Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2018 01:42 - АМЕРИКАНСКИ РАЗМИСЛИ - 5
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 2829 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 08.07.2018 07:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                              ПАРТИТА  ОПУС  2573

 

         Част І на Партитата,

                                  отново за етноса лосанжелески…

 

     Не мога да свикна с това Божие етносово биоразнообразие тук и непрекъснато се вглеждам в разните кръстоските между тях. Зорко се сезирам и спрямо етноса, достигнал съвършенството на смеската -  мултиетническия етнос. При тях да се каже кой от етносите - според мен всички възможни на света - е бил по-палав при оформянето на конкретната смеска е невъзможно и за най-големите умове на човечеството, към които тургам и нашия президент поради неговата хиперинтелектност – причината да го изберем за такъв. Може обаче дори и той да се обърка както известният слепец от Лос Анжелес, с прекомерно развит нюх поради липсата му на зрение. Той се обзаложил, че ще познае по миризмата всичко около него по улиците, през които го превеждат в продължение на 2 часа. Минавайки покрай един магазин за риба обаче, слепецът закачливо отправил поздрав към него: Здравейте момичета! И загубил баса…

     Не етносът обаче е това, което според мен е определящо кои хора тук са по-висши като раса. Една част от тези хора са образовани, интелигентни, с благородно излъчване, което прави срещата с тях приятна, а поздравът – истинско пожелание да им върви. Такива са малка част от кафявите негърки. Кафяви негри с приятно излъчване за толкоз посещения тук не видях. С интелигентно излъчване има и „дръпнати” дами - подчертавам – малко! от жълтите - но етноса им не винаги определям точно. Различавам само корейките, защото имат глави с форма ва павета и японките, с вид като направени от порцелан и защото момичетата от тези два етноса за нищо не „стават”.

     С интелигетнто излъчване са и част от евреите, за съжаление микроминимална частица от тях. Те наистина приличат на висши създания и поради някакава причина екземплярите от този най-висш человечески клас са много подобни.  Подчертавам, че изключвам поняте кръвосмесване, което се прилага винаги, кагото става въпрос за евреи. Но ми се иска да спра и попитам някои от тези съвършени човешки индивиди дали не са роднини на Ицхак Рабин, на Алексис Вайсенберг, който пък е смеска между българин и еврейка. Останалите евреи нямат приятно излъчване, а от където минат, гаче ли пигита са минали, това остава след тях. Да срещнеш незаплодена еврейка в разплодна възраст е по-невъзможно отколкото да срещнеш у нас небременна млада циганка, почти готова с мотиви за още помощи от държавата.

    Въпреки това обаче, етносът, който скоро ще командва света са евреите. От цял свят тук идват разни етноси, като голяма част от тях искат да приемат тяхната вяра и така да се приобщят към евреите. Причините са икономически, както някога, когато непритежаващите ценностна система българи искахме заради облаги да ставаме партийни членки или членове на Партията.

     Преди 1989 г. предвестници за кариерата на определени личност бяха заводските курви. Те усещаха накъде се завърта работата и след прознасяне на речите от съперничещите си за бринджии, най-прозорливите се втурваха да „предлагат” на потенциалния нов биринджия на завода, на Градския комитет на партията. По залитанията на курвите политолозите соцполитпроститутите изготвяха прогнозите си кой /от славните партизански и яташки региони/ ше стане най-пръв в завода, в кооператива, ще се въвиси до поста парторг.

 

    В категорията неприятници при среща поставих евреите. Където живеем дойде една китайка, на 40 години, медицинска сестра. Да не желаеш в Китай където почти всички млади хора са мъже да си вземеш мъж, а да дойдеш в Америка, за да станеш кошер и после да приемеш вярата на евреите – това ми напомня за времето при нас преди 1989 г. когато профетите бяха заводските курви. Тая иска връзка с евреите, може би потенциални собственици на китайските банки?

