Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2020 22:37 - КУЧКАТА СИ ОТМЪЩАВА НА ХОРАТА?
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1502 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 18.06.2020 22:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                                          КУЧКАТА  СИ  ОТМЪЩАВА  НА  ХОРАТА?

 

   Мен много ме обичат кучетата и на вилата винаги имаме представители от тези приятели на човека. Различават шума на мотора на колата и ме посрещат още преди да съм достигнал до парцела. В опит да ме прегърнат като слизам от колата, ако е валял дъжд съм с изкаляни дрехи. Грижа се за тях, никога не съм забравял да им занеса храна.

   От миналата година тук взе да идва една много интелигетна кучка, която явно е било домашно отглеждана, в апартамент, но е била изоставена. Страхотно мило и красиво животно, умна е като човек. Иска да влиза в стаите, да се качи в колата, когато идваме дава здрасти с дясната си лапа и още много мили кучешки номера знае. С нас се държи превъзходно. Ако види, че с нас влиза човек във вилното ни място, по същия начин се държи и с него. Седна ли някъде на стол или скамейка, винаги идва в краката ми и остава докато съм там.

     Мисля обаче, че в тази кучка има някаква стаена омраза към хората, която понякога се проявява у нея. След три нейни изяви хората сезарха някаква организация кучката да бъде застреляна или хваната и отведена в приют за опасни кучета. Ето какво се случва:

   Тук има едно 4 годишно дете, Калина. Види ли го кучката, иска да го хапе, без да лае. Майката на Калина казва, че щом я види, нахвърля й се. Дори Калина да играе с други деца, кучката я разпознава и опитва да я ухапе, само нея, другите деца – не. И е успяла – стиснала я е за едното прасе на крачето но така, че мястото бе станало синьо-розово, като ощипано много силно. Детето се изплашило, вече не смее да излиза от двора. Същият номер го скрои на едни работници, които работеха в съседния парцел и я хранеха. Избрала си кучката някакъв неприятен й от тях и без да излае, ухапала единия работник по прасето на крака, но така, че го превързвали, били му антитетанус инжекция, дали му болнични. Понеже кучката е прекрасна, другите работици я изгонили, но не я убили.

   Калина идва рядко, работниците си отидоха, но сега кучката си набеляза нов „обект”, жената на един съсед. Бяха се събрали хора пред нашата врата, между които и тази жена. Кучката излязла от двора, отишла изотзад на жената и я захапала за прасето. Мястото на ухапването изглеждаше страховито – синьо-розов участък с четири дупки, от които течеше кръв. Посветваха жената да остави кръвта да тече, за да се промият дупките и после да си направи компрес с риванол. Интересното беше, че е имало и други опити кучката да ухапе точно тази жена, но тя се е опазила, а сега, заета в разговора изобщо не видяла какво и се готви изотзад. Жената пищеше от болка, раната изглеждаше ужасно.

   Всеки път след този случай като иидвам си казвам, сигурно няма да я има сладураната, но тя още е тук. Питам я само, ти днес колко души ухапа? Но че ще я застрелят, не се съмнявам, защото от страх да не си избере и друго дете освен Калина за хапане, децата вместо да играят на улицата, остават затворени по дворовете си - навън има лошо куче, което ги тиранизира.

    То според мен си отмъщава, за гдето е било изгонено от дома на стопаните си и от къщно куче, където е имало всичко, сега се бори с глад, студ и други кучета. Ще ми бъде много мъчно, ако дойда един ден и кучката я няма...





Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12315809
Постинги: 4577
Коментари: 10805
Гласове: 18387
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930