Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2019 16:46 - РУМЕН, ЛОЗАН И ЦВЕТАН....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 2325 Коментари: 30 Гласове:
5

Последна промяна: 16.11.2019 16:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
   РУМЕН,  ЛОЗАН  И  ЦВЕТАН,
                        ВЕРНИ  ВЪВ БОРБАТА,
                                          ИСКАТ  ДА  ВЪРНАТ,
                                                        МАФИЯТА ВЪВ СТРАНАТА

     Едва ли някой не осъзнава, защото бе тази кампания срещу новия глвен прокурор. В основата е делото "КТБ". Ще добовя едно наименование на банката, с която тя бе популярна преди д я окрадат, не е само Цветан Василев хаирсузинът й. Наричаха я банката на мафията. Президентът е наясно кои ще бъдат постепенно въведени като източвачи на банката, на ДПС им е съвсем ясно, защото те са топлата връзка между нашата и руската мафия, а дилафът в тая игра е Пеевски. Затова новият главен прокурор му нехаресва на президента. Върна той мандата, без да изкаже мотивите, които обаче изказа по телевизията - народът то нехаресва този кандидат, народът предлага друг. Забравих името му, което народът заподмятваше чрез плакатите на платените протестировачи. При второто гласуване за кандидатурата на новия главен прокурор, подметнатият пенис от Руменчо бе дозаподмятан от шефа на ВКС, товарищ Лозанчо. Да се съобразим с президента, настоя той, а президентът иска друга кандидатура, защото тая народът я нещи. Къде са тук институците, кой има право да предлага и назначава главен прокурор, май президентът и шефът на ВКС от тия работи хабер от понятие си нямат. Но пък знаят други:
   Въведен под домашен арест и следен от прокуратурата заподозрян за шпионаж получава разрешение да напусне не само дома си, но и страната си, като през това време той се оказа в Кремъл за да бъде награден от Путин. Дългата ръка на Лозанчо, която с този ход елиминира прокуроско решение.
   Още една лозанчовщина:
   За причинилите или непричинили, но обвинени за смъртта при арестуването на дупнишки бандит жандармеристи Лозанчо поиска по 7 години затвор. Тези му постъпки осветяват дейността му, в която той се явява подкрепник на мафията и поддержник на обвинен в шпионаж в полза на чужда страна клиент на Следствието.
   Това, което е видно е, че във връзка с казуса "КТБ" Лозанчо и Руменчо не са в състояние много да помогнат на източвачите, явно свързани с тях. Ако Руминчо и Лозанчо могат да се разберат как да нпаравят някакав уйдурма, от тук нататък такава уйдурма с новия главен прокуро няма как да се случи...

                            image
   



Гласувай:
6



1. ok3223 - Мноогу си забавен ...
16.11.2019 20:46
Като бивше ченге и кадър на Кдс навремето, което следеше членовета на посолствата в които бе назначаван на топли синекурни длъжности тези неща явно ги добре панимаеш.Но забравяш , че всяка крушка има и опашка, която все някъде оставя следа, която не изчезва често с времето...
цитирай
2. planinitenabulgaria - Аз завеждах отдел "Активни мероприятия"
17.11.2019 19:33
ok3223 написа:
Като бивше ченге и кадър на Кдс навремето, което следеше членовета на посолствата в които бе назначаван на топли синекурни длъжности тези неща явно ги добре панимаеш.Но забравяш , че всяка крушка има и опашка, която все някъде оставя следа, която не изчезва често с времето...


