Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2020 02:24 - АМЕРИКАНСКИ ЗАПИСКИ – 8
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 674 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 08.01.2020 02:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

          НАШЕТО ПАМПОРОВО -  ПОДОБНО  НА КАЛИФОРИЙСКОТО  РАЙТОВО

   Попаднах на причудливо калифорнийско природно кътче, Горите на Райт. Те се намират на едно възвишение според моите представи за размери, според тези на хората тук – в планината. Надморската височина и на двете места е еднаква, около 1700 м, но природата е съвсем, съвсем различна.

   Тази планина прилича на Плана, която е част от Витоша. Тя е късо, високо отклонение от огромна по площ планина, но по-ниска от Райтово и... много грозна. Кьораво дърво няма по нея, само пустинни храсти, които ако не са опожарени се ползват за скривалище от гърмящи змии, а в дупки в пясъците между тях се крият отровни паяци. Нашият планински рай го няма никъде по света.

   Пътуването  до планината е много интересно заради природата, не мога да кажа красиво. Пътува се около 150 км. буквално сред пустния, по която тук и там има някаква зеленина, но страшно много скали, моделирани от живялите през древността тук хора. По тях има дупки, но не както по нашите скали в Източни родопи, стъргани с кремък, ъгловати, а заоблени. Има и такива пещери, помещенията им са като шрифовани с машини. Вероятно има и друга причина за тази технология - тук скалата е тип пясъчник, а с какво е стърган този пясъчник за да се постигнат желаните резултати върху него остава загадка.

  Това, което ме впечатлява силно е инфраструктурата на региона – пътища като паяжина, магистрали, покрай тях населени места. Въплъщение на идеята на Хитлер, да бъде Германия равномерно населена, населените места да са покрай магистрали, свързани с тях и всеки човек да има народен автомобил, на немски фолксваген, с който да се придвижва при необходимост до друго населено място и да се прибира в имението си, където е неговият поминък. Фашизъм в действие, това виждам тук, както по телевизията виждам интернационализъм в действие, този между Русия и Сирия. И неволно сравнявам резултатите от едното и другото.

   Градчетата са разположени направо сред пустинята, но площта им е озеленена. Те имат всичко необходимо за хората да живеят в тази трудна среда – ужасяваща жега и сух въздух. От къде се добива питейна пода, къде изтичат каналите в тази равна като тепсия площ, няма кой да ми обясни. Но пък ако попитам нещо колко струва ще получа не само подробно обяснение, но и къде в този момент най-евтино се продава тази стока.

  Силно впечатление ми направиха и ж. п. лините, където те навсякъде тук са двойни. На една от гарите имаше контактна мрежа за ел. локомотиви. Гарите бяха пълни с чакащи товарни влакове, а по лините в двете  посоки пътуваха влакове с толкова много вагони, че не можех да ги преброя, във всеки случай бяха по над 100. Композициите са теглени от няколко локомотива в различни места по нея, но отпред и отзад – задължително. Навсякъде кипи живот, дори тук в пустинята, където условията са много по-тежки от тези в нашата полупустиня, Източни Родопи, която турците напавиха градина, а комунизЪма я върна в първоначалния й вид, следхкато я обезсели поради проработка на Кремъл.

   Горите на Райт са резерват, който също е доста интересен. В по-ниската му част има евкалиптови дървета и бор от типа джошуа – полупустниият бор -  а също и много храсти. За съжаление пожар е унищожил това растилелно богатство през лятото ведно с животинския свят в него – змии, паяци, зайци, съсели, птици. Ужасяващо стърчат почернели изсъхнали дървета, които е забрането да се отсекат в резервата човешка дейност е забранена -  а също и части от храсти, останали недогорели, стърчащи доста опасно над земята, в случая снега.

   След този опожарен участък, въпреки това доста интересен като природа, навлязохме в пояса на горите. Те се оказаха беломурови, каквито на Пампорово няма. Огромни бели мури, като тези под вр. Мусала, където горите бяха обявени за царски, царо ги сечеше, бичеше трупите в Петрич и ги продаваше в Гърция. Разработен от Примаков и турнат със задача от Кремъл начело на България, трябва някакъв гювеч да му се предложи, в случая да сече беломуровите гори на Рила, несечени от посаждането им по тези места от Бог, мястото за зимуване всички животни, обитаващи планината. Проклет да бъде не толкова заради предателството към България, колкото за този екологичен хаирсозлук, разработеника на Примаков.

