Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2018 19:54 - С МОЛБА КЪМ НАЙ-ВЕЛИКИЯ АПАРТАМЕНТЕН АГЕНТ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1131 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 17.02.2018 19:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                   С  МОЛБА  КЪМ  НАЙ-ПЪРВИЯ  АГЕНТ

                 НА  НЕДВИЖИМИ  ИМОТИ  В  БЪЛГАРИЯ

 

    Наскоро получих Зелена карта. Не очаквах, че разликата да имаш Зелена карта и да нямаш е толкова голяма. Сега ако ме обиди някой, или жена ми направи неприлично предложение, напр. да ме покани на кафе без фундаментално да съм запознат с нея или ако друга, ме погледне подло, мога да отида веднага в Американското посолство и да поискам закрила или образуване на наказателно произвоство срещу оскърбилите ме по федералните закони. В Америка обидите се наказват строго, а за неморално предложение предложителят/ката/ заплаща много голямо обезщетение или отива в затвора.

   Сега – вече със Зелена карта - реших да направя някои промени и първата от тях е намерението ми да си сменя апартамента. Поразтърсих се какво предлагат, ходих при разни брокерки, но не останах доволен от тях. Докато брокерките ходят из канторите си уж да търсят подходящо за мен жилище, пристъпват много подло, показвайки ми разните оферти пък си служат с подли движения. Така пред мен възникна алтернативата - да запиша със скрита камера брокерките и да занеса записа в Американското посолство или сам да си търся апартамент чрез Интернет. Не ми се налжи нито еното, нито другото, защото внезапно високо-високо на хоризонта изгря решение. И то страхоотно - Червеното слънце на Мао по време на Културната революция така ярко грейваше след като той казваше нещо… 

      Рядко гледам телевизия, но в случая имах късмет. Попаднах на една реклама, възхваляваща най-първия агент на недвижими имоти, към когото ще се отнеса да намери подходящ апартамент за човек със Зелена карта. Рекламата за него дойде по линията на нашия държавен глава, който лично похвали от висотата на институцията си най-добрия познавач на апартаменти, председетелят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветанов. Само едно изречение каза държавният глава но то бе достатъчно:    

-         Той разбира от апартаменти!

   Не си послужи с името му, но беше ясно за кого говори в речта си.

След такава реклама от държавния глава, не притежаващ кой знае колко силна власт, но пък символизиращ интелектността на страната си към най-първия разбиращ от апаратаменти, аз престанах да ходя по брокерки и да търся в апартаменти в Интернет, насочвам се директно към Цветанов. Щом е толкова добър едва ли мога да му платя за услугата, но пък ще му предложа бартер:

    Ако той търси самолети за семейството си, както аз апартамент, ще му предложа най-първия самолетен агент в България, специализиран по руските самолети. Те са много добри, имат само един недостатък, като летят - падат. Името на разибиращия от самолети запазвам в тайна.

   Изискванията ми за апартамента не са особено високи, напр. да бъде надстройка на Партийния дом или пломба към него, но искам да е близо до спирка на метрото.

    Учудва ме обаче нещо друго:

    Как така, председател на най-голямата парламентарна група може да бъде човек, който разбира от апартаменти. Според мен това не е достатъчно за такъв висок политически пост. Групата може да бъде водена успешно в политиката от по-широко скроен председател, който да разбира от политика, от тенденциите, които могат да променят света или да го вкарат във война, да бъде интелегинтен какъвто е държавният му глава, че и повече. Само от апартаменти да разбира и да заема такъв пост не е достатъчно. Само в едно изречение от четири думи държавният глава, символизиращ интелектността на нацията ни се изяви като преценител за качествата на Цветанов и същевременно като предложител къде да съсредоточи реализацията си Цветанов, за да бъде полезен поне на себе си. То е ясно, че другите полза от него нямат. Аз на мястото на Цветанов не само бих подал оставка от всички постове, щом не ставам за тях, но и бих се скрил в манастир до края на живота си, въпреки таланта, който той носи - разбиране от апартаменти. Ако не стори така на ум ми идва един упрек от грамотните хора към функционално неграмотните, които не могат да приложат в живота си това, което са учили. Казусът в случая е още по-тежък обаче - става въпрос не само за функционално неграмотна личност, а за личност, тотално неграмотна. Освен функционална неграмотност Цецо е обладан от четивна неграмотности и от аудионеграмотнаст. Четивната неграмотност се проявява при хора които четат това и онова, но не схващат смисъла му. Аудионеграмотността пък е качество, при което обектът чува как го поучават по-умния от него, но не осмисля отправеното към него послание, оти не може да го разбере. Към такива в кръчмата на Требич – това село е центърът на шоплуко! -  съм чувал упрека:

    Късмет в гъзо му вкарваш, оно си бега от късмето…

    Бизнесът обаче трябва да върви и мисля, че щом той разбира от апартаменти, би могъл да ми помогне в случая. Предполагам, че освен с делата на партийната си група, Цветанов ползва офиса на ГЕРБ и за свой офис за недвижими иимоти, къдато той вероятно се изявява и като човек, който разбира от апартаменти. Ще го посетя скоро. Със сигурноост ще ме приеме, защото ще се легитимиирам със Зелена карта. Ако си уредя един бартер – аз от него апартамент, той от мен самолет -  ще бъде прелестно…

   Яко го е закъсала партия ГЕРБ. Пак по линията на държавния глава се оказа, че Бойко никога не е прексъвал бизнеса си с Дялан Пеевски, за което бе публично изобличен. Контрапресконференция насрочи Бойко, разтягаше разни там неща, но не знам кой би му повярвал.