и следях делата на оперативните работници към Цетъра. Туй, дето ми го вменявате не прави смисъл.
цитирай
3. bdenkov - 1
18.11.2019 19:24
Драги, господин Борисов, пиша от най-близката газова борса до България, тази в Баумгартeн, по познатата ви Виена. Пиша, защото ми пука за обикновените хора и моята експертиза, макар и да работя за клиенти, не ми позволява да мълча, докато откровено манипулирате с истината и си въобразявате че ще ви размине.
Днес, 21 октомври 2019 година, цената на природния газ, на която затвори борсата е 10,32 евро за мегаватчас. Пиша по повод на поредните гръмки успехи, че ще ни залее евтин газ. Един ден, някога, в бъдеще. Тате, ще ми купи колело, ама друг път.
Пореден пиар, вместо откровен разговор и истина, който демонстрирахте откривайте поредната отсечка от разширяването, което изобщо не е транзитен газопровод на Турски поток.
За сравнение, господин Борисов, цената у нас е 22,92 евро за МВтч, повече от два пъти повече плащаме за любимият ви руски газ. Мъча се като добронамерен към вас човек, да намеря ъгъл, от който да погледна на тази реалност ако не позитивно, то поне неутрално, и да намеря в нея основание за приказките ви, че правите всичко възможно за диверсификацията на доставките и за това българските граждани да плащат най-малко.
Да припомним Виена - 10,32 евро/МВтч, София 22,92 евро/Мвтч.
До тук браво.
Защото нали се досещате, че хората ще питат - тази разлика от близо 300 милиона евро, която подаряваме на Газпром годишно, дали случайно не се връща у нас и осмисля дните и джобовете на ентусиастите на Турски поток през България, който скоропостижно стана Балкански.
Да погледнем и на грандиозния успех на БТГ в отстояване на националния интерес и сравним тарифите, по който до сега плащаше Газекспорт през България - 1,87 долара на хиляда кубически метра на 100 километра и тарифата, която същия Газекспорт плаща за ползване на "своя" газапровод ОПАЛ в Германия - над 12 долара на хиляда кубически метра на сто. /действителната цифра в абсолютни размери, е толкова стряскаща, че ще е спестя/. И се опитвате да ни убедите, че сме ударили джакпота, ние българските граждани, та
цитирай
4. bdenkov - 2
18.11.2019 19:27
Днес, 21 октомври 2019 година, цената на природния газ, на която затвори борсата е 10,32 евро за мегаватчас. Пиша по повод на поредните гръмки успехи, че ще ни залее евтин газ. Един ден, някога, в бъдеще. Тате, ще ми купи колело, ама друг път.Пореден пиар, вместо откровен разговор и истина, който демонстрирахте откривайте поредната отсечка от разширяването, което изобщо не е транзитен газопровод на Турски поток.
За сравнение, господин Борисов, цената у нас е 22,92 евро за МВтч, повече от два пъти повече плащаме за любимият ви руски газ. Мъча се като добронамерен към вас човек, да намеря ъгъл, от който да погледна на тази реалност ако не позитивно, то поне неутрално, и да намеря в нея основание за приказките ви, че правите всичко възможно за диверсификацията на доставките и за това българските граждани да плащат най-малко.Да припомним Виена - 10,32 евро/МВтч, София 22,92 евро/Мвтч.
До тук браво.
Защото нали се досещате, че хората ще питат - тази разлика от близо 300 милиона евро, която подаряваме на Газпром годишно, дали случайно не се връща у нас и осмисля дните и джобовете на ентусиастите на Турски поток през България, който скоропостижно стана Балкански.
Да погледнем и на грандиозния успех на БТГ в отстояване на националния интерес и сравним тарифите, по който до сега плащаше Газекспорт през България - 1,87 долара на хиляда кубически метра на 100 километра и тарифата, която същия Газекспорт плаща за ползване на "своя" газапровод ОПАЛ в Германия - над 12 долара на хиляда кубически метра на сто. /действителната цифра в абсолютни размери, е толкова стряскаща, че ще е спестя/. И се опитвате да ни убедите, че сме ударили джакпота, ние българските граждани, та си струва да "инвестираме".
Не господин Борисов, вие просто влязохте в ролята на Путин с неговите приближени олигарси - Ротенберг и Тимченко. Като него играете и двете роли.
Признавам, бизнес та дрънка. Няма такава норма на печалба в нормалния бизнес.
цитирай
5. bdenkov - 3Проблем. Трият ми мненията в форумите.
18.11.2019 19:32
Тодор Карастоянов: Преди 20 г. Плевнелиев переше пари през в. "Югозападни вести"
По повод на изявленията на президента Плевнелиев за престъпленията на комунизма в словото му в памет на жертвите на тоталитарните режими през XX век публикуваме отново първото интервю, дадено в края на август 2013 г. за в. "Галерия" и сайта "Гласове", в което главният редактор на в. "Югозападни вести" Тодор Карастоянов разказва истинската история на държавния глава в началото на 90-те години на миналия век.
С главния редактор на в. „Югозападни вести“ Тодор Карастоянов се познаваме още от 1984-та, когато като студентка по журналистика стажувах във в. „Пиринско дело“, Благоевград, където той беше редактор. По-късно, през 1992 г., Тодор ме покани в създадения от него седмичник за Пиринския край да пиша на хонорар. Изданието бе финансирано от сегашния президент на България Росен Плевнелиев и настоящия винар Иван Тодоров (собственик на марката Todoroff - бел. ред.). През годините, откакто Плевнелиев изгря на публичния небосклон, многократно настоявах Тодор да разкаже от първа ръка истината за раждането и смъртта на вестника, а той все отлагаше. Сега сам реши да говори пред вестник „Галерия“.
- Защо толкова дълго отказваше да разкажеш истината за „Югозападни вести“?
- Откакто Бойко Борисов преназначи Росен Плевнелиев от регионален министър по строителството за президент на България, няколко самозвани журналисти решиха да осребрят биографиите си с близостта си до държавния глава в Президентството. Не им обръщах внимание, защото такива хора винаги е имало и ще има. Провокира ме друго. В неделя в предаването „Неделя 150“ по БНР президентът даде пространно интервю, което преля чашата на търпението ми.
Той разказваше с топъл глас колко е горд, че е седял предишната седмица на приема в резиденция „Кричим“ между вицепремиера на Турция Бекир Боздаа и българския главен мюфтия Мустафа Хаджи. И как всички ние трябва да си научим урока и да си напишем домашното по толерантност и как, за да не го
цитирай
6. bdenkov - 4
18.11.2019 19:34
И как всички ние трябва да си научим урока и да си напишем домашното по толерантност и как, за да не го гледат как консумира, той дал знак на началника на протокола да не допуска българските журналисти до срещата. Е, тука вече ми кипна! Спомних си Росен Плевнелиев през октомври 1991 година - току-що го бяха назначили за бизнесмен, а той от своя страна ми предлагаше да ме назначи за главен редактор. Не смееше да ме погледне в очите. Беше комплексиран и притеснен…
Тогава той просто беше синът на Асен Плевнелиев - висш служител в ОК на БКП в Благоевград по време на царуването на Владимир Сандев (първи секретар на Окръжния комитет на БКП). Преди да стане бизнесмен след 1989 г., Плевнелиев беше комсомолски секретар - и днес да ми се възмущава от възродителния процес, от СССР и да громи с патос комунистите и ДС ми звучи доста цинично. Ето затова реших да говоря. Росен Плевнелиев беше син на партията, който изработи първия си милион, след като изработи своите комшии българомохамедани. Отвратителен цинизъм!
- Какво се случи с вестника? Колко време го правихте?
- „Югозападни вести“ излизаше почти две години. Беше седмичник и издадохме 86 броя - от ноември 1991-ва до юли 1993-та.
- Значи съществуването на вестника съвпада с натрупването на митичния първоначален капитал на президента?
- Няма случайни съвпадения. Няма и германска авантюра, нито шестмесечно хипарско скитане и спане по пейки и паркинги. В Германия, ако задремеш за пет минути, или те будят, или те прибират. Плевнелиев и Тодоров са първите „щастливци“, които през 1991 година получават официална квота от министъра на труда и социалните грижи Емилия Масларова за износ на работна ръка в обединената вече Германия.
Тогава такова разрешително не се даваше на случайни и непроверени хора. Официалната квота е за 200 души строителни работници, набрани от Чеча, Неврокопско, където е родният край на президента. Повечето жители там са българомохамедани. Покрай тях посредническата фирма „Ирис Интернешънъл“, със собственици
