Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2019 02:35 - РЕШЕТНИКОВ, БЛАГОДАРИМ ТИ ЗА ПРЕЗИДЕНТО! ТАКОВА НЕЩО НЕ СМЕ ИМАЛИ ДО СЕГА.
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1011 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

  Понеже съм на сръбска вълна - ще поместя още няколко постигна за тях в картини - съм се замислил за последния поздрав на Генерал решетникоВ до държавите на Балканите, в което той визира Сърбия и България. Останалите балкански държава предполагам като чуят за него ще си го преместят от един крачол в другия, но посланията към нас са ясни. На първо място изтъквам връзката, която той прави между нас и Сърбия. Такава връзка правя и аз, но нне заради Цветан Василев. Аз наричам сърбите БРАТЯ СЪРБИ, но помествам и мотиви защо ползвам това обръщение. 
   Разбира се, речта на решетникоВ е насочена към опростачените - електоратът на мъжа на Деса Мерцедеса, на г/жа Техноимпекс, на Болен Лидеров и на други като тях. Мисля си обаче, загрижен за генерала разузнавач. Преди оралната си изява в ефира защо ме не попита как да си напише поздрава. Като напише едно две изречения пак да ме попита правилно ли мисли и така до края на речта. Колкото и да е тъпа и безперспектива, речта му е интересна за балканскиг.те държави като нас и поради това я копиппействам в блога си. А за специалистите я помествам за да я АНАЛизират. 

    Ето я и речта на Генерал решетникоВ:


02JAN2019   Пламен Асенов, специално за Faktor.bg


ЧНГ, граждани, но я помислете – колко честита може да е тя, след като на портата ни дебне един едва прогонен зъл демон и през всяка пролука нахлува в къщата ни, за да продължи да твори поразиите си. 
Да, имам предвид Русия. И – не, няма да спра да ви занимавам с нея, докато тя не спре да занимава целия останал свят със собствените си агресивни апетити. И да се държи като възбудена стара и грозна мома. Или като разгонена улична котка, която настоява да я обичат – всички котараци и по много едновременно. 
Чудно ми е как така в Кремъл и неговите околности не знаят, не са чували, не разбират или не вярват, че България от 15 години вече е член на НАТО, а от 11 – на Европейския съюз, тоест, 

не им щем ни руския мед, ни руското жило

 Всеки нормален човек лесно го разбира – страната не е в СССР, откъсна се от гнусната му орбита, върна се към европейските си корени и върви напред, без да се интересува от постсъветското пространство. Има си свои проблеми, така че не се интересува дори от сакралните мъки Русия да стане световен лидер с помощта на традиционното си крепостно мислене и традиционна си икономика, базирана на грабежа. 
Обаче в Кремъл не признават това. Според руското крепостно мислене, България е насила завлечена от американците в НАТО и насила държана там - щото Алиансът на нея се крепи и иначе ще се разпадне. А според руските грабителски представи за икономика, ние, българите, истински хитреци, се натискаме за ЕС, за да изцоцаме максимално количество благини от наивните европейци – но в подходящия момент ще им покажем среден пръст и ще се върнем при майчицата Русия. 
Колкото и тъпо да звучи тази схема, Азиатският департамент през годините си работи по нея и, какво да ви кажа – има успехи. Най-малкото, успява да държи хората тук в постоянно напрежение, страх и колебание, тоест, да мъти водата в България и така да печели грозните си дивиденти.  
Има много доказателства, че схемата продължава да се прилага през вековете, та и досега. Вземете например простичкото новогодишно послание на небезизвестния Леонид Решетников – бивш генерал от КГБ, бивш силен човек и довереник на Кремъл, бивш отговорник за тъпите и остри руски мероприятия в България и на Балканите(виж ТУК, б.р.). Този тип е толкова бивш, че е вече пенсионер, отчасти заради некадърността, си, разбира се - но явно си остава голям бабаит, особено в очите на хора като Корнелия Нинова, Румен Радев, Волен Сидеров. 
Точно за тях и такива като тях, впрочем, е предназначено посланието на Решетников, чиято ориентация е директно указана – към нашите приятели в България и Сърбия. В него бившият човек заявява: „Искам да кажа – скъпи български и сръбски другари, че вашата болка е разбираема. Вашият стремеж е разбираем. Но искам да подчертая – без възродена Русия, няма да има възродена България, няма да има възродена Сърбия, няма да има възродена Грузия и Румъния, няма да има възродени православни страни. Само Русия носи цялата отговорност за нашата православна вяра, за нашата история и за нашето бъдеще. Заедно ние ще победим всички”. 
Кого ще побеждаваме, бе, аланкоолу? Ние, българите, поне по-умните от нас, искаме да победим себе си и да се справим със собствените си проблеми, но по европейски, чрез диалог и сътрудничество, а не като се бием и побеждаваме околните. 
Освен това – откъде накъде „само Русия носи цялата отговорност” за нашата вяра, история и бъдеще? Ние не щем коледната им елха, те ни обясняват, че продължават да отговарят за нас. 
Знаем я ние таз руска отговорност,

