Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2022 13:04 - Владимир Путин между Осанна и Разпни го
Автор: andorey Категория: История   
Прочетен: 5703 Коментари: 9 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

    Една стара английска поговорка казва: „Във войната и любовта – със всички средства!” Това добре го виждаме през последните седем месеца. Дезинформацията, която ни залива, съпътстваща военната операция в Украйна, не помним и по времето на комунизма. Тази дезинформация може да приемем като част от всичките средства, за които става въпрос в английската поговорка. Само че размерът на омразата и спекулациите на тема Русия вече са гротескни, както каза преди дни външния министър Сергей Лавров.

    Българинът, макар и атакуван с невероятна информация от всички посоки на тема войната в Украйна, отново се проявява преди всичко като реалист, които разбира че не е възможно вината да е изцяло на едната или другата страна. Лошото при всяка война е, че трезвия разум не е съветник, нито обективната преценка за ситуацията.

    Личността на руския президент Владимир Путин съсредоточи върху себе си цялата тази любов и омраза, която се излива по време на война. Владимир Путин е считан от едни за най-големия държавник и единствения шанс на Русия, а от други за най-голямото зло от времето на австриеца Адолф Хитлер.

    Още при обявяване на т.нар. специална военна операция Владимир Путин ясно посочи причините за нея – заплашено е самото съществуване на Руската държава и трябва да се реагира преди да е станало твърде късно. Последиците и развитието на конфликта по-скоро потвърдиха неговите думи. По време на всичките си официални изказвания Владимир Путин говори открито, с ръце поставени на бюрото пред себе си, като човек, които няма какво да крие. Руснаците добре разбираха, че излизат срещу братско население и братски народ, а чрез т.нар. специална военна операция се опитаха да действат максимално щадящо спрямо украинската държава. Тази, на практика гражданска, война можеше да приключи сравнително бързо, ако не беше намесата на Запада и САЩ в подкрепа на Украйна. Направени бяха и опити за преговори от страна на Русия, категорично отхвърляни или спъвани от украинска страна. След огромната военната, финансова и техническа помощ, която се изсипа в Украйна не е ясно кой трябва да бъде съден, след края на войната за огромния брой военни и цивилни жертви, а да не говорим за всички другите последици и измерения от този конфликт.

   Пропагандата бълва ежедневно фейкове за здравословното и ментално състояние на руския президент, а истината е че в момента Владимир Путин в момента един от най-трезвомислещите световни лидери. Затова е жалко заслепението и озлоблението, което се получава сред хората, в резултат на пропагандата. А съвременният свят трябваше да върви в една друга посока – към мир, хармония и разбирателство.

    Руската федерация беше прекалено притисната икономически и военно, за да се наложи да реагира по този начин, със специалната военна операция в Украйна. Това че  на територията на Украйна се случи сблъсък между световни сили, между различни култури и национална психология и който сблъсък пое по свой собствен път е вече ясно. Прекрояване на граници след военни конфликти, между сродно население, в Сърбия, Босна и Херцеговина, Косово и Хърватия вече се е случвало, но въпросът е дали мащабите на подобно прекрояване в украинските земи, ще бъде възможно да се осъществи и да бъде одобрено в световен план. 






Гласувай:
4



1. dobrodan - Така като чета, излиза, че Украйна е била готова да нападне
26.09.2022 16:05
Русия?
Андрей.........?!
Специален военен провал, а не "операция".
Щадял гражданите?
Това сериозно ли?
Не иска да руши инфраструктурата, за да я прилапа наготово. Какъв хуманист!
Абе вземете се в ръце бе, хора?!
Никой никога никому не е отварял война БЕЗ ИКОНОМИЧЕСКИ ПОДБУДИ!
Всичко останало са странични ефекти от победата или загубата, според както дойде.
Можеше да вдигне цените на газа и нефта и без война.
Можеше да си прибере руснаците от проблемните градове и да върне украинците на Украйна. Не е каквото да не са правени такива замени.
Обаче война...
Защо?
Толкова е просто. Пари, петрол, пристанища, падишах, патриот.
*Защо толкова много думи в славянския език започват с един и същ звук...
Добре, но: провал, простотия, пътник, полегнал, презорил (се), пречупен, противен и други са скроени със същата буквичка в началото си...
Да не слагаме тигана, докато рибата е още в магазина.
цитирай
2. notfun - онази песничка за копейките и Копейкин
26.09.2022 17:40
ще пасне чудесно тук
след това , много приятно, хармонично и хуманистично съчинение @ )))

Гладна мечка, казачок играе

цитирай
3. morskipesni - Гладен, кирлив мам'рикански мангал, лъскав "Кадилак" си кара...
26.09.2022 17:58
(Стар евъргрийн -хит) Набират се средства за изкъпване, нахранване на мангала и изчукване- китване на "Кадилака". С остатъка от средствата да се оплюе Пиутин!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Поздрави, Андрей!
27.09.2022 01:00
Ще си позвола частично да отговоря на Красимир
Това наистина, до преди няколко дни, беше само военна операция И можеше да приключи като такава с мирни преговори Ние също имаме вина за провала им-на преговорите
Трябваше веднага да предложим услугите си за тях, като заинтересована,, братска страна
Краси, вярно е че щади гражданите Защото , ако не беше така, Киев днес щеше да е заличен!
Ядоса го Джонсън , отговори му с няколко изречения, какво може да направи с Англия! Резултатът? Лудият Борко е в оставка и му търсят работа като такъв Евентуално, да разпали война!
Не подценявай възможностите на Русия-военните , а и човешките! Сега въшките се резбягаха, но страшното за враговете и е когато войната стане народна за Русия А тя винаги става такава!!
А знаеш ли Европа как ще бъде победена най-лесно от Русия?
Когато дори само 20 милиона руски емигранти тръгнат към нея! Да не говорим за 100!
На Русия трябваше да бъде предложено членство в ЕС, в Нато и никакви проблеми да няма с нея! А не да я притискат в ъгъла като някакво диво животно?
После може ли то да бъде обвинявано ,че рита ,хапе, мачка, Убива!?