цитирай
7. bdenkov - 5
18.11.2019 19:37
Тогава такова разрешително не се даваше на случайни и непроверени хора. Официалната квота е за 200 души строителни работници, набрани от Чеча, Неврокопско, където е родният край на президента. Повечето жители там са българомохамедани. Покрай тях посредническата фирма „Ирис Интернешънъл“, със собственици Плевнелиев и Тодоров, тайно изнася още 400 души. Те работят на черно.
- Ти как разбра това?
- Доста по-късно разбрах второстепенната си роля в машината за пране на пари, създадена от милиционерите на ДС. Иначе всичко започна така. През септември 1991 г. ме намери лицето Христо Парасков, съгражданин и състудент на Плевнелиев, зет на подполковника от ДС Горица Митова. Изсипа една кошница комплименти колко съм бил добър в професията и каза, че на ТЯХ (!) им трябвал точно такъв човек, „с десни убеждения“, за да направят прагматичен капиталистически вестник. Спазарихме заплатата, отговаряше на сегашни 400 лева. После направихме срещата…
- На която присъствахте ти, Плевнелиев, Парасков и Тодоров?
- Да, четиримата бяхме в офиса на „Ирис Интернешънъл“ в Благоевград - на ул. „Шишман“№20, на последния, 12-и етаж. На вратата нямаше табелка. Уточнявахме подробностите.
„Млади господа - казвам им аз. - Искате вестник, който да печели? Да е регионален, да излиза веднъж седмично, да е в ограничен тираж, да е 24 страници, таблоид. Такъв вестник няма да печели!“
„Това не те интересува - отсече Плевнелиев - От тебе искаме творческата част. Парасков ще е изпълнителен директор. Той ще дава парите, хартията, предпечат, печат.“ Така тръгнахме - аз, колегата Никола Стоянов и Павлина Живкова, която набързо трансформирах от секретарка в журналист. После тя излетя нависоко.
- Кой е Тодоров в цялата схема?
- Иван Тодоров е завършил музикално училище в Широка лъка, гайда - ако се не лъжа. Успехът го спохожда, когато се жени в Благоевград за дъщерята на шефа на ансамбъл „Пирин“ н.а. Кирил Стефанов. В края на 1989-а с инж. Росен Плевнелиев седяха на входа на градския универсален магазин в
цитирай
8. bdenkov - 6
18.11.2019 19:39
- Иван Тодоров е завършил музикално училище в Широка лъка, гайда - ако се не лъжа. Успехът го спохожда, когато се жени в Благоевград за дъщерята на шефа на ансамбъл „Пирин“ н.а. Кирил Стефанов. В края на 1989-а с инж. Росен Плевнелиев седяха на входа на градския универсален магазин в Благоевград и правеха хороскопи.
- Добре де! Как така едни млади хора без пукнат грош тръгват с комсомолски плам да правят вестник, а ти на всичкото отгоре им казваш, че вестникът няма да им носи пари?
- Тук е тънкият момент. На кого Масларова ще даде квота за износ на 200 работници плюс още 400, ако не им ходатайстват кукловодите от ДС?! Та те управляваха и тогава, че и сега парите на България. Да, две момчета на по 27-28 години, които хал хабер нямат от правене на вестник, стават издатели. За престиж ли? Много се съмнявам.
- В „Югозападни вести“ имаше ли цензура?
- Още в началото попитах чорбаджиите какво ми е забранено да пиша. Все пак те дават парите. Отговорът ме порази: „Нямаш никакви ограничения, пиши за всичко! Но!... Виждаш ли това каренце - „Ирис Интернешънъл“? Там няма да бараш!“. А „Ирис Интернешънъл“ според рекламното каре обхващаше „инвеститорски и авторски надзор, монтаж, проектиране, строителство и мениджмънт“. Това беше фирмата, която изпращаше помаците на работа в Германия с официални договори за месечно възнаграждение от 2500 германски марки.
- И какво лошо има в това? Кой в ония години взимаше толкова пари. Че курсът беше 3 лева за една марка!
- Работата е там, че тези хорица - общо 600 на брой, се подписваха за по 2500 месечно, а взимаха на ръка 500 марки. Такава е била спогодбата им с Плевнелиев и Тодоров! И те са били съгласни, за тях това е било манна небесна. Хората са подбирани по издръжливост и трудолюбие. Те от поколения са по нивите, гледат тютюн. Тежкият труд не може да ги уплаши. Освен това за фирмата посредник от немска страна - „Линднер“, която осигурява строителните обекти в западната част на Германия, където стандартът е много висок, заплатата от
цитирай
9. bdenkov - 7
18.11.2019 19:41
- Работата е там, че тези хорица - общо 600 на брой, се подписваха за по 2500 месечно, а взимаха на ръка 500 марки. Такава е била спогодбата им с Плевнелиев и Тодоров! И те са били съгласни, за тях това е било манна небесна. Хората са подбирани по издръжливост и трудолюбие. Те от поколения са по нивите, гледат тютюн. Тежкият труд не може да ги уплаши. Освен това за фирмата посредник от немска страна - „Линднер“, която осигурява строителните обекти в западната част на Германия, където стандартът е много висок, заплатата от 2500 марки е твърде изгодна.
Особено в конкуренция с турската работна ръка, която средно струва 3500. Аритметиката показва, че чистата месечна печалба за Плевнелиев и Тодоров, за Масларова и за „Линднер“ е 1 200 000 германски марки (б.р. - за 20 месеца това прави общо 24 млн.марки) За всеки - по трийсетина процента, което прави по 300 хил.марки на месец (б.р. – за 20 месеца 6 милиона на човек).
- Всичко е наред тогава - марките за тях, те плащат заплатите във вестника, какъв ви е бил проблемът?
- Облаците надвиснаха някъде в средата на 1993-та, когато тайните служби на ФРГ, трудовата полиция и социалните служби започват разследване срещу „Ирис Интернешънъл“. Обискиран е официалният офис на „Ирис“ в град Руселхайм, строителните обекти и квартирите на работниците. Спомням си, по онова време в редакцията на „Югозападни вести“ започнаха да прииждат едни млади жени от Неврокопско в шалвари и шамии. В началото говореха тихо и плахо, но после почваха да плачат.
Питаха къде са собствениците на вестника. Искаха да върнат мъжете им, искаха и да им бъдат приведени по 250 (!) марки на семейство. Аз вдигах рамене, съчувствах им и не казвах, че офисът на Плевнелиев и Тодоров е на 100 м през реката, в блока отсреща, на 12-ия етаж. Мълчах, пазех си хляба! Помня също, че директорът Парасков ми се скара остро, задето съм сложил табелка на вратата на редакцията. Махна я! Ставахме анонимни. Тогава разбрах защо двамцата бизнесмени бяха решили да издават вестник.
цитирай
10. bdenkov - 8
18.11.2019 19:43
- Облаците надвиснаха някъде в средата на 1993-та, когато тайните служби на ФРГ, трудовата полиция и социалните служби започват разследване срещу „Ирис Интернешънъл“. Обискиран е официалният офис на „Ирис“ в град Руселхайм, строителните обекти и квартирите на работниците. Спомням си, по онова време в редакцията на „Югозападни вести“ започнаха да прииждат едни млади жени от Неврокопско в шалвари и шамии. В началото говореха тихо и плахо, но после почваха да плачат.
Питаха къде са собствениците на вестника. Искаха да върнат мъжете им, искаха и да им бъдат приведени по 250 (!) марки на семейство. Аз вдигах рамене, съчувствах им и не казвах, че офисът на Плевнелиев и Тодоров е на 100 м през реката, в блока отсреща, на 12-ия етаж. Мълчах, пазех си хляба! Помня също, че директорът Парасков ми се скара остро, задето съм сложил табелка на вратата на редакцията. Махна я! Ставахме анонимни. Тогава разбрах защо двамцата бизнесмени бяха решили да издават вестник.
Просто перяха пари. В ония години нямаше ясен регламент за хонорари и допълнителни възнаграждения. Един текст във вестника можеше да струва 30 лева, можеше да струва и 200 лева. Виждал съм брой, където аз хонорувам качествен текст за скромните 50 лева, директорът Парасков ги поправя на 200, а после при среща с автора разбирам, че е получил… 50 лева.
- Черна касичка, значи?
- Така е. Старият трик с двойното счетоводство. В един момент на скандална печалба малкият седмичник вече не можеше да прикрива големите доходи.
- Защо Росен Плевнелиев и Тодоров се разделиха като партньори в „Ирис Интернешънъл“?
- Как е станало, аз не зная. Но ще разкажа за краха - може сантиментално и сладникаво да прозвучи - на моето двегодишно дете „Югозападни вести“. Месец и половина преди да закрият вестника, съгласно Кодекса на труда, тандемът Плевнелиев-Тодоров ме привика в анонимния си офис на 12-ия етаж.