 

    В категорията отвратилельники поставих руснаците с високото им самочувствие, нахалството им, богатството им, но ги разбирам. Родени в държава с политическа система наречена Голямата лъжа, в която всичко е обърнато наопъки – което е така не е така, което не е така е така, без ценностна псистема, с мислене за живота, че трябва да се лъже,  от тях нищо не става не само в Голямата им страна, но и където и да отиидат по света. По неприятност, съизмерима с тяхната, поставям индийците и арабите тук. Индийците мязат абсолютно на нашите цигани, че и крещят като тях. Арабите живеят по разни арабски кваргали, какво работят не ми е ясно, какво правят тук – също. В нашия квартал обаче има една арабка, образована, страхотно приятна жена. Ма е женена за американец, който си я е довел от там. Има и едни ненормалнички с бурки, но не се завиват с тях, а се забулват с бяло, като на лицето си поставят черна хартия само с две малки дупки за очите. Бяла загърляавачка, черна хартия на лицето – га ги слещнеш и нищо да не са ти направили, да ти е драго да им еб.. майката.

   Има и боклуци по улиците, клошари, които търсят от кофите храна и си влачат количката с такъмите. И негри с качулки, като униформата на нашите цигани, когато са на дело – от селата в големите традове да крадат, по селата като разузнавачки, къде какво има за крадене. Большие отвратителники – как русские – являются ипанцами и пакистанцами. Едни едри, дебели, с чалми като на Шапкарката някога /цитанската принцеса Людмила Живкова/, със зъбрадени жени до тях. На тези и на стоящите разкрачени до скъпите си коли руснаци писъждам званието отвратительники высшего класса.

   Както писах обаче в предишния си постинг по тези въпроси, белОто изчезва. В Евопа идват други боклуци, които европейците смятат да интегрират и да работят, защото те не раждат, но вместо това, ще има обратен ефект. В Америка пристигат от цял свят, а колко още искат да дойдат, но ги не пускат, не се знае. Има един канал за нацръкване на емигранти от Мексико, ще пиша и за него, там Америка наидтина има гежък проблем.

    Напомням за едно от обещанията на Хитлер, след като спечели войната какво ще направи:  Народите от един етнос в Европа ще живеят в една държава, границите на която ще я отделят от другите етноси. Това обаче бе наречено фашизъм, нацизъм, националсоциализъм, а точно това, но с много по-жестоки методи днес провежда Путин. Цитирам Чечня, двете области, откъснатии от Грузия, трите ообласти, откъсати от Украйна, идиотите от Приднестровиието. Остава само Тръмп да му ги признае при слещата им и светът е изправен пред нов проблем, защото досегашните му принципи за сигурност и ненарушимост на границите ще бъдат сринати от необразоваността му. Ще се развържат ръцете на Путин да присъедини по модела „Криим” разните Балтийски и Черноморски републики, а негови хора управляват Унгария, Чехия, Полша, Словакия и др. Един приказ и обратно са ги навряли там, от където са се пракнали, сега ОНД.

     

 

          Част ІІ на Партитата,

                        как американците подменят  мебелиите си…

 

 

     Това е важен показател за специалистите, анализиращи степента на опростачване на хората.  Какво правят американците със старите си мебели? Ами много просто, изхвърлят ги. Те изхвърлят не само старите си мебелиq но и всичко, което стане за поправка, дори съвсем проста.  Изхвърлянето на храна също е ужасяващо. Чете се етикетът за срока й на годност, какво съдържа, на тразета преценява се вкусна ли е или не и вероятността да се изхвърли е много голяма. Тук команадата, „Хвърляй, хвърляй!” се чува така често, както „Господи помилуй” по време на богослужение.

