Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2019 22:18 - БУЮКЮМРУК В СУРАТЯ НА ХАИРСУЗИНА НА ТУРЦИЯ,
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 837 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 25.06.2019 22:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

БУЮКЮМРУК В СУРАТЯ НА ХАИРСУЗИНА НА ТУРЦИЯ, ЗЕМНИЯ СОКОЛ /ЕР ДОГАН/

 

   Изборите за местна власт в Истанбул бяха важни не само за Турция, но и за целия балкански регион. Те бяха наблюдавани от всички диктатори, заразени с мегаломания или неподплатен гигантизъм, защото случилото се на тези местни избори ще се случи и в други страни с диктаторски режими. Провеждането на тези избори - в страна, доста изостанала от другите балкански държави в културно отношение макар в нея да се произвеждат повече филми отколкото във Холивуд – бе  подобно на провежданите избори в балканските страни с неизкъшкани още троянски коне на Путин в управлението им. Турците ясно показаха, че те не приемат повече болестното състояние гигантизъм на държавника си, който ако те не го премахнат сами или с помощта на военните, не ги чака нищо добро. Неговото управление се превърна в диктатура, характерна за режимите в страните с обществен строй маймуни с ракети, макар Земният Сокол да няма такива. Това срина доверието на света към Турция, страната с много силен ген и осигурявааща работна ръка на все по-израждащия се физиологически и културно Запад, но пък не умствено и технологично.

     Сриването на доверието на света към Турция заради този делия – никога не ползвам думата абдал! - доведе до сриване на валутата й, което снижи доходите на турците четири пъти. При такова статукво ще бъдат добре само за тези турци, които работят в чужбина и получваат пенсии от там, но следва въпросът: А кои ще работят в Турция. За турците-изселници от  България, моите приятели, също идват тежки времена, защото те няма да имат възможност дори да идват в България. За 1000 лири вече те не получават 1000 лв, а малко над 200, кривата върви надолу и надолу. Без всякакво съмнение след тези избори лирата им ще се срине още, Турция върви срещу себе си, раздира се от пронтиворечие – към Европа или към Анадола и Путин. Пътят на турците до Бълтария вече струва много – четири-пет пъти повече. Какъв армаган да донесат на роднините си тук, възрастните хора, някъде далеч в планината, останали да умрат по родните си места без път, без ток, без вода, без здравеопазване. Турската криза ще дсе отрази и на нас.

   Турция дължи успеха си като велика сила, каквато тя вече не е, защото Земният Сокол ги приземи и тях, благодарение на геостратегическото си положение по време на студената война. Земният Сокол, по-тъп и от нашия президент, пренебрегна всичко това. Тук отбелязвам, че макар и двата президента, които споменавам да са тъпи, от нашия нищо не зависи, защото няма изпълнителна власт. Той има право да освобождава затворници, да връща всичките закони, които приема парламента, да прави звуци по телевизията по тъпи поводи или да говори според подръпването на конците от кукловодите му, но казаното от него не прави смисъл и никой не го слуша. Възлюбените му теми са руският флаг над Крим, скъпите Фантоми, вместо по-евтините Грипен. Президенът на  Турция обаче не е нвъздух под налягане според конституцията им, защото разполага с властта в страната в по-голяма степен дори от американският президент в САЩ, над когото са Конгреса и Сената. Неговата стратегия е да присъедини всички хора, изповядващи ислям към Турция, независимо от етноса им, защого им вменява, че са турци, а това означава претенции не само към нас, а чак до Хърватия. Щял да гласува Земният Сокол срещу приемането на Македоня в НАТО заради този неуреден проблем, същото се отнася и за косовските албанци, но и за Албания, където над 90% са мюсюлмани. Дали от ЕС ще приемат тезата, че претнециите на Земния Сокол към етническите албанци в Албания и Косово и етническите сърби в Босна трябва да станат васални или подчинени на Турция, защото са мюсюлмнани, за да се съгласи он да ги приемат в НАТО? Това не е мисъл на нормален човек, а на болен мозък. Тези нагли претенции на Турция, каквито Путин има към Япония, Финландия, Грузия, Украйна Китай и други страни сближават тия два ненормальники, но разликата е голяма. Руснаците нищо не могат да направят или прозведат, политиката им е завладяване или ограбване на чужди страни, които те да ограбват, както те сега ограбват нас с цените на газа и нефта. В Европа цената на газа пхадна два пъти, руските троянски коне вдигат цените на газа непрестанно. Финонсови инжекции за путиновите хиперракети? Прав е Путин да иска нови и нови завоевания, да граби хората в тях, защото от неговите нищо не става.  Турците обаче са работливи, със здрав ген, съвсем различни.  Защо Ер Доган ги съсипва, принуждава ги да работят за чуждите страни?  И да залага тази бомба, турците да са добре ако не работят в Турция. Ненормална работа, но и подриваща бъдещето на страната. В динамичното време, в което живеем, всяко изоставане се наваксва трудно. И още един факт – затуй, че в Иран са шиити, Ер Доган им се пише покрепник и поддержник, а всичкият тероризъм в Близкия Изток и Евпора се финансдира от Иран и Русия. За Иран има текст от една наша народна песен, валидна за тях, ще им се случи скоро:

   Докато Иран да извряска, Израел му го натряска.

