Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2022 14:24 - Пиша
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 5043 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 26.10.2022 14:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Този постинг е предизвикан от репликата на блогъра GARDENER към мен (можете да я видите в предишния мой пост „Къде е батко“) да продължавам да пиша за събитията и лицата в нашата нова демократична България след 1989 г.

Ама аз не съм спирал да пиша тази история. (Можете да видите първата ЗАВЪРШЕНА част от нея  - за годините 1989-2008, в Облака на адрес 
https://1drv.ms/u/s!AuzqcbTGmjkZbtVL3sJSS3jDJcc?e=6FVnDb
Това отнема всичкото ми време и поради тази причина не мога да намирам време за всекидневно общуване с другите събратя, пишещи и четящи в Интернет. Така се създава впечатление, че съм се отказал.

Не съм! И не смятам да го правя! Като доказателство прилагам този постинг. Той затова се и нарича „Пиша“. Представлява откъс от почти готовото описание на година 2009, за която имам пътна карта да завърша до Новата 2023 година.

Ето този откъс:

 

За изпроводяк на 40-ото НС в последните му дни в началото на лятото на 2009 г. там се разгоря страхотен скандал. Поводът: Софийският общински съвет е предложил една улица в центъра на София да бъде наречена на името на Богдан Филов. „Ама как така, този е военнопрестъпник, виновник за националната катастрофа на България, парафирал смъртта на 11 хиляди български евреи в лагерите на смъртта…“, скокнаха веднага червените депутати. С този акт „десните връщат България в средата на миналия век“ се изцепил  Румен Овчаров.

Защо използвах нелицеприятното сказуемо „се изцепил“? Защото не е работа на днешния „червен“ лидер на социалистите Овчаров да се изказва за престъпления, извършвани по Девети Септември 1944-а, когато той самият даже не е бил планиран за „екскурзия в Ташкент“ с бъдещия си баща. Пък ако толкова държи да съди за събития в годините преди рождението си, защо се възмущава само от тогавашните действия на противниците на комунистите? Защо не се сеща за думите на Георги Димитров, най-малкото!, произнесени за 30-те хиляди жертви на Народния Съд и решили тяхната съдба: „По моему надо всех расстрелять!“ Аз зная защо! А вие, читатели? Справедливостта изисква да няма наречено нищо и на името на Георги Димитров. Пък имаме, и в момента, цял един град – Димитровград!?

Аз не намирам никаква разлика между старите комунисти и младите социалисти, техните наследници, те са престъпници спрямо всички останали българи. Само дето ония старите са имали пищови и са ги използвали, без да чакат поне да изстинат между два изстрела. Буквално. А днешните им следовници социалистите нямат възможност да раздават куршумено правосъдие. Разполагат само с вербалната възможност да наглеят и затова омразата им е извънбожия, комунистическа. Затова те нямат място в нашия нов свят!

Знаете ли как завърши тази отвратителна социалистическа история? – Софийският кмет към този момент Бойко Борисов настоя за преразглеждане на това решение на общинарите и в крайна сметка те се вслушаха в неговия съвет. Отмениха решението си. И днес още няма улица в София, която да носи името на Богдан Филов.

Ако намирате непоследователност и разлики в моите мисли, прави сте. Писал съм го и пак ще го повторя: Зная, че ключът към онази пълна човешка същност, която е заложена у нас от Създателя ни, се нарича ТОЛЕРАНТНОСТ. Но аз не съм ангел, а обикновен смъртен грешен човек. Не мога да простя на комунистите – дядовци, бащи, деца, внуци, правнуци за кръвта, която те оставят след себе си. В тази пролята кръв има и мои гени. Нека Бог им прощава на тия мизерници. И вие, читатели, ако можете.

Аз не мога!

 

Ето ви още една отвратителна социалистическа история.

Тази година изтича мандатът на досегашния генерален директор на ЮНЕСКО. Нашата страна е предложила кандидатурата на Ирина Бокова. (В крайна сметка тя ще стане генерален директор на тази световна културна институция. Аз ще разкажа за тези събития като им дойде времето.) А отварям темата сега, защото най-напред и най-отгоре ще попитам „Защо Бокова МОЖЕ да стане шеф в световна организация като ЮНЕСКО, а на името на Богдан Филов НЕ МОЖЕ да бъде наречена дори и една улица в София“?!

Коя е Ирина Бокова?

Родният баща на Ирина Бокова се казва Георги Боков. Ако отворите Интернет ще прочетете, че Георги Боков е дългогодишен главен редактор на вестник „Работническо дело“ и още за куп негови ком. проявления. Но няма да прочетете, че Георги Боков е бил народен обвинител в т.нар. Народен съд 1944-1945 г. От там започва неговата „кариера“.

Продължавайте да четете от Интернет. „Народните обвинители“ са били „гражданската квота“ на правоспособните юристи в този „Съд“. Т.е. това са били партизани, техни помагачи и симпатизанти без юридическо образование, най-често без никакво образование, но обладани „да мъстят“, т.е. да убиват с присъда, най-често – куршум. И знаете ли защо? – За да вземат парите и имотите на тези, които са убили със своето  „решение“.

Това е точната истина. След разстрела на Богдан Филов в началото на февруари 1945 г. - с присъда от този „народен съд“, в който простият селянин Боков-баща (Какво доказателство имам, че е бил прост селянин ли? Ами вижте челото на неговата дъщеря Ирина. То е високо точно три пръста.) е един от народните обвинители - „в името на народа“ комунистите национализирали къщата на Богдан Филов на ул. „Кракра“. в идеалния център на София и я е предоставила на някаква Победа, сестрата на друга една някаква убита ремсистка. Извинявайте за епитета „някаква“ – Лиляна Димитрова й е името.