Но, военната индустрия иска печалби Огкъде ще дойдат те? Как се овладява ивфлация И двете неща -само с война Каква вина има тук Русия? Само, че е удобна причина за войната!
цитирай
5. fun1001 - Ванката ето затова ти се надсмивам винаги
27.09.2022 11:46
Ти винаги говориш за нещата с фактология от физическа перспектива това е абсолютно погрешно наивно инфантилно и грешно

Преди да се случат нещата те се случват в духовната сфера винаги е така и после се претворяват в реалността затова аз говоря винаги от духовна
или езотерично окултна гледна точка

Както има една стара българска поговорка не слагай каруцата преди коня какъв учен си ти трупаш само факти анализи и бройки

Тези войни се прогнозират стотици години по-напред писах 10 пъти за трета световна война от албърт пайк генерал масон от висш/ 33 ранг
Всички са пионки в тази война и зеленски и байдън и путин и борис джонсън и така нататък и така нататък

Да не забравя петък събота и неделя ще те сложа специално един списък книги който трябва да намериш и да прочетеш за да можеш да имаш логична последователна и адекватна мисъл зара дебатираш история и политика без истории и окулта наука не можеш да дебатираш политически събития, бай ванко

Пиша ти тъй като ти си един от най-големите дръндорници тук и нарочно дела или иван дунев те друсат с 300 с 500 прочета и ти се надуваш мислиш че си много интересен компетентен и четен
това, не е вярно!
цитирай
6. leonleonovpom2 - Чакай малко ,Фънке!
27.09.2022 15:06
От написаното от тебе виждам само една твоя самохарактеристика?
С която аз нямам нищо общо!
Посочи, вместо да фантасмагорстваш по мой адрес, кое не отговаря на истината в напиканото от мен и защо-аргументирано, не с общи приказки ,че това не е така!
Разбира се ,че ще се опирам на факти , а не на видения!
А какъв съм точно, сам съм го доказал с факти и реални резултати, а не с фантасмагории
Така ,че запази характеристиките си за себе си или за такива като тебе! На мен те не вършат работа , а и никаква нужда не изпитвам от тях Не прави непоискано добро- известно ли ти е?

И един, само въпрос! Ти наистина ли живееш в Швейцария или само си въобразяваш ,че си там? Не знам в каква махала си там, може и да е Българска, по всяка вероятност? В Женева , на пристанището имаше павилион, стопанисван от Българин-преди 15 години....
Та, ако наистина си на запад и работиш там, би трябвало да познаваш взаимоотношенията, работни също , между хората там
Там, с кални ботуши като тебе, никога няма да стъпят в душата на човека По БайГаньовски?
Ще те насърчат, ще те похвалят.... Ще търсят доброто в тебе, а няма да ровят като в кенеф, да изкарат мръсотия!?
И това е лесно обяснимо ,читателко, не е нужно да ровиш в дебели тефтери,за да го проумееш-защо?
защото на всеки нормален работодагел или обикновен човек- за приятел ,му трябва човек с творческо виждане ,а не стопиран от задръжки, а на обикновения човек-усмихнат приятел, а не такъв, затрупан от проблеми в мисленето!
Мои разсъждения са, от мои наблюдения! Не е било нужно, да го прочета някъде, за да го проумея!

Бъди жива и здрава!
И не се Бъркай в моите работи, които явно не проумяваш А пък и нямам нужда от подобно некомпетентно Бъркане! !Бих те повикал на помощ, ако имах!
цитирай
7. iliyanv - Владим Владимич ...
27.09.2022 17:26
... а очите му едни такива добри, топли, човечни. И сини - сини като месарски печат върху пресен джолан.
Много съм впечатлен от скудоумието на матряла. То по нищо не отстъпва на финеса на историческите ти барабонки. А също и от коментите на путиновия пудел и местен форумен идиот - леонлеонпорно2. Обикновено педерастите са интелигентни хора. Но светът е голям и изключения дебнат отвсякъде.
цитирай
8. andorey - Оф, Илиане винаги ме разсмиваш. . . ...
27.09.2022 19:45
Оф, Илиане винаги ме разсмиваш... Аз си казвам мнението точно заради безумната русофобия на някои хора, която просто е необяснима...
цитирай
9. notfun - Андрей благодаря ти за трибуната върнах се и аз да се посмея / илиян ,е и мой любимец, отдавна
27.09.2022 21:06
andorey написа:
Оф, Илиане винаги ме разсмиваш... Аз си казвам мнението точно заради безумната русофобия на някои хора, която просто е необяснима...

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: andorey
Категория: История
Прочетен: 2148971
Постинги: 354
Коментари: 2326
Гласове: 5598
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031