Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2016 21:39 - ДВАМА ЯРКИ ПРЕЗИДЕНТИ СЛИЗАТ ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1771 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 23.07.2016 21:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

     С посвещение на г/жа Цав и на Другаря блекИ и с пожелание:

     По-творчески възприемайте промените по света - в по-широк цветови спектър, не само в черно и бяло. В събитията по света и случващото се между хората оперативните работници откриват толкова много хумор, колкото джазмените в класиката. Теорията е сива, зелено е дървото на живота. Би била възможна стъпка, а после и крачка в тази посока, осъществена съвместно от Вас, но тя ще се реализира само при едно условие:

      Ако двамата се организирате и заедно това лято от 1. 08. преминете прехода от Тимок до Черно море по билото на Балкана. Четете, размишлявайте, маршрутът е описан в моя блог. Пожелавам Ви  як похот по Балкана! Тази оперативна задача винаги съм изпълнявал точно за 56 дни, които разделям на 2 х 28. Изминават се 1000 км, преодолява се общо 20 км. денивелация. Аз съм изминавал прехода три пъти, като всеки път съм правил това творчески, съобръзявайки се с нещо много основно на този свят - човекът поумнява при ходенето по планина, а жената – при реализирането на  извънбрачни творчески връзки.

    Творчество през тези 56 дни Ви пожелавам и да се върнете способни да откривате красотата на Майката-природа навсякъде. Ако това го случите, още по-красиво ще пропишете!

   Вам- успехи!!! Самые красивые горы те, в которые никогда не бывал, пял Владимира Высоцкий….

 

                  ДВАМА  ПРЕЗИДЕНТИ – ЯРКИ  ФИГУРИ,

СЛИЗАТ  ОТ  ПОЛИТИЧЕСКАТА  СЦЕНА  ПРЕЗ  ТАЗИ  ГОДИНА

 

      Повод да напиша този постинг е посещението ми в Музея на Роналд Регън в Лос Анжелес. Аз не посещавам музеи на политически личности, защото не ценя този подвид хора, посещението ми бе облигатно. Не съжалявам обаче и излязох от Музея след като с интерес разгледах всичките му зали и огромни помещения, в които на колони с изглед към планините и океана бе покачен правителственият самолет от неговото време. Залата, в която бе самолета, изгледът към планината и океана, подреждането на останалите експоната към самолета – този комплекс усетих като завършек на катедрала, нейният купол.  В самолета се влиза от към пилотската кабина, разглежда се като движението в него се завършва от врата към опашката му. По подобен начин се разглежда и хекоптера му, тип Сикорски, който се разглобява и самолетът го превозва. За минути след кацането на самолета хеликоптерът е в готовност за полет. Подемният винт се задвижва от реактивни мотори, управляващият винт – също. Те  бяха изложени отделно като експонатии, защото са били чудо на техниката от времето на прилагането на реактивни мотори в хеликоптерите.

    Така изискано подредена експозиция не бях виждал в живота си. Всичко изложено в нея по някакав начин те прави съпричастен със събитията от времето на Рейгън, от живота му, от историята на Америка и възхода й докато той е президент. А залите каква архитектура имат - всичките насочват посетителите към кулминацията – огромната зала със самолета на президента, а под него хеликоптера му, бронираните му джипове, мотоциклетите на полицаите. Всичко в тази изложба е така да замислено, че да подчертава могъществото на Америка от онова време и да загатва за обстоятелствата, поради която тя си остава първата сила на света и днес. Има автентични запииси от срещи на Рейгън с важни държавници от неговото време, от речите му пред Сената, когато е трябвало да се вземе важно решение и той е убеждавал сенаторите,  има и автентичен запис със стреблата на един психар по него, когато куршумът се е спрял на 3 см. от сърцето му. Психарът не е бил окощарен, защото е бил признат за невменяем. От години той твърдял, че ще убие презиидент. И за една бройка.

