Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2022 23:36 - Жената 5
Автор: horos Категория: История   
Прочетен: 8663 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Земните тела на хората са тленни и рано или късно, все трябва да ги напуснем. Но ако станем посветени в този живот, ние получаваме Безсмъртие и не се прераждаме повече в тела. Това „лечение“ се е преподавало и практикувало в известните храмове в античността. Елексирът, получаван от Хигия, това е четвъртата навивка на змията. Защо в древните храмове е имало млади момичета и жени, които са правили секс с мъжете, прекрачили праговете им? Те не са били проститутки, които са „заработвали“ телата си за храма, както ни убеждават днес, а нещо друго. Жреците са избирали момичета, които са отглеждани от малки и научавани, как чрез секс да дават този елексир на търсещите Бога мъже. Извън храмовете тези жени ги наричали "хетери" Древните посветени са постигали просветеността си само и единствено по този начин. Повече от двадесет години се е изучавало в учебни заведения, как да станеш просветен, а за посвещението е трябвало ЖЕНА.
Просветата идва от думата „просветна“. В тъмнината на живота с учение само ти просветва, като светкавица в непрогледна нощ, но с тази светлина не можеш да си ремонтираш колата си. Само и единствено успяваш да видиш къде се намираш, каква е обстановката около теб, но нищо повече. Посветен, или, „да ти стане по-светло“ е състояние, в което постоянно живееш на светло и виждаш винаги всичко около себе си. С трите си навивки на своята Кундалини мъжът стига само до подножието на Небето. Там са изкуствата, науките, талантите..., но само това. Другото, в светлината на ЯН се достига само с жена! И то Истинска Жена! Вижте как религиите са изопачили всичко. При тях има грях, похот, самоскопяване, аскетизъм... Отричане на секса, на любовта, най-хубавото състояние на мъжът и жената дадено ни от Бога. От това се е зародило и хомосексуализма и лесбийството. Как наричат мъжете, които правят секс помежду си? Гейове! Думата "гей" идва от Гея - Земя. Това са мъже, които с действията си са решили да останат вечни пленници на Земята - Гея. Те не търсят жените посветителки и затова, стигат само до поднебесието. Днес, за да оправдават действията си се опитват да ни докажат, че при великите посветени мъже от древността, хомосексуализмът е бил едва ли не общоприето правило. Не! Нито Сократ, Платон, Александър Македонски, Христос и други като тях са били Гейове. Всички те са знаели за силата и ролята на Жената в Живота и са я търсели, и намирали. Ето затова ТАНТРА е път за издигане на Човека и превръщането му в Бог на Земята!
„Хетера (на гръцки: ἑταίρα — приятел, спътник) е жена в Древна Гърция, водеща свободен, независим живот, също така публична жена, своеобразна куртизанка. Първоначално хетерите били предимно робини, а по-късно и свободни жени. Известните от историята хетери били като цяло добре възпитани и начетени жени.
Първоначално терминът се отнася до древногръцкия социален феномен, а по-късно и в преносен смисъл се разпрострира и към други култури. Най-близкия социален типаж до древногръцките хетери е на японските гейши, макар между двата типа освен времевата и териториална отделеченост, да има и редица културни отлики.
В периода VII - IV век пр.н.е. в Древна Гърция се разпространява феномена хетера, чийто произход най-вероятно се корени в съседна Мала Азия и в жреческата практика в храма на Кибела, където съществувала и се прехранвала цяла женска прослойка отдавайки ласките си на поклониците в храма на Богинята-майка.
Хетерите служели не само за физическо, т.е. сексуално освобождаване на мъжете, но и ги вдъхновявали духовно и любовно, напътствайки редица антични личности във великите им дела. Една жена която не можела да забавлява интелектуално онзи който я пожелаел, не била хетера. Хетерите се отличавали с високото си образование и умения, и трябвало да бъдат достойни да отговорят на предизвикателството да бъдат женски приятелки и компаньонки за най-великите умове на онова време. По принцип често се бъркат с проститутки, но при хетерите водещ е духовния момент, а не сексуалния, и социалния статус на една хетера в Древна Гърция бил доста висок. Древните гърци ценели в общуването с хетерите хармонията между интелектуален и емоционален елемент в поведението на жената.
Хетерите едновременно забавлявали и утешавали мъжете според нуждата. По принцип, не било задължително хетерите да проституират, но високото им интелектуално ниво било подразбиращо се, като те не щадели средства да обогатяват знанията си непрекъснато.
В Древна Атина имало специална керамична дъска на предложенията, на която мъжете отправяли писмени покани към хетерите. Ако хетерата приеме предложението, то под него на дъската тя определяла час за среща на пожелателя.
Най-точното определение за хетерите е като за свещени храмови проститутки на Кибела.“


 


Тагове:   хетера,   гейша,   Хигия,   жена,   Посвещение,


Гласувай:
8



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: horos
Категория: История
Прочетен: 1654536
Постинги: 275
Коментари: 691
Гласове: 1502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031