   Аз съм самобитен майстор. Едно от хобитата ми като такъв е да рециклирам стари дървени предмети и да правя нови по модел на старите. Причините са, че имам култ към дървото и считам, че старите предмети носят духа на времето, на тези, които са ги ползвали, докато сегашното поколение преценява колко пари могат да се вземат за тях и преценени по този показател  дори съвсем запазени стари предмети от дърво, в които е вложена душа, живот, характерното за епохата, когато са изработвани, напр. в стил барок, се изфъргват и подменят с пластмасови или други боклуци, които рекламата е наложила като супер. Вече много пъти виждам пред нас стари униикални предмети от дърво, изхвърлени от употреба. Веднаж имаше чудесна правоъгълна маса от масивно дъбово дърво с резба, направена от машина, но много красива, а към нея четири стола от същия материал и със същите дърворезби. Друга маса от ковано желязо и поне половин инч стъкло към нея изнесе някакъв катил. Хората оставят след ремонт на къщата талпи от чудесно дърво с дебелина два инча и щирочина един фут – така пише на талпите – да ги приберат боклукчиите. Толкова неща мога да направя ако имах тези талпи от декоративно дърво, отсечено от някъде по света. Последното, което видях и хлъцнах бе една квадратна маса, истинско бижу. Дърворезбата беше ръчна, дървото – червено. Ако се изстърже лакът, дървото ще светне, масата става предмет на изкуството. Някой боклук обаче е преценил, че една маса от пластмаса е по-функционална и бе изхвърлил тази стара прекрасна вещ, носеща част от културата преди век-два. Когато минах край масата на път за училището, мисълта ми заработи трескаво, когато се връщах час по-късно от училиището, масата я нямаше…

    И в България става вече така. Което става в Америка, след това става навсякъде. Един пример:

   Стана въпрос да се поправи една количка за пазаруване, което можех да сторя за минута. Мой приятел, доцент, направо ми се подигра. Съвременните хора, каза той, всичко старо изхвърлят, а ти ще поправяш стари неща. И се похвали, че по време на живота си единственото нещо, което е купил за дома си са два стола, които той посочи.

   Размислих се – по света преминава някакав пълзяща вълна на опростачването, която никой не желае да спре. Хората я възприемат като нещо нормално, естествено, носител на прогреса, символ на новото реме. В страните примати опростачването се води целенасочено, защото държавниците не се нуждаят от образоваани хора, а от по-големи простаци от тях. В богатите страни хората сами определят до каква степен да се опростачат, считайки тези норми на живот за прогресивни, нови. Там процесът не е облигатен, а всеки се самоопростачва по своя воля. Думата простащина изобщо им не минва през главата. За тях такова понятие няма, поради това те и не осъзнават разрушителния процес, който с острието си – агресивната простащина -  ще ги върне отново на нивота на културата на приматите, слезли от дървото на земята. В едно такова общество място за творци и културни хора няма, което е камикадзе.

    Простащината в страните примати вече е в основата на тяхната политика – разновидност на фундаментализЪма на айатолах Хомейни преди години, който той определи за фундамент на политиката си, законите на Исляма. Сега държавите примати, по същество неофундаменталисти, въведоха като фундамент за деянията си агресивната простащина, но в актуализиран вариант дс идея, взета от времето на приматите, които някога са замахвали тояти. Сега държавите примати подмятат ракети в случай на спор или при желание да присъединят към тях новии териитории с намерение да направят и там хората примати като тях. Една агресивна държава примат все още няма ракети и поради това за сега подмята чалми, но опастността ако се опита да се снабди с ракети Израел да им екслоадира анусчетата е реална.

    Не мога да си спомня в момента кои държави принадлежат към кръга на приматите, характеризиращ ги с това, че нищо не могат да произвеждат. Един много стопроцентов блогър, Товарищ борН, със сигурност е бил в някоя от тях, дано да е била най-първата…

      

 

                   Част ІІІ на Партитата,

                       за водоснабдяването и каналите на Лос Анжелис…

 

    Лос Анжелис е мегаполис, съставен от много квартали /градове/ покрай брега на океана с дължина колкото от София до Стара Загора. Колко хора живеят тук е трудно да се каже, защото непрекъснато има милиони посетители от цял свят, незаконно пребиваващи емигранти, предимно от Мексико, а в момента и един столичанин в повече, гост от България. Населението на града пулсира подобно на броя на българските граждани, електорат на БСП/ДПС по време на избори в кварталите Факултето, Столипиново, Нов път, Надежда, Автогарата, Асфалтова база, Тунел №8 и др, но то в никакъв случай не е по-малко от 20000000 души, независимо как се преброяват те, по членно или по глави.

