Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2012 13:48 - Островът на куклите
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 7109 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Островът на Куклите


Някъде в тропическите гори на Мексико, недалеч от с нищо незабележителното градче Hochimilko има остров с умилителното име, Островът на Куклите
(La Isla de la Munecas). Но не го смятайте за толкова безобидно. Достатъчно е да отидете и вашето мнение ще се промени драстично, а от вашето добро настроение няма да остане и следа. Защото това е островът на мъртвите кукли.


image

Стъпвайки на острова щe се окажете в eдин уродлив свят, състоящ се от останките на кукли, били голяма радост за децата. Тези захвърлени кукли представляват цели композиции. Някои от тях са прикован към стволовете на дървета, а някои висят от дърветата с въжета, от усукани около главите. Почернели, мръсни и с набръчкани лица, тези кукли гледат с най-ярките сини очи, към туристите, или напротив - с празни дупки на очите. Спектакълът, трябва да се кажа, не е за хора със слаби сърца.

Историята на това място би моглиа да започне така. Живял в едно мексиканско градче, чудак на име Дон Юлиан Сантана. Той е роден през 1921 г., и нищо особено не го отличавало от хората, освен, че колкото повече други се молели на Бога, толкова повече той се напивал. Историята мълчи за това какво наистина, е станало неговия, не съвсем трезвен ум, но в един момент, този странен човек започва да се интересува от събиране на кукли, но не какви да е, а конкретно стари и изхвърлени от хората. И не пренебрегвал нищо, всички са били добри за него - дървени, парцалени, пластмасови и каучукови, с или без глави.

През 1975 г., Сантана напуска града завинаги, товари в лодката си свойте "домашни любимци" и зарязва жена си. Той прави неговата фантазия, заобиколен от обрасъл с канали, самотен остров и никога не се завръща, предпочитайки пред човешкото общество, обществото на своите любими кукли. На острова Дон построил колиба за себе си и жиеел, отглеждайки зеленчуци, риба, уловена в канала, а комуникация с външния свят, осъществявал чрез неговия племенник, Анастасио, донесъл му необходимите инструменти и помагал на Сантана заотглеждането на плодове и зеленчуци, милостив към неговите кукли.

Този мрачен Остров на Куклите бил открит от природозащитници, които извършвали почистване на канала от водораслите. Те разпространили и мълвата, за възрастния човек със странната фантазия. През годините на неговото доброволно пенсиониране се натрупали хиляди от тези чудовища, които били навсякъде, по стените на колибата му, и вътре в нея, на оградата и покрива, а нямало почти нито един свободно клон, на който да не виси кукла.

Ето такъв бил островът на мъртвите кукли. Дори и без посещение на острова можете да видите, че той оставя мистично,болезнено впечатление. И старецът не осакатявал умишлено куклите и не ги превръщал в чудовища, а само ги събират и закачал с въженца по дърветата, тези, които веднъж са били щастливи, безгрижни, радвали са, а след това са били забравен и захвърлени от хората. Но знаете ли, не отивайте там, още по-малко, да прекарате нощта там. ....

image image image image image image image image
image   image
image image image image image image image

ВИДЕО


Города и страны






Тагове:   остров,   кукли,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39763657
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031