 сърбали сме доста горчиви лъжици

 от нея и в голяма степен тя е виновна за трудното състояние, в което се намира народът ни дори сега, 30 години след промените. Прилепчива е тая руска отговорност, не я щем, но те ни я натрапват. 
И на кого я натрапват? На България и Румъния, две държави, пълноправни членове на НАТО и ЕС. На Грузия, която дава мило и драго да се беше родила някъде в Африка, вместо толкова близо до Русия. Е, и на Сърбия, разбира се, която по комунистическо време избяга от Москва, за да създаде уж по-свободна форма на диктатура, но сега пак е основен руски сателит на Балканите.
Да не забравяме, същата тази Сърбия уж иска да стане член на ЕС, но е въоръжена до зъби от същата тази Русия, която открито работи за разпада на ЕС. И аз поне никога няма да забравя как сръбският президент Вучич неотдавна се насълзи от гледката на подарените руски МИГ-ове. 
Ами да, с новите оръжия Сърбия е вече непобедима сред малките и бедни балкански държави. И аз очаквам още през новата 2019-та тя да започне да си плаща сметката за безплатното руско оръжие – например като спретне една хубава локална война с Косово. Това би била поредната истинска сръбска отплата за бащинската руска отговорност и грижа през вековете. 
Но да се върнем на Решетников и руските решетки, зад които той и българскиту му слуги явно искат пак да ни върнат. Поне това се разбира от новогодишното му послание.  
Много интересно ми беше да чуя онази лаконична част за болката – и съответно за стремежа, дето неговите български другари изпитват. Очевидно става дума за болката от раздялата с Москва и стремежа им да поправят тази грешка. Но така стигаме и до утехата – че ще дойде ден…..Денят, в който Русия ще е възродена, възродени ще са и руските пиленца по места…..
Но какво възраждане има предвид Леонид Решетников, той обяснява малко преди това. Но не мислете, граждани, че става дума за някакъв си скучен Ренесанс, в който насред Русия ще започнат да се раждат някакви големи гении, които ще преоткрият човешката свобода, ще родят нови идеи и ще измислят нови неща, ще правят голямо изкуство и ще създадат общество на благоденствието.  
Ами, това си е презряното либерално Възраждане, западняците да си го живеят, то не е подходящо за нас. Ние, руснаците, ще се възродим само чрез три прости неща, които са цялата наша идеология, твърди Решетников:

 Вяра, Цар и Отечество

 Да, винаги съм знаел, че този човек е тъп като галош, но не си представях дълбините, до които може да стигне. Първо, Възраждане чрез служене - подобна велика мисъл може да се роди само в главата на типичен руски мужик. И второ – как през 21 век търсиш или окуражаваш външните си сътрудници, като публично им обясняваш, че ще служат не на собствените си Вяра, Цар и Отечество, а на руските такива. 
Е, да, може да е въпрос не само на тъпота, но и на наглост, което всъщност означава – морална тъпота. 
Но защо пък да не е нагъл Решетников? Той прекрасно знае - руската пета колона в България му е в кърпа вързана, тя отдавна не се гнуси от нищо в полза на Русия. До преди време тези типове поне леко опитваха да се прикрият, но вече съвсем се разпасаха и изобщо не се срамуват, че открито предават националните интереси. Няма кой да ги хване. Няма кой да ги осъди. Няма кой да ги презре дори както заслужават – докрай. И затуй бившият Решетников все още е голям бабаит в България. 

    И накрая нещо весело от мен - една баба, за която мъжът й разбрал, че е проститугка след 60 години брак. В съветската народнапесен  случилото се е описанотака: 

                          Бабушка говорит деду:
                          - Покупай меня "Победу"!
                          Если не купиш "Победу"
                          я уйду к другому деду?

   С това сезирам българите с дългогодишен брак с рускини - будте осторожный!
   /На български, следете си рускините с осторожно внимание!/ 

     Вторият ми поздрав е за тези, дето лайкват поръчителят на речта:

             
          

   
Гласувай:
4
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. krumbelosvet - И кво?
07.01.2019 17:10
Не ни каза авторът кво е рекъл Решетников, а кво ТОЙ МИСЛИ ЗА РУСИЯ. Ма ние знаем кво "мисли" планинарят за Русия - квото хомо Макарти. Кво съвпадение.
Жал ми е за автора. Лоши новини го чакат.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Ще Ви посветя един постинг
07.01.2019 18:46
krumbelosvet написа:
Не ни каза авторът кво е рекъл Решетников, а кво ТОЙ МИСЛИ ЗА РУСИЯ. Ма ние знаем кво "мисли" планинарят за Русия - квото хомо Макарти. Кво съвпадение.
Жал ми е за автора. Лоши новини го чакат.


за приликите на Русия и Сърбия. Ако разберете това, продължете да ми прониквате в блога:
http://planinitenabulgaria.blog/muzika/2015/03/09/dmitrii-shostakovich.1344534
Чакам от Вас мнание към написаното в този линк, иначе направо трия коментариите Ви. Борн го знае наизуст.
Из Центра,
Товарищ костЯ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 7043623
Постинги: 3007
Коментари: 8003
Гласове: 14923
Архив
Календар
«  Януари, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031