    За да стане възможно възникването на такъв огромен град на тази полупустинна територия е било извършено гигантско строителство, за да бъде регионът водоснабден. За целта се извършва строителството на огромен язовир на р. Колорадо, чиято стена Хувърдам е символ на човешките възможности. Снобовете, които посещават най-кичозното място в света, Лос Анжелес, подобен на нашия гр. Банско в днешния му вид, дори не знаят за този строителен шедьовър. От язовира, отдалечен на 500 км. от Лос Анжелес е построен водопровод с много голям дебит, чувал съм за 500 куб. м. вода/сек, който тръгва към Лос Анжелес, но има доста отклонения, напр. към Лас Вегас. Без да подценявам строителството на нашите язовирини групи по р. Арда и Баташките, те са една шушка в сравнение с мащабите на Хувърдам. Стената на нашия яз. Ивайловград е подобна на стената на Хувърдам, но мащабите са различни. Мисля си обаче, че проектантите на стената на яз. Ивайловград добре са били запознати със стената на язовира на р. Колорадо.

    Изключително сложна е и системата на водоснабдяване на Лос Анжелес, като водата независимо на каква височина се доставя заради релефа, има почти еднакво налягане. То са водопроводи, резервоари, помпи, автоматични регулатори, а вечер с тази вода автоматично се поливат зелените площи на града. Уникално гигантсско съоръжение.

   Без да знам от официален източник, чувал съм, че консумацията на вода в Лос Анжелес е към 200 куб. м./сек. Тази вода, минала през улици, тоалетни, автомивки и предприятия няма как да се отправи директно към океана, който по цялото това разстояние от около 160 км. е плаж. За целта има изградени пречиствателни станции на доста места, които също са едно скъпо и много сложно съоръжение. Помпи под целия Лос Анжелес, та и под плажовете, където има тоалетни, подемат водата за пречистване и я отправят в пречиствателните станции. Тези станции са огромни, облечени в нещо сиво, като патинясал алуминий, с мнообройни кумини, от които не излиза дим, с резервоари като тези на цистерните, превозваащи газ, но огромни. Така изглеждат и станциите за пречистване на морска вода за питейна. Минавйки покрай тях се чудя на съвършенствата на тази технология както на всеки последен модел на ракетите на Путин, които ни показват в Центъра, само една-две от които са досатъчни той да избие всичките врагове по света на страната, в която живеят най-щастливите хора на земята и да ги опази.

    Специално за да видя излизащата вода от една такава станция, отправяща се към океана сряхме до един мост. Водата бе чиста, прозрачна, в нея имаше риба, водоплаващи птици, значи близка е по показатели, не много различни от естествените водоизточници.

    Строили хората, ние сега им се дивим, защото в /соц/лагера такова нещо нямаше, няма и не може да има. Пречиствателната станция за мръсната вода е голяма колкото един завод и е построена върху площ според мен от една квадратна миля. Това е пример за кърмчиите на сраните примати, които вместо да строят за хората, по този начин разкривайки работни места за тях и за произвеждащите материали и елементи за такива съоръжения, за проектантите, те правят ракети, с които да тероризират културните държави, принуждавайки ги поради това и те правят ракети, за да се пазят. Противопоставянето на доброто и злото, разрушителната срещу градивната сила, до това докараха света резултатите от двете световни войни и най-вече Втората, чиито договори натресоха на света тези задълбочаващи се за културните държави проблеми. Те са си виновни, но пътърпевши заради тях са всички хора по земята, защото днес светът е взаимнозависим.

    По повод искането на Тръмп за по-високи вноски на ЕС за да ги пази от Путин, германският отговор винаги е бил:

   Ние сме победените във войната, вие / с Англия и Франция/ ги докарахте тия, сега ще ни пазите от тях.

