Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2017 00:21 - ИМА ЛИ НЯКЪДЕ ПО СВЕТА...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1324 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 09.07.2017 00:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                                                 Тесният специалист – пълен кретен!

                                                                                      Карл Маркс

     

ИМА  ЛИ  НЯКЪДЕ   ПО  СВЕТА  ТАКОВА  НЕЩО: ХЕМ  ТЕСЕН    

  СПЕЦИАЛИСТ,  ХЕМ  ШЕФ  НА  ПАРЛАМЕНТАРНА  ГРУПА?

 

    Иска ми се като ставам все по-голям да ставам и все по-умен /б. м. което е факт!/,  но реших, че имам още много да вървя по този път /към съвършенството?/. Поводът да се размисля сега върху себе си бе едно изказване на г/н Румен Радев за г/н Цветан Цветанов:

 

     Президентите са най-цветистите личности на страните си - те са най-интелигентни, най-умни, имат излъчване, което омайва електората им и реч, която звучи като акапелно пеене на ангели от небесните висоти.  В истинността на казаното от тях никой не се съмнява, а речите им подтикват хората към трудови дела и духовен подем. Ролята на президентите в различните страни има две основни изяви - те или управляват страната си или са нейният символ ако страната е парламентарна репиблика, защото притежават изключително висока степен на интелигентност.  Точно такъв е президентът ни г/н Радев. След всяка президентска реч, поздравление по някакъв случай, а защо не и само след една реплика или отговор на въпрос на журналисти, въздействието на словото на президента ни върху нас е огромно. Аз осъзнах силата на президентското слово върху себе си, защото съм убеден в истинността му и се самосезирах върху грешките си, които повече няма да допусна.

    Не крия, че не одобрявах 100% президента ни, но след една негова реплика към журналистка:

-         Господин Цветаанов разбира само от апартаменти!!!,

аз не само че го оцених, но и вече тотално го одобрявам като президент и уважавам интелекта му. Страничният ефект от тази негова реплика върху мен беше, че се размислих за себе си и се запитах:

    Как можах на последните избори да гласувам за ГЕРБ!!!

    Тази грешка сторих, защото не знаех, че втората по значение фигура в тази партия, г/н Цветанов от с. Шума, на когото възлагах надежди да търси път за сближаване на държавата ни с Европа, за решаване на проблемите в страната,  бил… въздух под налягане. Не само, че от държавни дела не разбира, не само, че няма обща култура, но той се оказва и изключително едностранчив – разбира само от апартаменти. За едностранчивите хора през 1850 г. Карл Маркс е написал в труда си „Капиталът”, че те са пълни кретени. Не може човек да разбира само от едно нещо, защото животът е многообразен, а най-тъпото нещо, от което може да разбира човек според мен са апартаментите. И аз, дето се мисля за /донякъде/ интелигентен гласувах зда него! Дори жената, стояща на интелектуално ниво много по-ниско от това на човека е осъзнала че не трябва да бъде тесен специалист и се бори според възможностите си да разбира от повече неща. Защото на едностранчивите жени никой човек не „предлага”. И как да „предложиш” на такава, след като Карл Маркс твърди, че по същество тя е пълна кретенка. В това отношение аз не съм допускал грешки, защото винаги изисквам трима поръчители.  Давам пример с г/жа ЦАВ, от която научих твърде много за ракетите на Путин. Макар притежаваща хиперпознания като ракетчичка, тя не е едностранчива - в постингите си отделя много място и за американските пътнически самолети, чието предназначение според нея не е само да возят пътници над страната ни, но и да изфъргват във въздушното ни пространство различни отрови като алуминий, манган, литий, плутоний, олово, сребърен йодид, микрочастици за акумулиране на топлина, с което променят климата ни. От фейсбучките пък съм чел, че самолетите изхвъргвали още трипс по тютюна и шап по свинете, копитен гнилец по овцете, луда крава, птичи, свински и човешки грипове и още стотици разрабатени да ни унищожат вируси, отрови, бацили и бактерии, разработките на които са извършени в НАСА. Брависимо на тази разностранна личност, доле /!!!/  за председателя на партийнта група на ГЕРБ, който разбира само от апартаменти. Защото с това негово качество той не става за политик - възможностите му за работа като народен представител са нулеви.

