Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2018 08:24 - КАКВИ УЖАСНИ ПОРОПУСНАТИ ПОЛЗИ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1206 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 30.06.2018 08:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

  КАКВИ  УЖАСЯВАЩИ  ПРОПУСНАТИ  ПОЛЗИ  МОГАТ  ДА ПРИЧИНЯТ  НА  ХОРАТА  ПРЕДЛОЖИТЕЛИТЕ  НА  ПОЛИТИЦИ

 

     Повод да напиша този постинг станаха три неща: Постингът на една дама, недолюблваща като мен народният артист Ламбо, една прекрасна симфония, която чух днес, Шестата от Бетховен  и една категория хора – рафинирани измамници! – предлагащи крадени стоки на битака в София, които в Общината водят като Предложители /!?!?!/ на стоки. Тази длъжност обаче, Предложители, не касае само битака, има с такива обязаности и в областта на политиката. Те предлагат листите с кандидатите за депутиране, не знам защо, винаги одобрявани, други предложители пък предагат хора за още по високи постове, напр. за президент. Такива обаче не ги наричат Предложители на президенти, а  Инициативен комитет, макар разлика в интелекта на предложителите на стоки на битака и на предложителите на президенти /пардон, членовете на Инициативните комитети/ според мен да няма никаква.

 

     Започавам с първия повод за постинга ми, народният артист Ламбо, винаги следвал линията на Партията, понякога отклонявал се от линията, но заедно с линията. И така – до днес. Лошото при него е, че той не само не е интелигентен, но и като да е кастриран от това качество тотално. Не може и да пише грамотно, което не му пречи да бъде избран за професор в НАТФИЗ. Потому что у его гуй атрессор, нагнатеющий как компрессор? Безпросветност, нереално  възприемане на света и полуграмотност – това са били интелектуалните качества на Ламбо, които не помръднаха през живота му. Мисля че причината за неразвитието му я формулира по подобен повод Радой Ралин:

     Сит търлух, за наука глух. В случая обаче се касае за правилна политическа ориентация на обекта, Ламбо.

    Този човек по някаква причина стана предложител на президента ни, а като негови поддержники в тима си той взе Решетников и Нинова. До тук – всьо хорошоо! Но политиците, в случайя предложителите на президент, трябва да имат чувство за пълна реализация на предложения от тях обект за поста, на който ще го турнат. В противен случай пропуснатите ползи за народа ще са много. Предложителите на президент обаче свършиха работата си до половината, справиха се само с избора на личност, притежаваща свръххиперинтелектуални качества. Така и трябваше да бъде, защото нспоред конституцията ни президентът няма почти никакви права, той само трябва да дава суратя /б. м. имиджа/ на нацията пред света. Поздравления за предложителите по този раздел. Но дали го турнаха на правилното място, аз считам че тук предложиителите тотално се окакаха. Ще поясня с пример защо мисля така, изтъквайки необорими мотиви, ето само един:

   Днес слушах прекрасната Шеста симфония на Бетховен. Пишейки нея, Бетховен си почива от напрегнатата Пета симфония, наричана „Така съдбата чука на вратата”. Бетховен е в тежък период - оглушава, не може да общува вече с хората. И си почива сред природата, пишейки тази прекрасна програмна симфония. В нея той рисува природните красоти, мястото на хората сред природата – работа, веселие. Внезапно обаче времето се влошава, започват да удрят едри капки дъжд, после идват гръмотевиците, става страшно. Хората се молят дъждът да не направи пакости, да не съсипе труда им.  Дъждът спира, изгрява отново слънце, всички отправят благодарности към Бог. Пропяват птиците, кукувица кука на няколко пъти.

   Прекрасна веш, предполагам непозната на много хора, може би позната само на Рустама и Пандо, на които посвещавам този постинг. Дано покрай тоя постинг и някой друг я чуе, ще останее в сърцето му завинаги, ако обича музиката.

   И се размислих:

   Ако тия таратутлеци, Ламбо, Решетников и Нинова не бяха назначили г/н Радев за президент, а за композитор, благодарение на неговите качества - притежател на хиперинтелект - той би написал симфония по-велика от тази на Бетховен и би обогатил световната култура. Колко важно е да си политик и да не правиш грешки, водещи до пропуснати полза за народа. Права е госпожата, която недолюбва Ламбо. Да нямаш поглед върху това, което правиш, да не можеш да прецевяваш качествата на хората, а същевременно да си шеф на комисия на предложители за президент.

   Не се считам за умен, но имам някакави претенции в тази област – като такъв мисля, че надвишавам и тримата предложители, взети заедно. Вместо да назначат туй бижу за композитор, за да се реализира, според даденостите си, они го турнАли за президент. Да го хокат всеросийския патриарх, президента на Русия, вместо да твори за народа. Разбира се, нямам претенции, че съм достигнал Рустам и Пандо, но опитвам, уча се от тях, денят ми започва като отварям блоговете им.

    Прилагам линк със Симфонията в отлично изпълнение. Защо само тия двамата, на които се явявам предложител за посвещение на постинга ми да я познават? Нека и други поне научат за тази велика симфония на Бетховен, единствената му програмна симфония от неговите девет такива.  Но въпреки това - класическа.

   Приятно слушане!







Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12291705
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930