Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2017 15:04 - БОЙКО И ФАНДЪКОВА...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1637 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 20.01.2017 15:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

       БОЙКО  И  ФАНДЪКОВА – ПЪЛНИ  БЕЗОТГОВОРНИЦИ

 

    Преди около 2 години тия двамата хубавци договориха нови автобуси за „Градски транспорт” – София с немската фирма MAN. Автобусите се произвеждат в Полша по лиценз на фирмата. Стандартното изпълнение на автобусите е с цена 200000 евро. Автобусите са от т. н. съчленен тип, на съветски език това обединение на авнтобуса и полуремаркето се нарича прицеп. Автобусите са от типа EURO 7, а емисията на вредни газове ZERO е нула. Причина да нямат вредни емисии тези автобуси е горивото им, природен газ метан. Автобусите са много луксозни, с много екстри, включени в стандартното иим изпълнение. За да бъде щаден водачът от шумове и вибрации моторът му е в задната част на полуремаркето. До тук всичко добре, но тези автобуси в изпълнението, което са ги заявили Бойко е Фандъкова представляват пътуващи бомби. Тези пътуващи бомби могат да разрушат няколко жилищни блоци, могат да избият с взрива си и да изгорят живи много хора, не само тези в автобуса, но също на улицата, на кръстовището  където мутрите ги улучат с личното си стрелково законно притежавано оръжие. Какви са предпоставките да съществува тази огромна потенциална заплаха? Ще посоча само основните:

   Първата предпоставка е бутилката с метан, която е /подчертавам, незащитена в поръчаното от Бойко и Фандъкова изпълнение/ на тавана на предната част на автобуса. Това е една бомба, заредена с 500 кг. природен газ с налягане над 100 атмосфери. Ако тази бутилка бъде пробита от куршум, щетите ще наподобяват тези на взрив с тротилов еквивалент между  50 и 500 кг. За сравнение посочвам подобен много по-лек инцидент на гара Хитрино, където изтече газ пропилен, достигащ течно състояние при около 10 атмосфери.

   Втората предпоставка да се случи това нещо е зачестилата стрелба по улиците на София и специално по автобуси. Последният случай е с автобус по линията 74 с такава газова бутилка на тавана си. Тук уточнявам, че в издадената част над полуремаркето няма допълнителна бутилка с природен газ, там е радиаторът за климатика. Ако мутрешкият куршум улучи нея, ще изтече фреон.

   Питам аз Бойко и Фандъкова:

   Ако мутра, пътувайки в джипа си из улиците на София реши да се изгърми по автобуса и улучи бутилката му на тавана, какво ще стане? Вие мислехте ли изобщо за тази потенциална заплаха, г/жо директор на София и г/не директор на държавата? Може решението на мутрата от джипа да произведе единичен или серия изстрели с личното си оръжие да не е повод за забавление, а предизвикано поради отнето й предимство на пътя, като при стрелбата срещу отнемача може да бъде улучена бутилката. Възможен е и втори казус - стрелбата да е наложена от отнето на мутрата от автобуса предимство. В този сручай попаденята ще са директни по автобуса, което прави опастността от взрив много по-възможна. Ако аз съм достатъчно интелигентен и знам кои са опасните части по автобуса, а освен това не притежавам и законен пистолет, Вие мислите ли, че когато мутрата се разстреля с пистолета си наляво и надясно срещу отнемача на предимството й тя е наясно накъде е опасно да стреля  накъде не?

   Като купуваха автобусите – въпросът ми е към наблюдаващия прокурор - защо Бойко и Фандъкова не ги поръчаха в бронирано изпълнение на бутилката им от страни и отгоре? От горе също е важно, защото мутрата може да реши да се изгърми от някой висок етаж по автобус, защото напр. ползва клаксон и краят ще е летален за много хора - ще бъдат съборени блоци, да не говоря какво ще стане с пътниците в автобуса, с тези около автобуса. Ще се превърнат в горящи факли и вината няма да е на мутрата, която се е изгърмяла по автобуса, а на Бойко и Фандъкова. В страната ни все повече ще се стреля. Мислехте ли за това, когато мошениците от фирмата MAN Ви предлагаха  пътуващите бомби из София /б. м. боклуците си/?

