Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2022 12:12 - Няма да празнувам Коледа! Редно ли е християните да празнуват Рождество Христово или Коледа? Измамата за Коледата.
Автор: ernest Категория: История   
Прочетен: 5998 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 23.12.2022 10:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
От 17 години не празнувам нито Коледа, нито така наречената Нова Година на 31 декември. Да, мога да посетя или да се събера с приятели, които празнуват, но аз подобно нещо не празнувам. Някои хора, които не са чели мои материали и книги може да бъдат доста учудени на думите ми от горните няколко реда и заглавието на тази статия.

Повечето хора, като обезумели пазаруват кой каквото му падне и декември се е превърнал в месец празник за търговците, когато всичко лесно се продава, градовете и улиците на много места са украсени, но доколко това има нещо общо с Бог и дали е добро е въпрос с повишена трудност, на който в най-кратки щрихи тук ще отговоря.

Около два милиарда души по света се считат за християни, но само Господ знае, колко са те наистина. Не може някой никога да не се е молил, да не е чел, да не чете и да не спазва написаното в Библията, да не е ходил на църква и в същото време да си въобразява, че е християнин. Не може да се честват различни сатанински празници, като Хелоуин и в същото време някой такъв да има претенции да е християнин и да има добри взаимоотношения с Бог. Евентуално такива могат да бъдат симпатизанти, кандидат християни, на които не са им много ясни нещата. Също така от изключително значение е живеенето на чист морален живот. Не може някой или някоя да кара с различни и да си въобразява, че има нещо общо с морала и че с този начин на живот всичко "нормално" и е наред с Господа, когото по този начин дразни. Християнството не се състои в това за няколко дни в годината, когато някой нечестив човек да се сети за Господ, но истинският християнин живее сериозен и праведен, морален живот всеки ден с молитва и поклонение пред Бог с Божиите повеления и стандарти спазвайки от любов към Господа божиите заповеди. Така или иначе, ако някой не е християнин защо да чества празници считани за християнски и да лицемерничи и да се самозалъгва, че прави нещо? Както Исус Христос казва:

"Не може добро дърво да дава лоши плодове; или лошо дърво да дава добри плодове. Всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърля в огън. И тъй, от плодовете им ще ги познаете. Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! Ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата." (Матей 7:18-21)

Или посланието на Яков:

"Бъдете обаче изпълнители на Словото, а не само слушатели, да лъжете себе си" (Яков 1:22)

В много страни по света на 25 декември се чества, като празник "Рождество Христово", а в България неизвестно защо за масата от хора наричан още Коледа. Но Исус Христос не е роден тогава. Освен това в повечето православни страни до около или над 250 милиона души отбелязват Рождество на 6 януари. Поне 2 милиарда души, които са като овце и не се замислят много, какво правят и празнуват отбелязват този езически празник на зимното слънцестоене с различни езически традиции, без в Библията да е написано да се прави подобно нещо. Никъде в Новия Завет няма да намерите ни най-малък намек някой да се е събирал през декември да празнува раждането на Йехошуа (Исус). Странно, но никъде Исус Христос не е казал на своите последователи да правят това. Напротив Той никога дори не си е чествал рождения ден - магическа практика започнала да се разпространява от езичеството и сатанизма по време на окултния ренесанс около ХVI век. Ето какво пише в богохулната книга наречена сатанинска библия:

"След собствения рожден ден, двата най-главни сатанински празника са Валпургиевата нощ и Халоуин (или нощта на Вси светии)." (The Satanic Bible)

Да, най-важните празници в сатанизма са на първо място рождения ден, а на второ Хелоуин и Валпургиевата нощ.

