Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2020 21:40 - ЕВТИНАТА РАБОТНА РЪКА НА КИТАЙЦИТЕ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 386 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 31.05.2020 21:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

 

ЕВТИНАТА  РАБОТНА  РЪКА  НА КИТАЙЦИТЕ  ИЗЛЕЗЕ   СКЪПО  НА  АМЕРИКАНЦИТЕ.  И  НЕ  САМО  НА ТЯХ....

 

          /Посвещението с мотивите към него – в края на постинга!/

 

   „Китайската карта” - скрит ход на Америка срещу ядрената заплаха на Русия, след това китайският „Большой скачок” – предизивиканият изкуствен китайският взрив в икономическото им развитие - всичко това до идването на Тръмп на власт, бяха лъжи и политически маневри, които никой не обсъждаше. Те обаче се оказаха така важни за света и толкова значими, че по величина могат да бъдат сравнявани само с най-голямата лъжа в човешката история, тази за ВСВ, краят на която и договорите след нея доведоха до днешното положение. Цитирам Хайтов, който каза преди смъртта си за него:

   - Тоя живот, дето го живееме, хич не ми се живее. Отивам си със кеф!

   Светът много сбърка с това как да осъществява с Китай икономически си сношения, за да печели от евтиния труд на китайците, едни от най-работливите хора на света. Давам за пример строежа на ж. п. инфрактруктурата през Скалистите планини, извършен от китайци само с ръчнни инструменти -  чукове, цепачи, лостове. Напредвали са с по 10 – 50 см. на ден, ядяли са само ориз и са работили както никой друг не може да работи. Американците от благодарност след построяване на трасето ги канят да останат в Америка, като доведат и роднините си.

   Грешката в приобщаваннето на Китай към света – китайците да се превърнат в негови работници - бе допусната, защото фирмите, които очакваха големи печалби изнесоха производството от своите страни в Китай. Те обаче пропуснаха нещо много важно -  Китай е комунистически. Сега ще цитирам Маркс, който казва, че капиталистът е готов за печалба да произведе въже, знаейки, че с него ще го обесят.

   Политически Западът искаше по този начин да формира една мощна държава, която има исторически спорове с Русия заради отнемане на нейна територия и така да промени отношенията между тях в полза на Китай.  Истината обаче е, че комунистически Китай не да се приобщи към демократичните страни. И които не искат да разберат това, вече го виждат. Все едно да вкараш Путин в ЕС или лисица в кокошкарника.  Истината е, че между Русия и Китай върви процес на трайно заселване на китайци в Сибир, защото там просто руснаци няма, а и да има руснаци, те не стават за работа, а само за пропойство. Цитирано точно, трябва да кажа: Путин няма ресурс /руснаци/ в Сибир. А Русия без добива на природни ресурси е жива умряла. Трайното заселване на китайци в Сибир е началото на възвръщането на тази територия към Китай и това е неизбежно. Повтарям, защото Путин няма ресурс.

   Няколко държави в света с най-модерните икономики изнесоха свои технологии там, на първо място американците, на второ японците, но и други държави от Европа, първа от които – Германия. Бяха построени огромни заводи, чрез които Китай се превърна в производител с модерни технологии на почти всички възможни стоки, между тях и от субстанциите за лекарства до медицински маски и шлемове. В търсене на работа, китайците вече произвеждат и български мартеници. Не мога да не отправя упрек към тези, които допуснаха това. В миналото, работещ само за Япония, днес Китай заработи за целия свят, като само ј от произведеното от него не постъпва в Америка. По западното крайбрежие на Америка пристигат с кораби китайските стоки, товарят се на влакове и тирове и отпътуват за страната. Пристанищата по Сан Франциско и Лос Анжелес вечер са осветени от тези кораби на котва в ощеана както небето от звездите. Това е нещо много важно за икономическите връзки между тях, което дава предимство на Америка -  с един закон тя може да прецака Китай - но засяга целия свят.

    Така Китай се сдоби с модерни технологии, получи възможност да краде интелектуални продукти на най-развитите държави в света, да произведе ядрени оръжия и ракети носители, подводници, военни кораби, по едо време пуснаха и космическа станция, което си бе чиста реклама на комунистическия режим в нея както в СССР по времето на ХрУшчо. Постепенно комунистическите му ръководители придобиха апетити за световна експанзия по най-различни линии, една от които е проработката „Един пояс, един път”, друга проработка е „Пътят на коприната”, мисля, че има и трета „ЕламерИтни”. И започнаха китайците да купуват предприятия, пристанища и какво ли не в Европа и Америка, да инвестират. Това го прави руската мафия с откпаднатите от държавата пари, цитирам клона й в България, ТИМ – Варна.