    На излизане след като си вядял тези чудеса на архитектурата се преминава през едно грозно помещение, то нарочно е направено урудливо, като зала с криви огледала.. Това помещение с портретите по него аз възприех като залата на идиотите. В нея бяха поместени портрети с избрано най-неприятно, бих казал злобно, уродливо излъчване, възприемането на което след тази върхово подредена като градация изложба се подсилваше с избраното място за идиотите при излизането от Музия. В тази зала бюха изложени портрети на дължавниици от соцлагера, с които Рейгън е имал сношения или стълкновения. Напомням, че Брежнев нарече Рейгън най-големия хулган на света, Рейгън му отвърна като нарече СССР Империя на злото. За хулигана Рейгън малко хора си спомнят, но определението на Рейгън претърпя актуализация и отново се споменава, сега като ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО, но вече не отнесено към СССР а към Руската империя, звладяла преди 300 години Кавказ, а също и принадлежащите към нея държави-идиоти, които държат на нокти света – Приднесткровието, Северна Осетия, Абхазия, Нагорни Карабах, Крим и Кридора към Крим, част от Украина, в който сега са държавите идиоти Луганска и Донецка.

  Край наа отклонението, което ми хрумна в момента.

  В тази зала на кривите огледала или пък на идиотите, всеки би я възприел по различен начи, видях Хрущо със събута обувка, с която тропаше по трибуната. На определено време се чуваше в оригинал и „речта” му:  Това не е ООН, а конюшна, твърдеше той. Видях Брежнев да говори с половината от устата си, също и изпадналият в хладна треска немощен полотически мафиот Черненко от поредицата инсулти. Видях портрети на Валтер Улбрихт с най-козята си брада въобще – отвратителен, Нашичкият също висеше в залата, но доста в страни.  Там висяха още много портрети на предсетателя Мао, на бащата на народиит Ким Ир Сен, на Сталин - всичките така бяха изтипосани, че аз се почувствах отново приземен в света, в който съм живял 45 годинии и който бях сигурен, че ще рухне. Рухна го Рейгън, при това без войни, ще поясня как след малко. Убеден съм, че светът се развива, хората също, за идиотиите няма място на този свят, каквито и ракети да подмятат, каквито и зверства да проявяват спрямо добрите хора промитите, създадени от Службите мозъци. Не могат няколко хиляди идиота да премажат с камиони всичките хора, няма да посмее подмятащият ракети да изстреля някоя от тях, ще ги насочва и ще ги отсочва към и от враговете си и с това ще си остане. Защото ако той насочи една, към него ще има насочени поне 10.

    Цялата политика на Рейгън се оценява като много успешна за Америка, като се подчертават и неговите лични качества. Още от ученик той има възходящ път на развитие и където и да се появи като конкуриращ други като него, той все е пръв. Замислям се върху този факт, защото в момента един от кандидатите за президент на Америка – няма да го споменавам, за да не послужи постинга ми за /анти/изборна пропаганда - е по същество примат и ако той спечели, не само Америка, но и светът не го очаква нищо добро, защото Америка е половината свят. За нея светът работи - ако Америка е добре, поносимо ще е положението и на тези, които работянт за нея. Ако Америка е зле, другата половина на света ще е още по-зле, защото тя чрез долара ще прехвърли тежестите си върху тях. Освен платените нетови примати, работещи за приматизацията на глупаците,влеизащи в разни сайтове да убиват времето си, това го знаят всички хора.

    А сега още едно отклонение:

    Предишната победа на Обамаа в изборите осигури Опра Уинфри. Оперативните работници на Центъра, следящи изборите в САЩ знаят, че ако негрите там гласуват, подадените гласове са много. Само че тях ги мързи за отидат до урните и ако някой ги мотивиира /наактивира/ те ще отидат. За Обама тази дейност свърши Опра Уинфри, като ги накара да гласуват без да им посочва за кого, но те не знам зако избраха да попадат гласа си за черния кандидат. Неговият избор обаче се оказа много полезен за Америка, край на отклонението.

 

    Казах, че свеетът днес е разделен на две – едната олоовина е Америка, другата - останалия свят и тези две половини са много здраво свързани. Въвеждам таг, международното платежно средство Не така стои въпросът с набедената велика сила, притежаваща най-съвършените оръжия в света, с които може целия да го унищожи – Русия. Тя няма подкрепници, а само врагове, това е връзката й с отаналия свят. За нея не е важно останалите страни да са добре, защото те според доктрината на Путин, който произвежда ракетите се на конвейр, както колбаси, са враговее на Русия – и ЕС и НАТО и всичките други с изключение на Ким Чен Ун. Дано Путин прочете някой мой постинг, от който да се замисли за това, което ще последва Русия и да престане да работи чрез ненормалници като Башар Асад във вреда на Турция, на Европа и на останалите страни.

