Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2017 23:12 - КЛАСИЧЕСКИ ПРИМЕР ЗА ПОЛИТВЯРНОСТ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1087 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                             С посвещение на Экономиста

ЕДИН ПРИМЕР ЗА ТРЪМПОБЩЕСТВОТО В БЪЛГАРИЯ,       

                     ОСНОВАНО ОТ ЯВОР ХАЙТОВ

 

    Тъй като и аз се явявам активен член на това Общество, а вече имам и зелена карта - половин американец съм, започнах да прихващам от тяхната култура. Следващият ми постиг ще бъде за екшън филмите им, в които вече съм влюбен.

    Преди прихвашах от съветската култура, сега от американската, доста разностранна личност се оказвам. Чувствителен бях към всички честни и прогресивни хора по света, които се изявяваха като подкрепници на Путин, сега тача верността на истинските американци към Тръмп, който дори когато греши, пак е прав. Неинтелигентниците по света го недолюбват, обвиняват го, че е станал президент в резултат на уйдурма, но аз ще дам пример за вярност към него, равностойна по  величие на класиката в жанра, тази с Павлик Морозов от УССР преди около 80 години..

   Това, което обеща Тръмп на републиканците - да премахне здравните задстраховки „Обамакеър” и да остави без здравно обслужване около 30000000 американци не му се получава. Специалистите знаят кой ще спечели от тази промяна, затова постингът ми има  посвещение към най-първия нетов икономически изявявач, който би могъл да коментира по-добре от мен мотивите на Тръмп и да направи изчисления кои печелят от една такава промяна. Подобно обещание, което за разлика от това на Тръмп въобще не прави смисъл, направи Генерал Радев - да ни извади от СЕТА, защото Другарката ниновА нарече това присъединяване Национално предателство. Няма да му се получи. Получи се обаче с разработката на третия президент, избран с подкрепата на Путин, Товарищ додоН Той забрани всякакви контакти с ЕС, най-вече с Румъния и уволни всички подкрепниции на тези връзки.

        За да получи необходмата подкрепа, Тръмп заплашва сенаторите с отлагане и дори отмяна на лятната им почивка, ако не гласуват срещу Подаръка на Обама, мобилизира всичките си подкрепници и лъсти потенциални прикрепници към републиканците, които да го подкрепят срещу някакви привилегии. Но не му се получава! Самите републиканци гласуват против възможността, Тръмп да остави без здравна застраховка около 30000000 души. Това устройва само Путин, който чрез подкрепения от него президент ще всява противопоставяне в САЩ и ще руши стабилността в държавата им. Ако не наинпийчмънтват Тръмп, това ще се случва. А за съдбите на тези 30000000, оставащи без здравни осигуровки – кучетата ги яли. Само че те няма да се дадат толкова лесно, видно от глсуването в Сената.

    В тези трудни за Тръмп дни изгря звездата на един настоящий негов приятел, 80-годишният сенатор на Аризона Джон Маккейн. Той е мъченик от виетнамската война, където като свален пилот и син на главнокоманднващ американските войски там бива измъчван от виетнамците четири години в затвора, като е бит по график, връзван да стои в неудобни положения с дни, чупени са му кости, включително и лицеви, карат го да пише прокламаци до американците. Причина за тези негови мъчения са претенции на виетнамците към баща му, уточних, главнокомандващ американските войски там, да получат определени отстъпки срещу освобождаването на Маккейн.Само че не им се получава. След края на войната той е освободен, възстановяването му по болници продължава години. Той остава частично неподвижен до днес – не може да вдига ръцете си над височината на раменете, има повредени много вътрешни органи, зле зарастнали счупени кости, всичко го боли. Освен това в последните години има извършени и шест операции от рак на различни места по тялото му, най-проблемен от които е кожният му рак. И всичкото това здравно обслужване му е извършвано по програмата Обамакеър, безплатно!

