Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2016 12:48 - ДИПЛОМАТИЧЕСКАТА СОВАЛКА ПУТИН-КАМЕРЪН
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 747 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 03.07.2016 12:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

     ДИПЛОМАТИЧЕСКАТА  СОВАЛКА  ПУТИН - КАМЕРЪН

 

     Ювелирният външен министър на Путин, жемчужинът товарищ Ларвов е консултирал на черезвичайна среща президента си за перспективите пред Русия, които решението на Англия да излезе от ЕС разкрива пред нея –  Голямата страна сега може да стане още по-голяма по площ и още по-могъща във военно отношение. Благодарение на упоритата работа на оперативните работници на Центъра, внедрени сред младежите в Северна Англия, които по интелект са близки до маймуните с влажни носове, но пък са чевръсти в играта на бутилки, както и сред възрастните англичани, които у нас наричаме партията на бетонните глави, сега пред Путин се разкриват светли прспективи за засилване влиянието му на острова. Този процес се катализира от обещанията на популистките пропутински партии на острова и от нетовата война на Путин в срещу ЕС, Америка и НАТО, която той води чрез агентите си в Лондон срещу англичаните.  Центърът изработи нова стройна стратегия за управление на процесите, които са неизбежни за Ангрия и ЕС чрез внедряване на още оперативни работници в тях. След одобрението на стратегията от  Путин, той по дипломатически път нааактивира предложение за решение на проблема на Англия до Камерън – политикът-глупак, който се изкуши да ползва ЕС за вътрешнопартийни цели и от тоя фалшив конн да го изнудва за още отстъпки. По същество предложението на Путин е да напуснат англичаните ЕС и да се присъединят към ОНД. То съдържа обаче и допълнителна опция – ако желаят англичаните могат да подадат молба за присъединяване към Руската федерация по подобие на Приднестровието, Северна Осетия, Абхазия, Кримската НР, Луганската НР, Донецката НР, която трябва да бъде одобрена от Путин. Интелектът на хората в тези държави, същият като този на англичаните, ще се окаже решаващ според стратезите на Центъра за вземане на единствено правилното решение – махкване на Англия от ЕС и присъединяване към Путин. Говорим Путин, понимаем ОНД.

   За да се стигне обаче до такова решение ще трябва да се поизчака, колкото и Путин да бърза.  Англия иска от Русия малко над 300 млрд. паунда - компенсация за понесение от нея загуби до сега след референдума. Същата тази сума Англия се пробва да получи и от ЕС за да остане в него. Но тя има има и други условия към ЕС – преференции заради оставането им в ЕС, освобождаването им от такси към ЕС, около 6 млрд. евро годишно, като вместо това на нея ЕС да й дава по 12 млрд. евро защото членува в ЕС. Откажат ли тези условия от ЕС, Англия се присъединява към Путин. Добре да си направи сметката ЕС. А има и други държави, които с кеф ще се брактисат от ЕС и ще минат към Путин по примера на Англия. Но откъде ще намери той такава сума по време на евтини природни суровини и ембарго заради Крим за сега не се коментира.  Явно Путин ги има парите и е готов на тази инвестиция.      

    Възниква обаче и друг проблем:

    Тези, които отклониха Англия от ЕС /б. м. популистите на Путин, Борис и Найджъл/ не искат властта след излизането на Англия от ЕС, искат да тя да си остане Камерън, който разреши тоози тъп референдум, който ги катурна, но он пък нещи. Не се очертава разрешение на този въпрос, кой да поеме властта в Англия след излизането й от ЕС и на изборите през септември. Затова английската дипломация не бърза да излезе от ЕС и както е тръгнало с помощта на Конституционния им съд или с вето на някоя страна от общността, напр. Шотландия, англичаните ще се абортират от резулатите на референдума и може да си останат в ЕС. Ако те не попадат молба за излизане от ЕС няма как да ги изгонят, макар така да направиха,  че като само ги видят представителите на другите страни да споменеват тяхна майка.

