Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2017 20:36 - Р Е К Л А М А
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 945 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 10.11.2017 20:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                                                Р  Е  К  Л  А  М  А

 

     Един от най-успешните бизнеси в България сега е този с консумативите за автомобилите, без които те не могат да се ползват. Освен горивото това са масла, филтри, гуми/джанти и още много други. Най-бързо се превъртат обаче автопарите в сервизите с огромни надписи ГУМИ ДЖАНТИ, пред които има наредени излъскани ляти алуминиеви джанти последно поколение. Поради това вече има много такива сервизи, надписи пред които подканват преминаващите да  подменят гумите на автомобила си ако вече са стари или неподходящи за сезона, но и да модернизират автомобилите си като им поставят алуминиеви джанти. Предлагат се нови автомобилни гуми и втора употреба, също и джанти.

    Спрямо джантите тръгна една мода от Америка, да се поставят на автомобилите алуминиеви джанти, а след това тази мода заля Европа и сега вълната й достигна България. Да караш кола със стоманени джанти, покрити с декоративни тасове вече се счита за срамотия. Тази мода носи допълнителни доходи на гумаджиите. Вече се предлагат ляти алуминиеви джанти като със дантела по тях, други на ивици в комбинация от сив и черен цвят, трети с извивки върху отливката  подобни на гениталните. Такива извивки вече има и по фаровите тип огърлици на скъпите мутрешките лимузини и джипове. Едва ли фирмите за автомобили искат да оформят колите си така кичозно и просташки, но пазарът го налага. Намираме се в исторически период, когато търсещият тези стоки е описан най-точно в стихотворението на Радой Ралин. Където героят му е представен по-силен от спина и рака.

     Някои подхванаха този бизнес с гумите, който в началото вървеше с внос направо на боклуци, но след 1989 г. гуми просто нямаше. Постепенно част от фирмите спечелиха достатъчно пари, закупиха техника, разполагат и с пари за внос на наистина качествени гуми и джанти. Една такава фирма е тази, която бе в селото Горни Богров, а сега има и откри и още един огромен сервиз до разклона за Карлово. Всичко, което се предлага от тази фирма е качествено и евтино в сравнение с гумицентровете по София, машините, с които работят са съвременни, асортиментът им е много голям.

      На мен ми трябвяха две стоманени джанти 15 цола и две зимни гуми. Предложиха ми нови джанти по 40 лв, които в магазините струват по 95. Втората употреба бяха по 25 лв. Гуми втора употреба си избрах аз, защото изглеждаха като нови, но имаше толкова много, че се затрудних. Избрах си марка Клебер. При първата гума на машината за дебаланс се оказа, че няма нужда от противотежест. На втората сложиха само една пластина, без тежест. Показанията и на двете колела станаха нулеви по отношение на дебаланс.

    Браво на тези момчета. Така с труд и оборот, а не с далавери се прави бизнес. Тези бизнесмени от центъра за гуми имат персонал в Швейцария, който от там набира стока за сервиза им тук – гуми и джанти нови и втора употреба, като напомням, че алуминиените джанти са хит. Излизат нови модели, старите се сменят и изхвърлят.  Трябва да има някой да знае къде и да натовари тировете си с тях. Поради излизането на все по-красиви ляти джанти в автомагазините на Запад има залежали големи колечества алуминиеви джанти, които вече не са модерни и продават се на безценица. Този персонал набира стоката от Швейцария за тук, като чисти едната страна от излишните й неща, които тук се търсят и са потребни.

    Безспорно този сервиз ГУМИ ДЖАНТИ е №1 в София.

 

    Докато чаках да ми монтират гумите, което продължи дълго, се случи нещо, което можеше да има доста лош завършек, но благодарение на мен и по-точно на много силната ми свирка с уста не се стигна до такъв край. Ето какво стана:

   На плаца се разхождаше една елитна проститутка, приказно красива. Ботушите й, доста над коленете, сигурно струваха хиляди левове, такава бе и поличката й от някакава страхотна обработена черна кожа, достигаща /вероятно/ на сантиметър под дънцето на гащите й. Чантата й бе с вериги с различна дължина вместо с дръжка за през рамото, но като от злато. По черното й кожено облекло имаше украси отново наподобяващи ковани златни късове. И прическата й бе страхотна, с кок върху фонтанелата й. Събра погледите на всички мъже, разбира се, и моя, но за малко една мутра да я осакати с джипа си.