                                                image

Не може някой да чества празници от сатанизма или езичеството или още да прави неща свързани с техните традиции и да си въобразява, че е християнин или, че взаимоотношенията с Господа са добри - Бог мрази тези неща и деянията на такива хора са му противни:

"Никой не може да слугува на двама господари, защото или ще намрази единия, а ще обикне другия, или ще се привърже към единия и ще презира другия. Не можете да служите на Бога и на Мамона." (Матея 6:24)

"Не можете да пиете Господната чаша и бесовската чаша, не можете да участвате в Господната трапеза и бесовската трапеза." (1 Коринтяни 10:21)

В юдеизма откъдето възниква християнството не се честват рождени дни. Рождени дни в миналото се чествали единствено на езическите божества, като това на зимното слънцестоене на 24 декември. От тази практика някои фараони и крале са се наричали богове и са искали да им се покланят, като богове или равни на "боговете" и по тази причина започнали те самите да си честват рождени дни, като боговете и изисквали да им принасят подаръци. Това от една страна било, както езичниците принасяли дарове на божествата си, а от друга използвали претекста да се подмажат на съответния владетел.

До Х - ХI век християните не са чествали подобен еретизъм, като Рождество Христово, но са отбелязвали единствено църковна служба - меса в чест на Исус Христос от чието наименование Cristes-messe на английски се е получило съвременното Christmas и доста по-късно се разпространява и подобно празнуване. До 789 г. римокатолическата църква налагала забрани на честванията на зимното слънцестоене на 24-25 декември, а пуританите открояващи се с чистота във вярата в щата Масачузетс забранили празнуването на така наречения на английски празник Christmas от 1659 до 1681 г., което през този период било противозаконно. Забранено било дори споменаването на името „св. Никола”, размяната на подаръци около Christmas и паленето на свещи. Няколко години преди това през 1644 г. английския парламент издал закон забраняващ този езически празник и денят бил обявен за работен, на който всички магазини и пазари се задължавали да са отворени и всякакви коледни сладки и пирожки наричани mince-pies се упреквали за
езически. Само че по онова време Библията вече била достъпна с английския превод, известен като Кинг Джеймс и хората са четяли и спазвали написаното в нея.

Ние много добре знаем, кога възкръсва Христос и кога трябва да бъде Великден - 16 авив, но не знаем точната дата на раждането му (единствено аз съм успял да установя приблизителното време плюс минус 2-3 седмици и съм описал в книгите ми). В Библията никъде не е написано на коя дата е роден Исус Христос, тъй като това няма никакво значение, а и не са знаели. В юдеизма за следващите Бог такава практика, като рождени дни не е съществувала и се разпространява едва през Ренесанса от окултистите и сатанистите. (Аз рождени дни не празнувам откакто направих изследванията си по време на писането на първата ми книга - Измамата за Коледата през 2009 г., но всеки, който прочете тази статия сам трябва да направи своя избор, какво да празнува и какво да не празнува) От написаното в Евангелие от Лука става ясно, че Исус не е роден през зимния период. Божият Специален избраник Исус Христос не е роден през зимата. В Евангелие от Лука се казва, че овчарите са спели на открито в полето, което няма как да стане през декември:

„И на същото място имаше овчари, които живееха в полето, и пазеха нощна стража около стадото си.” (Евангелие от Лука 2:8)

Обичаят в Израел бил през първата или втората седмица на ноември, когато падал така наречения „ранен дъжд” да прибират добитъка за през зимния период и да го изкарват през пролетта, едва след „късния дъжд”.

През IV век по времето на Константин Велики християнството придобива легитимност наравно с другите религии и култове в Римската империя с Медиоланския едикт, който е преписан в общи линии от Сердикийския едикт издаден две години по-рано от императора-август Гай Галерий, който по баща е от тракийски произход.

