Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2021 17:59 - А. Абрашкин: скитите не са изчезнали никъде, а просто започнаха да се наричат руси
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1508 Коментари: 20 Гласове:
0

Последна промяна: 22.02.2021 18:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image



MK-Cinema. Альтернативные версии истории.  Много от "традиционните" историци напълно неразумно се придържат към версията, абсолютно не доказана от практическата археология, че уж скитите са азиатци с характерни черти на монголоидизма. Но кои всъщност бяха представителите на този народ, чиито земи се простираха от Източна Европа до Далечния Изток? За да изясним това, нека се обърнем към конкретни археологически находки.   Ето как някои от тях са описани от А. Абрашкин в книгата му "Да, ние сме скити! Откъде идва руската земя": "През 1830 г. по време на демонтажа на голям каменен хълм (могила Кул-Оба) в в околностите на Керч е открита древна гробница във формата на квадратна камера с площ 20 кв. м, изградена от огромни, внимателно изсечени варовикови блокове. Времето на нейното изграждане - третата четвърт на 4 век пр. н. е. Вътре в гробницата са открити три човешки скелета. Според учените те принадлежат на знатен скит, неговата съпруга (или наложница) и слугата на младоженеца. Останките на "царя", облечен в някога луксозни дрехи, са поставени на дървена катафалка ...   На каменния под до „царя“ лежеше женски скелет. Тоалетът й не отстъпваше по своя блясък на кралския. Главата на жената била украсена с електрикова (изработена от сплав злато и сребро) диадема и две златни висулки обеци с образа на богинята. "Царицата" притежаваше и други златни бижута: колие от мъниста, тежка гривна с тегло почти 500 г, две широки гривни и бронзово огледало с гравирани животински фигури върху позлатената дръжка.   Близо до краката на погребаната жена е открита най-забележителната находка на Кул-Оба - електриков съд с кръгло дъно с фигури на скити. Изображенията върху него за първи път позволиха да се добие реална представа за скитите. Както се вижда на изображенията, те носели дълга коса, бради и мустаци. Скитите са очевидни кавказци, без никакви признаци на "азиатство". Дрехите им, изработени от кожа и лен, се състоеха от кафтан с колан и дълги панталони . Обувките на скитите бяха меки кожени ботуши, прихващани в глезените с каишки, на главите си носеха заострени филцови шапки.     image

В допълнение към електриковата ваза, изображения на скитите са намерени на редица щамповани плочи от Кул-Оба. Голяма сребърна позлатена ваза от надгробната могила Чертомлик (на 20 км от град Никопол; разкопана през 1862 г.) е украсена със сцена на диви коне, уловени от скитите. И там също няма нужда да говорим за някакви дръпнати очи... "   По този начин митът за скитите като диви азиатци не е напълно потвърден. Освен това много съвременни учени и независими изследователи са склонни да вярват, че скитите са нашите преки предци. Например това, което А. Абрашкин пише е: „Ние извличаме името на скитите от общия индоевропейски корен„ skey “, което означава„ светлина “. По този начин ентонимите„ rus “(„ русокос “) и „скит“ имат същото семантично значение, те са синоними и биха могли да се разменят помежду си.   Първите споменавания за русите в южната част на Руската равнина (Йордан Росомон, IV век) се появяват точно когато споменаването на скитите изчезва. Средновековните автори наричали русите скити. И това, разбира се, не е случайно. Скитите никъде не изчезват, а просто започват да се наричат ​​Рус. По този начин русите са преки потомци на скитите и наследници на тяхната слава, а скитската история е част от староруската “.   В полза на факта, че скитите са били наши предци, сочи и „Легендата за Словения и Рус и град Словенск“, в която князете словенци и руси се наричат ​​предци на руския народ, основал Словенск (сега Новгород) и Русу (Стара Руса) след дълги скитания.в III хилядолетие пр.н.е. Легендата разказва, че те са били предци на скитския цар, с чието име древната държава е била наричана „Велика Скития“. Наследникът му в Източна Европа стана Русия, а източноевропейските скити започнаха да се наричат ​​Рус.   Следователно историята на нашия народ всъщност е много по-стара отколкото  ватиканските фалшификатори и техните служители се опитват да ни внушат. И, разбира се, нашите предци не са били „диви варвари“, уж не са имали собствена държавност преди Рюрик и собствен писмен език преди Кирил и Методий.


Тагове:   скити,   Руси,   шапки остри,


Гласувай:
1



1. dobrodan - Бла-бла-бла.
22.02.2021 21:06
Ако това са им "историците" - боже упази.
Срамота е.
цитирай
2. radostinalassa - Е, и това е нещо.
22.02.2021 21:11
Имам си един редовен читател. Функа ряпа да яде.
Рус не значи руснак, забележи. Значи светъл, т.е. бял / макар, че ти си падаш по - черните / , или далечина, простор. Тюрките могат ли да казват Ж -живот, Жива. За славяни не стават по видими причини. А ние и русите ставаме, нали така?
цитирай
3. dobrodan - И ние, и русите сме се смесили със славяните.
22.02.2021 21:26
Знаеш ли колко тюркски народи имат звука Ж в езиците си :)?
Все покрай славяните ли го научиха?
цитирай
4. radostinalassa - разбира се, че покрай славяните.
22.02.2021 21:33
Даже са имитирали облеклото им и са ги смятали за богове. Както са правели данайците.
цитирай
5. dobrodan - Много ми липсват емотиконите в блога.
23.02.2021 09:57
Приеми, че си ми направила деня весел :):):):):) и благодаря за това :).
Някой нещо да е чувал за славяни преди поне трети век след христа?
Хапчетата?
цитирай
6. radostinalassa - нещастник
23.02.2021 14:32
с хапчета няма да си развиеш мисленето. Или ставаш или не ставаш.
цитирай
7. dobrodan - Аз моите хапчета си ги пия
23.02.2021 17:56
редовно, само те подсетих :) за твоите.
цитирай
8. radostinalassa - Спамиш. Чудя се само дали си българин
23.02.2021 18:25
dobrodan написа:
редовно, само те подсетих :) за твоите.

