18:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Изследване на извънизмерен живот и светове, които може да съществуват в нашите собствени

imageОТАРДЖУН ВАЛИА 30 ЯНУАРИ 2023 Г  

image


https://thepulse.one/2023/01/30/examining-extra-dimensional-life-worlds-that-may-exist-within-our-own/

Възможността за множество вселени и множество измерения не е научна фантастика. Тези дискусии са водени през цялата история. За тях е писано в древна Гърция, от Анаксимандър и във ведическите писания, източната философия и др. Тези понятия се срещат в почти всяка култура, за която знаем, и обхващат всички векове през човешкото съществуване. Тази тенденция не е спряла.

Днес има множество научни теории, които подкрепят идеята за паралелни вселени и множество измерения извън нашата собствена, като теорията на струните например. Много изследователи също основават идеите си за паралелни вселени на квантовата механика, математическото описание на субатомните частици. В квантовата механика са възможни едновременно множество състояния на съществуване за малки частици - „вълнова функция“ капсулира всички тези възможности.

В съчетание с тези теории са и странни „паранормални“ събития, на които хората са били свидетели през годините.

Всички тези фактори и много други създават интересна дискусия.

Ако има други измерения, те също ли съдържат живот?

Веднъж Платон е написал в своята творба „Федон“,

„И на Земята има животни и хора, някои в средния регион, други (елементали), обитаващи въздуха, както ние живеем около морето; други на острови, които въздухът обикаля близо до континента; и с една дума, въздухът се използва от тях, както водата и морето са от нас, а етерът е за тях това, което е въздухът за нас.”

Платон, Федон

Филострат, наричан „атинянинът“, е гръцки софист от римския имперски период. В произведенията си „Животът на Аполоний“ той обяснява,

„И позволиха на Аполоний да задава въпроси; и той ги попита от какво смятат, че е съставен космосът; но те отговориха; „От елементи“. — Четирима ли са? попита той. — Не четири — каза Лархас, — а пет. "И как може да има пети", каза Аполоний, "наред с водата и въздуха, земята и огъня?" „Има етер“, отговори другият, „който трябва да разглеждаме като материал, от който са направени боговете; тъй като точно както всички смъртни създания вдишват жицата, така безсмъртните и божествени същества вдишват етера.” „Мога ли да гледам на Вселената като на живо същество“, каза Аполоний? „Да“, каза другият.

– Животът на Аполоний от Тиана, Филострат, 220 г. сл. Хр

Трудно е да знам откъде да започна, защото има толкова много примери в знанията. Вземете например Шамбала, за която се говори в будистките предания. Той стана известен като будистка чиста земя, която съществува в нашето собствено, но в друго измерение. Това е физическо място с географско местоположение, колкото и духовно, и се казва, че е обитавано от много напреднали и „просветени“ същества. Столицата му се казва Калапа, който се намира в центъра на Шамбала.

Според Далай Лама в реч, която произнася през 1985 г. по време на посвещенията в Калачакра:

„Въпреки че хората със специална принадлежност може действително да успеят да отидат там чрез своята кармична връзка, все пак това не е физическо място, което всъщност можем да намерим. Можем само да кажем, че това е чиста земя, чиста земя в човешкото царство. И освен ако човек няма заслугите и действителната кармична връзка, той всъщност не може да стигне дотам.

Според Парацелз, немско-швейцарски лекар и алхимик (като  Исак Нютон ), който установява ролята на химията в медицината, в неговата  Philosophia Occulta , преведена от Франц Хартман:

„Човекът живее във външните елементи, а елементалите живеят във вътрешните елементи. Последните имат жилища и облекло, нрави и обичаи, езици и собствени правителства, в същия смисъл, както пчелите имат свои кралици и стадата животни - свои водачи. 

Никога не пропускайте ритъм.

Присъединете се към нашия бюлетин, за да следите The Pulse!

Абонирай се  

Едно от най-добрите места за търсене на отговора на този въпрос според мен е в писанията на Манли П. Хол, чиято работа, според астронавта от Аполо 14 д-р Едгар Мичъл, „е класика в световната литература“, която „ще ръководи истории, философи и непрофесионалисти, търсачи на езотерична мъдрост в продължение на векове.“

В книгата си  The Secret Teachings of All Ages, An Encyclopedic Outline of Masonic, Hermetic, Cabbalistic and Rosicrucian Symbolical Philosophy, 1928 , той описва множество същества, които живеят в тези сфери, от природни духове, до русалки, гноми и други.

Ето описание на Gnomes въз основа на неговите изследвания,

„Елементалите, които живеят в това отслабено тяло на земята, което се нарича земен етер, са групирани заедно под общото наименование гноми. (Името вероятно произлиза от гръцкото genomus, което означава обитател на земята.)