По това време Константин дарява на римския епископ днес наричан еретично "папа" латеранския дворец и вместо да живеят в скромност римските епископи започват да живеят като принцове в разкош, да вдигат банкети, а след известно време оргиите стават задължителна практика сред папите, които се възползват от християните, като им точат парите по всевъзможни начини, за да живеят с тях в лукс и охолство. Римските епископи в пълен разрез, точно на обратното на заръките и думите на Христос се наричат папи (отци), като превръщат това дори в някакъв еретически титул имайки претенциите за специален високопоставен сан, който обаче не им е даден от Господа. Исус казва:

"и никого на земята недейте нарича свой отец, защото един е вашият отец, Който е на небесата" (Матея 23:9)

След известно време с различни измами, започвайки от прословутото Donatio Constantini папите си приписват власт и това става причина за много еретизми, войни и безброй задкулисни игри и като резултат от това от времето на средновековието до сега са убити над половин милиард души.

Привилигированата каста на папството се появява и узаконява именно по времето на Константин, който, както всички по-раншни императори, преди него бил първожрец. Жреческата колегия през различните периоди се състояла от 18 до 22 жреци на езическите култове в империята, като от времето на Октавиан Август първожреческата функция принадлежи на императора. Константин бил първожрец на слънчевия култ Sol Invictus в чиято чест 25 декември се отбелязвал важен езически празник. В древен Рим през декември се празнували празници в чест на божеството Сатурн под името сатурналии и през тези дни настъпвала дива оргия. Сатурналиите завършвали на 23 декември, а два дни по-късно на 25 декември извършвали тържествено човешко жертвоприношение.

Почти всички съществуващи традиции при съвременното честване на "Рождество Христово" произлизат от езичеството и са мерзост пред истинския Бог. През последните 150 години още по това време се е разпространила традицията с поставянето на украсени елхи, което направо произлиза от древен Вавилон и култа към Астарта. Чрез синкретизиране сред различните езически култове и практики сред множество народи подобна култова традиция на украсяване на иглолистни дървета под които правели оргии е достигнала и до нордическите народи с дръвчето юле и в Рим с дървото на Атис откъдето навлиза и във вече изроденото християнство отдалечило се от първоначалните учения.

Преди повече от век се е появила и разпространила в много страни по света и странната личност на Santa Claus, Дядо Коледа и Дядо Мраз на български. Но това е събирателен образ приемащ качествата на няколко езически представителя, които пък се опитват да изместят сред децата личността на Исус.

                    image

Санта Клаус и Дядо Мраз са една лъжа, с която много родители лъжат децата си всяка година.
За да се поддържа и разпространява измамата за Santa Claus, което случайно или не е анаграма на Satan Claws Холивуд произвежда стотици филми с истории за "добрия дядо" и през декември започват масово по света да се излъчват манипулативни детски филми със Санта Клаус. Във филмите за Santa Claus често се споменава "коледния дух", но в действителност става въпрос за коледните демони. Така се получава, че Коледа е времето на най-многото лъжи и измама.

Лъжата е нарушаване на една от Божиите заповеди и всички родители, независимо от това дали си мислят, че са християни или не, които залъгват децата си със Santa Claus съгрешават спрямо Бог и нямат дял с Христа. Ето какво пише в Библията за лъжците:

„Който говори лъжа няма да устои пред очите ми.” (Псалми 101:7)

„Безбожните са отстъпили още от майчината утроба; още щом се родят, се отклоняват тези, които говорят лъжи.” (Псалми 58:3)


Освен измамата със Санта Клаус при по-обстойно проучване на нещата се оказва, че всичко свързано с коледата произлиза от езичеството и в този "празник" няма нищо християнско. Цялото това раздаване на подаръци произлиза от ритуал посветен на езическа богиня тачена в Рим много векове преди раждането на Исус Христос. Елхата пък е от култа към Ваал и Тамуз, пред която блудствали и правели оргии, а в наше време изсичат, като откачени стотици милиони дървета, само за да ги поставят някъде за 1-2 или 3 седмици, а след това изхвърлят на боклука унищожавайки безсмислено природата. "Звездата", която най-често поставят на елхите всъщност е магьосническа пентаграма използвана за призоваване на демони в магията. Дори българската баница с късмети е с магьосническо наричане и е на езически принцип, както и всички гадания. Всичко това е омразно пред Бог:

