Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2018 22:50 - НАВЪСЕНО УТРО НАД МАКЕДОНИЯ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1312 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 25.10.2018 22:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
                            По идея, взета от постингите на Валерий Венцьев 1915

                       НАВЪСЕНО  УТРО  НАД  МАКЕДОНИЯ

 

   Тази тема - Македония, ме вълнува от години. Разговарял съм с македонци в Лос Анжелес, по плажовете в Гърция, в Македония, като разговорите ми обхващаха всички категории хора по отношение на интелектуалното им ниво. В Кръг „Слово” пък съм слушал лекции на най-големия македоновед в България, Иван Николов, главен редактор на Списание „Македония - България”. Това е най-просветеният по тази тема човек в България, който обаче заради истините, които изнася за отношенията между нашите държави не го допускат много-много до медиите.  От македонска страна той говори за хилядите, а може би и милиони статии, писани срещу нас под натиск на сръбските комунисти от техните „учени” /б. м. агенти на УДБА/, превърнали троленето си по тази тема в техен поминък зад паравана на нАучните си титли на комунистически професори и академици. Ще избегна да ги нарека продажници, което по същество е тяхната изява. По същия начин постъпват днес у нас от платените с рубли тролове в електорнните мрежи. Критиката на г/н Николов към нас е липсата на стратегия на страната ни към този проблем, да го нарека българи-македонски, а също и липсата през измииналите десетилетия на какъвто и да било подход към изяснаване на спора между нас, който не прави смисъл и облагодетелства руснаците и сърбите, как той ПОСТЕПЕННО да бъде преодолян. Същите тези /руснаци и сърби, нашите най-подли врагове!!!/ / 25 години натискаха педала на неразбирателството между Македония и Гърция. До падането на тоталитаризма от Кремъл ни пречеха да търсим каквото и да било нормализиране на връзките ни с Македония. Причините са интересите на Русия на Балканите, изразяващи се в насаждане на безсмислени противопоставяния, враждебност, недоверие между страните ни, за да може тя да се намесва и така да прокарва просташката си имперска политика врегиона ни. В момента тия заподмятвани от Кремол пениси минават само пред Сърбия. Останалите Балкански държави се отделят от влиянието на Русия с едно голямо изключение, но военните там при подобни казуси винаги са се намесвали. Последният намесил се беше Кенан Еврен.  Напомням само за една руска намеса – когато Българите по Благоевградско бяха принудени да си сменят паспортите, защото те били македонци, но не са знаели това, за разлика от Кремъл, а за тези, които се самоопределяха като българи в Македония имаше терор и затвори. Само че тогава опитът за намеса на СССР на Балканите Тито го провали, а Хрущов при посещението си в Белгард получи много ясен знак от Тито, казано на техния език, лева преко десна и климане.

    Така се стигна до днешното положение, когато повечето македонци са с промити мозъци, не го казвам това като обида към тях. Още от деца, те са обучавани в училище, че ние сме техните врагове, че искаме да ги няма, че сме им отнели земите, макар те са дали нашата култура, писменост, нещо в което и сега ги уверява най-голямото зло над Балканите, Путин, турнал се на тази позиция след оттеглянето на Англия от нея, която насади тук дървото, наречено „Ябълка на раздора”.

     Не може на един македонец, достигнал зряла възраст, слушал непрерывно какви лоши дела сме направили, правим и ще правим  срещу тях, сега изведнаж да му кажеш, ама това не е вярно. Давам пример с един блогър, който има съещени две качества, увити като калина в явор – той е едновременно в класа Бетонна, но и в класа Промит мозък, имам предвид путинофила Валерий Венцьев.  Да му каже някой, че Путин до нищо добро няма до доведе Русия, той ще го възпрме както ако на християнин по време на молитва в църквата някой му прошепне на ухото: Няма Господ! Тази е основната трудност за да поеме Македония по нормалния път на развитие, за които се борят културните хора в страната, а също и албанците, те пък за да могат да работят по чужбина. Но разделението на хората в Македония на три групи с приблизително равен брой гласове, две от които манипулируеми от тлъстаците на ВМОРО-ДПМНЕ - маркспутинците на Македония, прави уравнинето доста трудно за решаване. Уточнявам – говорим ВМОРО, понимаем веригата македонските комунисти – сръбските комунисти – новата Света троица /Жириновски отец, Жириновски син и Светият дух, измисленият от тях националпратиротизъм/ - Путин. ВМОРО, която партия не прави смисъл още от 1912 г. има метастази и в България, и те нациооналпатриоти като тези от Троицата на Жириновски. Кои са нашите метастази на ВМОРО, не е трудно да ги разпознаят специалистите – също тлъстации, но до такава степен, че можеш да разбереш когато правят звуци какво казват само след липосукция на езика им. Как са разположени тези три сили в политическото простанство на Македония?

    1/3 от македонците принадлежат към интелиигенцията на страната, към тях макар и не интелигентици, влизат албанците, които искат отваряне към ЕС и мъзможност да работят там.

   1/3 от македонците са подвластни по различни канала ни тълстаците с привилегиите /ВМОРО/, към тях влизат промитите мъзъци, бетонните глави, необразованите, гласуващи на инат, не позвам събирателното понятие, простаците. Те искат възстановяването на Югославия, която американците разрушили, а също  братска дружба със Сърбия и Русия.