 

    А сега за тъмната страна на Рейгън, сянката му, която е действаща до днес, тя има кодове наименование Пускане на печатницата за пари. По негово време той премахна контрола върху банките, като направи това с цел да смаже СССР. И го смаза. След 1980 г., кагото се вихреше уйдурмата с КГБ служителя Бабарк Кармал в Афганистан – опитът на Брежнев да присъедини още една държава към СССР – Америка вече търсеше начин да смаже неосталинистите в СССР, които впрочем и сега се клонираха под упавлението на Путин. Така с помощта на „Печатницата” обезпечила натиска върху цените, енергийните суровини, за тази цел и в съюз със Саудитска Арабия, нефтът стигна цена 14 долара за барел и всичкото това допълнително бе съчетано с натискане на педала на въоръженията. И Съветската империя се срути. Сега с войната в Сирия и  Украйна рухват по същия сценарий Путин, но той май не чете ми. Има записи от разузвнавателнитее служби как съветските подводници по света започват да се пребират след 1980 г, защото СССР не може да ги подържа – снабдява с храна, гориво, да им правии профилакика да не се запалят или потънат.

   До тук нека да е бил прав Рейгън, но лошото е, че всеки

следващ президент обещава да спре тази печатница и не я спира. Все

нещо пречи. В момента за това пречи агресивната политика на Путин,

който иска да разруши Турция, защото е член на НАТО но и ЕС заради ембаргото, натиска се да завладее нови територии, в които

ще живеят капсулирани от света пълни нещастници, но пък територията им ще бъде набучена с ракети -  Приднестровието, анклавът Кьонингсберг, Крим и Копидора. Обама беше обещал да „оправи” банките, но агресивната политика на Путин е сега оправданието му да не спре тази „печаатница” и тя продлъжава да бъде основата, върху която Америка владее и управлява света. От над 100 долара за барел америкнците го спаднаха до 25, но не беше добре и го закрепиха на 40. Колко милиарди са това за Путин, които той не може да вложи в конвейра за производството на ракети може да се изчисли.

  

   Последният американски президент – Обам слиза от поста си с всеобщо одобрение за политическата линия, която той провеждаше по време на управлението си. Ако за Рейгън критиката е „печатницата”, за Буш-овете – далаверите с петрола, то към Обама има само одобрение за делата му като президент и се посочват много примери. Без да води война той скапа икономически Русия, отношенията с Куба ще се оправят, което означава изкъшкване на подоводниците на Путин от гънките на морето около Куба, даването на зелени карти на определени хора, които водят достоен живот в Америка при условие, че при първото им престъпление срещу законите на Америкаще бъдат изгонени. Пак по негово време се въведоха лагери за незаконните имитранти, където те стоят до проучването им до девето коляно – поне две години и тогава се взема решение по молбата им. Подчертава се и водещото му положение спрямо Европа, където той е гарантът, че Путин няма да я нападне, но с европейските страни нещата не са добре. Те свикнаха Америка да ги пази от вън, но сега от вътре Америка няма как да ги пози от промитите мъзъци, които те самите си инфилтрираха. Ще продължават да газят с камиони и да се самовзривяват. Няма страна в Европа, където Обама да е изпратил свой представител да настоява за нещо и то да не минало. Давам пример с Южния поток – кой спря на Путин уйдурмата, макар да си бе платил добре на енергепийната мафия у нас. Остана си с пръст в…жоп.

На първо място обаче като благодарност на американците към Обама е здравната реформа, която той проведе. Тя още не е завършила, но връщане назад няма да има. Той дава пример със смъртта на майка си, която е починала защото е нямала пари за скъпо лечение. Сега парите за лечение ще идват по различен път, от различни видове застраховки, който приматът Тръмп може и да опита да премахне. Той се е специализиирал по чехкини и словачки, политическата материя никога няма да му се изЯсни.

