Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2017 21:43 - ЗАВРЪЩАНЕТО НА НАГЛИТЕ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 857 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 13.09.2017 09:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

        Въведение:

        Неуредеността в Блог. Бг, който се бори срещу проникването в него на руски киберпрестъпници с цел да го скапят ми пречи да публикувам много серии снимки с красоти от България. Те са над 2000 от няколко планини не само от България. Бях в Гърция, имах време, интернетът обаче им неела, както казват в Северна България. Подготвя нещо, то се изтрие, споменавам разни майки, накрая – всичките и се отказах.

     Сега България се намира в творчески период - започна показване що се върши в Къщата. Страшни ВИП-ове имаме, не мога да спра да ги гледам, всичко друго оставих на заден план. Абонирах се към М-Тел и сега денонощно гледам какво става в Къщата.

     Понеже ми остава доста свободно време посещавам най-първите наргилебарове в София, купих си наргиле и добавка към него ябълкови семки и корендър, другите предпочитат дивисил. Страхотно е. Тръгнах и по чака-рака кръчми, запознах се с различни интелектуалци. Пропих и маймунско кафе, но има далеч-далеч по интелектуални от мен, които удрят по три кафета. Посещенията ми по местата, където предлагат маймунско кафе станаха причина аз да попадна на хора и така станах човек. Преди се прибирах от гората с кърлежи по мен, наплашен от срещи с мечки, сега всичко при мен е съвсем различно. И понеже имам и още време, за да се забавлявам, написах следното:

                                                  

                                        НОВИТЕ НАГЛИ –

 МЕТАСТАЗИ  НА ПРОГНИЛАТА  НИ СЪДЕБНА СИСТЕМА

 

    Корумпираната ни съдебна система има възможност поради липсата на морал в гилдията й и поради обстоятелството, че е независима, да насочва за разпределение към нея част от парите на престъпниците. Затова си има схеми и адвокати-фигури още от времето на Иван Григоров като председател на КС и на Капка Костова като председател на СРС. Същата линия започна и Иван Колев след нея, но времената вече бяха други. Схемата се актуализира непрестанно, към нея се пригаждат най-удообните висши съдии, тя работи до днес. Основните пера в нея са имотните дела и делата на престъпниците. И в двете пера има много, много пари за бакалницата , наречена съдебна система. Снасяш – получаваш. Не снасяш – не получаваш.

      Прицелът на корумпираните ни висши съдии, които в близкото минало съдиха наглите бе далечен, той за малко щеше да уцели  точно десятката преди около година. Пострадалите обаче от наглите и запознати с методите на шикане/де/рене на корумпираната ни съдебна система чрез протести попречиха на висшите съдии да източат намиращите се в затвора осъдени нагли, признати за такива. Голяма част от наглите въобще не бяха осъдени, те се „класираха”, ползвам термин от съдебната система. Той означава, представили са необходимите за неосъждането им „мотиви”.  Казусът е труден за неспециалисти в областта съдебната система, затова за тях ще поясна защо в решенията за осъждане на  няколко от наглите са им наложени наказания само за тормоз над семейства, за отвличане на хора, за рязане на уши и пръсти – леки телесни повреди - но никъде в решенията на съдебните ни шканедери, наложили наказания на наглите с приложени мотиви на съдебните състави към решенията им не се споменава и дума за осъждане на наглите да върнат парите на жертвите си, които са в размер на милиони. По този начин откраднатото от наглите си остана на наглиге, съдът им го подари както някога Чърчил България на Сталин с презумцията, че те в затвора, притежавайки парите от престъпленията си, ще се опитат да си възвърнат свободата с част от тези пари, насочвайки ги към същите тези хора, /б. м. съдиите шикенедери/, които ги осъдиха, но сега за да ги освободят предсрочно. Известно е, че местата да изтърпяване на наказания са към МП и точно натам би трябвало наглите да отправят молбите си за предсрочно освобождавене с приложени към тях проектомотиви.     

