Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2022 07:05 - Видението - на сън или на яве - отново пъзел
Автор: lightbody777 Категория: Други   
Прочетен: 1774 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Макар че всички сънуват безсъзнателно, не са малко и тези, които имат осъзнати съновидения. Но виденията на яве не са толкова срещан феномен. Въпреки това техният характер остава същият - пъзел, който трябва да сглобиш.

Имаше една история от Новия завет за гладния Петър, който се моли на къщния покрив. Той вижда плащ, пълен с всякакви животни, да слиза от небето. И глас, който му казва: Заколи и яж. И Петър, правоверен израилтянин, отказва: Не,Господи, никога нищо нечисто не е влязло в устата ми. Но оттук Бог му разясни, че което Той е очистил, не бива да се счита за нечисто. Израилтяните бяха свикнали, поради техните писания, писани в различни времена с различни цели, вкл. политически, че те са единствения Божий народ. Другите не струваха. И Бог трябваше в някакво явно видение да изтръгне тази фалшива убеденост от Петър. Защото очевидно времето, прекарано с Христос, не беше стигнало за това.

Дойде след това времето на "християните", които като Христос трябваше да прегърнат целия свят. Но те станаха новите "израилтяни", единствения Божий народ, а другите - не струваха, освен ако не се обърнат към Христос. Затова и всички средства бяха позволени в  обръщането на безполезния свят към Бога.

И всичко това е, понеже не се сглобяваше целия пъзел от видения и пророчества. Някой сглобява тревата и бърза да каже, че картината е зелена. Друг сглобява небето и казва, че картината е синя. Трети се е съсредоточил над есенното дърво и за него картината е жълто-оранжева. 

Всеки народ под небето е получавал напътствия от Бога, по един или друг начин. И да разчитаме за изясняване на основните въпроси на живота, само на една книга - не е умно, not smart.  Особено, ако виденията които са записани там, ги приемаме за буквални истории. И когато се казва за градина в Едем и за две дървета всред градината, си представяме градина в Едем и две дървета всред градината, и когато се говори за змия и дърво за познаване доброто и злото си представяме змия и дърво за познаване доброто и злото...
И когато се казва за Бог на бял престол и 24 старци наоколо, си представяме Древния по дни като най-стария беловлас старец на бял трон и другите около него - 24 побелели страци... 

А истинското послание е толкова далече от "буквалната" история, колкото и животните в плащаницата на Петър от откровението, че всички са Божии деца.

Тепърва Бог ще издига гледачи, които виждат зад "буквалното". И които могат да свържат нишките на различни писания и откровения и да покажат, че Бог във всички народи се е откривал, защото обича всичките си деца. Картината е една. Но в голямата картина винаги има части, които са различни, иначе нямаше да е картина, а само едноцветен фон. 

Аз съм само глас, който вика в морето: Гмурни се, не плувай плитко.



Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lightbody777
Категория: Други
Прочетен: 175945
Постинги: 113
Коментари: 99
Гласове: 334
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031