    От друга страна Путин чрез хибридната война, която води срещу страните непримати пропагандира тази политика на китайците, които така добиват влияние в Европа и Америка. Орудиями действия Путина в ЕС, товорищите Орбан,  Радев и Вучич химнословят този процес. То не бяха хвалебствия колко е напреднал Тибет след аншлуса му от Китай, но никой не казва, че 6000 будистки храма са разрушени от китайците, милиони хора са избити, половината тибетчани са емигрирали по света. Говори се обаче, как китайците направили ж. п. линия върху вечно замръзнала земя, никой друг такова нещо не би се сетил да направи. Може би като руските военни, които позвеждат танкове с клозети в тях.  Никой друг на света не знам да се досетил да направи таквиз екстри в танковете.  

    Този процес на отношенията на Китай със света се придвижваше напред, но откакто президент е Тръмп той не върви без присмотр, а с подозрение от страна на американците, които се усетиха, че китайците крадат техни интелектуални продукти, студеннтите им и китайците в Америка извършват икономически шпионаж. Това от една страна. От друга страна Китай бълваше стоки за целия свят, като качеството им бе различно, което е чиста проба измама. Давам пример със себе си. Туристически обувки, които съм купил от Америка ги нося 4 години. Абсолютно същите, купени от България ги нося една година. Тази посока, в която фирмите тръгнаха, да изнасят производствата си в Китай бе ревизирана, защото така в напредналите страни се увеличава безработицата и зависимостта им от Китай. Давам пример с лекарствата, които се правят в Западните страни, но отровните производства на субстанциите - в Китай. Ако Китай по някакави причини откаже да произвежда тези субстанции, много държави остават без лекарства, прави ги зависими, както в случая с медицинските маски. От своя страна Китай пък изнася във Виетнам най-отровните проиводства, а доскоро внасяше и роби от КНДР. Сега тези роби работят в Сибир, където има радиоактивна, отровна и др. среди.

    Тук ще направя едно отклонение – ако Китай изгуби пазара на стоките си с Америка, изгубен е и Китай. Каквито и да са противорречията между тези страни, Китай трябва да се съобразява с това, дори в опитите си да окупира островите Спратли и Тайван. И да не започне Китай война с Америка, ако престане да изнася стоки за нея, ще се окаже в положениета на Путин, ако той не може да продава нефт и газ. Страните примати не могат да произвеждат стоки, те наблягат /само!!!/ на износа на природни ресурси и на ядрения шантаж. Китой е изключение – той пък изнася само изработени в страната стоки, конкуреннтнни по света заради нископлатените работници.

   Тръмп започна процес на регулиране на отношенията между двете страни, едната страна от които – САЩ - спечели много от евтината работна ръка, а другата – Китай - натрупа огромен финансов ресурс, който започна да насочва към стратегията си в бъдеще - експанзия по света. Това е политика на държавите с бащици, давам за пример Русия – колкото пъти страната е притисната от глад, толкова пъти тя започва завоевателни войни, за да ограби завладенните държави. Знаейки това, след ВСВ англичаните за благодарнност /че Сталин ги измами на два пъти/ й разрешиха да ограбва до 1989 г. Източна Европа. Сега, притисната отново от глад, Русия пак плаши с агресия – заподмятва бомбардировачи до границите на държавите към НАТО, изпробва свръхсуперхиперракети,  пуска военни спътници, а руснаците – едни от най-бедните в света в момента са в процес на свободно падене на жизнения им стандарт. Дреме му на бащицата им една част от организЪма му за тях...