цитирай
11. bdenkov - 9
18.11.2019 20:01
- Защо Росен Плевнелиев и Тодоров се разделиха като партньори в „Ирис Интернешънъл“?
- Как е станало, аз не зная. Но ще разкажа за краха - може сантиментално и сладникаво да прозвучи - на моето двегодишно дете „Югозападни вести“. Месец и половина преди да закрият вестника, съгласно Кодекса на труда, тандемът Плевнелиев-Тодоров ме привика в анонимния си офис на 12-ия етаж.
Бъдещият президент на България, свенливо свел глава, полуизвърнат към мене, плахо рече: „Ами ние… такова… май ще трябва… да закрием вестника“. Аз: „Ама как така? Та тъкмо сега вече излязохме „на кантар“ - почнахме да се издържаме от реклами. А и разходите не са толкова големи. Трима журналисти, двама - технически персонал и един директор. Кажете какво не ви харесва“. Следва тъпо мълчание. Аз пак: „Какво не ви харесва?“. Тогава Пленелиев за първи път ме погледна мимолетно и раздразнено измрънка: „Абе ти не разбра ли, че тоя вестник си свърши работата!“. И за да илюстрира мисълта си, направи специфичното движение с пръстите на ръцете. „Добре де, не се предавам аз, - дайте ми поне авторските права, искам да го запазя, мамка му, мое дете е този вестник все пак!“ Отговорът и на двамата беше твърдо „не“.
Това беше. Малко по-късно чух, че Плевнелиев наплатил на Иван Тодоров неговия дял и музикантът се превърнал във… виночерпец.
- И каква стана тя? Единият президент, другият - винопроизводител. Ще се кръстосат ли пътищата им отново някога?
- Преди около две години попаднах в офиса на мъжествения бос на РЗС Яне Янев. Беше с Атанас Семов. Тъкмо щяха да уволняват Борисов. Янето, който предвидливо насочи бизнеса си към търговия с информация, искаше да му дам документи, квитанции и флашки като доказателства за двойното житейско счетоводство на Плевнелиев. Казах му, че имам само спомени. Предложих му да попита Иван Тодоров за информация от първа ръка. Той ми отговори: „Вече го питах. Нищо не казва. Страх го е“.
Тодор Карастоянов е работил като литературен сътрудник, редактор, журналист във в. „Пиринско дело“,
цитирай
12. bdenkov - 10
18.11.2019 20:06
Не приемам Мая галева, но НЕ приемам и детенце на ' "активни борци" - БКП, влязло да учи с ПРИВИЛЕГИИ- БЕЗ изпити / имаше такива - да го знаят младите /, бивш член на БКП- която сега е "голям" демократ::). ПЕРДЕ на мутрите на Боко - в Общината, която в НИЩО не е компетентна и постоянно ПРАВИ комисии, която се прави на АМПЕ - за фирмите на Пеевски и Златев- обсебили обществените поръчки в общината, и около която има група от милионерчета съветници на ГЕРБ - от заплати..:)) И един герджиков, който ги ръководи /с ПЕТ апартамента за сега/ ...:))
За Турския поток и Боко Рапона ...: Да се гордееш, че страната ти ЗАБОРЧНЯВА с над 3.5 МИЛИАРДА лева, БЕЗ ДА ИМА НИКАКВА НУЖДА, а за да може путин да си продава газа на Сърбия и Европа, и да ЧАКАШ 20-30 ГОДИНИ за да си върнеш тези пари, трябва да си ПЪЛЕН ИДИОТ или руски агент и едър мошеник, какъвто, очевидно е Боко Рапона...Фактите го показват !!
- Високи добиви!
- Сталин ни ги прати!
Малоумно, но факт: така били задължени да се поздравяват хората в Жеравна, след като комунистическата власт национализирала нивите, ливадите, лозята и добитъка им.
Днес, 9 Септември, е черна дата в българската история! Толкова черна, че много хора все още са под хипнозата на комунистическата пропаганда и не могат да осъзнаят какво се е случило на Родината ни в този ден!
Който е имал лични разговори с живи и достатъчно възрастни (тогава) свидетели насъбитията през 1944,
ЗНАЕ, ЧЕ НА 9-ТИ СЕП 1944 Е СТАНАЛ ЕДИН ТИХ "ДВОРЦОВ" ПРЕВРАТ,
КОЙТО ПОВЕЧЕТО ХОРА В СОФИЯ ДАЖЕ НЕ СА ГО ЗАБЕЛЯЗАЛИ ИЛИ НЕ СА ОБЪРНАЛИ СЕРИОЗНО ВНИМАНИЕ НА СЪОБЩЕНИЕТО ПО РАДИОТО ЗА ИЗВЪРШВАНЕТО НА ПРЕВРАТА.
Всички легенди за партизански бригади, армии и тинтири, минтири са ПО-КЪСНИ ФАБРИКАЦИИ.
Първи разбират сериозността на положението районите който са били окупирани от Съветската армия на 8-ми Сеп 1944.
Въпреки, че прави морски десант на 8-ми Сеп във Варна, на самия ден 8-ми Сеп Съветската армия се е държала като Съюзник, защото на предния ден 7-ми Сеп 1944, Българското
цитирай
13. bdenkov - 11
18.11.2019 20:10
Който е имал лични разговори с живи и достатъчно възрастни (тогава) свидетели насъбитията през 1944,
ЗНАЕ, ЧЕ НА 9-ТИ СЕП 1944 Е СТАНАЛ ЕДИН ТИХ "ДВОРЦОВ" ПРЕВРАТ,
КОЙТО ПОВЕЧЕТО ХОРА В СОФИЯ ДАЖЕ НЕ СА ГО ЗАБЕЛЯЗАЛИ ИЛИ НЕ СА ОБЪРНАЛИ СЕРИОЗНО ВНИМАНИЕ НА СЪОБЩЕНИЕТО ПО РАДИОТО ЗА ИЗВЪРШВАНЕТО НА ПРЕВРАТА.
Всички легенди за партизански бригади, армии и тинтири, минтири са ПО-КЪСНИ ФАБРИКАЦИИ.
Първи разбират сериозността на положението районите който са били окупирани от Съветската армия на 8-ми Сеп 1944.
Въпреки, че прави морски десант на 8-ми Сеп във Варна, на самия ден 8-ми Сеп Съветската армия се е държала като Съюзник, защото на предния ден 7-ми Сеп 1944, Българското правителство на Константин Мурвиев ОФИЦИАЛНО РАЗГЛАСЯВА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ, РЕШЕНИЕТО СИ ОТ 3-ТИ СЕП 1944
ДА ОБВВИ ВОЙНА НА ТРЕТИЯ РАЙХ.
Но на 9-ти Сеп отношението се променя драматично.
Съветската армия настъпва към Шуменския гарнизон в пълен боен ред като ОКУПАТОР И ИЗИСКВА ШУМЕНСКИЯ ГАРНИЗОН ДА СЕ ПРЕДАДЕ КАТО ПРОТИВНИКОВА ВОЕННА ЧАСТ.
В ПЕРИОДА ОТ 9-ТИ ДО 16-ТИ СЕП 1944 СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ОКУПИРА НАЙ-МЕТОДИЧНО ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ,
РАЗОРАЖАВА ГАРНИЗОНИТЕ И ПОДМЕНЯ МЕСТНАТА ВЛАСТ В НАЗАНЧЕНИ ОТ СЪВЕТСКОТО НКВД ХОРА.
19.10.1947 г. Министерство на държавната сигурност на СССР започва операция «Запад» - най-масовата депортация на населението на Западна Украйна преимуществено в Сибир и Казахстан. Основната цел е била отслабване и ликвидация на украинското национално-освободително движение /ОУН, УПА/.
Руската действителност и братското отношение към българското население-
Сибир и казахстан........
Паспортът, с който си пътувал свободно в целия свят, преди да дойдат неграмотните въшливи каскети и да ти отнемат за 50 години това право заедно с още един куп други човешки права и свободи.
По информация на Свободна Европа приоритетна тема от американска страна е било "чуждестранното зловредно влияние", което се свързва с подкрепяни от Кремъл дейности на територията на България.
цитирай
14. bdenkov - 12Йорданка Асенова Фандъкова
18.11.2019 20:12
yordanka-fandakova-1
Позиции:
Местна власт >> София >> ПП ГЕРБ >> Заместник - кмет
Законодателна власт >> 41 Народно събрание >> ПП ГЕРБ >> Народен представител
Изпълнителна Власт >> 41 Народно събрание >> Министерство на образованието >> ПП ГЕРБ >> Министър
Местна власт >> София >> ПП ГЕРБ >> Кмет
Дата на раждане: 12/04/1962 гр. Самоков, България
Народно събрание: Избран с: Участие в парламентарни групи: Професия: Езици: Изборен район:
41 Народно събрание ГЕРБ 39.70% ПП ГЕРБ непоказана 24-СОФИЯ 2
Свързаност с престъпната организация БКП:
Произхожда от комунистическо семейство. Родителите на Фандъкова са активни борци против фашизма и капитализма. Самата Йорданка Фандъкова е била член на БКП.
Източник: Тодор Кръстев 13:58 / 13.11.2012/http://www.snews/
„....Очаквам кметицата на София Йорданка Фандъкова да възобнови членството си при нас до юли 2013 г. Както знаете, тя е била член на БКП и е от семейство на активни борци – антифашисти и антикапиталисти", направи прогноза червеният общински съветник Тодор Кръстев".
Свързаност с Русия:
Йорданка Фандъкова е отявлена русофилка.
На 28.01.2013 г. е проведено събрание на Координационния съвет “България – Русия”.
Тогава шест русофилски организации са предложили Фандъкова за съпредседател на Руско-Българския Обществен Форум от българска страна (това става ясно от изтекла кореспонденция в #BSPLeaks – писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова, с копие до Светлана Шаренкова).
В крайна сметка обаче е избран Георги Първанов, за който лобира самата Светлана Шаренкова (Светлана Шаренкова се ползва с височайшото благоволение на Москва. На 15 ноември 2012 е публикуван указ на президента на РФ Владимир Путин, с който на Шаренкова се присъжда руска държавна награда: Орден на дружбата, за “голям принос в укрепването на дружбата и сътрудничеството с Руската федерация”).
Шаренкова наложила Първанов вместо Фандъкова за съпредседател на Руско-Българския обществен форум
цитирай
15. bdenkov - 14
18.11.2019 20:18
За повече информация: bivol/bspleaks-sharenkova-parvanov
Друго:

