Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2020 10:07 - АМЕРИКА - БАНКАТА НА СВЕТА!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 977 Коментари: 1 Гласове:
9

Последна промяна: 12.03.2020 10:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

 

                                 ДВУПОЛЮСНИЯТ МОДЕЛ В СВЕТА СЛЕД ВСВ

 

     Американците от началото на ХХ век винаги са били фактор в решителни за света моменти, когато са се вземали фундаментални решения за бъдещето му. Ще посоча два такива случая, първият от които е сключването на мирните договори след ПСВ между добрите, както се определят победителите във войната /б. м. идиотите!!!/ и победените, набедени за лошите в тази война, нейните причинители. Между лошите сме и ние, взели участие в тази война с надежда българите ведно с териториите им, откъснати от България след Берлинския договор поради интересите на великите сили да бъдат върнати отново в границите на Родината им. На конференцията след края на ПСВ, напомняща ми фарса тия дни в Руската Дума, при който се подготвя законовата основа Путин да остане президент на Русия до 2036 г, участва /само!!!/ един интелигентен човек с право на съвещателен глас, американският президент Уилсън. Нашият „преговарящ” е бил в качеството на арестант, а преводачът ни, полиглотът Емануил Попдимитров от с. Груинци е владеел всички европейски езици. На никой друг президент в историята на САЩ  интелигентността му не е била изтъквана на първо място, когато е ставало въпрос за решенията му, за политиката на страната. Понеже съм много толерантен няма да го сравнявам с днешния президент на САЩ, няма и да посоча страна с президент простакисимус.

   Америка взема по-скоро символично участие в ПСВ, но чрез дебаркирането си в края й накланя везните на победата към „добрите” в нея /б. м. идиотите, като пример за идиотисимус при сключване на мирните договори след войната посочвам Клемансо/. Такова – символично - е и участието на американците в комисията по изготвяне на мирните договори след края на войната. Уилсън предупреждава Англия и Франция, че тези „мирни” договори са  перфектна основа, върху която при първата възможност ще пламне следващ военен конфликт, за да бъдат те премахнати. Уилсън настоява преди отнемането на територии и население от лошите и придаването им към добрите да се извърши преброяване на хората в тях с цел установяване етноса на хората в регионите, върху които най-първите на „добрите” са се сезирали да направят нещастни милиони добри хора, нямащи нищо общо с развилняното от Англия и Франция зло по тяхно време. Клемансо надава злоба срещу такова едно предложение, защото в Елзас, Лотарингия и Саар германците са над  80%. Никаво преброяване, разпорежда той. Такова преброяване се извършва обаче в регионите на Драма, Гюмюрджина, Деде Агач /Александрупулис/,  където се оказва, че гръцкият етнос там е към 22%, останалите са българи. Идиотите придават тези български региони с българско население към Гърция.

   Културният човек, в случая американският президент – повтарям още веднаж, вероятно най-интелигентният американски президент в историята им – не може да се наложи, защото Франция и особено Англия имат интереси. Съдбите на милионите нещастници след тези техни решения не ги интересуват. Интересите им са да си запазят колониите им по света, от които те да черпят суровини и различни ресурси като хранителни стоки за страните си, ограбвайки колониалните държави. Магазините в тези страни с надпис „Колониални стоки” са били повече от тези със стоки, произведени у тях. Така ПСВ, останала с името окопна заради жестокостите в нея, между които и отравянето на войниците в окопите с хлор, нацръкването в Русия на вируса на Маркс и гражданската война там, причинена от тази зараза, приключи.

 

  Предсказанието на Уилсън се сбъдва. Двадесет години по-късно започна ВСВ, за да бъдат премахнати унизителните за „лошите” в ПСВ „мирни” договори, наложени им от „добрите”. Германия прегази Франция, дойде реда и на Англия, но имаше изненада. Сталин, подлъган от Чърчил се абортира от договора си с Германия и се присъедини към Англия, струпвайки в Полша цялата си военна мощ. Той се е надявал да се възползва от от войната между Англия и Германия да нападне и превземе Германия в удобен момент, разпростирайки СССР и върху нея.  Германците бяха изненадани, но се оправиха и с тях, отново дойде реда на световното зло, Англия, което германците щяха да размажат като тахтаба. Събитията вървяха към победа на Германия, което означаваше нов ред в Европа, нека го нарека Европейски съединени щати, а също и премахване на вируса на брадата спирохета на Маркс, нацръкан по време на ПСВ от европейците в организЪма на Русия.

   Историческият момент за Америка дойде. При намеса от нейна страна в спора между ненавиждащите се и вечно воюващи европейски страни и принос в решаването на войната по определен начин, тя би се превърнала в световна сила №1. Натам се бяха запътили вече американците преди започването на ВСВ, но не така нагло както напр. Англия, която чрез колониите си изсмукваше ресурсите на половината твят. След войната в САЩ, довела до обединението на промишления Север и Земеделския Юг, страната постепенно се превръщаше в най-силната в света. Затова допринасяше и благоприятното й геогтрафско разположение -  далеч и поради това защитена от вечно спорящите и воюващи страни на Европа, две от които, Франция и Англия - паразити.

