Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2013 08:36 - # ИМПЕРИЯ НА БАЗИТЕ – РИМЕЙК #
Автор: bainiki Категория: Други   
Прочетен: 4430 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 22.03.2013 08:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

САЩ разполагат с военни бази на всички континенти. В годините след разпадането наСъветския съюзАмерика се нарече "самотната свръхсила", по-късно "неохотния шериф", след това "задължителната нация" и накрая след 11 септември "Новия Рим".
Мрежата им представлява фронта на една нова империя:
"империя на базите",
която не обхваща само Антарктида. САЩ имат над половин милион военни, шпиони, технически персонал, информатори и цивилни контрактьори в различни държави. С практиките на тайни затвори, мъчения и безочливо погазване на човешките права
.!!!!!!!!!

Големите бази на Америка разположени на чужда територия са поне 700?! ЗАЩО ТАКА БРЕ МИРОТВОРЦИ - ЦИЦИ ЦИЦИ....?!
Пентагонът е собственик?!,  или наемател ( БРЕ БРЕ, МАМА ИМ ДА ЕБА!) на 702 бази в 130 държави. Освен тях американските военни имат 6 000 бази в Съединените щати и други контролирани от тях територии. Те разполагат и с огромен брой малки секретни подслушвателни бази в различни точки на света.

В разположените в чужбина бази Пентагонът има 253 288 души униформен персонал, плюс още толкова цивилен. Пентагонът е работодател на близо 45 000 наети на място чужди граждани.

Тези данни  обаче са непълни. Те не включват много от новите големи военни бази като "Бондстийл" в Косово, бази в Афганистан, Ирак, Израел, Кувейт, Киргизстан, Катар, Узбекистан и т.н................................
Под прикритие на борба с тероризма Америка чертае една "арка на нестабилността",  която се простира от Андите в Южна Америка до Северна Африка и Близкия Изток, и достига до Филипините и Индонезия. Зоната, очертана от арката  е почти идентична с Третия свят и покрива ключовите петролни резерви на планетата???????!!!!!
Това е нова форма на колонизация чрез военни базисъздадена от новата световна империя Америка (историята е даказала, че вечна империя няма и май САЩ се разпада!).  Източно-европейските бази, включително тези в България, са част от "колонизацията". Колин Пауъл ги нарече "ново семейство бази". “Новото семейство" не случайно се изгражда внай-обеднелите точки на Европа и света. Една от причините Пентагонът да търси преместване от "богати демокрации" като Германия в страни смазани от бедност като Румъния и България, или пък от военни диктатури в други части на света, е да се възползува от техните "по-меки закони за околната среда". Известно е, че Пентагонът налага на всяка от държавите, в които разполага свои войски, така наречените "Договори за статута на военните сили", които освобождават Съединените щати от задължения за изчистване или от плащания за щети нанесени на околната средаТакива щети и специалният статут са се превърнали в огромен проблем за американците в Окинава например. Истинската причина за създаването на нов кръг от американски военни бази е да се разшири империята.
Чалмърс Джонсън

Корумпираните и морално банкрутирали управници в България, Румъния, Полша и други източноевропейски страни бързат да ни продадат на новия Big Brother - да ни превърнат в колониален аванпост на американската Империя от бази и тайни затвори.
Още по-омерзително е поведението на българската официална медия и официална интелигенция, които не произведоха нито един разследващ материал по въпроса, никаква позиция и морално осъждане на безочливите "практики" на Империята, никакъв намек за съпротива на тази неоколонизация. За разлика от продажните политициофициалната медия и платената интелигенция, мнозинството от хората в България отхвърлят идеята за превръщането на страната в плацдарм на САЩ,фронтова линия за терористични удари и далечен буфер на Империята.

Original - HERE!

Николай Николов



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bainiki
Категория: Други
Прочетен: 1820118
Постинги: 455
Коментари: 936
Гласове: 1328
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031