Завършва 35-та руска езикова гимназия - София, след което СУ "Св. Климент Охридски" - специалност - руска филология

От 1985 – 1995 г. е учител в 73 СОУ с преподаване на чужди езици "Владислав Граматик" - София;

От 1998 – 2005 г. е директор на 73 СОУ с преподаване на чужди езици "Владислав Граматик" - София;

В период 2005 – 2009 г. е заместник-кмет в Столичната община по образование, култура, спорт и превенции на зависимости;

През 2009 г. е депутат в 41-то Народно събрание; същата година е избрана в кабинета на Борисов като министър на образованието, младежта и науката;

От 23.11.2009 г. е кмет на Столичната община.

Омъжена има дъщеря и внуче.

https://communistornot
http://burgas-podlupa/%D0%B9%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0-%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%8A%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0?fbclid=IwAR0UiYBHO3LFqBaIslQKhpNkbCw7GlEsttL-Z3_Smdy9lP7pVIlzLmET9_s

цитирай
16. bdenkov - КРАТКИ КОМЕНТАРИ – ЗА СЪБИТИЯ НОВИ И СТАРИ
18.11.2019 20:29
1.РАЗГЛЕЖДАТ АЕЦ „БЕЛЕНЕ“КАТО КРАСИВ ОБЕКТ/Труд , 08.10.2019 година.
Абсолютно неверно.
Правилното е че АЕЦ Белене трябва да се разглежда като НАЙ КРАДЛИВИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ПРОЕКТ на нашето време.
И е крайно време правителството ДА ПОКАЖЕ ДОКУМЕНТА ,ВЪЗ ОСНОВА НА КОЙТО БЪЛГАРИЯ БИЛА ПЛАТИЛА РУСКИ РЕАКТОРИ!!!!
ЗАЩОТО ДОГОВОР ЗА СТРОИТЕЛСТВО НА ЦЕНТРАЛАТА НЯМА!!!!
И защото бяхме осъдени да платим неустойки!!!!
2.ОТ УМРЯЛ ПИСМО И ОТ КОМУНИСТ ПАРИ ЗА НАРОДА ДОСЕГА НИКОЙ НЕ Е ВИДЯЛ И НИКОЙ НЯМА ДА ВИДИ!!
За тази вече вековна истина ме подсети циничната хвалба на управляващите:
С бюджета за 2020 година дават детски надбавки при доходи под 450 лева./Труд 11.10.2019 година.
Всеизвестно е че управляващите гробопатреоте КРАДАТ ДЕТСКИТЕ НАДБАВКИ НА 500000 БЪЛГАРЧЕТА С ИДИОТСКОТО ОПРАВДАНИЕ ,ЧЕ РОДИТЕЛИТЕ ИМ РАБОТЯТ И ПОЛУЧАВАТ ПО ВИСОКИ ДОХОДИ ОТ СРЕДНИТЕ ЗА СТРАНАТА.
Досега от детски надбавки УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА ОТКРАДНАЛИ НАД 1,7 МИЛИАРДА ЛЕВА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА.
Тук учудващото е че през месец август мина на първо четене решение за премахване на ограниченията и даване на детски надбавки на ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА.
Явно премиера Бойко Борисов е размислил , събудила се е в него комунистическата скръндза и подчинените му са сменили плочата :
Вместо тавана да е 400 лева , да стане 450.
За да продължат да краднат по 200 милиончета годишно!!!
Гнусно , жалко ,позорно ,типичен рекет на управляващите мутро руско болшевики!!!
Такава крадливост и омраза към българските деца никой досега не е проявявал в българската история.
Даже и комунистическия диктатор Тодор Живков.
Тук задължително следва да се спомене и новото сватбарско обещание на управляващите ГРОБОПАТРЕОТЕ,че щели да вдигат пенсиите с 6, 6 процента!!
АМА ОТ ДОГОДИНА ОТ 1 ЮЛИ.
Трай коньо за зелена трева!
Първо една голяма част от мизерстващите пенсионери ДОГОДИНА НЯМА ДА СА ЖИВИ.
Второ до догодина руско комунистите сто пъти могат да си сменят решението.
Както СИ ГО СМЕНИХА за детските надбавки само за два месеца!!!!
Коментира
цитирай
17. bdenkov - Световни шампиони по ..."законно" крадене!
18.11.2019 20:40
В СТРАНАТА НА "НЕДОСТАТЪЧНАТА СЪРДЕЧНОСТ"

Световни шампиони по ..."законно" крадене!
Щом и в Софийския университет наглостта им надхвърля границите на нормалността, какво да се каже за нароилите се провинциални филиали в паланки, това приемане на студенти на килограм, и то още преди да са завършили средното ... Да не говорим за титлите, куцо, кьораво и сакато, голяма част от които не знаят какво е пълен и непълен член, станаха доценти, разни "доктори", професори, да, титли, които също са раздавани на килограм и на принципа на писателските награди - "аз на тебе, ти на мене..."

Гледам и слушам как ректорът на СУ, професор, дава на майка си, и тя също професор при него, държавни парички, и то хиляди, и се сещам как напуснах службата си, омерзен и почти сляп, без да си взема дори и полагащото ми се възнаграждение за неползван отпуск...И тръгнах да преобръщам живота си издъно на сериозна възраст. И то в чужбина. И то все сам, сам...От нулата, на 55 години...Щото съм бил човек с достойнство...
Достойнство ли?
Глупак, тоест голтак в страната на шампионското крадене...
И на тарикатите. Които вижте сега как се прегрупират за ...изборите.
За да продължат да крадат.
Лапане, лапане, лапане...
Такива безнаказано лапане само тук те могат да намерят!
Не се ли уморихте, бе?
Я вижте бащите си, сълзата в очите им вижте.
На това ли ви учеха?
И къде ще го носите това имане?
Къде?
Нямало пари за пенсийки ли!
Няма сърце!
Има "недостатъчна сърдечност"!
В страната на безсмъртната алчност...