    В момента Китай и Америка са в спор, който се ожесточава, а те са двете най-развити икономики в света. Спорът ще спечели Америка, „това е ясно, както, че ще съмне”. Той наподобява „спор” в същия смисъл, при който една крава не е доволна от стопанина си. Възможностите й да му се противопостави са нищожни. От този спор обаче ще бъде засегнат целия свят, защото в него всичко е свързано.  Към този спор се прибавят и два нови фактора, първият от които са близките президентски избори в САЩ. Припомням, как Бил Клиннтън се измъкна  от аферата „Свирка Моники”, която едва не го свали от власт. Той измисли неочакван и несвързан със свирката ход – точно по това време нападна Милошевич и свирковия проблем ведно с генетичните му анализи остаа на заден план. Ако УДБА бе предотвратило тази свирка, СФРЮ можеше още да я има. Сега във връзка със следващите президентски избори Тръмп ще измисли нещо срещу Китай, ще го започне вероятно и пропагандата ще бъде, че той единствен може да се справи с проблема, което означава преизбирането му. В това отношение Тръмп има още един полезен хода, защото черните, които в момента оплячкосват магазините в Америка не са ннегов електорат, а на демократите. Такъв – затвърждаващ ги на власт - бе и ходъта на руската мафия, която предложи промяна в конституцията им, разрешаваща му за остане президент до 2036 г. защото никой друг освен него не може да бъде бащица на Русия. Такава промяна бе извършена вече в Континентален Китай, бетонирайки на поста генсек на китайските комунисти Сиджин Пин.

   Неочаквано обаче се случи нещо, което обърна нещата в света, или както има един израз в Западна България, разголи задниците на много държави. Коронавирусът, производен на простащината на китайците  - яли крила от прилепи!!! – засегна жестоко целия свят. Починалите – Бог да ги прости, но икономиката пострада. Вероятно данните на китайците, както и на руснаците за болните и починалите от коронависа в страните им са занижени, за да не се отрази тази беда на суратя на бащиците им. Това, което спечелиха американците от евтината работна ръка на китайците едва ли е повече от това, което сега загубиха от тръгналия от Китай корона вирус. То свински грипове ли не бяха, птичи ли, хонконгски, и всичките тези простотии тръгват от пазарите за животни на Китай, после от Китай по света. Един път стомна за вода, два пъти стомна, но третия път човек казва: Аман! Писна ми /една част от организЪма/ от вас! Привети към ваша майка!

   Намираме се в началото на обратния процес на този, който протече в Китай – индустриализацията му от фирми, притежаващи най-модерните технологии. Технологиите и информацията са нещо много важно. Като се оженят културен човек за некултурна жена или обратното, идва време, когато те разтрогват брака си. Кой днес в света се хваща с Русия, освен тези, които искат да внесат оръжие от незаконния пазар или да сторват нещо мафиотско. Има и изключеия, напр. германците, които имат в Русия заводи за авточасти. Ще си платят и те, ако не се изтеглят навреме.

   А това време според мен изтече. Започна обратното броене за Китай. Не само Америка с огромните си загуби в икономиката, по вина на китайските пазари за животни,  където недоправени прихващат какви ли не болести и после ги разпространяват по света, зАгуби заради тях понесе целият свят. Давам за пример Швеция, която практически не прекрати производството в страната поради коронавируса и сега е произвела стоки, които нямат да имат реализация с години. Едва ли това отношение на шведите към заразата, прехвалено от нашия президент бе разумно.

    Просташки са опитите на един президент, който няма да осветлявам, да прехвърля тази вина на изпълнителната власт и да ползва тази беда за да противопоставя хората и институциите в момент, когато те трябва да са единни в борбата срещу вируса и след като той премине, защото възстановяването на икономиката ще е дълго и трудно. Без да споменавам кой е този президент-простакисимус ще кажа: Народът му и всички честни и прогресивно мислещи хора са убеденни, че ако от него зависише проблемът, такъв проблем нямаше да има, защото той щеше да приложи тактика, при която за навлизане в стрнната ни коронавирусом запрещено.

   И нямаше да имаме никакви проблеми...

 

   Постингът посвещавам на най-харесвания от дамите блогър в това електронно пространство, Товарищ ВВ1951, с цел един различен поглед върху формираното му от най-великите блогъри – поета ОК3223 и владельщика на красив български език БЛЕКПЕРЕДАТОР – мислене в точно зададени рамки, съблюдаване на опорните точки, възприемане на света маркспутинскими способами, деяния – не чак като на Апостолите! - и всичко останало, от които отбелязвам само две неща – безпредельная любви к Путина и Радева, и „сърдита кръв” към тези, които са свободни по дух.

   С намерение да го сезирам да се поогледа около себе си, какво става по света и да актуализира туй, дето е в главата му, оти вече му не върши работа и ще стане за кашмер,  написах този постинг. Категорията е Забавление, но съм включил в него половин промил по-сериозни неща.. 





Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12292293
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930