 

     Казуси, подобен на този не са нови в ЕС. Там отдавна виси въпросът за дълга на Гърция в размер на 360 млрд. евро. Гърците искат да им се опрости този кредит от ЕС и да им се отпуска периодично всеки месец нов, който също да се опрощава при даването на следващия. Популистите на Ципурас и на уволнения финансов министър Янис Вулвофъкис внушиха на тъпите гърци, че не Гърция има кредит към ЕС, а че Меркел ги била ограбила. И заговориха за излизане от ЕС, от еврозоната и др. популизЪми. Чудя се защо англичаните не ползват богатия гръцки опит като и те организират протести срещу ЕС, защо и те не фанат две дебели като свини лелки да играят сиртаки крещейки : Охи, Охи, Охи. Охи за англичаните ще означава: Оставаме в ЕС, макар да не можете да ни гледате и да споменавате наша майка.

   Още два такива казуса, равностойни като висота на интелекта на замесените в тях с интелекта на англичаните и гърците има в нашата страна, която също е в ЕС. Те предхождат цитираните от мен казуси по отношение на Англия и Гърция и си мисля, че англичаните и гърците ползват техния богат опит.

   Първият е този в квартала „Боровец” в Кърджали. Ромовете там искат за незаконните си къщи, на метър една от друга от Общината да им изгради инфраструктура, водоснабдяване, да ги върже с тока, да им дава помощи, достатъчни им да живеят като хора. В противен случай те заплашват с излизане от Общината и назначаване на ромлидери, които да ги управляват. Този проект за ромекзит е копие точно на брекзита, но в случая с Англия играчите са доста повече. Сценарият обаче е същият, интелектът на главните играчи – също.

    Вторият казус, и той като този на Англия и Гърция е на известните Гиздовци – печално известната роммахала на Дупница, и тя затънала в дългове според Енергото. Според тях обаче махалата е ограбена от Енергото по същия начин както Гърция от Меркел. Всяко семейство там дължи по 20000 лв. за ток на Енергото, но тези задължения не се изплащат, не се и прекъсват длъжниците. За задължения над 20000 лв. обаче от Енергото вече прекъсват. Този сценарий предхожда гръцкия. Енергоснабдяване на две скорости ли ще има в Дупница? За богатите да има ток, за бедните да няма? Тая работа много намирисва на немско-гръцката, при която богатите германци ограбиха бедните гърци. От гиздовците ЕС сега копира модела и терминологията на ромлидерите от махалата - вече и  ЕС заговориха за две скорости, където по-бавно придвижващите се вероятно ще са Вишеградците, а на мултипликаторната предавка ще са Германия и Франция. За разлика от кърджалийските ромове обаче дупнишките не искат да напускат общината и да си назначават ромлидери да ги управляват, държат обаче полицаите в квартала им да са ромове.

 

    Кой ли от двата примера, почерпен Кърджали и Дупница ли ще предпочете Англия? Понеже съм изключително възпитан, никога няма да нарека англичаните боклуци или изроди, глупаци, плод на непредумишлено островно кръвсмешение или на безумно пиянство и т. н. Дори и си не помсилювам за нещо такова. Но имам тъм тях едно разумно, конструктивно предложение:

   Вместо да ходят на пиене по Созопол, да отидат на обмяна на опит в ромкварталите Боровица или Гиздова махала, където пиЕнето не е по-скъпо. Заселниците в тези махали май са по-пекани, а може би и по-интелигентни от тях, могат нещо да прихванат от местните. Вмсто да се напиват като свини и да ги прибират в изтрезвителното но Слънчев бряг, какво им пречи да се отрежат в кръчмите на ромкварталите. За мен, който пиЕнето е най-важното нещо на света има значение не къде ще се гипсирам, а къде пиЕнето е най-евтино. За да погълна с малко пари много алкохол, да се усетя човек!

  /По материали на авторитетното лондонско финасово списание „Фекалшънтаймс”/




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12279234
Постинги: 4565
Коментари: 10794
Гласове: 18368
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930