   Америка се намеси. Така европейската война, възникнала поради страха на Англия и Франция да не загубят колониите си, се превърна в световна. Америка от базите си в Англия разруши Германия. Останали без снабдяване, германските армии започнаха да отстъпват и бяха победени с помощта на американските войски, които дебаркираха в Европа.     

    Поредната „победа” на добрите над „лошите” не доведе до промяна на реда в Европа, какъвто бе нужен на европейците, а от промяна, необходима най-вече на англичаните. За да не ги размаже Хитлер те жертваха Европа, предоставяйки на Сталин половината от континента да ги ограбва като награда за помощта му по време на войната. Надеждите им обаче да си запазят колониите не се оправдаха, а французите при Диен Биен Фу показаха, че са пълни боклуци. Американците, които по същество обърнаха хода на войната в полза на Сталин и Чърчил – французите въобще не играеха в тази война, но се присъединиха към победителите в нея – имаха сериозни карти на масата за преговорите между победителите за сключване на нови „мирни” споразумения. Американските ръководители след войната бяха с ниско самочувствие, неинтелигентни, акъли им даваше новия идиотисимус след Клемансо, Чърчил, Сталин пък с азиатската си хитрост излъга Чърчил. В тази лъжа жертва станахме и ние, СССР ни окупира за 45 години, през които разруши селото ни, основата на държавата, изби или интернира интелигенцията ни, унищожи почти нацяло ценностната ни система. Всичките ни днешни проблеми са метастази от тази окупация и промени по време на нея. За компенсация на Звяра /така Чърчил наричаше Сталин/, дал твърде много жертви и допринесъл за спасяването на Англия, на СССР бе разрешено да окупира половин Европа и да я граби. Вместо унищожаването на брадатата спирохета на Маркс в организма на Русия, тя получи по този начин статут, разрешил й да стане ядрена държава.

  Всички беди, които сполетяват днес Европа и светът са метастази на ВСВ, която по същество се водеше да се запази Англия с нейните колонии. Нито колониите си запази Англия, нито самата тя ще оцелее като Велика Британия, защото през 300-те години като световен владетел и ограбник британците се изродиха. Уродството в ума им се вижда от намеренията им за в бъдеше извън ЕС, вижда се и от това, как се изявяват по морските ни курорти през лятото – откровени изроди.

    Допълвам, че равновесието в Далечния изток също бе нарушено, като работната сила на Япония, Китай, стана работна сила на американците.

     По тези въпроси великите сили заподмятват пълни лъжи, с които промиват мозъка на учащите. Между тези лъжи има проститутски понятия като Отечествена война, Вероломно нападение, Второ освобождение на България и още много глупости. Набити тези простащини в главите на децата, макар и вече големи, те не могат да се отърват от тях и живеят в лъжа.

   По тези въпроси съм писал в блога си, сега ще пиша само за друполюсния модел на света, едната половина на който е Америка, а другата половина е целият свят. Връзката между тези два полюса се изразява в това, че ако Америка е добре, донякъде добре ще е светът, ако Америка е зле, светът ще е много зле и поради това светът има интерес Америка да е добре. Това се вижда без помощни средства, когато американската икономика има трудности. Веднага вносителрите на суровини, напр. петрол, намаляват цените, за да може американската икономика да се съвземе.

    Инструментът / не ползвам понятието пенисът/ да се стига винаги до този ход е....негово величество Доларът. Доларът е международно платежно средство, така е решено след ВСВ. Всяка страна в света има долари и иска доларът да е стабилен, за да не ги загуби. Най-много долари сега има Кштай, след него е Южна Корея, по същество 51-щат на САЩ. Тези долари имат своето обезпечаване, но то важи за определен период, не за дълго, защото процесите с равновесието на валутите са много динамични. Давам пример с Турция и Русия, в чиито валути не само никоя държава няма доверие, но предполагам и нито едно физическо лице. Доларът е средството, Америка да има възможността да прехвърля икономическите си тежести, когато ги има върху целия свят. Променяйки курса му...

   При този статус на долара Америка се явява най-голямата банка на света и поради стабилността на икономиката й и обезпечаването с активи на валутата си, тя влияе върху световната икономика както някога англичаните върху колониите им по половината свят. Това, което прави най-силно впечатление на посетилите Америка са банките, които са много представителни като сгради и са навсякъде. Банкерите с много малко изключение са евреи. Банките играят много важна роля дори в бита на хората, защото каквото и да предприемата те, „преминават” през банката. Напр. автомобилите, които карат американците са на банките, жилищата, които американците си купуват са на банките, пари в кеш не се ползват – всяка покупка от магазина преминава през банката. Същото важи и за бензиностанцията.