    Това не му пречи обаче да пътува от Аризона до Сената за да гласува против тази програма организирайки от където мине мощна кампания за премахването й, която след това продължава от трибуната на Сената. А Маккейн е известна фигура в САЩ и има влияние. Той принадлежи към т. н. ястреби, негова е издеята да се наложат допълнителни санкции на Русия, която по същество финансира срещу труда на робите северокорейци ракетно.ядрената програма на Ким Чен Ун и така той заобикаля санкциите на ООН. Друга причина за санкционирането на Русия са резултатите на президентските избори, при които в 19 щати, в които винаги са печелели демократите, сега печелят републиканци. Американците считат това за киберизмама, която ще се скрива от Тръмп дакато не го махнат. Към санкционираните страни влизат още КНДР заради ядрената й програма, там наистина войната става неизбежна, както казват северокорейските кърмчии и Иран заради военната му намеса в Сирия и срещу военнта му програма, доста близка като стратегия до тази на КНДР. Маккейн постигна небивал успех, санкциите му срещу тези три страни, които той окачестви като дестабилизиращи света бяха одобрени с 98% от гласовете на сенаторите.

    И още един закон мина в Сената, и той бе замислен от Маккейн. Този закон не разрешава на Тръмп да взема важни решения, напр. за налагане или отмяна на санкции срещу Русия без одобрението на Сената, което означава, че на Тръмп дори сенаторите републиканци му нямат доверие. Защото без един такъв закон той ще промени системата и ще превърне САЩ в олигархия начело с несменяем бащица, където всичко ще се решава само от един човек. Тръмп може да наложи вето на този закон, но ще се дискредитира вече не като човек на Путин, а като абсолютен човек на Путин и той не може да стори това, защото ще последва инпийчмънт. Вероятно ще има отговор от негова страна, „Аз съм пас!”

    Посвещението на този мой постинг правя за да путка_ня  один экономист, нетов изявявач, който изписва професията си не съветски, а на американски език със задаача да опише кои ще спечелят в САЩ ако няколкото функционално неграмотни републиканци успеят да премахнат Подаръка на Обама за бедните. Давам му и една сламка на экономиста. Преди тази поправка в САЩ бе невъзможно болни или възрастни хора да си направят здравни осигуровки, защото те бяха непосилни за финансовите им възможности. Поради тази причина от рак на гърдата умира майката на Обама. Можеха да се застраховат само младите хора, не страдащи от никакви блолести, а сега всички, дори с доходи само 800 долара на месец.

    А /за/страхователите не само е нас, навсякъде по света са страшна сила…

 

     Поздрав към экономиста с прекрасната съветска народна песен:

 

                          „Москва, Калуга, Лос Анжелось,

                           Обединились в один кольхоз!”

 

    Народният съветски певец е педвосхитил това, което днес иска да направи Тръмп. Само дето му не дават….
   

   

   

      






Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. germantiger - ...
29.07.2017 12:33
Прочетох целия ти постинг и научих за Обамакеър - не знаех за този "подарък" или грижа, но и аз не се интересувам особено от теми извън преките ми интереси.

Беше ми полезно, ще запомня част от това, ПРЕДПОЛАГАМ, че е истинно, защото знам какъв човек си и ти благодаря з апостинга.
цитирай
2. planinitenabulgaria - На постингите ми може да пише "Забавление", но това нищо не означава.
29.07.2017 21:17
germantiger написа:
Прочетох целия ти постинг и научих за Обамакеър - не знаех за този "подарък" или грижа, но и аз не се интересувам особено от теми извън преките ми интереси.

Беше ми полезно, ще запомня част от това, ПРЕДПОЛАГАМ, че е истинно, защото знам какъв човек си и ти благодаря з апостинга.


Фалшивите новини, дезинформацията и пропагандата са недопустими за мен.
Един экономиист-менте ако пресметне ползите и загубите за двете страни, които загатнах, ще бъде много смело от негова страна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12180371
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031