Димо Райков

П.П.
Тъкмо се канех да изтрия този пост, понеже усещам, че укорът на съпругата ми има право - пак ли си изпилваш нервите, не виждаш ли, че те си искат това, искат така да си живеят, кой си ти да им пречиш..., и ми попадна ..."новината"!
Преподавател в реномиран ВУЗ започнал своята лекция с въпрос към студентите - "Коя е Сузанита"...
В първия миг помислих, че е кученце. После се оказа, че е 16-годишно разголено дете, поне това видях по телевизията, идол на...студентите...
Да,
цитирай
18. bdenkov - В СТРАНАТА НА "НЕДОСТАТЪЧНАТА СЪРДЕЧНОСТ"
18.11.2019 20:43
Преподавател в реномиран ВУЗ започнал своята лекция с въпрос към студентите - "Коя е Сузанита"...
В първия миг помислих, че е кученце. После се оказа, че е 16-годишно разголено дете, поне това видях по телевизията, идол на...студентите...
Да, каквито са преподавателите, родителите, да, такива са и студентите. И обратно...
Сузанита...
Просто начин на живот.
Обикнат начин на живот. По най-малкото съпротивление.
А след това - о, виновни са световните заговори...
Да, виновни са.
А "невинните" си знаят работата - едните опростачват, за да крадат другите...
ВЛАДИМИР ДИПЧЕВ - с 3 ордена ''За храброст''.Син на Райна Попгеоргиева (''Райна Княгиня'') - с 3 ордена ''За храброст'' от войните Изчезва безследно на 10.10.1944 г. на път за работа, разстрелян без съд и присъда от комунисти. Синът му Христо Дипчев - офицер, въдворен от комунистическата власт в концлагера Богданов дол. А внукът Владимир (правнук на Райна княгиня) завършва с отличие инженерство, но го уволняват от завода на третия ден след постъпването, тъй като досието върви по петите му.
И това става сега, след като се опитаха да ни внушат, че комунизмът си е отишъл! И рискуваме да бъде забравено!
Ето този голям българин ще вземе мястото на плевенският Альоша просто прекрасно, наред са софиянци, пловдивчани и бургазлии!
Уви и в Русе има МОЧА, а във Враца дори са си направили и гробище. Всички там са убити в Югославия и Румъния, но странно защо са ги погребали тук.
ТАЙНИТЕ ДОГОВОРИ НА ФЕРДИНАНД С РУСИЯ - ГЛАВНАТА ПРИЧИНА ЗА НАЙ-ГОЛЯМАТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА НА БЪЛГАРЩИНАТА ПРЕЗ 1913 ГОДИНА
Очаквайте в близките месеци книгата посветена на трите тайни договори на ДОЛНИЯ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ цар Фердинанд с Русия от 1902 , 1907 и 1909 година , които договори трасират пътя за съсипване на българите от Македония и Одринско , осигуряват жестоко разпокъсване на българското землище и слагат началото на най жестокия геноцид над българския народ в Източна Тракия ,Егейска и Вардарска Македония.
Двата договора от 1907 и от 1909
цитирай
19. bdenkov - 16
18.11.2019 21:41
Добре е да се знаят идиотите- русофили в България ..Да се знае какво говорят , как лъжат , как искат пак да ни направят крепостни селяни - вече на Путин, а преди на брежневци ,сталин, и т.н..Този дебил , не може да ви каже - КАКВО за вземем , въведем, днес и сега - прогресивно -от тази империя ? : Икономиката ли, общественото ли и устройство, Правата на гражднина ли, КГБ ли ? 'Свободните избори ли ?? Мизерията ли , руска ?? Православието им , ли -на КГБ ,!!?? Един народ изостанал с векове, смачкан, безмълвен , с малки изключения , НИКОГА не живял в условията на Демокрация !!! За някаква абстрактна "култура" , само говорят :)) Е , знаем я и нея - съветската култура, Кобзон,масовите им песни марширувайки , манията им за величие и ВСИЧКИ да са им благодарни, че миризливият съветски ботуш - ги е държал десетилетия под властта на сталин , кремъл и Империята на злото ..На КАКВО да се поучим, всъщност, от тази загнила Империя ?? На убийствата на журналисти, може би, убийства на десидентите им , ли ? И руската салата им е френска ..:)) Колкото ПО- далече от тази гниеща империя, толкова по- добре за България !! И Рапонии, нещо да кажеш за независимостта на Съдебната ни система ?? Отново ли путин ще ни командва и разпорежда с нашето бъдеще ???? Защо и за КАКВО банкянски тулуп прост,му правиш 3.5 МИЛИАРДЕН проект- тръбите от Турция - за НАША сметка и БЕЗ никаква нужда за Нас ??? Да се знае- Министерският ни съвет е една БАНДА криминални типове- от женски и мъжки род !!!
цитирай
20. bdenkov - на децата си Свободна и Демократична България, а не робство и тоталитаризъм...
18.11.2019 21:42
Особения вид русофили, НЯМА да ви говорят за съветския "технологичен гении", за "върховите технологии" на сссср/ освен във въоръжнията им, например/. Няма да ви убеждават в някакъв съветски стандарт на живот, на гражданина или най- добрите стоки в света -съветските - за бита на съветския човек, за да не станат смешни ..Няма да споменават и "най- демократичните" им избори, смяна на двете джуджета във властта, за Правата на руските граждани, ограниченията на ФЕЙСбука, например. Няма да споменават и рублите ,които им се плащат за ни представят някакъв илюзорен , светъл и справедлив свят, под съветско владичество ..:), за вековните щения на Империята да владее НАС по пътя за Проливите. ТЕ, руските агенти - русофили , няма и да споменават за МЕЧТИТЕ си -отново тотална власт на Кремъл над България и ТЕ, само ТЕ да бъдат генерал-губернаторите на генералния в кремъл - ТУК в България и то ЗАВИНАГИ !! Това , те няма да споменават ..Те ще ви говорят за братската кръв в руско-турската война И по времето на Сталин-когато той ни е "освободил" !? , , , , .. ..Ще ви говорят за съветския балет, писатели, Шостакович, "освобождението" ни от фашизма !?, за кобзон и армейските им хорови състави, за братската "помощ' в окупацията ни след 1944 година, за милиардите, които са готови да дават, а всъщност- да смучат , грабят от нас , за лошия ЕС, за добрите сърби , които ще имат С 400, за азиатския им добър начин на живот,, за образованието им, за добрите братски- шпионски връзки межди КГБ и ДС ...Изобщо, за всичко "прекрасно" , ако станем пак руска губерния и то в 21-вия век !!?? Ето за това, трябва да си отваряме очите, РАЗУМА, и ума , за да не загуби България отново Свободата и Демокрацията си,членството си в ЕС и НАТО, като наш пазител и гарант ..И ако ТИКВАТА , руски агенти, патреоте или друга ИЗМЕТ, отново започне да ни тика , към тюрмата на народите , НИЕ трябва да реагираме смело и безкомпромистно, срещу попълзновенията на тази Империя- едната от изток, а другата от юг..За да оставим
цитирай
21. bdenkov - Хибридната война на новия тоталитаризъм
18.11.2019 21:44
Десните радикални ултраконсерватори, и левите радикални ултралиберали станаха съюзници на руския хибриден тотарлитарен режим, подривайки ценностната основа на западната цивилизация
Доц. Момчил Дойчев*

Съвременната хибридна война на новия руски тоталитаризъм се отличава от Студената война на СССР против Западния свят. Ако тогава се подриваха основите на западните общества чрез пропаганда на комунистически идеологеми за "щастието" да живееш в комунистическия лагер и чрез организиране и финансиране на леви терористични групи на Запад, днес руската хибридна война има за основна цел самата ценностна база на Западната цивилизация.

Войната е против ценностите на Западния свят,

точно срещу тези ценности, които са го направили несравнимо по-успешен и по-силен военно от тоталитарната комунистическа система, наложена със сила и терор в Русия и завладяната от нея Източна Европа.

Атакува се пазарната икономика с идеологемата за "пазарен фундаментализъм", който водел до "нечувана бедност".

Атакува се свободата, защото водела до беззаконие, "свободия в нравите" и "подриване на традиционните ценности".

Атакува се либералната демокрация, защото водела до "либерален тоталитаризъм".

Атакуват се хуманизмът и толерантността на западната култура, защото водели до привилегии за „недостойни и вредни малцинства“.
В това отношение съвременната руска хибридна пропаганда има за съюзници в нашите западни страни както новите крайни консерватори и неофашисти, така и крайните леви радикални "либерали". От крайните псевдо-консерватори се взема идеята за

неограничената авторитарна власт,

за „защита на традиционните ценности“( като тези да имаме право да бием и държим жените в къщи). На второ място да се откажем от светската власт чрез десекуларизация на обществения живот и да се насочим към авторитарен модел на обществото чрез налагане със сила на „ред, законност и справедливост“, което не е нищо друго освен призив за налагане на нова диктатура (ре-тоталитаризация).
цитирай
22. bdenkov - 18
18.11.2019 21:46
Но по-опасни са "интимните неприятели на демокрацията". Сред интимните неприятели на демокрацията пред няколко години Цветан Тодоров отбелязва ултралиберализма, политическото месианство и популизма. Той акцентира върху ултралиберализъм, който условно може да се нарече „десен“ и „икономически“. Като негови представители са посочени мислители като Фридрих Хайек, Лудвиг фон Мизес и дори класически либерали като Адам Смит и Бастиа. Тяхната „вина“ е, че се противопоставят радикално на левичарството и социализма като „път към робството“. Критиката към „десния ултралиберализъм“ се насочва към икономическата му доктрина относно ролята на пазара. Ултралибералите се дистанцират от „меката ръка“ на класическия либерализъм и се застъпват за такава минимална форма на държавна интервенция , която разчиства пътя на конкуренцията и тоталното господство на пазара, в което има вътрешно противоречие.
За съжаление Цветан Тодоров не разглежда опасността от левия ултралиберализъм. Всъщност левият ултралиберализъм, който доминира интелектуалния дебат в западните общества е много

по-интимен и опасен враг на демокрацията

Докато десните ултралиберали защитават по-външни характеристики на демокрацията и чрез т.нар. "политическо месианство" наивно смятат, че е възможен „износ на демокрация“ в недемократични страни, в които липсва напълно демократична политическа култура, левите ултралиберали пледират за "неограничена свобода“ и „безгранична справедливост“. Те отхвърлят „буржоазната репресивна толерантност“ (защото, видите ли, както ни убеждава Маркузе, не позволявала на левите терористи да взривят западната цивилизация!) и за „истинска, неограничена толерантност“ към враговете на свободата и демокрацията с оглед да унищожат и двете.
Така по същество левите ултралиберали, които отхвърлят диктатура през прозореца, я вкарват обратно през вратата на западните общества. Достатъчно е да припомним колко

много левичари днес подкрепят фашизоидната агресивна олигархична диктатура в Русия

цитирай
23. bdenkov - 19
18.11.2019 21:49
Така по същество левите ултралиберали, които отхвърлят диктатура през прозореца, я вкарват обратно през вратата на западните общества. Достатъчно е да припомним колко

много левичари днес подкрепят фашизоидната агресивна олигархична диктатура в Русия

не само защото е антиамериканска, но и защото се разглежда като цивилизационна алтернатива, а не като победа на тоталитарното варварството над цивилизацията. Това е парадокс и неразрешимо ирационално противоречие в идейния багаж на днешната „либерална“ левица.