Е, такъв е бил бащата Георги Боков! А каква е дъщерята Ирина? А какъв е синът Филип Боков? Припомням и никога не трябва да забравяте – Вие, че когато след 10 ноември 1989 г. попитаха Филип Боков, член на висшето ръководство на БСП, кога неговата партия ще поеме Вината за убитите покрай Девети септември българи, той нагло отговори - цитирам: „БСП поема вината само с мезета!“

Повтарям въпроса си: „Защо Бокова МОЖЕ да стане шеф в световна организация като ЮНЕСКО, а на името на Богдан Филов НЕ МОЖЕ да бъде наречена дори и една улица в София“?!

 

Разширявам въпроса си. И не го правя за първи път! Защо немският народ е велик народ, а българският никога няма да стане такъв?

Отговарям съвсем конкретно - Защото германците като народ намериха сили в себе си да осъдят германеца Адолф Хитлер – категорично и искрено, приемайки неговата Вина към Света и като своя собствена, защото са си позволили да участват в нея. Докато Ние като народ доставяме сами мезетата на Боковата маса, сядаме заедно с тези братя по дела на хитлеристите и им викаме „А, наздраве“!

Съжалявам за тежките си думи. Но това е точната истина!

 




Гласувай:
2



1. gardener - След месеци обмисляне,
05.12.2022 16:45
Ще кажа само БЛАГОДАРЯ! Благодаря, че пишете и поне мен ме учите.
цитирай
2. dobronameren - Продължавам да пиша
09.12.2022 15:18
ПОЛУЧАВАМ НА "ЛИЧНИ" СЛЕДНОТО ОТ КRUMBELOSVET:
"Случайно зачетох твои "мисли", и ми падна шапката. Ти аресваш ДНЕШНА Бг!?!?!?!
Вносителка на ВСИЧКО, и домати в т.ч.? С обезлюдени циганизирани села, села с рушаще се училища и църкви? С милиони работещи в чужбина, по правило черноработници? И бесно мразиш "комунистите", и любиш... Богдан Филов?
Бе чедо, знаеш ли кой беше на власт когато България претърпя ДВЕ национални катастрофи и застана на прага на третата? Ма Георги Димитров бил казал "По моему надо всех разстрелят". 30 000. И те били разстреляни. Туй де гу пручети? Или гу чу пудскачайки пу синити митинги?Както е рекъл Ботев, "Лудите не може никой вразуми, бесните не може никой укроти" (цитирам по памет, но ако греша, не е много).
Изпратено: 06.12 09:31 От: krumbelosvet "

Драги КРУМЕ, не е редно, ако имаш забележки за даден постинг, да ми изпращаш възраженията си на "Лични". Още повече, че не се познаваме изобщо. Това подсказва, че не желаеш да афишираш открито възраженията си. Защо?
ДАДОХ ТИ СВОЯ ОТГОВОР ВЕДНАГА. ЕТО ГО И НЕГО - АФИШИРАН ТУК:
"Круме, всичко написано от мен, е от официални документи, публикувани в печата. Разбира се, след 10 ноември. Разбира се, че е вярно! Разбира се, че ти го знаеш. Разбира се, че трябва да си не съвсем у ред да го отричаш. И това няма абсолютно никакво значение. Само аз, като един прашен изследовател, ровейки се из миналото, се интересувам от ЛИЧНИТЕ ти причини да се правиш апачик на смешен. Не те познавам, но чета, прибирам, вадя пак и препрочитам всичко написано от теб в блога. И специално ще те "оставя" в Моята история. Ей така, със свалени мисли пред поколенията. Интересен си ми като един вид гузен българин негодник - негодник, който е такъв, защото е гузен. Ще намеря причината за гузността ти - тя най-вероятно я има някъде из твоите публикувани мисли.
Има и още места, където тази причина може да бъде намерена. Веднага се сещам за jivko1129, стария vmir и новия за мен cobata. "

цитирай
3. dobronameren - Продължавам да пиша - 2
09.12.2022 15:41
Всичко щеше да свърши дотук, ако krumbelosvet, не продължаваше "да се афектира". Или ако беше се прехвърлил в общите коментари за този постинг. Ама той не, та не. Продължавам да получавам на "Лични" неговите мисли. ЕТО НОВИТЕ МУ МИСЛИ:

"Ох леле мале (ново) Щом е излязло в печата, начи е верно, начи. Край. Посипвам си главата с пепел и забравям опустелите села, рушащи са училища и черкви, разоръжената ни армия, по-малка поотделно и от полиция, и от ловци и от др. притежатели на оръжие. На 9-ти сме 6 милиона. На 10-ти сме 9. Със соц темпото, сега трябваше да сме 12 000 000. А сме около половшната-. А Димитров НЕ Е единственият българин, увенчан със световно-истирическа победа.
Изпратено: 08.12 22:34 От: krumbelosvet

Драги читатели на моя блог, разбрахте ли нещо фактическо от възраженията крумови? Не, нали?! Освен едното - че Крум е май гузен, та не ще да си признае защо го сърби - там!
Е, аз свърших. Изтипосах ви krumbelosvet-ни на "слънчева светлина" - в откритите за всички блогъри коментари към постинга. Какво повече да направя за един човек, който няма аргументи за защита на своите тези и се крие гузно в "Лични съобщения"?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1883171
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930