    1/3 от македонците въобще не са наясно с нищо, към тях влизат и продажните ромгласове, които могат да купени с рубли, првърнати почетните консулства на Русия в Македония в пъстар изборен букет – бутилка бира, бутилка олио, сендвич и 1500 денара, с курс 30 денара за  1 лев. Като се извадят тези ромове, в третата трета остават тези, които не правят разлика между дигитус и фалос, неграмотните -  опростачените от системата, които чакат сигнал що да правят. А сигнали има от къде да дойдат, напр. от телевизорите в руските почетни консулства по Македония. Тези неуки, манипулируеми хора, които при нас избараха тандема ниновА/радеВ, защото им пасва, винаги могат да отклонят Македония от естествения й път на геополитичската ориентация, който да я сближи със съседите, с Европа. Това разположение на елекората в Македония отлично се знае и ползва от Путин. Качен на този фалшив кон, той безупречно го язди до този момент. Има опити обаче вече да му спънат коня, а от галопиращ кон се пада лошо.

    Без всякакво съмнение Путин на референдума за бъдещето на Македония спечели победата, като изигра всичките македонци, европейци и американци. Играта му се нарича Включване на неакиваците като активаци - метод, прилаган при референдуми, когато са необходими над 50% от имащите право на глас.

    Да ме извинява Валерий Венцьев, но аз се считам за по-умен от Путин, някога ще изтъкна и мотиви. Същото важи и за интелектуалците на Македония, които са понасяли политическите му сопи с години и поради това сега те изиграха точния ход за елиминация на Путиновата победа на референдума. Заев не подаде оставка, което Путин не бе предвидил, македонците заложиха на морала на хората, изяваващи се като политиции. Проведени бяха разговори с всички маркспутиници от ВМОРО потделно с цел да се засрамят от делата си и да заработят не за Джинджич /говорим Джинднич, понимаем Шешел/ а за Македония.

    Тази  политика успя. Имаше за какво да се засрамят тлъстаците от ВМОРО – първо от свръхкилограмите си, които не са от туршия, второ от начина им на живот – те всичките имат и българско гражданство, а с това и европски карти, с които пътуват свободно до страни от ЕС. Така могат да се сврещат с Мари Льо Пен, с останалите популисти /б. м. водачи на опростачените в страните им/ и на първо място с националпопулиста, циганина Виктор Орбан. С когото, а също и с Джинджич, Путин непрекъснато се среща. Нека от три пъти някой познае защо. Интелектуалците успяха да разубедат няколко тлъстака от ВМОРО да не са продажници на страната си, а да се засраамят и да започнат да работят за нея. Защото така страната им върви към капсулиране - изоставане от света и ако някога се стигне до отварянето й към същия този свят, когото продажниците на Македония сега отхвърлят, то тогава светът ще ги отхвърли като чуждо тяло – те не биха могли да осъществяват каквито и да било сношения с далеч по-напредналите в интелектуално отношение хора от другите страни. Има някаква граница, нарушена от капсулиралите се държави, примерът са Русия и КНДР, и двете, превърнали се на трън в очита на света.

    Решаването на измисления от англичаните и сега експлоатиран от Путин проблем на Балканите, наречен Македония е особено вреден за страната ни, защото там коренното население е от български етнос. Този български етнос е заплашен да се случи с него същото, което се случи в Косово, но сега сценарият е актуализиран. Почти век нашите най-подли врагове, Сърбия и Русия, експлоатират този проблем, сеейки чрез него раздори на Балканите от страна на Русия, а от сръбска страна -  домогвания за нови териториални придобивки за сметка на страната ни. Заечарско, Ниш, Поморавието, Западните покрайнини, това се все наши територии, отнети ни подло от Сърбия, подкрепяна винаги на първо място от Русия и на второ от Европа. Дано посланията на културните хора в Македония бъдът разбрани от средно интелигентните хора, продажниците на страната да се засрамят, а най-простите хора, електорат на управляващите от типа на нашата президентска двойка, проумеят кое е доброто и за тях.

     Връщам се на един факт - убеждаването на няколко депутата  от ВМОРО от интелектуалците да работят за народа си, а не за интересите на чужди страни, в случая братските помежду им Сърбия и Русия.  Това означава, че македонците са по-почтени от нас. Дали е възможно да убедиш един депутиран в нашия парламент примитив да се държи интелигентно, да не дава лош пример, да не прави глупости. Имам предвид Бюрека, въздигнат сега още по-високо, като евродепутат със заплата 16000 евро. Дали можеш да убедиш също така някой непочтен нетов изявавач да пише за страната си, вместо да химнослови някоя чужда страна и бащицата й, имам предвид кушелО и блекЮ? Примерите, които посочих показват, че македонците остават по-почтени от нас.

    Век противопоставяне между България и Македония, защото някакви си великИ сили имали интерес на Балканите, стига!

    Понеже съм достатъчно интелигентен, няма да зъвърша постинга си със споменатавене на техни майки, та дори и майките на тези, оплаченными от некоторая зарубежная держава, а с привеждане на примера с корумпираните македонски политици, които се покаяха за делата си дадоха рамо на Македониия по пътя й към Европа.

  





Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12316594
Постинги: 4577
Коментари: 10805
Гласове: 18387
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930