"и да не разпитваш за боговете им, като казваш: Как служат тези народи на боговете си, за да направя и аз така? Да не постъпваш така спрямо Господа твоя Бог; защото те са извършили за боговете си всяка мерзост, която Господ мрази" (Второзаконие 12:30-31)

"...каквото принасят в жертва езичниците, принасят го на бесове, а не Богу; пък аз не искам да бъдете съобщници на бесовете. Не можете да пиете Господня чаша и бесовска чаша; не можете да участвувате на Господня трапеза и на бесовска трапеза." (1 коринтяни 10:20-21)

                       image


Езическата елха с магьосническа пентаграма на върха с украшения топки олицетворяващи обожествяваното от езичниците слънце, в чиято чест правели човешки жертвоприношения, а под дръвчето - подаръците произлизащи от култ към езическа богиня.

Зa сравнение може да видите пентаграмата на корицата на богохулната книга наречена библия на Сатаната написана от сатаниста Антон ЛаВей

       image

Мгьосническа пентаграма както е изобразена в книгата "Догма и ритуал на висшата магия" ("Dogme et Rituel de la Haute Magie") на Елифас Леви от XIX век.

"По време на бело-магьосническите ритуали, практикуващите стоят в пентаграма, за да се защитят от „злите“ сили, които призовават за помощ. За Сатанистьт това изглежда малко двулично - да призоваваш тези сили за помощ, докато в същото време се защитаваш от самите тях. Сатанистът съзнава, че само като влезе в съюз с тези сили, той може пълноценно и нелицемерно да използва Силите на Мрака с оптимална полза за себе си." (Сатанинска библия)

"В Сатанизма също се използва пентаграма, но тъй като Сатанизмът изразява плътските инстинкти на човека, или противоположността на духовната природа - пентаграмата е обърната, за да побере идеално козята глава - рогата, символизиращи двойственост, стърчащи предизвикателно нагоре, а другите три лъча - обърнати надолу - отрицанието на светата троица. Староеврейските букви около външния кръг на символа, които произлизат от магическите учения на Кабалата, се четат като „Левиатан“, Змеят на Водната Бездна, отъждествен със Сатаната. Тези знаци съответстват на петте лъча на обърнатата звезда. Символът на Бафомет се поставя на стената над олтара." (Сатанинска библия)

Относно коледната вечеря - няма нищо лошо семейството да се събере заедно на трапеза, което е редното да става по-често, но когато това се прави на специално подбрана дата свързана с езически вярвания със зимното слънцестоене и спазването на обичаи и традиции от онези времена в духовeн план към Господ нещата придобиват друг характер.

А относно честването на Нова година на 31 декември това не само, че няма нищо общо с християнството и даденото от Бог време в Библията за започване на новата година, но е обичай въведен от Юлий Цезар през 154 пр. Хр. в чест на двулуйото божество Янус. Като в продължение на стотици и дори хиляди години различните народи честват своята Нова година по различно време, но след въвеждането на християнството в Римската империя и придобиването на официален статут през IV век в продължение на 1500 г. постепенно навлиза и в редица европейски народи. В Библията има посочено време кога да започва Новата година за тези, които се покланят на Бог и това съвсем не е през декември или януари или през зимата. Доста нагло е някой да не спазва даденото от Бог време за Новата година и в същото време да се счита за "божий човек".

"Но тогава ще им заявя: Аз никога не Съм ви познавал; махнете се от Мен вие, които вършите беззаконие!" (Матей 7:23)

"Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! - ще влезе в небесното царство, а който върши волята на Моя Отец, който е на небесата." (Матея 7:21)



image

В България вече се е позагубила малко традицията на маскираните дядо мразовци, но в САЩ и някои страни от Западна Европа по улиците и търговските центрове е пълно със Санта Клаусовци. Всеки може да облече костюм на Санта Клаус, включително и престъпниците, за което има не един филм. А освен да го облече може и да го поразсъблече, а това може да направи и Снежанка, на която нищо не й пречи да си заработва и по други начини

image

Много от хората използват коледните празници просто като повод да се напият, което важи и за играещите ролята на Санта Клаус
image

Звъни човек по телефона по Коледа:
- Ало отрезвителното ли е?
- Да отрезвителното е.
- Кольо Колев докараха ли го?
- Не днес още не са го докарали.
- Няма и да го докарат. Днес пия в къщи, разбрахте ли!