   Американците се ебават, но Израел действа. Макар и малка държава, Израел е велика сила, а по промишлено произвоство нтадминава Русия. За Израел не е проблем да бие едновременно три нападнали го арабски държави, ако се наложи и повече.

   Израел сего прибича на голямо куче, вързано на здрава верига, което американциге галят по гърба да се успокои, но скъса ли веригата, това куче ще разпокъса и алтафанахцици и алтаебахци, и шиити и сунити.

   Изборите в Истанбул бяха показателни, че хората не искат да ги управляват ненормальники, а разумни и предвидливи хора, които работят за държавата си, осигурват просперитет и спокойствие на хората си, сигурност, не са троянски коне на чужди държавници като нашия президент или приятели със страни с режими тип маймуни с ракети.

   Дестабилизацията в Турция, дело и на Путин, е твърде опасна за страната ни, защото Турция е голяма държава, която Путин посредством войната в Сирия я дестабилизира. Тази дестабилизация засяга и нас. Сега ведно със Сърбия, която той държи в смъртна хватака, провеждат някякво учение и подмятат ракети. Путин има и бази в Сърбия, напр. тази в Ниш, в която руски инструктори обучават босненски мюсялмави за тероризъм. Терорирзъмт в света в момента има две опори, Русия и Иран. Лошото е, че  май само аз го знам това…

   Да подчертя и нещо спицифично. Аз съм голям приятел с българските турци и попадайки в техния край те ме считат местен, защото съм запознат регионално с населените им места по-добре от тях. Мисля да отида на една екскурция до Бурса, но възможните опции ако я осъщствя са две. Едната е да ме направят съветник на кмета на Бурса и да ми предложат пост в Общината, другата е да ме гепнат службите на Доган с обвинение, че съм гюленист и да ме вакарат в кауша. Затова си мислля, по-добре докато не изкъшкат Земния Сокол от управлението, да не ходя. После може…

 

 

 По отношение на кюрдите, които за Турция са това, което са кавказките „републики”, завладяни пред 300 години от Руската империя за Русия, ако може Соколът ще ги избие. Но сега не времето на арменския геноцид. Заради тези кюрди в Сирия и Ирак Соколът взе страната на най-агресивни държавник, трънът в очита на света, Путин. Русия и Турция – приятелски страни? Все едно понятието съветско-германска дружба чувам в нова редакция.

   По отношение на НАТО Сколът също се запроституира яко с Путин. Иска американски изтребители Ф 35, а ще купува руски противосамолетни ракети. Засилил се е да добива и шистов газ на крайбрежието на Егейско море, на териториите на Гърция, присъединени към Турция след ПСВ и тръцко-турската война 1919/1923 г. Ще добива шистов газ и при Кипър, където Турция извърши преди години същият нагъл и просташки аншлус на част от острова както Путин на Крим.

   Всико това става на фона на обедняването на Турция, на която сега се налага да работи не за да закупи нови технологии и да внедри нови производства, а да свърже двата края както Путин, приятелят на Ер Доган. Само болен човек, душевно разболят от амбициите си може да направи толкова бели и да причини такъв хаирсуз на Турция. Хаирсус е турска сложна дума, преводът не е точно бели, а пречка за каквото и да било хубаво. Сус означава стой, спри, нещо липсва.

   Кои са днес приятелите подкрепники и поддержники на Труция – режимите в Иран, в Русия, а може би и в Северна Корея. Режимите трън в очита на света. Западна Европа за сега няма изход от ситуацията, защото тя без турските работници в нея, вероятно към 10 млн. е загубена, заводите ще затворят врати. Но ето какво направиха с Фолксваген. Заводите ще бъдат в Турция, където турците ще получават европейско възнаграждение, но турчолята по Европа благодарение на такива рещения ще понамалеят. Само в Германия са 700000, вклучени към тях и семействата им.

   Ситуацията с изборите в Истанбул бе ясна, тя наподобяваше нашата при избора на президента ни, най-ниската точка на интелект на този пост може би в цялата ни история. Платени пропагандатори, които някота наричахме цълвулите, а днес опхростачените, към тях ромове, които нариичаме нечестния електорат, химнословеха радеВ, същото се случи сега и в Истанбул. Забулени кадъни крещяха, вива Доган, долу зависимостта от Америка, съюз с Путин. А тенденцията е съвсем друга. Малко по малко страните изкъшкват от управлението си троянските коне на Путин. Давам пример с Чехия, с Грузия, Сърбия и в Молдова. При нас обаче този новер не минава, народът ни вЕрва на ниновА/радеВ както в Унгаря на етническия циганин Орбан.