 

    Този постинг написах да го прочетат за поучение  първите блогови изявавачи:

     Товарищ валериЙ Венцьев, Товаарищ борН и Профессор гиндеВ. С напредване на възрастта човек поумнява, това го констатирвам и по себе си, но според мен тримата са дръпнАли яско назад. Има и други начини за поумняване, но те явно не ги знат: Човекът поумнява като ходи по планините, а жените – от извънбрчните си връзки.

     Тези трима нетови изявявачи са доста различни като такива. Без да конкретизирам ще носоча някои данни за тях от личното им досие или от кадровото или пък, които избрах.

 

     Единят от тях е картотекиран като мното уникален, защото е осъществил през целия си живот интемен контакт само с една жена.

Според мен това не е нормално…

     Другият, какотекиран като много изключителен  пък е осъществил интимни контакти с толкова жени, колкото звезди има на небето.

     Според мен и това не е нормалн. Човек трябва да осъеществи толкова интимни контакти с жени, колкото е броят на звездите по небето плюс една, разеделен на две. Аз съм картотекиран в тази категория, като нормален човек – нито уникален, нито изключителен…

 

      Третият също не е случаен човек. Той е завеждал катедра „Ракетчики” в наше секретно ВУЗ, сега е пенсионират, атакува го най-могъщата склероза на света. Жал ми е за него. Известен с това, че е билмного взискателен и не е подарява изпит - иска ракетни знания човека. Сега се сетих, ще отвора кадровото досие на една госпожа с ник ЦАВ, която коментира в нета последните ракети на Путин, дали не е учила и тя при него. Един случай от неговата практика обаче го компрометира и той е следният:

   В Група „Ракетчики” имало едно рускиня, ама от където и да я погледнеш, страхотна. Тя се паднала първа да държи изпит при строгия профессор, излиза усмихната. Другите студенти я питат, как мина изпитът. Тя отговорила:

 

                 Экзамен взять!

                        У профессор – гуй агрессор,

                                       нагнетаг как компрессор,

                                                              я вела себя отлычно!

 

    За да спрат тези хора да вървят надолу, подготвих им този размислящ постинг, който те ще могат да разберат обаче само ако разберат и твърде сложното камерно произведение на Моцарт, най-красивото от всички на света за такъв камерен ансамбъл.

 

    







Гласувай:
7



1. syrmaepon - Те изхвърлят не само старите си мебелиq но и всичко, което стане за поправка,
04.07.2018 10:08
Този почин е наречен " да стимулираме производството и икономиката". При това е по-евтино да се произведе ново, не да се ремонтира. От което естествено следва екологическа катастрофа. За храната да не говорим, че е грешно и че гладуват хора. Накрая ще се задушим в собствените си боклуци. Подобна антилогика има и в Европа. От една страна големият производител се състезава с конкуренцията и иска на всяка цена да победи и изземе пазара, но после се оказва, че немогат да произведат такова голямо количество с едно и също качество. Дори и хищника в пустинята понякога разделя лова си с други видове и то ако не може да го съхрани за друг ден.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Прибирането на боклуците на хората, които те изхвърлят в огромни контейнери
04.07.2018 18:08
syrmaepon написа:
Този почин е наречен " да стимулираме производството и икономиката". При това е по-евтино да се произведе ново, не да се ремонтира. От което естествено следва екологическа катастрофа. За храната да не говорим, че е грешно и че гладуват хора. Накрая ще се задушим в собствените си боклуци. Подобна антилогика има и в Европа. От една страна големият производител се състезава с конкуренцията и иска на всяка цена да победи и изземе пазара, но после се оказва, че немогат да произведат такова голямо количество с едно и също качество. Дори и хищника в пустинята понякога разделя лова си с други видове и то ако не може да го съхрани за друг ден.