    Смениха гумите на  мутроджип Лексус хибрид. Свалиха колата, мутрата я изтегля на заден ход от установката, но джипа му работи в режим на ток, не се чува мотор. Внезапно той засили колата си, както вървеше тя на заден ход, завъртя волана и така колата се насочи към красавицата, която в момента оставаше странично от джипа и говореше съсредоточено по телефона си. Може ли да очаква да я удари кола пред един подемник, където тя стоеше, та да се пази. Джипа се движеше много бързо и безшумно назад и щеше да удари красавицата в таза от страни. Аз бях на два-три метра от нея, но по-близо до шофьора на джипа и единственото нещо, което можех да направя бе да засвиря максимално силно с уста, без прекъсване, докато джипа спря - мутрата би спирачки и спря съвсем близо до момичето. Чак тогава то видя какво щеше да стане, изплаши се и изкрещя като видя джипа. Мутрата с Лексуса се ядоса обаче, че му свиря и че момичето не гледа и започна да потегля и да спира, свирейки с гумите по паркинга, вдигаше се и дим от триенето им по асфалта, хората се дръпнаха, защотох това не бе изява на нормален човек. Със свирене на гумите изчезна от сервиза.

     Момиичето бе пребледняло, изплашено. Аз й казах, че младежът нарочно е постъпил така, не защото не я е видял, а нарочно - защото тя е много красива и е искал да го забележи. Исках да спадна напрежението с тази шега.  Момичето се окопити и тръгна да провери колата й готова ли е. След две минути се връща и ми носи кафе от автомата за да ми благодари. Аз продължих да се шегувам и й препоръчах да се яви на конкурс за синоптичка / не си послужих с думата метеУроложка/, защото има данни за такава. Казах й да подаде документи за конкурс в която и да е телевизия, ще я вземаг без конкурс, като ще уволнят някоя от синоптичките за да й открият щат. Тя вече се бе успокоила.

    Почувствах се доста особено обаче - елитна проститутка, висока с токовете си колкото един кон, аз съм й някъде до рамото, ме черпи с кафе.

    Извикаха я за колага й – суперджип със затъмнени стъкла, каквито карат елитните проститутки, контингент за обслужване на най-забогателите мутри. Причината елитните проститутки да ползват джипове - не винаги мутробароците, където те биват поръчвани да изнесат програма са край хубав път. Те са и в планината, достигат се по тесни стръмни пътища и за да не изпусне елитната проститутка тлъстата поръчка, тя ползва високопроходим джип. Виждал съм такива. Миналата зима един такъв екип от две поститутки закъса над Батулия. Предложиих им алтернативен път защото предположих накъде пътуват, там мутробарокът е само един.

    Тези джипове са със затъмнени стъкла в задната част, защото там проститутките си возят разни такъми, необходими им за „представлението” според заявката, може да има и още проститутки с тях. Не е желателно да се вижда какво пътува в джипа. Само че аз като видя какво го кара и накъде пътува джипа веднага всичко ми става ясно.

   Качи се двуметровият кон в джипа, момчето от сервиза й казва да отвори багажника да сложи в него летните гуми. Не ми трябват, вземете ги вие, каза тя и отпраши.

   Гумите изглеждаха много особено, големи и тънки като от колела на файтон. Погледнах пазмера им: 250/25/R24. И си помислих: Много елитна трябва да е тази проститутка, щом ползва гуми 24 цола, докато тировете и автобусите ползват 22,5. Ниски като на файтон, а широки като на фадрома.

  Сега си мисля, че само едно кафе е твърде малко за това, което сторих. Колко други начини на изразяване на благодарност има. Много тънко мина тая…




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rosiela - Нищо де, не се ядосвай,
10.11.2017 21:14
хубавица е била. Блажиш око, ама си от друга губерния.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12190470
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031