Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2017 11:33 - ЗАГЪЖЕНЕ - КАКВО ЛИ ЩЕ ДА Е ТОВА ПОНЯТИЕ?
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1213 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 01.09.2017 11:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

     ЗАГЪЖЕНЕ  -  КАКВО  ЛИ  ЩЕ  ДА  Е  ТОВА  ПОНЯТИЕ?

 

    Има понятия, които обединяват етносите, разпръснати поради разни причини по различни региони, дори в чужди страни. Давал съм пример с понятието ТЪМРАШ, с понятието СОПОТ. Споменавал съм и понятието ТОПЛИ ДОЛ. Сега ще въведа още едно, ЗАГЪЖЕНЕ и ще посоча местата само на две от селата, носещи това име, макар да има ощ няколко. Едното село е днешното Добравица, над с. Искрец, което някога е носело името Загъжене. След Деветото по незнайни причини името му е сменено. Аз одобрявам новото име, защото е загатната прекрасната природа там, привлякла хората да се заселят в тази гънка между скалите. Има и друго село с име Загъжене в пределите на днешна Сърбия малко преди гр. Сурдулица. Които са се занимавали с историята на Балканите знаят, че в резултат на войната между Турция и Австрия, която приключва в края на ХVІІ век много български територии, освободени от австрийците остават в Сърбия – Поморавието, Нишко, Княжевацко, Заечарско, Неготинско. Там живеят днес етнически българи, които са се посръбчили. Българският дух обаче се усеща, поне от такиива като мен, упознали тези региони и осъществили много срещи със сънародниците ни, вече причисляващи се към друг етнос. Те говорят развален сръбски език, общата ни кръв обаче се усеща. Имам предвид хората по долината на река Тимок, където преминава античния път от гр. Кална за Чупрене, долината на приток на р. Морава, започващ от прекрасната котловина, където е язовирът Власинско езеро. От него надолу живеят българи, такива са и в Сурдулица и надолу към Вранье. Никаква  разлика няма между хората от двете страни на билото на дивната планина Бясна кобила, по билото на която е премиаавала границата ни до 1919 г, преди идиотите да ни отнемат тези красоти.

    Понятието ЗАГЪЖЕНЕ означава  място на село, намиращо се в зАветна гънка на планината, за да бъде то по този начин предпазено от ветровете през зимата. С изключение на Родопите, които са планина с мек климат, създадена за да живеят в нея хора, почти всички села по планините на България са в гънки на долини на реки или в изворния им басеин, който е заграден с планини от всякъде. Давам пример с махала Свогето, находяща се под главното било на Балкана, на около 1400 м. н. в. в изворната област на р. Свиновска. Тя е една от най-високите махали на Балкана. Само скрити на завет в гънката и след огромните буки хора и добитък могат да оцелеят в тези суроови условия.  Изворите на водата за къщите на хората са едва ли не под всяка бука.

   А сега по същество:

   Като любител балканист, притежаващ доста познания в тази област и като пенсиониран професор от Центъра, заведущ 19 години Катедра „Култура” - Катедрата подготвила цяла плеяда оперативни работници за земане на високи ръководнии постове в областта на културата, които да работят за Центъраа, сега съм почетен председател на комисия, която определя къде по Балканите е най-целесъобразно да се учредят бази, работещи за Центъра. Споменах до сега две от тях, Вучина махала и Бубалъ, някои още не мога да осветля. Целта на работата на тези бази е да привлече електорат, който да подкрепя честните и прогресивни политици на света, започвайки от Сирия и достигайки до Венецуела, които се противопоставят на мътните вълни на империалистическата реакция. Символът за всички честни и прогресивни хора по света е президнтът на Голямата, необятна страна, който разработва стратегията на Центъраа.  По мое предложение основахме нова база „Загъжене”, която бе осветена от висш офицер на Центъра в избран от нас ден, съвпадащ с успението на нашия най-велик светец. Мястото й няма да осветлявам. В нея суперкомпютрите този път ще работят по нов начин, вместо усилията да бъдат насочени към промяна на мисленето на хората, за да поеме то руслото на честните и прогресивни хора по света, този път в тях имаинсталиирана кибертехника за разшифроване на пароли, ползвани при отключването на имейли, на всякакви носители на информации, за навлизане на водеещ се в момента разговор или скайпвръзка. Така с помощта на новата ни техника, можем да отворяме и сървъри с информация, където се съхранява нещо интересн за нас обект. Задачата на нашите сътрудници този път е бъде да открият компромати на политиците на Балканите, които да ползваме ако се наложи като ги притиснем в случай на опит да се отколнонят от линията на Центъра, както стори Черна гора, а сега се опитва Македония.

    Първите обекти, върху които се сезирахме бяха сръбският президент и сръбската министър-председателка. Резултатите изглеждат комични, самите ние се изненадахме. Президентът се оказа циклическо животно. Всеки 28 дни в определин дни му се зачервяват бузите, носът чу се подува и висва малко, гърдичките му набъбъбват, а дупето му щръква малко нагоре. Няма да цитираме събраните оперативните данни, само отбелязваме, че нормалното съотношение на хормоните при мъжа е 60% тестостерон и 40% естроген, при жените е обратното. Мале, мале, какво се оказа при него.

   За разлика от президента, министър-председателката пък не се оказа циклическо животно. При нея има още по-съществени отклонения от нормите, защото времето за една обиколка на луната около земята изобщо не важи, при нея кръв нахлува на едно друго място в организЪмаа и когато види красива жена. Голям майтап са сърбите. Мъжете се представят като курецкаогредо, жените  като пичикаояма, но само ние в Центъра знаем какво е действителното им положение. С цел упражнения въведохме в компютъра и още някоолко държавника измежду най-първи на Балканите, но не стигнахме до сегашните, защото налетяхме на страхотни джумбуши. Давам пример с есна виниистърка на Царо, основала в миинистерството, което огрлавяваше Клуб „Палаво езиче”. Започвайки с колежките си, тя  постепено сее прехвърля на работа и върху мъже, които желае да обладае, но става скандал. Свърщвайги ги всички налита и на бодигарда, с прякор Сумиста. Той обаче бил много як и успял да я оттласне, станало скандал и царо я преместил на друга работа. Освен за нея, изтеглихме и още информация, напр. за един съветник от САЩ на министър-председател от СДС.

   Ще приложа снимка на един обект от близкото минало, за когото изтеглихме от сървърите иинформация. И неспециалистите по хормонално равновесие ако се вгледат с осторожно внимание в снимката могат да преценят, кой от обектите е обладал останалите. Въвеждам тагове за помощ:

   Излъчване на доволен кукуригащ петел, покачил се на бунище, придвижване с опит да се прикрие болка на интимно място, излъчване на унижение в резултат на осъществен нежелан нестествен контакт.

 image

 

 

  





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12191574
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031