Точно както има много видове човешки същества, развиващи се чрез обективните физически елементи на Природата, така има и много видове гноми, развиващи се чрез субективното етерно тяло на Природата. Тези земни духове работят толкова близо по вибрационна скорост до материалната земя, че имат огромна власт над нейните скали и флора, а също и над човешкото и животинското царство.“

Манли П. Хол, Тайните учения на всички епохи

Горните примери са само няколко от многото, за да илюстрират колко вградени са тези истории в човешката история и как те обхващат всички епохи. В съчетание със съвременните научни теории и знания, това наистина ви кара да се чудите за тези сфери.

Може да се почувства разочароващо, защото е толкова завладяващо, че човек нетърпеливо иска да надникне в тези сфери, за да види истината. Но можем ли да „видим“ истината? Може ли дори да се вярва на собствените ни човешки сетива, особено когато другите реалности дори не са възприемани за тях?

Във видеото по-долу Карл Сейгън описва как същество от три измерения, което се опитва да осъществи контакт със същество от второ измерение, би било възприето от създанието от второ измерение. Той върши чудесна работа, като обяснява сложни научни идеи и ги прави разбираеми за повечето хора.

Какво ще кажете за НЛО?

НЛО вече не са теория на конспирацията, темата е станала „основна“ и в продължение на много години произходът на тези странни обекти, които извършват противоречащи на физиката маневри, е размишляван от опитни хора, военен персонал, учени и други. Мнозина спекулират, че това може да са извънземни кораби, докато други спекулират, че могат да произхождат и от други измерения. И двете вероятно са голяма възможност.

Има документ на ФБР, който е адресиран до „някои изтъкнати учени“, до „аеронавигационни и военни власти“ и до „редица държавни служители“, който споменава тази възможност. Това е един от многото, които го правят.

Документът е писмо, изпратено до директора на ФБР във Вашингтон от офиса в Сан Франциско по въпрос, свързан с НЛО и извънземни: продължава да предоставя копие на писмо, написано от някой с „няколко университетски степени“ и бивш „ръководител на университетски отдел“.

Писмото продължава да очертава и заявява, че според този академик: ( страници 21 и 22 )

  • Част от дисковете носят екипажи, други са под дистанционно управление.
  • Тяхната мисия е мирна, посетителите обмислят да се установят на тази планета.
  • Тези посетители са подобни на хора, но много по-големи по размер.
  • Те не са екскарнирани земни хора, а идват от техния собствен свят
  • Дисковете притежават някакъв вид лъчиста енергия.
  • Те не идват от никоя „планета“, както използваме думата, а от етерна планета, която се преплита с нашата собствена и не е забележима за нас.
  • Телата на посетителите, както и плавателният съд, автоматично се материализират при навлизане във вибрационната скорост на нашата плътна материя.
  • Те влизат отново в етера по свое желание и така просто изчезват от нашето зрение, без следа.
  • Регионът, от който идват, НЕ е астралният план, а съответства на Лакас или Талас. Изучаващите езотерични въпроси ще разберат тези термини.

Споделям този документ, защото всеки, който се е гмуркал дълбоко с феномена НЛО, знае, че това, което е споменато по-горе, представлява една от десетките теории по отношение на произхода на тези обекти.

Последни мисли

Знанието относно теми от множество измерения, други вселени, както и същества и светове в тези светове винаги са били завладяващи за мен. Мисля, че просто човешката природа е да изследва неизвестното и е съвсем естествено да има копнеж за изследване и откритие.

Като се има предвид, че човечеството е станало донякъде роботизирано, където всички са толкова фокусирани върху оцеляването и вписването в системата, изглежда, че подобно изследване и открития са спрени.

Основният факт, че това, което се споменава в тази статия, е било изследвано и обмисляно от записаната човешка история, съчетано с съвременния „паранормален“ феномен, предполага, че има концепции за реалността, които тепърва трябва да разбираме. Тези концепции винаги ще се противопоставят на това, което мислим, че знаем, и ще предизвикват настоящите системи от вярвания, което е неудобно.

Ето защо преди векове църквата е осъждала и хвърляла в затвора учени, чиито открития са заплашвали общоприетия възглед за реалността. Днес не сме много по-различни, днес се полагат големи усилия за поддържане на политически, религиозни и „академични“ идеологии, дори ако това означава спиране на разследването и изследването на реални явления.

„Цялата възприемаема материя идва от първична субстанция или тенина отвъд концепцията, изпълваща цялото пространство, акаша или светлинен етер, върху който се въздейства от животворната прана или творческа сила, призовавайки към съществуване в безкрайни цикли всички неща и явления”.

