Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: internationalist
Категория: Политика
Прочетен: 2648958
Постинги: 476
Коментари: 996
Гласове: 2103
Постинг
20.09.2018 00:01 - Убийствена Пръдня-разказ в няколко части.
Автор: internationalist Категория: Забавление   
Прочетен: 3604 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 14.07.2019 21:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ЧАСТ ПЪРВА:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

imageЕсеното слънце приятно припичаше във Варненския ,курортен комплекс“ Максуда. Лятото сякаш още не искаше да си ходи, като циганско прасе пуснато да „пасе‘ на воля сред боклуците на съседните  български квартали и набарало пълна чанта с отпадъци от снощен банкет на наркодилъри.

Стойко Бангладеша, се бе запътил рано-рано днес да се връща в къщи от работа и караше велосипеда, весело подрусвайки изхвръкналия си корав, цигански гъз на седалката. Много як в ръцете, широплещест и черен като  негър всяваше респект, също като изпусната от зоопарка  мъжка горила.

Вече млад дядо на една от дъщерите си, той едва имаше 33 години и бе общо взето в апогея на силите си..

Работеше хамалин на Колхозния Пазар в тумба с други верни цигани и всеки ден мъкнеха багажи,мебели, друга работа, каквато има за правене, след  дълго пазарене с клиентите. По мангалски. Когато можеха нещо паланджосваха , от това което носеха, или пък спираха работата на средата ако клиента видимо бе „мисирка‘ и се пазаряха за още пари, но това си бе част от битието.

 Почти стигна до в къщи и лицето му се озари от широка усмивка,спря до поочуканата, мръсно зелена порта на неговата къща,строена отчасти със собствените му ръце от крадени тухли и керемиди, втора ръка. Бутна къщната врата и наизскачаха домочадието, което хич не бе малко. Както и питбула, верния страж, замаха опашка радостно.

-Ко стана, бе?! Що се връщаш толкоз рано, пък и се хилиш?!- посрещна го жена му, на цигански разбира се. Отвътре миришеше остро на запръжки,готвено и цигани.

-Днеска жена, чистихме един таван и от една дебела книга изпаднаха ей тия 800 стари долара. Никой не ме видя и ги прибрах бързо, дали ще вървят не знам, ама  доларите нямат остаряване…да хапнем набързо,квот‘си сготвила и да отиваме в града да видим в чейнча, какво ще ни дадат.

-Брееее, браво бе Тигре!- зарадва се Зина и на лицето и цъфна широка усмивка,  с мисълта какво могат да си купят ако ги продадат тия долари изгодно.

-Айде, давай манджата да ядем и да тръгваме за града, при Бомбата какво ще ни даде…каза той и закачливо я тупна по немалкия, но секси задник. Родила,4 деца  Зина бе все още хубава циганка, макар и донякъде похабена от жестоката, заобикаляща среда на циганското гето. Днес неочаквала да има такава сериозна парична изненада, тя напазарува от близкия квартален магазин в гетото, от най-еFтините продукти за да прехрани многолюдното домочадие, особено пък наи-голямата дъщеря  бе вдовица  с малко дете на ръце. Зетя го утрепаха, два  ромски клана се стреляха и случаен куршум го уби на място. Колко жалко, младо момче си отиде рано, рано…само на 16 г., а бе също роднина, син на първа братовчедка. Та днес тя, намери на ,промоция‘ една почти развалена, свинска наденица, направена от всякакви стари, сланини, суха кръв и др. подобни сурогати от ЕС, наблъскана със сол и изкуствени подобрители, купи също ситен, евтин китайски боб-‚търкулко‘. Силно препържи със стар лук и червен пипер наденицата, добави, меки турски домати вари ги отделно и после ги прибави към сварения боб, оставяйки го да покъкри. Купи  бутилка червено вино  ‚Меча Кръв‘, коетo си e спирт,боя, вода и есенция, още огромна бутилка лимонада от изкуствени подсладители. Е, и маро разбира се. ("маро" означава хляб в цигански език)

Седнаха всички около масата, преди това си бяха все пак измили ръцете на външната мивка в двора, включена нелегално към водопровода на ВИК. Е наденицата, може да бе такава, но поне бе много. Хапнаха всички с врява и усмирителни викове, на кас‘тофона звучеше Софи Маринова, в маане на цигански.

-Жена, да се обличаме и тръгваме!-каза  Бангладеша и звучно се оригна,бе нагънал и няколко печени, лютиви ,турски чушки с повече пестициди в тях.

Приготвиха се, облякоха почти най-новите дрехи.

-Лечке, ти стоиш тука и отговаряш, каза Той заповеднически на най-голямата си дъщеря на 15г. -вдовицата.

Зад къщата, приятно кацнала бе червената Опел Вектра на 25г. на Стойко. По цигански украсена и нагласена, с газова уредба тя бе истинска гордост за собственика си.

Вратите хлопнаха,двигателя изръмжа, пропана-бутана издумка и тръгнаха с мръсна газ към най-близкото до Максуда чейндж бюро.

Пред бюрото, се бяха събрали няколко корави апапи ангажирани да събират нелегални кредити отпускани от Бомбата-собственика,давани на цигани в махалата. Пушеха скъпи цигари,пиеха вече следобедни малки коняци и гледаха полу-страшно, полу-лукаво.

Стойко се поздрави с тях и влезе вътре.

-Оооо, Бомба, со керез, как е брат?-дружески попита той.

-Оооо,Бангладешчо,лачо,лачо…отвърна в подобен тон, човека зад решетката.

-Какво ще продаваш?

