Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2019 00:40 - ЧОВЕШКАТА РЕЧ ТРЯБВА ДА ЗВУЧИ КАТО МУЗИКАТА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 483 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
   Музикатите и немузикантите с музикални дарби имат още едни прозорц, от който гледат към света. Много от това, което се вижда, което се случва, има своето специфично звучене. Темата е обширна, сега ще се спра само на звучето на човешката реч. Това трябва да става по законите на музиката, както е в песента, защото говоренето и пеенето има общ инструмент. Има места за ударения, крешченди и декрешченнди, но и задължително ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИ МЕСТА /!!!/  за паузи, в случая поемане на дъх. При музикантите това се спазва, но има изключения, визирам една много добра водеща на музикална програма. Не се получава при нея! За гледащите през този прозорец как говорят назначенните по медиите, независимо новинарки ли са ите ли метеУроложки,  това носи много информация. За специалистите да говори някой по медия, където е назначен да прави това и да слага удареннията на неподходящи места, което е все едно фалшив акорд, а също и да слага паузите на неподходящи места, което не дразни чак толкова много е сигнал, че този човек не е за такава работа. В театъра имат дисциплина "Сценична реч", работещите по радиата и телевизията обаче такъв предмет не са изучавали. Разбира се, че това е пропуск, но той говори и за нивото на медиите, предимно собственост на бушони на задкулисието, за които култура или простащина излъчва медията им е последната им грижа, приоритетите за тях са други.
     Звучене има и писаната реч, което позволява на имащият дарбата да го "чува"  да прецени за нещо ценно ли става въпрос или за нещо различно, не винаги простащина, по-вероятно опит за пробутване на лъжа за истина. Особено силно звучене има поезията, където законите са железни. 
     Преди дни бяхме на гости при семейство музиканти, от които съпругата е бивша певица, сега преподавателка по солфеж. Заговорихме на тема, близка до тази и стана въпрос за една кандидатка за кмет, която говори така отвратително, НА ЕДИН ТОН, че човек , запознат със законите на музиката трябва да превключи телевизора на друга програма за да не откачи от този дразнител. "Такава простачка, да говори на един тон от начало до край , такива не мога да ги слушам! И с претенции кмет иска да става! " Няма да цитирам името на тази кандидаткметица, но тя е още по-отвратителна, защото освен отвратителната си реч, която профимузикантката чува, кандидаткметицата още жестикулира ненужно и просташки, прави физионномии, криви си устата, клати глава заканнително, с рамената си също прави разни движения. Като се има предвид и личния й живот - в законния срок преди да си подаде документите  се регистрира от селото в града, където кандидатства за кмет, защото живее там при поредния си мъж, нещата стават много грозни. Музиката обаче е прозорецът, който, в началото загатва за тези нейната същност. 
    Понеже днес е ден за размисъл няма да осветлявам името на тази неинтелигентница, но пък ще кажа името на един журналист от в/к Уикенд, комуто ако зависеше от мен бих дал награда за най-грозен и просташки български език, Георги Атанасов. И не само това - той е конкурент на дамата, която стана причина за този мой постинг по показателя статиите му да звучат на един тон от първото до последното изречение. Което означава, че нямат въведение, тема, разработка на темата, въвеждане на друга тема, финал. Или казано на обикновен език, те не правят смисъл.
  Завършвам постинтга си с два лозунга, първият от които е от преди Деветото:
  Да живее международното положение!
  Вторият е съвременен, има и измислител, Делян Пеевски. На електората му, ромовете от Пазарджик той казва:
    Свободата е в теб!
     Нито познанията ми по музика, нито сравнително по-високата ми обща култура не ми разешават да преценя кой от двата лозунга повече /не/ прави смисъл...
     А за утре реших за кого да подам гласчето си. Уважавам Фандъкова, защото много неща направи, но искам промяна и затова кандисвам на Манолова, дори да скапе София. Само че тя няма да я скапе, защото обеща да реши въпроса с децата в детската градина, със задръстваниято по улиците и паркоместата и с блоклука,  където има усложнения - якои вечер чупят контейерите и ръзфъргват боклука от тях. Фандъкова няма да се справи с тези хора, но Манолова ако стане кмет така ще се получи, че повече никакъв контейнер няма да се счупи...




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12325407
Постинги: 4578
Коментари: 10805
Гласове: 18388
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930