– Никола Тесла, Най-голямото постижение на човека, 1907 г



Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
1. jupel - това ПЪК ЩО ИЗТРИЛИ МАЙ САЙТА ОТВЪН ГО ДЪРПАТ С ЧУЖДИЦА С ТРОЛОВЕ И БОТОВЕ
07.02.2023 04:08

ПРОЧЕТОХ ТУК В БЛОГА И ТОВА НЕ СЕ ТРИЕ, ДОРИ Е СЪС ЗНАЧКИ,ЧЕ РУСИЯ НЕ БИЛА НОРМАЛНА ДЪРЖАВА,РУСИТЕ СЪЩО! А ТОЗИ ЧУЖД И ТРОЛ КАКВО ДИРИ В БЪЛГАРСКИ САЙТ,ТОЙ НОРМ

ПРОЧЕТОХ ТУК В БЛОГА И ТОВА НЕ СЕ ТРИЕ,ЧЕ РУСИЯ НЕ БИЛА НОРМАЛНА ДЪРЖАВА,РУСИТЕ СЪЩО! А ТОЗИ ЧУЖД И ТРОЛ КАКВО ДИРИ В БЪЛГАРСКИ САЙТ BLOG

TОЙ НОРМАЛЕН ЛИ Е,НОРМАЛНИ ЛИ СА ГО ИЗПРАТИЛИ ТУК?

https://samarinof.BLOG/lichni-dnevnici/2023/02/05/rusiia-ne-e-normalna-dyrjava-tova-ne-e-strana-koiato-se-dyrj.1854348

05.02 14:25 - Русия не е нормална държава. Това не е страна, която се държи нормално. Това е държава-агресор


ХА, ХА ХА, ...."КРАДЕЦЪТ ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА"

защото никой не се оплаква ОТ НЕГО И ТАКИВА КАТОНЕГО ЧУЖДИЦА НАВЯРНО, а от мен реват точно те ,този, тези...едни и същи в компакт
и то точно по политически причини , а не поезията и сатирата ми!




Значи аз може да получа бан ако се заяждам

И това ли е заяждане ....да се наричат хора, държави, президенти, управляващи, ...та и децата им ,децата ни ...да се наричат ненормални и всякакви и блог беге да си затваряте ОЧИТЕ?
ХАЙДЕ И СЕГА МИ ИЗТРИЙТЕ ПОСТА,НО БЪДЕТЕ СИГУРНИ ЧЕ ВСЕ НЯКОЙ ГО Е КОПНАЛ.

Отдавна тук някоЛКОто не ги забелязвам, но когато се плюе по БЪЛГАРИЯ И ПО ДРУГИ ДЪРЖАВИ ДОРИ РУСИЯ ,НЯМА КАК ДА МЪЛЧА. СЛАВЯНИ СМЕ И СМЕ СИ НА ТЕРИТОРИЯТА ,

НЕ СМЕ ТРЪГНАЛИ ПО СВЕТА ДА ПРАВИМ БАЗИ И ДА НАПАДАМЕ ВЪОРЪЖАВАМЕ ПРОДАВАМЕ ОРЪЖИЕ И ПРЕДЗИЗВИКВАМЕ ВОЙНИ ПО СВЕТА ЗА НАШ КЕФ КАКТО ПРАВИ НАЙ ВЕЧЕ АМЕРИКА НАЙ ВЕЧЕ , ТА И ТУРЦИЯ.

НЕ СЪМ НАПУСНАЛА РОДИНАТА СИ КАТО НЯКОИ !!!!!!!!!!

КАКТО ПРАВЯТ ТЕЗИ ПЛАТЕНИ ЗАПАДНИ И ТУРСКИ ТРОЛОВЕ ТУК И ТУК,ТА И НА ЗЕЛЕНСКИ КУЧЕТАТА, КВО ДИРЯТ ТУК В БЪЛГ.САЙТ?!





На хонорар ли е И ТОЗИ И ОЩЕ НЯКОЛКО и защо мои постове СЕ ТРИЯТ без конкретно да обиждам чак пък някоя държава и народ, А ТОЗИ ....ПРОДЪЛЖАВА ДА ПУСКА ПОСТОВЕ С ПРЯКИ ОБИДИ И
С НАЗОВАВАНЕ НА ИМЕНА И ДЪРЖАВА,каквато и да е тя.
И НЕ ЕСАМО ТОЙ КОЙТО КРЕЩИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ-СЛАВЯНИТЕ,
С КВА КРЪВ Е?!

ДОКОГА ТАЗИ
ШУРОБАДЖАНАЩИНА
ИЛИ ПРОСТО СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ОТВЪН ЗАРЪКИ И СЕ УПРАЖНЯВА НАТИСТ ПО САЙТА?

НАИСИТНА ,МНОГО ПРОЗРАЧНО ,ЧИЯ МЕТЛА ВЪРШЕЕ ТУК И ЗАЩО?! И ТУК.