П.Добрев казва, че в езика ни няма тюркски думи. Как си сега? Зле?
https://www.youtube/watch?v=9J-698FcD40 - Духът на България
цитирай
9. dobrodan - Петър Добрев да сложи една бутилка вода в хладилника,
23.02.2021 18:32
половината да изпие, с другата да си изплакне челото.
Рано е още за "оня списък", раничко е.
Като го направя, ще има и да го допълвам :).
цитирай
10. radostinalassa - Не харесвам тюрките...
23.02.2021 18:34
като тебе. Познай защо. Ковид го знае явно.
цитирай
11. dobrodan - Аз пък не харесвам "славяните".
23.02.2021 18:51
Познай защо.
Ковид мори и славяните. Виж в Словакия например :).
цитирай
12. radostinalassa - Така е правилно
23.02.2021 19:09
Всеки трябва да харесва своя етнос и всяка жаба да си знае гъола. Иначе се получава сбой в имунната система, като имам предвид новия вирус който има до 75 % смъртност. Ще ни го опишеш в отделен пост.
цитирай
13. radostinalassa - При пратюрките липсвали звуците Ц, В, Х
23.02.2021 19:14
Лош гласов апарат или просто не ги обичат? дерзай.
цитирай
14. dobrodan - С тия ти гласови апарати ме изморяваш от смях.
23.02.2021 22:05
Единствено след усвояването на говорим език някои мускули от говорния апарат на човек свикват да се подреждат в определени поредици.
Чувал съм да говори зулус на родния си език. Пълен е с цъкащи звуци, ама цъкане както ние правим "тц-тц-тц". Българският му беше трудничък :).
В като звук съществува и в пратюркския език. Коренът "вар". Така е останал и в латински, с "В". Звука Б латиноезичните автори записват като В (понякога В става У), понякога и като П (предполагам под гръцко влияние).
Ц като звук го има в гръцки език. В славянски е звучал като ДЗ. Имат го и китайците :). Относно Х. Това е придихание, налично при куп разноезични народи. От монголи до гърци, германци....през Египет.
Та, на каква база вадиш тия си изводи?
Ще трябва да те разочаровам. Най-вероятно е новият щам да подмине вече преболедувалите.
Откъде си сигурна от кой етнос съм? Да ти споделя, че цигански клетви не ме ловят :).
цитирай
15. radostinalassa - Забелязвам, че се появяваш заедно с Киркор
24.02.2021 14:05
Аз говорех за съвсем нов американски вирус. Ще ти постна устройството на небцето и на зъбите при негрите. Каква разлика може да има , нали? Негрите говорят досущ като нас, а и гърците . Смешник необразован.
цитирай
16. radostinalassa - Защо намеси циганките?
24.02.2021 14:07
Имаш предвид дружката си ли? Мога да и предам съобщението ти.
Много науки ти куцат и не мисля да те просвещавам в тях.
цитирай
17. dobrodan - Не знам коя точно моя дружка ти е в ума.
25.02.2021 09:33
Исках да ти кажа, че да ме проклетисваш ката ден с ковид или някой друг нов вирус ми звучи малко цигански :).
Устройството на зъбите и небцето, както въобще на гласовия апарат дава отражение върху тембъра и височината на гласа. Според теб негър не може да научи славянски език ли? Може, може. Виждал съм и съм чувал чернокожи славяноговорящи.
Колко точно съм образован ли искаш да знаеш? Нещо ти бях споменал за една руска филология, ама ти помниш оттук до пладне.
Дотук можеш да ме просветиш само в клиничната медицина. Лека маниакална депресия, съчетана с възрастови промени. Не е страшно, така можеш да откараш до 120 години. Между другото, профилът ти според мен се използва и от други личности. Дали живеят в теб или са наоколо край теб - ти ще кажеш :).
цитирай
18. radostinalassa - Изтрил си ми отново един коментар
25.02.2021 14:13
Ще ти го върна, за да има равновесие. В него ти писах, че ми губиш времето.А по отношетие на лечението обърни внимание на себе си. Вярно е , че те чета по диагонал и не се мъча да запомня тюркизмите ти. Тюрките не са направили никакви открития , а както знам има връзка между езика и развитието н мозъка, доколкото го има.
цитирай
19. radostinalassa - Изтрих глупостите ти
25.02.2021 15:55
На запад са в голям % Р1б. Явно не си генетик. А само тюрколог, което не е характерно за патриотите.
цитирай
20. radostinalassa - Евреите имат само 13 енергонови канала, с изключение на първото дете, ако...
25.02.2021 17:04
бащата е ариец. Монголоидите имат само 12 енергонови канала. А ние 16. Евреите често са стерилни и е възможно да са добили дете от по - умната раса.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13131782
Постинги: 11559
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години