Ултралевите "либерали" от 50 години фабрикуват различни малцинства с цел да разпарчатосат демокрацията на враждебни едни на други политически групировки, воюващи едни с други и защитаващи радикални противоположни на истинската демокрация и истинския либерализъм идеи. Ако „отдясно“ предлагат абсолютно свободен (без правила, гарантирани от държавата) пазар, то „отляво“ пледират за абсолютна свобода на нравите ("всичко е позволено" вместо "всичко, което не е забранено със закон е позволено"), "безгранична толерантност" (към тези, които рушат свободата и демокрацията, както и свързано с даване на незаслужени привилегии на изфабрикувани малцинства), пропагандиране на индивидуалните права на човека, но без никакви задължения към обществото и пр.
От всичко това се възползва хибридната пропагандна война на новия тоталитаризъм – и десните радикални ултраконсерватори, и левите радикални ултралиберали станаха съюзници на руския хибриден тотарлитарен режим, подривайки ценностната основа на западната цивилизация.

Достатъчно е да видим характеристиките на опонентите в идеологическите и пропагандни конфликти днес - в САЩ – „За“ и „Против“ Тръмп, във Великобритания – „За“ и „Против“ Брекзит, какато и в цяла западна Европа. Достатъчно е и да сравним западните лидери, сринали комунизма преди 30 години с днешните западни лидери. Можем ли да сравняваме Рейгън с Тръмп (а и с Обама и Буш), Тачър с Джонсън, Кол с Меркел, Митеран с Макрон, папа Йоан Павел Втори с неговите
цитирай
24. bdenkov - 20
18.11.2019 21:50
Достатъчно е да видим характеристиките на опонентите в идеологическите и пропагандни конфликти днес - в САЩ – „За“ и „Против“ Тръмп, във Великобритания – „За“ и „Против“ Брекзит, какато и в цяла западна Европа. Достатъчно е и да сравним западните лидери, сринали комунизма преди 30 години с днешните западни лидери. Можем ли да сравняваме Рейгън с Тръмп (а и с Обама и Буш), Тачър с Джонсън, Кол с Меркел, Митеран с Макрон, папа Йоан Павел Втори с неговите наследници на Светия престол?
Всички тези лидери са

симптом за кризата на западната либерална демокрация

А идването на власт на неадекватни западни лидери бе цел на хибридната война на новия руски хибриден тоталитаризъм.

*Текстът е публикуван на фейсбук страницата на автора.
https://faktor/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-hibridnata-voyna-na-noviya-totalitarizam
цитирай
25. bdenkov - 21
18.11.2019 21:52
Българските комунисти-терористи – с чужди пари срещу своя народ
Срамно и недостойно е, че днес български улици и читалища носят имената на измислени антифашисти
Цвятко Радойнов и съветската подводница
12 AUG 2017
Александър Йорданов

На 11 август 1941 г. терористични групи, транспортирани с вражеска съветска подводница, слизат на българския бряг. Те са обучени и въоръжени в СССР, главно в тренировъчни бази на НКВД в Подмосковието. През септември и октомври прехвърлянето на терористи у нас продължава. Пет групи са спуснати с парашути. Общият брой на нарушителите на българската граница е 61. Ръководят се от полковника от червената армия Цвятко Радойнов – по име българин, по дела – национален предател. Той вече е участвал в престъпление срещу България – т.нар. от комунистите „септемврийско въстание”, което е опит да се използва бунтът на привържениците на Александър Стамболийски за

износ на „съветска революция” в България

Това предопределя и провала на селския бунт. Но комунистите винаги са искали да използват чужди трагедии за свои престъпни цели. Днес същата политика води Русия. Цвятко Радойнов дори кръщава дъщеря си с името Септемврина.
Общо 55 са българите терористи, петима са руснаци, има и един чех, които нелегално нахлуват в България. Всички до един са болни комунисти, сталинисти. Задачата им е дадена в Москва. Те е трябвало да осъществят нападения срещу български военни и граждански обекти, да всеят хаос и страх сред населението, да покажат на мирния български народ лицето на войната, да дестабилизират страната. И да „опипат почвата” за ново „ антифашистко въстание”.
Редно е да се запитаме: защо тези терористи нахлуват в България през август 1941 г., а не година по-рано например. Отговорът е очевиден. Защото година по-рано националсоциалистическа Германия и болшевишкият Съветски съюз са в чудесни дружески отношения. Сталин и Хитлер са нападнали и окупирали няколко европейски държави, а с таен договор помежду си са разпредели бъдещата си
цитирай
26. bdenkov - 22
18.11.2019 21:53
Сталин и Хитлер са нападнали и окупирали няколко европейски държави, а с таен договор помежду си са разпредели бъдещата си европейска плячка. Това е договор (“Deutsch-sowjetischer Nichtangriffspakt”, на руски: “Договор о ненападении между Германией и Советским Союзом” с таен допълнителен протокол за определяне границите на областите от взаимен интерес в Източна Европа в случай на „териториално и политическо преразпределение“) от 23 август 1939 г. между две тоталитарни, антихуманни, държави, които вкарват света във война. Държави – подпалвачи на Втората световна война. Но на 22 юни 1941 г. неизбежното за такива съюзници-разбойници се случва.

Единият разбойник напада другия

И всичко това би било най-обикновена мутренска история, ако след тяхното сбиване не загинаха десетки милиони невинни хора.
Но България никого не напада, България не е мутренска държава. Начело на държавата е достоен Цар-обединител. Премиерът е професор. В очертаващия се световен сблъсък българският държавен глава Цар Борис III решава да запази живота на българите. Затова и не изпраща войски срещу СССР. Не изпраща и срещу Германия. Влизаме в съюз с Германия едва когато сме изправени пред заплахата най-силната армия в Европа по това време да прегази страната ни. Изборът в този смисъл е хуманен, а не само политически, въпреки че българската армия е била отлично въоръжена и е наброявала близо половин милион. Но е факт също така, че българи и германци само 20 години по-рано рамо до рамо са воювали за свободата на българските земи. Губят войната, но дружбата остава, остава и германската военна и икономическа помощ, затова и не случайно и днес сме заедно с Германия и в Европейския съюз, и във военния съюз НАТО. Но да се върнем към 1941 година.
За Цар Борис III и за правителството на проф. Богдан Филов, най-важен е бил животът, сигурността, спокойствието на българските граждани. Успяваме да си върнем без един изстрел Южна Добруджа, а в Македония сме посрещнати като освободители. За
цитирай
27. bdenkov - 24
18.11.2019 21:55
За Цар Борис III и за правителството на проф. Богдан Филов, най-важен е бил животът, сигурността, спокойствието на българските граждани. Успяваме да си върнем без един изстрел Южна Добруджа, а в Македония сме посрещнати като освободители. За Сталин и Хитлер е обратното – за тях човешкият живот е само пушечно месо, а държавите са само територии, които трябва да бъдат завладени. И враговете на нацизма и комунизма – унищожени.
На 11 август при устието на река Камчия, там където днес някои твърдят, че е вече руски анклав, дебаркират три групи терористи. Техни водачи са Съби Димитров, Цвятко Радойнов и Аврам Стоянов. Месец по-късно от самолети нарушители на българското въздушно пространство са хвърлени с парашути нови пет терористични групи. Отделна група се придвижва през Иран и Турция . Представете си сега, каква паника и хаос биха настъпили у нас, какъв рев по медиите би ни оглушил от ранна утрин, ако днес се случи подобно