   Мястото с огромните мури тук е защитено абсолютно, само покрай пътя има разни заведения и къщи, останали от миналите времена. Коли, народ, писти, но нито един скиор. Всеки възседнал една пластмаса и се спуска по снега върху нея. Интелектуалвото ниво на тези, които виждах приравних на това на помаците от миналото лято в Забърдо, където на датата, когато бяхме, имаше панаир и се бяха сбрали помаци от всичките околни села. Тия обаче изглеждат различно – с коли, големи като слонове, с лимузини по за милион, дето само не литват, стоят пред заведенията и си вземат номер, за да пристъят към най-същественото – като се освободи маса хубаво да се наядат. Не видях някои да изглеждат зле хранени.

   Спуснахме се към Л.А. по отстрещната страна на този масив, където муровата гора премина постепенно в полупустинна, с борове тип джошуа и после в съвсем пустинна.

  Моята ценностна система не отговаря да живея по тези норми, по които живеят хората тук, но за стореното от тях – така добре устроена страна с население, равномерно разпределено по цялата й площ, та дори и в пустините, за съвършената им инфраструктура, аз ги уважавам.

   За разлика от мен има други от моя етнос, ще приложа за пример една нетово изявяваща се недоправена, която никога не е била в Америка, а само в Голямата страна, където пътува вероятно за извършването й на периодични промивки, не уточнявам на коя част на организЪма й. Тук допълвам, че такива Путин ги открива с периферното си зрение и всчките работещи за него влизат в този клас – недоправени, с нацръкани в тиквите им грешни команди. Ако Америка стори нещо неразумно или е изложена на опастнот от руски или корейски ракети, недоправената се разлизгва но така, че мазга фърчи от нея както от руски говновоз, гръмнал по време на транспорт поради запалване на метана в цистерната му. Ето какво научих от нетовите й писания за Америка:

    В Калифорния имало едно място, където се събират три тектонични плочи и кората над магмата била много тънка. Ако върху него паднела атомна бомба, кората на земята щяла да се наруши, за изригне лава и всичките тия кравари и не знам какви, живи да ги изгори - цялата Америка. Путин държал на прицел това място от няколко места – от подводници, от ракетни бази, от Арктика, от космоса. Една бомба и тй печелел войната.

   Я, как ежпрофессором из Центра тоже знаю этой место, Свети Андрей, близо до музея на Рейгън, знае го и цяла Америка. Аз обаче никога няма да го обявя, защото току виж, я Ким, я Вовата го треснАли с някоя бомбичка и заляли Америка с лава.

   Интересно обаче ми е друго – защо Путин не направи от някоя пустния в Русия градина, както американците, защо хората впстрната му са оскотяли от ледностхи пиянство, а ввесто да се сезира върху тях, то работи върху унищожаването на друга държава. Това е пример за антимислене, резултат на вкарани в чипа грешни команди.

  И хнещо фдруго ми е интересно, кой мъж би се навил да ”скочи” на такава нетова изявница, която не различава зло от добро, ил както в Западна България казват, курец от палец.

   Понеже имам достъп до Архива на Центъра, извадих пикчърси на тази дама от кадровото й досие и го публикувам. Ето я недоправената, в предконтакт с проработчика си,  специалист высшего класса. Следващите снимки не са за показване. 



image

               Готова съм за явяване пред комисията за промивки и проработка!

image


  Я да проверим степента ти на готовност. Проверката е висша форма на доверие.














Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. slavimirgenchev1953 - Като чете такива текстове,
08.01.2020 09:02
блоговият червен тъпанариат изкрейзва. С такива команди в главите са родени и с такива ще си умрат.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Това понятие - червеният тъпанариат - се ползва като параван, зад който се
08.01.2020 18:37
slavimirgenchev1953 написа:
блоговият червен тъпанариат изкрейзва. С такива команди в главите са родени и с такива ще си умрат.


прикриват поделенията на гибригниците в България. В момента обаче им е трудно - те, всички честни и прогресивни хора, между които и аз, скърбим за Сюлеймани.
А какво мислят персите в Америка за него, ще напиша съвсем скоро. За делата му вътре в Иран е подходящо сравнението му с Лаврентий Берия, а навън - с Андропов.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12190362
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031