     За да се избегнат тези евентуални катаклизми по улиците на София необходиимо е автобусите да бъдат извадени от употреба веднага и върнати на фирмата в Полша, която  да блиндира бутилките им метален пласт от титан до степен да са куршумоустойчиви, каквито са джиповете на яките момчета по софийските улици, пътуващи кортежно. Това трябва да стане преди да се случи случката Хитрино-2 в някой квартал на София, където се е случило отнемане на предимство на мутра с джип или пък е осъществена стрелба директно по автобуса заради отнемане на предимство от самия автобус или ей така, за да се стреля. Както по камъните с каменорезбата по пътя на Ботевата чета из Врачанския блакан, които вместо да напочмнят за гибелта на този велик човек са обезобразени от куршуми всякакъв калибър от пътуващите покрай тях мутрешки джипове.

    Този пропуск е много голям. Той показва, че Бойко и Фандъкова не са за този пост и трябва да бъдат сменени веднага по сценария с пловдивския кмет – сигнал, /аз вече го дадох/, самосезирване на прокуратурата, повдигане на обвинение срещу тия двамата безотоворници и уволнение от длъжностите им. Как може такова неуважение към живота на хората? С напредване на демокрацията всеки може да си купи един „Макоров” или „ТТ” и когато му скимне да се изгърми по някой автобус. А и времената се измениха, стреля се вече навсякъде, включително и по деца, оти дигат шум. Не са виновни тези, които стрелят по автобусите, а Бойко и Фандъкова, които купиха тези пътуващи бомби, уязвими срещу стрелба по тях.

    В Америка автобусите са на акамулатори или на дизелово гориво, защото така са безопасни при стрелба между мафиоти или между полицаи и престъпници. А в България, където всеки може да се изгърми по всяко време, срещу когото си иска или по каквото си наложи, пътуват автобуси на природен газ с небронирана газова бутилка на тавана. Вече назовах виноовните.

   Аз не мога да предписвам решения, но виждам крутуленето на София от тези пътуващи по улиците й бомби така:

1.     Спиране на автобусите,

2.     Прокурорска проверка,

3.     Повдигане на обвинение срещу Бойко и Фандъкова,

4.     Отстраняването им от работа, защото ако останат на длъжностите си те могат да закупят още такива автобуси- потенциални бомби.

  Да видим сега имаме ли прокуратура или не. Сигнал даден, ще има ли самосезиирване?

 

   Послепис:

   Сега ми хрумна в малоумницата, виновен е и Плевнелиев. Какъв президент е той, след като Бойко и Фандъкова надвисват такава заплаха над хората? И на него повдигане на обвинение требе и сваляне от длъжността му докато трае разследването, за да не бъде то повлияно от него. Аз ако съм главен прокурор ще му наложа и мярка за неотклонение докато не се разплете възела с тези необезопасени срещу стрелба по тях градски автобуси. Има опастност София да се взриви, пак ли няма да има виновни?

   

 

    




Гласувай:
9



1. wonder - Да ти кажа и 99 % от всички таксита са с ...
20.01.2017 15:10
Да ти кажа и 99 % от всички таксита са с метан. Смърдят ужасно. Корейски коли за лилипути са и шофьорите им изглеждат като клошари. Но... там фирмите са частни, а "бомбите" малко по-малки, но затова пък по-многобройни.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Поздравление, коментарът допълва постинга ми:
20.01.2017 15:26
wonder написа:
Да ти кажа и 99 % от всички таксита са с метан. Смърдят ужасно. Корейски коли за лилипути са и шофьорите им изглеждат като клошари. Но... там фирмите са частни, а "бомбите" малко по-малки, но затова пък по-многобройни.


Освен по автобусите, за които не се знае от притежаващите пистолети с метан ли работят или не, не бива да се стреля и по такситата. Защото те със сигурност имат газова бутилка с метан.
Ако някога имам пистолет, ще се съобразявам и с този факт.
Благодаря за допълнението!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12180736
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031