    Замислих се, поразтърсих се в нета и установих, че подобно на нашия президент, чрез словото си върху хората въздействат и други президенти. Влязох в сайтовете на някои, подобни по интелект на нашия - Доналд Тръмп, Егор Додон, другите няма да споменавам поименно, ще спомена само държавите им - Приднестровска Народна република, Донецка НР, Луганска НР, Кримска НР, Абхазка НР, Владикавказка НР, Чеченска НР, Курилска НР, Калининградска НР. Имаше и още но ги забравих. И там хората гледат на президентите си по същия начин, както ние на нашия. За малко да пропусна РСФСР, влязох и в сайта на Путин. И решх:

    Г/н Цветанов трябва незабавно да бъде отстранен от поста си, защото няма качества да го заема. Той е пример за едностранчиво развита личност – според преценката на президента-обединител на нацията и най-интелигентен измежду нас, която не може да бъде оспорена поради този факт, г/н Цветанов разбира само от апартаменти. Следователно той е едностранно развит и преценката и на Карл Маркс за този тип хора важи за него в пълна сила. Страната ни няма полза от такъв човек, който разбира само от апаратамнети, тя има нужда от вестранно развити личности, които да работят за страната, да имат визия за бъдещето ни, да са интелигентни.

   За да се поправи тази грешка призовавам да се отпочне кампания за изясняване възможностите за изяви на г/н Цветанов, като първата точка от нея бъде да се сформира парламентарна комисиия, която да прецени обективно възможностите му като политик и интелекта му, според преценката на г/н Радев – нулеви.  Не е ли това обидно за цяла България, да слуша от трибуната на парламента необразован човек, който не може да направи  нищо за страната си, но трябва да говори като му поръчат. Каквото и да каже, то няма да прави смисъл. Каквато и реч да произнесе, тя ще звучи за останалите депутирани не като слово, а правене на звуци... Много е обидно…

    И още един факт ще изтъкна, който може да бъде посочен от страна на г/н Радев срещу г/н Цветанов, но явно г/н Радев го не знае:

   В двора на вилата си в с. Шума г/н Цветанов има незаконен кладенец. Репортери на в/к Галерия провериха в Община Годеч има ли документи за узаконяването му - такива не е имало, няма и няма да има. Снимки на незаконния кладенец бяха поместени във вестника, тогава с главен редактор г/жа Патрашкова, която сега работи за предаването на Николета Лозанова, едно от върховите предавания на телевизията благодарение на нея, не на Николета. Туй с незаконния кладенец тогава това не ми направи впечатление, но сега се възмущавам от дъното на душата си, не мога място да си намеря.

    Да не ме разбере обаче някой погрешно – това, че г/н Цветанов има в двора си незаконен кладенец, не означава, че той освен от апартаменти, разбира и от кладенци. Не е така, заставм твърдо зад мнението на г/н Радев – г/н Цветанов разбира само от едно единствено нещо – от апартаменти. От кладенци – не!

   До вчера се чудех на себе си как съм могъл да гласувам за такъв кандидат за народен представител, но днес се упреквам за тази си простъпка и си казвам:     

-         Дъсъибъвглъвътъпростъ!

Повече такава грещка няма да направя, но това не е най-важното.  За

мен оценката на г/н Радев за г/н Цветанов е подсещане да предприемем нетова инициатива и да го изфърлим от политиката… Още когато е писал Капиталът, Карл Маркс е дал преценката си за такива като него, защо този факт тябваше да ни го напомни г/н Радев, та чак тогава да се активираме за махкването му от всички държавни постове. Това няма да е достаатъчно.  Трябваа да се запълни и незаконния му кладенец, като му изпратят от отдела Незаконно строителство в Годеч един миксер с 8 куб. м. бетон марка 500 да му се изходи през гофрираната си тръба в незакониия кладенец…

   И за финал, отговор на въпроса ми от заглавието:

   Эст такой специалист! У нас! В парламенте! От деревня Шума...

     




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12248871
Постинги: 4561
Коментари: 10785
Гласове: 18362
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930