   Подмятането на държавния глава спрямо шефа на правителството ни веднага бе разкодирано в Центъра, а също така и от къде идва заказът. Презумцията е, че щом Бойко играе с Пеевски, значи е престъпъник като него и трябва да го уволнят от поста министър-председател. Това не е проблемно, защото държавният глава има кого веднага да назначи и това ще го облекчи.  Въпросът е обаче защо след като Пеевски е символ на престъпността никой не го закача, а покрай него освинват суратя на други. Такъв казус имаше при пресечката на околовръстното шосе с пътя за Резиденция Бояна. Проститутка някаква беше изполазаразила с хепатит много шофьори на тирове. Наактивираха се от Здравното министерство, от МВР. Изготвиха законопроекг за промени в ЗДП, който задължаваше шофьорите на тирове при преминаване на този участък да бъдат с поставен презерватив. Катаджиите извършваха 100%-ова проверка. Законът промениха, катаджиите работеха извънредно, а никой не се сети да изгони от там циганката с хепатита.         
    Същото сега и с Делянчо, размахват го като плашилото с хепатита на времето, но са готови да треснат Бойко заради него. Дяланият обаче -  не…

    Сещам се за едно изказване на Радой Ралин на времето за мининстъра на културата Добри Терпешев.

-    Не ме е страх от министъра на културата, страх ме
е от 
културата на министъра!

    И мен сега ме е страх! Нека тези, които са по-укумуш от три пъти познаят от чия култура ме е страх, оти три образа въведох..

 





Гласувай:
6



1. sande - Подаръка ти, Коста!
20.02.2018 11:27
https://www.facebook/photo.php?fbid=10215870536219224&set=pcb.1489645584494190&type=3
цитирай
2. planinitenabulgaria - И този линк не се отваря,
20.02.2018 22:44
sande написа:
https://www/photo.php?fbid=10215870536219224&set=pcb.1489645584494190&type=3


ще опитаме в кръчмата на Въртикал с моето вино.
цитирай
3. sande - Бате Коста, някой ни саботира.
21.02.2018 12:59
Трябва да разберем кой е.
цитирай
4. bdenkov - Комунизмът не беше и не е само жълта лимонада
24.02.2018 21:33
http://m.24chasa/mnenia/article/6729896
Историята трябва да се учи такава,каквато беше.Ние,съвременниците,на този режим,все още сме живи и реагираме за измислени"прекрасни"години.Имаше,несъмнено и такива,но те бяха за избрани.В градовете,все пак,живота е бил по-добре,но в дълбоката провинция,беднотията беше...даже не искам да си спомням.Колко ли тук ще ми повярват,че не става въпрос за банани,не знаехме какво е това.Че,гуменки за първи път ми купиха,когат бях в трети клас и то...по-големички(вързани с ластиче,да не ми падат),за да ги нося повече време.Палто ми купиха във седми клас и с него завърших и техникум. Трябва да заговориме,много .Стига вече страхливо мълчание на потомците на жертвите.Трябва да се преодолее е страха си от милиция и ДС.Много хора и на много места трябва да опишат какво са изживяла и да припомнят за всекидневието по време на социализма-докато свидетелите още са живи и могат. Какво повече може да се каже.Неможахме да вземем жилище,защото с родителите имахме жилище 75 кв.и живеехме 6 човека . Как не се сетих-развода щеше да ми реши и този проблем! А те къде живееха ,с милиционерска охрана.И продължиха до сега ,но с натрупване и разширение.Всички новобогаташи са потомци на комунисти и ДС. И все още наследниците им живеят около Докторската градина ,Оборище и околните малки улички,пак с охрана,лукс и още по-нагли. В хотелите и ресторантите на Златни пясъци и Слънчев бряг беше ЗАБРАНЕНО ДА ВЛИЗАТ И БЪДАТ ОБСЛУЖВАНИ БЪЛГАРИ. Забравили ли сте.Един мой братовчед диригент живеещ в Швейцария го бяха от сервирали на бъза ръка,защото бил българин,а това е за “западни” чужденци.За малкото западноевропейски гости имаше специални хотели и ресторанти,в които нормални българи нямаха достъп.Ако решиш да се оплакваш-веднага в милицията за вражески прояви.Кой смееше? За българи бяха бунгалата по Ахтопол и Камчия - обща тоалетна и баня, външни, разбира се. И някои сега реват за тези екстри - ходели били всяко лято на море!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12149992
Постинги: 4532
Коментари: 10746
Гласове: 18293
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031