-Какво, да пурдавам, днеска намерих стари,запазени долари в едни български тавани, на виж ги, колко ша даваш за тях?-попита Стойко, подавайки парите,бърчейки ниското си черно чело с вид на, не вчерашен ходил до 5-ти клас на училище.

-Много стари брат, не са в употреба само Западни Банки в чужбина ги купуват- изказа бавно, "експертно" мнение Бомбата, премятайки валутата, през дебелите си пръсти с големи лакирани нокти. -Да ти давам, колко да ти давам, половината от нормалния курс на който купувам. Друго няма да мога, да изкарам и аз нещо…-мазно и с изпитващ погледа, го изгледа сарафа.

-Аааааа,малко бе брат! Виж колко са запазени,аз може да съм работник, ама не съм от най-простите роми. От сериозни хора знам, долар не остарява, това да не е лев!!!- леко ядосано отвърна Бангладеша, с чувство че го работят.

-Връщай ги обратно,ще видя и при българите, ако и те дават същото, тогава ще се върна пак при теб, щото си циганин като мен.

-Както искаш, брат..пробвай-със леко съжаление, отвърна Бомбата,мислейки си, кой ще даде на прост циганин повече за тези стари долари. Макар и запазени.

Леко ядосан, но амбициран запали двигателя Бангладеша, широките му като лопати ръце хванаха кормилото сякаш ще го изтръгва, газовият гръм клапан и той ядосано издумка и тръгнаха към центъра на Варна.

След недълго пътешествие към центъра, спряха до модерно обзаведено чейндж-бюро, чийто собственик бе син на стара арменска фамилия, известна с честната си търговия на злато и валута.

-Здрасти Бат‘Агопе!-провикна се усмихнато от вратата Стойко! Днеска, намерих едни стари,много запазени долари в голяма книга бяха скрити.От баща ти знам, че долара се върви и не се сменя кат‘наште левове скапани.

-Здрасти Стойко, дай да видим какво си намерил-отвърна арменеца, приветливо усмихнат, без да има значение, че парите са намерени в боклуци от циганин. Но все пак работеше с тънки, прозрачни ръкавици. Провери банкнотите с лупа и веднага разбра, че тези купюри ще ги продаде поне още наполовина по-скъпо от покупната сума, заради нумизматичната им, антикварна стойност.

-Еееее????- нетърпеливо го попита циганина.

-Правилно ти е казал баща ми, а ние държим на това което са казвали нашите бащи,ще ти ги платя по курса като нормалните, удържам само 10% ,че трябва чак в София да ги нося. Става, ли?!-още по се усмихна арменеца.

-Става бе, бат‘Агопе, как да не става,на намерени пари какво да им искам още, радостно потърка ръце Бангладеша, предчувствайки пачката с нови левове.

Агоп ловко и бързо му отброи сумата и му я подаде.

-На преброй си ги и да ги харчиш със здраве!

-Какво да ги броя,да си циганин или българин да ги броя, да не те познавам да ги броя, ама на теб имам вяра, ейййй!-радостно додаде Стойко, хищно сграби пачката левове и бързо  се качи в колата.

-Какво стана бе, колко ти даде?-нетърпеливо попита Зина, жена му.

-Колкото на нормалните долари, само 10% ми удържа щял до София да ги мъкне!

-Ееее, супер,бут лачо!-давай да видим по Центъра какво да земем за в къщи и подаръци на децата.

Паркираха червеният звяр  и весели тръгнаха по една от Главните улици на Варна.

 Обикаляха, оглеждаха, на едно място купиха кутия баклава, толумбички и голяма бутилка вносен сок, от добро качество за децата. Както вървяха,незнайно как стигнаха до голям бижутериен магазин. Много просторен, лъскав, луксозен, брониран с гавазин отпред.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ЗА ЧАСТ ВТОРА СЕ ВЪРНЕТЕ В ОСНОВНОТО МЕНЮ НА БЛОГА!




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Груповият секс,измамният рай преди Ада.
2. Педерастията,хомосексуализмът и Гей-поведението, едно и също казано с различни думи.
3. Грузия,една дивна и легендарна християнска страна,поредната жертва на кървавият Американски стремеж за глобална доминация!!!
4. Не е ли време, част от Циганите да се завърнe/доброволно/ към своята древна Родина-Индия?
5. Ужасяваща, Сатанинска Педерастия и Хомосексуализъм в САЩ
6. - Фермерът стрелящ по поршета "Кайен"
7. Генно-модифицираните храни от САЩ, коктейлите на Франкенщайн.
8. Руска Военна База в България- нещо, почти невероятно!!!
9. Тъмното лице на Демокрацията в САЩ,обагрено в кърваво червено.
10. Моите, Анти-Мормонски публикации!
11. "Русия" от Иван Вазов
12. Създаде се нова група във Фейсбук,основата на бъдеща Организация.
13. Винаги ще има Българи Герои! Дан Колов...
14. Не се съпротивлявайте на циганските мародери, безмислено е!!! Преговаряйте с тях.Дайте им тяхното, да си останете живи и здрави с нещичко в джоба!
15. Митът за Дядо Божковите Сватби
16. ПРЕВОДАЧ В АМЕРИКАНСКА ВОЕННА БАЗА-ЗАД КУЛИСИТЕ!
17. Етнически конфликт в България-Българи,Цигани...Руснаци,или какви биха могли да бъдат събитията.
18. - Отмъщение с цвят на кръв,в страната на Меламиновата Шоколадова Вафла.
19. Моята среща с Вампир в САЩ!
20. "-Русия, ли?! Пет пари не давам за, Русия!"
21. When, I met a Vampire in USA.