   Стабилността на системата и основанието, че точно Америка, чиято валута е доларът, явяващ се международно платежно средство, предизвиква богатите хора в света, особено в страните примати, където кърмчията на страната може да им „щипне” във всеки момент парите, да си ги държат в американски банки. Най-богатите хора в света като кокаиновият бос на Латинска Америка, мисля, че се казва Ел Чапо, Дженовезе, Тото Риньо, Путин, за който се предполага че има над 400 млрд. долара, Ндрагета и кой ли не си държат парите в американски банки. Вероятно и Тато има пари в тези банки, защото синът му Владко живее там от години със семейството си без да работи. Трябва да има нещо. И на Хрушчо децата са в Америка, вероятно и той е внесъл нещо в банките им. С Америка са свързани делово всички банки по света, включително и офшорките. Напомням за офшорката в Панама, където се оказа че си държи парите виолончелиста на Путин, Сергей Рольдугин. Поканили Рольдугин да свири в Кремъл, той така добре свирил, че Путин му платил 2,5 млрд. долара. А Роьдугин внесъл тези пари в офшорка в Панама. Вероятно тази проработка е носела кодово наименование „Ела ме рИтни”!, а парите едва ли са на Рольдугин.

   Тези пари на богаташите обаче в банките на САЩ са като булки, които трябва да се реализират. Ако една булка е млада, тя се търси, ако стане на 40, не само не се търси, но от нея побЕгват. И парите на богаташите по света и не само на тях, постъпили в Америка се развъртат. Купуват се акции, така се подпомага икономиката, защото се строят заводи, влагат се в строителството на МОЛ-ове и огромни /повтарям тази дума, огромни!!!/ офис сгради и къде ли не в интерес на Америка. Този процес се мултиплицира при последния президент на Америка, който внася несигурност в страната и страх у хората какво ще се случи с парите им заради него. Цари напрежение, всеки иска да си вложи някъде парите, големите градове заприличват на строителна площадка. Друго влагане на парите на богаташите е при закупуването на имоти. Идва един руски олигарх и купува имот за 20 млн. долара. Какво става след тази покупка съм описвал миналата година – Америка печели, олигархът остава със задлъжението да й плаща във вид на данъци, което са 1% годишно от стойността на имота. Ако не се заплатят тези данъци, банката „щипва” замъка на олигарха. Ако други олигарси гръмнат олигарха, замъкът остава на Америка. Ако крадец е внесъл в Америка пари и страната го изиска, депортират го, но парите остават в Америка.

  При това положение, кагато Америка печата валутата, която всеки се бори да получи, да се сравнява Америка с ЕС, с Япония, с Китай, просто не върви. Всичките страни на света се стремят да продадат най-добрите си стоки, за да получат срещу тях долари. Давам пример с автомобилните фирми, които са в жестока конкуренция да се продават автомобилите си в САЩ. А ако Щатите решат да купуват автомобили напр. само от Япония и  нито един от ЕС, каво ще стане с икономиката на ЕС. Надеждата на приматите по света е Путин да остане президент до 2036 г., та да им разкаже ирата на американците, но желаещите това да се случи пропускат факта, че той самият държи спечеленото си по времето на президентурата му в американски банки.

   Аз също спонсорирам Америка с... 10 долара. Има дебитна карта с тази сума в нея, само за да имам картата, но не съм я ползвал въобще. Някога 10 долара е доста различно нещо от 10 долара сега.

   Америка е пример, как се привличат и въртят парите на света в нейна полза, така е дотоворено след ВСВ.

   България, в която не особено интелигентни хора получиха чрез куфарчета или приватизацията парите си,също ги въртят. Дадох пример с един мой постинг, „Мутра бие бетон”. След такова завъртане, парите просто ги няма. Мутрите въртят парите според интелекта си и ще дам пример с един класически случай:

   Вървят две мутри по улицата, водят бизнесразговор. Едната вижда на тротоара кучешко ако и на другата:

-       Ако изядеш това ако, давам ти 10 лв.

Другата мутра изяла акото, получила 10 лв, но й станало

много неприятно. Видяла и тя едно ако и предложила на първата мутра да го изяде, ще й даде 10 лв. Мутрата го изяла, получали си банкнотата, която вече дала за същото. Станало й неприятно и на нея, двете мутри вървят и мълчат, но по-тъпата проговорила:

-       И какво стана сега? изядохме по едно ако, ти ми даде 10

лв, аз на теб 10 лв. нищо не спечелихме.

  По-иннтелигентната мутра обаче казала:

-       Не спечелихме, но важното е друго, да се въртят парите!

   С такова „въртене” не характеризирам нашият преход, имам предвид само тези две мутри...

    





Гласувай:
10



1. germantiger - +
12.03.2020 11:21
великолепно написано и в твоя маниер на духовитост, което прави четенето на твоите постинги удоволствие :)

съгласен съм с попчти всичко

не съм съгласен напълно с написаното за Уилсън - в спомените на Лудендорф, а и в други книги пише, как обещанията на Удроу не са спазени, как вероятно те са една измама или мерзка лъжа,която постига целта си - "лошите" да сложат оръжие

бих те коригирал и в частта за банките на америка,като банките на америка трябва да наречем - банките на господарите на света - онзи избрания народ,чифутския който се гаври със света и европа вече над 20 века
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12290025
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930