разделянето им, преработката им, производството от тях на газ, вторични суровини и др. е една голяма част от американската промишленост. Затова има заводи, известният ни във Виена в очертанията на града е едно мъниче. Проблем обаче са изхвърляните електорнни играчки, компютри, батерии и др. които има много отрови в тях. Хората изхвърлят старите си лаптопи и батерии на определениите места, но планините с тях растат и решение няма.
Аз имах предвид в поста си, че изхвърлянето на стари вещи, предмет на изкуството и подмяната им с грозни еднодневки, набедени от рекламата, че са красиви удобни и т. н. е признак на опростачването, което пълзи навсякъде по света.
А за планините от стари вещи, те тук ще растат при новата политика на Тръмп, който насърчава хората за по-голямо потребление, водещо до повече инвестиции в производството /според мен разни боклуци/ и съответно инфлация, която чрез международното платежно средство, долара, ще засегне всички страни.
Каквото става в Америка обаче, става не след сълго и по света, дори и в Русия, но по различен начин. По някои показатели дори сме ги надминали, напр. по рекламите, които по просгащина надвишават американските.
цитирай
3. vmir - Тайната на ВВ1951:
05.07.2018 11:01
Вари го, печи го - него цървеното знаме роди го.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Пояснете какво скривате зад символа с трите букви и 4 цифри.
06.07.2018 01:09
vmir написа:
Вари го, печи го - него цървеното знаме роди го.


Аз влязох в Архива на Центъра, все ми излиза ЦАВ1929...
цитирай
5. vmir - 4. planinitenabulgaria - Пояснете какво скривате зад символа с трите букви и 4 цифри.
07.07.2018 11:15
За съжаление, не съм оторизиран да разгласявам кодове на Центъра. Извън релевантните (и ноторни - и ноторни) правомощия, ВВ1951 е този с най-големите тайни в блога. Даже е изключителен уникат в това отношение. Но това е друга тема, при това неизчерпаема или поне толкова изчерпаема, колкото брашнян чувал на тупане. Неслучайно ВВ1951 не се отказва да изтупава червения брашнян чувал и ще го тупа до сетния си дъх, защото ... защото... защото него не червеното, а цървеното знаме роди го... и он си знае как.
цитирай
6. planinitenabulgaria - Влязох в архивите на Центъра, извадих информация за това съкращение
07.07.2018 23:13
vmir написа:
За съжаление, не съм оторизиран да разгласявам кодове на Центъра. Извън релевантните (и ноторни - и ноторни) правомощия, ВВ1951 е този с най-големите тайни в блога. Даже е изключителен уникат в това отношение. Но това е друга тема, при това неизчерпаема или поне толкова изчерпаема, колкото брашнян чувал на тупане. Неслучайно ВВ1951 не се отказва да изтупава червения брашнян чувал и ще го тупа до сетния си дъх, защото ... защото... защото него не червеното, а цървеното знаме роди го... и он си знае как.


Влязох в архивите на Центъра в раздел Лични, Работни и Кадрови досиет. С това съкращение се появи бившият оперативен работник, с псевдоним Товарищ Логика. Той сега е нещатен съгрудник към Центъра, негов верен подкрепник, както и на Путин, Раден и Нинова. В личното му досие е написано, че преди пенсионирането му е бил изключителен красавец, с кересте на магаре, добродушен и поради това не отказал да осъществи интимни контакти с всички предложили му оперативни работнички, на брой колкото звезди има по небето.
В работното му досие има една ниска оценка за него от последните днни:
Свръхвъзбудима дама от класа Кибритлийка при контакт с мъже получавала хистерика и закклещвала портньорите си и ги държала така докато й не мине възбудата, но партньорите и плачели от болка. На молбата й да я консулира оператавния работник Логика той отказал с мотив, че е едногамен и ги не разбира тези работи. Ако не бе отклонил молбата, колко болезнени за мъжете контакти биха преминали нормално. Направо за тъкуване си е ВВ1951, ама като за наказание.
Ще му намеря от Центъра един зулус, по-надарен от него...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12181346
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031