   Подкрепата на приматите за Ер Джоган ми напомни за една друга подкрепа на режима у нас, когато начело бе Станишката. ДПС организира подкрепителен митинг за Станишката, докарвайки с автобуси в София целия квартал Боровица на Кърджали /ромовете/ , ангажирани срещу заплащане в тази екскурзия. Станишката се целива с Местана на трибуната, целива, гаче ли Местана докосваше отворчето хму с двойно предназначение.  Политпроститутски истории…Не помгонаха на Станишката да остане на нвласт.

   А сега за отношението на турците към лабораторната разработка на Луканов, ДПС. Тя не е некаква турска партия, партията е от мафиотски тип и осъществява топлата връзка на нашата с руската мафия. Цитирам един таг, Ахмед Доган, специариста по язовири и ТЕЦ-ове. Турците в България винаги казват:

    Ние нямаме нищо общо с тия, не гласуваме за тях!

    Кои гласуват е ясно - тия от кв. Боровица срещу сухо, а също и от другите такива квартали, най-многожителен от които е Столипиново. Ще цитирам най-прецизното мнение, което изразява отношението на нашите турци към ДПС, което го каза от един турчин с висше образовани, който возих от Подкова до Момчилград по стария път, минаващ високо над с. Птиичар. Под с. Птичар вече има матистрала, но пък до селото няма мост над р. Върбица.

   Учудих се как така турците, които не крадат и изпълняват качествано работите по пътното строителство са допуснали пътят да е толкова лош. Човекът каза, че турците са едно нещо, но тия от ДПС са друго. Специално за този път той каза, че са отпуснали от Европа 9000000 лв. за обновяването му, фирмите обаче, свързаните с ДПС, са откраднали от тази сума 8000000 лв. И вече от Евпора не дават пари. Каза също така, че тия от ДПС са изкупили всички земи покрай магистраите из Кърджалийско по 9 стотки за кв. метър, а също и с пари от Европа са се обогатили по време на мандатата си. Човекът каза и кои хора се избират за работа към ДПС. Той каза следното:

   Знаят кои да изберат, привикват ги, подписват декларация с тях. В декларацията записват, че каквото откраднат назначааните в ДПС по време на мандата им няма да ги закачат, няма и да им търсят отговорност после. Какво общо можем, каза човекът, да имаме с тези хора? А тези хора аз съм ги виждал, дебели като къртове, с коли на ДПС с шофьори, собсттвеници на огромни палати като този в Неделино /там са помаци/, че и по-големи, построени с откраднати пари от вропейските програми. Там си почиват от тежката работа с народа.Като им свърши мандата имат договор с ралотодателите си да ни ги закачат.

   Извдът след този разтовор за мен е следният:

   Турците считат, че за управници в ДПС се назначават от някъде /Задкулисието?/ мошеници, за които се знае, че са корумпирании и точно затова ги тургат да управляват етническите турци в България.

   Човекът ми обясни защо всички турци казват за ДПС, ние нямаме нищо общо с тия, или тия нямат нищо общо с нас, ние не гласуваме за тях. Ще икономисам продължението на този разговор за отношението на турците към помаците, който обяснява напрежението между тях…

   В заключение ще кажа, че не съм гюленист, но съм приятел с всички, които се трудят, възпроизвеждат се, не лъжат и не крадат и извървяват с достоинство своя земен път. Но абдалите начело на държави или троянски коне ненавиждам. Независимо от етноса им, идиотите по света си приличат…

   Същото, по малко по различен начин е казал легендарният ни войвода капитан Петко Войвода, докато работи като адвокат във Върна след Освобождението.

  

 Постингът посвещавам на Г/жа цветанкА и на Товорищ чернопръцкО, между които има много силна вътрешна идейна спойка. Налага ли им се да се отклонят от линията, която следват, те се отклоняват, но заедно с линията. Това не всеки го владее...
  Читайте, завидуйте!

 





Гласувай:
5



1. getmans1 - Сранна работа се получи, до като на ...
25.06.2019 23:06
Сранна работа се получи, до като на нас ни предлагаха фесове вече виждам как те са си сложили чалми ... путин ушанки не дава.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Благодаря за палеца надолу на Товарищка ЦАВ12929!
26.06.2019 18:47
Знам, че тя повече разбира от балканистика от мен, повече контакти е имала с помаци и турци от мен, по-добре познава регионите им от мен. И повече от мен е чела маркспутинска литература. Редно е да иска още от мен, ще се опитам...
Защо обаче не е изтъкнала тези мотиви, а ме кара да й ги втъквам аз? Беше ми трудно да разбера от къде идва палеца надолу и мобилизирах цяла база на Центъра, кодето оперетавните работници прехванаха айпиадреса и то само защото Товарищката е сбъркала и е изпатила коментара си до мен от чужд адрес. И аз имам много никове, но не ги бъркам...
Та на госпожата с рекомендация - когато протистира, да изтъква мотиви. А когато прави нещо да го прави с осторожно внимание, да не бърка айпиадресите, оти така не може да се укрие от щаба ми, в който работят висококвалифицирани айтиспециаисти с много голяма гросмайстроска сила...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12150784
Постинги: 4533
Коментари: 10748
Гласове: 18293
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031