    Един серозен президент слиза от политическата сцена, най-важната в света. Сега всеки със затаен дъх следи врътките на най-негодния за този пост кандидат за президент. Това, че той има подкрепници е лош знак за интелекта на американците и добър знак за Путин. А дано, казваше си той за Брекзита, а дано, казва той сега за Тръмп. Ако това се случи, политическата линия на Обама, с която той се наложи като добър президент в Америка и като държавник на най-силната държава в света са поставени на карта – Тръмп просто подканва Путин към агресия в Европа с цел да ги направи още по-зависими от Америка. Тази реална опасност нараства, защото поради ембаргото пред Путин той има само една алтернатива – или той да бъде разделен на молекули от олигарсите, които заради него изгубиха парите си или да насочи гнева на руснаците навън срещу измислен агресор. А агресор за Путин са всички страни в света с изключение на КНДР. И тези от МОК, и французите, които набиха руските привъженица на Сборная в Париж след срещата с Англия.

 

       Друг велик за мащабите на страната си президент също си отива,  това е нашият президент Плевнелиев. Той стана най-видният политик след 1989 г. в страната ни благодарение на линията която провежда - път към културните държави, никакви сношения с държавите примати! И други политици опитват да поемат по неговия път, цитирам Бойко Борисов. Той обаче се отклонява от линията в стремеж да се отклони заедно с нея, но колкото и да е як, силите за това му недостигат. Не може да си в ЕС и в НАТО от толкоз дълго време, а де се държиш, като че тепърва ще бъдеш в тези съюзи или като да разсъждаваш къде ни е мястото. Късно е сине, резето щракна. При щракнато резе сега той трябва да помиисли за милитаризацията на Черно море, след като Путин спусна там подводници с крилати ракети, а ние сме в НАТО, за отношенията с Турция, защото в България има много турци и е възможно някои от тях да се радикализират, за съоръжението за АЕЦ, което енергепийнаата мафия /ДПС + АБВ/ поръча - кой ще го купи този скъп боклук. Това е равностойно да те задължат да си купиш Запорожец от преди много години вместо напр. Кадилак голям ван. И като се изповяда сделката да деларираш: 

                          Аз – доволен… /от Запорожеца, Кадилака го нЕщем/




Гласувай:
4



1. podvodni - Човече, яко ти хлопа дъската ! Жив ...
23.07.2016 21:55
Човече, яко ти хлопа дъската !
Жив и здрав, но когато на дърти години се стараеш, и то напълно успешно, да станеш за резил и посмешище, си достоен само и единственно за съжаление !
цитирай
2. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга!
24.07.2016 06:55
Шапка ти свалям за тази точна статия! Да си жив и здрав!
цитирай
3. ok3223 - Ех, дорто магаре
24.07.2016 21:08
От ченге по делегациите български в чужбина, като много мекерета червени и пембени, като Коритарата, и ти за заслуги успя да смениш хранилката с нова даже по-богата. Повъртливо старче си. Няма как да не се отчете тази ти дарба. Не си чел биографията на Рейгън затова му надуваш шушоните . По рови се надълбочко, ако имаш желние и ум за това, и ще видиш интересни неща.
С това безконтролно печатане на пари той затри САЩ. ВЕЧЕ ИМАЛИ ОКОЛО 700 ТРИЛИОНА ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ, И СА УВИСНАЛИ ВЪВ ВЪЗДУХА.
САЩ са слон на глинени крака и това всички го виждат и знаят, и е малко чудно да се мисли от нормален човек, че светът ще се помири да ги носи на гръб вечно.
Да фалиш Чернилката че редизвика толкова войни като Нобелов лауреат, е повече от смешно. Това може и го прави само човек без мозък и срам.
Да чуя човек, един дегенерат и ренегат като него, та вие сте лика прилика, да пофали това македонско помаче, образец на мошеник от твоята черга.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Към Коментатори Първи Трети:
25.07.2016 06:54
http://planinitenabulgaria.blog/zabavlenie/2016/07/12/populizmyt-promitite-mozyci-i-platenite-netovi-trolove.1464059
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12184006
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031