На първия ден от новата година:
- Знаеш ли цял ден търся смисъла на живота и не мога да го намеря.
- А в хладилника няма ли го?
-Не.
- Значи вчера сме го изпили.

                             image


Няма нищо лошо хората от едно семейство да се съберат около трапезата, независимо на коя дата става въпрос, включително и на 24-25 декември, 31 декември или 6-7 януари, но това може да се прави и по друго време и да е по-често.
Лицемерната част от невярващите, които хем не спазват морала, хем не се съобразяват с написаното в Библията могат да си празнуват, каквото им падне, но няма защо да се правят на християни по време на грешно считания за християнски празник 24-25 декември - ден посветен на зимното слънцестоене. С това че някои наричат деня Рождество Христово, а не Ден на слънцето, Ден на раждането на Тамуз, Ден на раждането на Сатурн, Ден на раждането на Озирис, Дрн на раждането на Дионис, Ден на раждането на Сол Инвиктус, както се празнувало в миналото или Ден на раждането на Коледо (от Коло означаващо кръг и слънце), като са вярвали славяните, нищо няма да се промени и да стане ден посветен на раждането на Христос. Това че някакъв римски епископ луд еретик нарекъл се противно думите на Исус "папа" през IV век въвел тази дата за ден на раждането на Исус, нищо не означава и нищо не променя в духовен план. (Въпреки че не е вярно и не са знаели времето, до изцепката на папата повечето от изявените вярващи личности през III-IV век са считали, че Исус е роден през март, а египетските християни през II - III век са смятали, че е на 6 януари, което се основава на твърденията на гностичната секта на василидите, други гностични секти в Александрия обаче през II век са отбелязвали 20 май, 19 или още 20  април. На гностичните секти им е трябвал ден за да извършват гностични ритуали на тях и затова си избирали разни дати.) За вярващите, които следват Господа и Исус Христос всеки ден е посветен на Господа, няма празни дни от годината без Господ! Ако обаче някой е по-несмислен приемащ се за християнин, но не се замисля много, какво върши и кое от къде произлиза и е свикнал с така наречената Коледа и все пак иска да прослави в живота си Исус Христос и неговото свръхестествено зачеване и появяване на света, това все пак е добре, но когато някой следва различни традиции и практики, които не са свързани с вярата се превръща в сериозен проблем спрямо Господ.

С няколко малки изключения почти всички традиции свързани с така наречената Коледа, както и Нова година са езически еретизми. Как се определя какво е еретизъм и какво е правилно да се прави или празнува? Много просто - чете се Библията и това какво са правели в началото на възникването на християнството. Ако нещо не се споменава в Библията и не са правили ранните християни, то не е християнство, а добре прикрито езичество.

                                     image

Някои от традициите дори не се прикриват, като примерно празнуването по коледа на демона Крампус, разпространено в Швейцария и някои планински части на Австрия и Германия.

"и не участвувайте в безплодните дела на тъмнината, а по-добре ги изобличавайте" (Ефесяни 5:11)