терористично нахлуване в България

Но българската държава тогава е била силна и достойна, затова и с подкрепата на българските граждани само за няколко месеца изпратените от СССР терористи са задържани. Напълно логично българското правителство отправя официална протестна нота на Москва. Руснаците, както впрочем винаги са правили, отричат участие в терористичната акция. Така отричаха и 50 години за престъпленията си в Катин, така отричаха преди 9 години и за агресията си срещу Грузия, а преди 3 години и за агресията си срещу Украйна. Впрочем агресиите срещу Грузия и Украйна са осъществени чрез изпитания и у нас „метод” – незаконно вкарване на терористични групи в независима държава с цел дестабилизация и сепаратизъм. Отричат през 1941 г. руснаците, но след окупацията на България от съветската армия през 1944 г. на терористите са издигнати паметници, те са удостоени посмъртно с ордени – включително съветски, имената им „красят” селища, улици, площади, училища, заводи. Но важното не е това. Важното е, че са заловени сравнително бързо
цитирай
28. bdenkov - 25
18.11.2019 21:56
Но важното не е това. Важното е, че са заловени сравнително бързо и са съдени законно.
На 26 юни 1942 г. съдът издава своите присъди. Осъдени на смърт и разстреляни са терористите: Цвятко Радойнов, Трифон Георгиев, Васил Йотов, Иван Изатовски, Йозеф Байдо, Андон Бекяров, Димитър Димитров, Васил Додов, Стефан Пашев, Борис Томчев, Делчо Наплатанов, Иван Дреновски, Август Попов, Георги Кратунчев, Димитър Тепляков, Иван Иванов, Георги Башикаров, Янко Комитов, Тодор Николов, Николай Романов, Мирко Петков, Симеон Славов, Иван Щерев, Мильо Милев, Димо Астаджов, Владимир Чернов.
Десетилетия наред комунистическата пропаганда се опитваше да внуши, че тези терористи са „борци против фашизма”. Но в България фашизъм няма. Дори Никола Вапцаров свободно си издава книжицата „Моторни песни”. И като безработен помага на терористите хапвайки и пийвайки с техни пари в софийските и варненските ресторанти. Спомням си как Бойка Вапцарова, с която работехме почти врата до врата в Института за литература, разказваше, какви хубави ресторантчета е имало някога в София. Вапцаров сътрудничи на “военния отдел” на комунистическата партия, който се ръководи от същия Цвятко Радойнов ( с псевдоним “Васил”). В показанията си пред съда Вапцаров е откровен: “Васил взе от мен 130 000 лева, за да ги предаде на Стареца ( друг терорист – Антон Иванов), у мен останаха 180 000 лева, които съм раздал на следните лица....” И следват отново имена на терористи. Впрочем едва пред съда Никола Вапцаров постъпва като гражданин – признава си всичко.
Впрочем това е периодът, в който се издават най-много леви вестници и списания, в който има всякакви леви кръжоци и сбирки, Вапцаров издава дори вестник „Литературен критик”, а червени идеолози като Тодор Павлов открито водят полемики с „буржоазната наука”. Да сте чували за подобен „разцвет” на лявата литература в държавата на Мусолини, или в държавата на Хитлер? Или за разцвет на антикомунистическата литература в СССР?

Какъв ти тук фашизъм?
цитирай
29. bdenkov - 26
18.11.2019 21:58
Какъв ти тук фашизъм?
Нима фашисти са учените от Софийския университет, или писателите от „Златорог”, или архитектите и инженерите оставили ни прекрасни сгради във всички български градове? Или българските учители? Или свободните земеделски стопани препълнили пазарите със стока по време на войната? Или българските офицери защитавали в три войни България? Имало било „фашизъм”! Хайде, холан! При това самата комунистическа партия си има дори „военен отдел”. Как биха реагирили българските власти днес, ако всяка днешна партия реши да си създаде „военен отдел”, да въоръжава свои членове, да осъществява саботажи?
В края на 30-те и началото на 40-те години България е трябвало да се съобразява с политическата реалност в Европа. Какво да се прави – в Германия на власт са социалисти, а в СССР – комунисти. И двете държави са силни. И в двете има една партия на власт, с един вожд начело. Това са държави сиамски близнаци. Някои казват: да сме тръгнали с Англия и Франция. Но Франция е вече окупирана, а Германия и СССР са съюзници. И те биха ни станали заедно и поотделно автоматично врагове. Договорили са се. Царство България е трябвало да отчете тази реалност. Но когато СССР започва да провежда терористична дейност срещу нас, естествено е държавата ни да реагира. И това не е „фашизъм”, а държавна отговорност, отговорност на държавните институции. Да си представим, че днес чужда държава изпрати срещу нас терористични групи. Как ще реагираме? Ще им позволим да си разиграват коня ли? Да взривяват, да убиват? Естествено, че не. Надявам се, че не „динковците”, а държавата ще ги залови. Правителството на Борисов няма да се церемони с тях, Цацаров бързо ще ги обвини, а българският съд бързо ще ги осъди под зоркото око на правосъдния министър Цецка Цачева.
Защо тогава някои все още се чудят, че през 1941-1941 г. властите у нас са задържали и осъдили негодниците навлезли незаконно и с оръжие на българска територия? Българската държава е постъпила с тях според законите
цитирай
30. bdenkov - 27
18.11.2019 22:15
Защо тогава някои все още се чудят, че през 1941-1941 г. властите у нас са задържали и осъдили негодниците навлезли незаконно и с оръжие на българска територия? Българската държава е постъпила с тях според законите на страната. Или за комунистите законите не важат? Но толкова за тази история. Срамота е и днес имената на някои от тези терористи да срещаме като имена на улици и читалища (особено на читалища!). Недостойно е. Не е демократично. Не е българско.
Публикувано във факти.бг:
Нашенка с рекорд по обир на коли в Гърция
Те изоставили колата до граничния пункт „Промахон“
Разнася славата на България по света.
Публикувано във факти.бг:
Софиянка с гневен коментар за открадната кола
Възмущението ѝ е споделено от повечето коментари под публикацията
„Вcъщнocт знaeтe ли кoe e унищoжaвaщoтo - фaктът, чe някoй друг дирижирa живoтa ни /нaшият eдинcтвeн живoт/ и уceщaнeтo зa бeзпoмoщнocт! Вcички ми кaзвaт “Вaжнoтo e, чe виe cтe живи и здрaви!”. Бeзcпoрнo тoвa e тaкa, нo явнo ниe нямaмe прaвo нa мeчти, нa избoр, нa cбъднaти жeлaния.
Нa нac ни e рaзрeшeнo caмo дa хoдим нa рaбoтa, дa плaщaмe дaнъци, дa ce рaдвaмe, чe пoнe ca ни ocтaвили живи, a нe ca oткрaднaли кoлaтa или oбрaли дoмa ни дoкaтo cмe тaм и нe cмe нaрaнeни.
И тaзи cутрин глeдaм рeклaми нa кoли и уcмихнaти хoрa, кoитo ги кaрaт. Дa, имa дaлeч пo-вaжни нeщa, и бoлкaтa щe зaтихнe, нo уceщaнeтo зa бeзпoмoщнocт и бeзпрaвиe ....”
Възмущeниeтo ѝ e cпoдeлeнo oт пoвeчeтo кoмeнтaри пoд публикaциятa. „Цялa Coфия e c кaмeри, a пoлициятa нaмирa 3 oт хилядa. Нaшaтa я oткрaднaхa прeди 6 мeceцa и нищo”,
„Полиция няма!!! Тази кола се намира за 2-3 часа, ако някой се хване”, добавя
също е убеден, че на правоохранителните органи не им се занимава с проблема.
София е осеяна с камери, пълно е с патрули, но те се занимават с кокошкари. Сериозните престъпления не ги интересуват”
в столицата се крадат около 2 автомобила
у нас над 20 групи се занимават с кражби на коли.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12181813
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031