       Тази схема малко различна работеше още от времето на Иван Григоров, шеф тогава на Ксационния съд, а на най-големия съд по това време, СРС шеф бе неговата близка Капка Костова. Какъв сценарий, тогава с мнооооого милиони се разигра тогава? Той стана класика като творчеството на Моцарт:

 

    Производителите на дрога в с. Опицвет се оказа според висшите съдии, че произвели 660 кг. амфетамин за самите себе си, защото били наркомани. Такива документи представиха, съдът ги прие. Цената на един милиграм амфетамин е един лев, дозата е 10 мг. За да изядат двамата престъпници тази дрога се пресметна, че им трябват над 2000 години. Това не притесни касационните съдии, нека някой предположи защо. Върнаха дрогата на наркоманите, но предполагам, че те добре са се отчели пред взелите това решение, вметвам таг: Съдия Тихчева, съдия по делото, шеф на Касационний съд Иван Григоров. Не знам каква е била договорката между нарокоманите и преговарящите от името на тези двама висши съдии адвокати-фигури, но съм учуден, че част от тази огромна сума е постъпила в съда като мотиви да им бъде признат документа за наркомани и да им бъде върната дрогата. Сега историята се повтаря - бардакът е същият, но новите жрици по върховете добре познава какви пениси могат да им влезнат в работа.

    Част от наглите бяха осъдени, други не, парите им обаче не бяха пипнати, за тях не стана и въпрос.  Като този проблем с ограбеното от хората да не вълнуваше съдите, но в случая морал от тяхна страна имаше толкова, колкото сега имат телефонните измамници и грабителите на софиянци от Софийска вода. Според мен определянето на присъдите на наглите бе съобразено с парите, които те бяха източили от жертвите си.

   Времената се променяха, променяше се и НПК. Вечо го нямаше генерал Марин, освобождаването на затворниците се прехвърли към МП, които промениха закона така, че затворниците сами се предлагат за освобождаване. Дават молба до МП, вероятно има прикрепени към нея мотиви, но не в рубли или северокорейски вони. Молбата се разглежда, взема се решение. И молбите на наглите за освобаждаване заваляха, само че хората запротестираха срещу освобождаването им и така и наглите и висшите съдии вероятно се оказаха потърпевши, до следващото раздаване на картите. Възможността с част от парите на наглите, които съдът им предостави да си върнат свободата, остава. Оказа се, че да откраднеш с взлом от някой примерно 1000000 не е престъпление, престъпление е дето си тормозил отвлечения заложник, рязъл си части от тялото му с цел натиск върху платците. При това положение нови нагли ще има и разрастването на този бизнес по типа на мексиканците ще се случи. Според мен този случай с автотърговеца от Герман няма да е последният, щом той завърши успешно. Банда шла на дело, дело состоялось, а потон вошли на ресторан. Така е било при татко Махно, при Василак, сега у нас…

   Много пъъти съм чувал изрази като:

   Кучето е заровено в съдебната система,

  За безкрайния преход, ограбването на Бълария, възникването на олигарси, на феодали по малките населени места, на ромбарони и др. бомбата е заложена в съдебната система!

   Като пострадал от съдебната система и прекарал там 22 семестъра в борба със съдебни мафиоти да не вземат жилището ни, аз съм доста добре запознат с делата на тези мръсници, предствящи се от медиите и нета за херувимчета.

     На тях трябва да „благодарим” и за това, което отново се възвръща в живота ни, отвличанията с цел откуп. Защото в разпределението на парите участват и съдиите, макар това да няма как да се докаже. Спомням си за един мой колега, радомирец, който казваше:

   -Мразим корупцията, га не участвам в нея!

    Питам се, един такъв надпис на висшите съдебни институти дали не би бил подходящ за дейността на съдиите? И отговор нямам и нямам…

  

 

     




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183826
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031