                          image

За повече информация по темата прочетете книгите ми "Измама за коледата" (демо книга с над 60 цветни илюстрации, последни около 80 бр.) и "Езическите празници и чествания в християнството", които се предлагат на символични цени - 5-7 лв. За поръчки ernest@mail.bg

image




Гласувай:
5



1. sorossadistfucking - Много важно помагало. За вярващи християни или атеисти за да знаят
07.12.2022 14:19
Много важно помагало. За вярващи християни или атеисти за да знаят...
За да се научат вярващи или атеисти и преценяват смисъла и позитивността от Християнското учение. За себе си или обществото.
За съжаление, объркването на народите в ЕС е: от всекидневните различни мантри изповядвани от православни, католици, протестанти и други секти на християнството миксират и унищожават единоверието...
Опростяването води до улично-тълповно фанатично или примитивно самоучение без базови познания...
Базовите познания в тази статия са полезни на мен, но доколкото аз по скоро уважавам трдициите на различните християни. Без да робувам да съм фанатичен православен или католически, протестантски и прочие фен...
Аз също не се впускам безсмислени покупки на онова от което нямам нужда, но ще изпея няколко коледни песни от сърце: Не се сещам за православна, освен преводна от австрийски на Свята нощ. Италианската Ту шенде далле стелле, английската Ю уиш ю а мери Кристмас, френската Пети папа Ноел, костариканската Фелис навидат...
цитирай
2. morskipesni - Коледната суетня е отвратителна
07.12.2022 15:16
Панаир на псевдонабожността. Обратното на смирение, противоположното на вяра.
цитирай
3. elizabethborislavova - Не си изпуснал нищо и добре си направил
10.12.2022 20:44
Коледа - Рождество не е християнски празник. Няма го в Библията. Християнските празници са описани в Библията. Колкото по-малко се празнуват такива измислици по-малко ще дразним Бога и Той ще ни праща по-малко наказания.
цитирай
4. ernest - На всичкото отгоре
13.12.2022 19:44
православната църква в почти всички православни страни, над 250 милиона души честват "Рождество" вечерта на 6 януари срещу 7-ми. А римокатолическата църква отбелязва това на 24 срещу 25-ти декември. В България обаче aко и да е православна страна се отбелязва на 24 срещу 25 декември, но старообрядците честват на 6 януари. Една от причините за това объркване с 24 декември произлиза от факта, че след идването на социализма през 1944 г. по някое време през 40-те е забранено честването на Коледа, тъй като се считало, че това е религиозен празник и не отговаря на марксистката идеологигия, а в началото на 90-те, когато се възобновило масово празнуването на Коледа, тъй като вече отдавна бил променен календара, сред хората останал само спомена за нощта на 24 декември, когато се празнувало. Дори езическото коледно дърво, което се популяризира в християнството в края на XIX век, през соца било наричано Новогодишна елха и се свръзвало с празнуването на Нова година, като подаръците се давали на Нова Година и Дядо Мраз се появявал тогава. И сега разбира се в България има неголям брой хора, които честват и двете дати...
цитирай
5. ernest - Teст за доброта по време на Коледа
26.12.2022 13:28
На 26-ти първия полу-работен ден след Коледа, като трябваше да се прибирам от там, където бях на гости се оказа, че има доста време до автобуса и вместо да стоя на спирката реших да тествам, как са хората на доброта и да пътувам на стоп. На мен ми върви на стоп и не е проблем да се прибера, но въпроса бе да проверя и да видя, колко празни коли с по 1 човек гадняр, който е празнувал лицемерно, на ужким Раждането на Исус, но сърцето му е закоравяло - черно и егоистично, противно на всички християнски принципи и милосърдие ще ме подминат. Стопирам често от 2009 г. от времето на предпечатната подготовка на първата ми книга - Измама за коледата и тъй като ми се налагаше много пъти да пътувам и ми се отразява на бюджета по книгата започнах да пътувам на стоп.
Минаха над 22-23 коли с по 1 човек и поне 10-12 с по двама докато някой спре. Средно статистически значи от 100 души около 3-4 са нормални и не са закъсали с взаимоотношенията си с Бог и хората. И това е времето, когато уж би трябвало всички да са настроени на християнска вълна.
На 28-ми пак пътувах на стоп и този път минаха около 5 коли с по двама души и 8 с по един човек докато ме качат, но стопа бе на две отсечки. При втората мина 1 кола с един човек и 2 или 3 с по двама докато се кача и чаках около 1-2 минути.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665645
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031