ХАЙДЕ И СЕГА МИ ИЗТРИЙТЕ ПОСТА,НО БЪДЕТЕ СИГУРНИ ЧЕ ВСЕ НЯКОЙ ГО У .Е КОПНАЛ.
GFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFH


03:58 - BLOG ТРЯБВА ДА СЕ ПРОЧИСТИ ОТ ЧУЖДИЦАТА И ВЪНШНИ ЕЛЕМЕНТИ -МИГРАНТИ, ЕМИГРАНТИ...

автор: jupel категория: Изкуство
прочетен: 0 коментари: 0 гласове: 1


ПРОЧЕТОХ ТУК В БЛОГА И ТОВА НЕ СЕ ТРИЕ,ЧЕ РУСИЯ НЕ БИЛА НОРМАЛНА ДЪРЖАВА,РУСИТЕ СЪЩО! А ТОЗИ ЧУЖД И ТРОЛ КАКВО ДИРИ В БЪЛГАРСКИ САЙТ BLOG


TОЙ НОРМАЛЕН ЛИ Е,НОРМАЛНИ ЛИ СА ГО ИЗПРАТИЛИ ТУК?



https://samarinof.BLOG/lichni-dnevnici/2023/02/05/rusiia-ne-e-normalna-dyrjava-tova-ne-e-strana-koiato-se-dyrj.1854348



05.02 14:25 - Русия не е нормална държава. Това не е страна, която се държи нормално. Това е държава-агресор





ХА, ХА ХА, ...."КРАДЕЦЪТ ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА"



защото никой не се оплаква ОТ НЕГО И ТАКИВА КАТОНЕГО ЧУЖДИЦА НАВЯРНО, а от мен реват точно те ,този, тези...едни и същи в компакт

и то точно по политически причини , а не поезията и сатирата ми!









Значи аз може да получа бан ако се заяждам



И това ли е заяждане ....да се наричат хора, държави, президенти, управляващи, ...та и децата им ,децата ни ...да се наричат ненормални и всякакви и блог беге да си затваряте ОЧИТЕ?

ХАЙДЕ И СЕГА МИ ИЗТРИЙТЕ ПОСТА,НО БЪДЕТЕ СИГУРНИ ЧЕ ВСЕ НЯКОЙ ГО Е КОПНАЛ.



Отдавна тук някоЛКОто не ги забелязвам, но когато се плюе по БЪЛГАРИЯ И ПО ДРУГИ ДЪРЖАВИ ДОРИ РУСИЯ ,НЯМА КАК ДА МЪЛЧА. СЛАВЯНИ СМЕ И СМЕ СИ НА ТЕРИТОРИЯТА ,



НЕ СМЕ ТРЪГНАЛИ ПО СВЕТА ДА ПРАВИМ БАЗИ И ДА НАПАДАМЕ ВЪОРЪЖАВАМЕ ПРОДАВАМЕ ОРЪЖИЕ И ПРЕДЗИЗВИКВАМЕ ВОЙНИ ПО СВЕТА ЗА НАШ КЕФ КАКТО ПРАВИ НАЙ ВЕЧЕ АМЕРИКА НАЙ ВЕЧЕ , ТА И ТУРЦИЯ.



НЕ СЪМ НАПУСНАЛА РОДИНАТА СИ КАТО НЯКОИ !!!!!!!!!!



КАКТО ПРАВЯТ ТЕЗИ ПЛАТЕНИ ЗАПАДНИ И ТУРСКИ ТРОЛОВЕ ТУК И ТУК,ТА И НА ЗЕЛЕНСКИ КУЧЕТАТА, КВО ДИРЯТ ТУК В БЪЛГ.САЙТ?!











На хонорар ли е И ТОЗИ И ОЩЕ НЯКОЛКО и защо мои постове СЕ ТРИЯТ без конкретно да обиждам чак пък някоя държава и народ, А ТОЗИ ....ПРОДЪЛЖАВА ДА ПУСКА ПОСТОВЕ С ПРЯКИ ОБИДИ И

С НАЗОВАВАНЕ НА ИМЕНА И ДЪРЖАВА,каквато и да е тя.

И НЕ ЕСАМО ТОЙ КОЙТО КРЕЩИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ-СЛАВЯНИТЕ,

С КВА КРЪВ Е?!



ДОКОГА ТАЗИ

ШУРОБАДЖАНАЩИНА

ИЛИ ПРОСТО СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ОТВЪН ЗАРЪКИ И СЕ УПРАЖНЯВА НАТИСТ ПО САЙТА?



НАИСИТНА ,МНОГО ПРОЗРАЧНО ,ЧИЯ МЕТЛА ВЪРШЕЕ ТУК И ЗАЩО?! И ТУК.



ХАЙДЕ И СЕГА МИ ИЗТРИЙТЕ ПОСТА,НО БЪДЕТЕ СИГУРНИ ЧЕ ВСЕ НЯКОЙ ГО У .Е КОПНАЛ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39749022
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031