Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2016 22:55 - В ОЧАКВАНЕ НА ФИНИША НА ЧЕЛИСТА НА ПУТИН
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 971 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                          ФИНАЛ  ПО  СЦЕНАРИИТЕ

        „СЕРГО  ОРДЖОНИКИДЗЕ” ,  „С. М. КИРОВ”

                  ИЛИ  ПО  ОЩЕ  ПО-СЪВРЕМЕНЕН?

 

     Чувствайки се в скромна степен музикант, осъзнавам как го е закъсал колегата ми Ралдугин, мълчащ като риба по казуса „2,5 млрд. долара”, за дни придобил световна известност с прякора си Челистът на Путин. Другият участник в тази игра се самоуби наскоро в Ню Йорк. Извършил е самоубийството си чрез силен удар с тъп предмета по главата си…Опасенията ми, че ще самоубият и Челиста на Путин се засилват, защото го млъкнаха тотално. Можеше да отиде някой за интервю при него, да го попита, как така иска кредити от банките в размер на милиони долари, защо банките сключват договори с него, а ги нарущават и го компенсират с по 35% от обещаното. Какво ли е правел с тези банкови компенсации колегата ми музикант?

    Да се върна малко назад в съветската история. Имало е една личност, Серго, грузинец, съратник на Сталин. Сталин обаче не е доволен от него и му предлага – да го убие ведно със семейството му или той да се самоубие сам. Серго избира втория вариант, изучаван от студентите в Центъра като Сценарият „Серго Орджоникидзе”.

  Другият облигатен за изучаване сценарий е класически, в програмата на Центъра той е вписан като Сценарий  „С. М. Кирова”. Този сценарий е различен от първия, защото Киров не кандисва на Стални да се самоубие. И го поемват джелатите на Сталин, маскирани като негови служебни шофьори. Возят го в бронраната му кола, после за по-сигурно го прхвърлят в друга, пътуват за Кремъл, а все го недостигат. Още веднаж го прехвърлят – за още по-голяма сигурност -  този път в камион, но камионът катастрофира. При катастрофата загива само Киров.

   Предполагам, че най-новият сценарий – самоубийство с твърд предмет по главата на колегата на Радулин по дело– също ще влезе в програмата за обучаване на бъдещите оперативни работници. А дали не ще се появи и още по-актуализиран сценарий, наречен /например/ „Челистът на Путин”, поживем, увидем…

 

     Тъй като Радулгин беше виолончелист, избрал съм му подходящ музикален поздрав – пиесата Умиращият лебед от Сен Санс, която се изпълнява от виолночело и пиано. Тази пиеса е включена в Карнавал на животните, една смешна, развлекателна несериозна симфонична програмна пиеса с две пиана към оркестъра. Ще поместя линк с нея с образователна цел, ако някой не познава тази пиеса. Умиращият лебед е най-сериозната пиеса от цикъла. В него участват и други животни – птици, магаре, костенурка, тичащи безумно зебри, лъвове.

     Още една песа има там, която ми харесва, Валс на слона. Тя се изпълнява от контрабас – ужасяващ джумбуш!!! Има хореография на тази пиеса, която е още по-смешна. Искра Фидосова, която на времето е учила в техникум с разширена програма, включваща пиано, английски и балет, играе този танц. Тя застава в поза „на 4 крака”, опирайки се на земята едновременно с ръцете си. Така тя може да изправи един от краката си до положение, хоризонтално на земята и да рита с него напред-назад. После го сваля и заритва с другия. Понеже мъжът й е сърбин, този танц тя изпълнява винаги в бара на Бабин зуб. В База „Вучина махала” разглеждахме запиис от танца, ще го потърся в Ю – туб, да поместя линк с него.

   Танцът на умиращия лебед бе бис на най-голямата балерина на всички времена, Мая Плисецкая. Има оригинален запис в телевизията, обработен цифрово, защото е записан с много стара съветска техника. Който е видял това съвършенство никога не го забравя. Записът в Ю - туб не е обработен.

   Аз обаче се замислих – по-глупав ли съм от Челиста на Путин? – и ще си открия също сметка в офшорка. Но не в тъпа страна като него, а в най-строгата към опазване на тайни банка в Ниуе. Там ще си държа капиталите, а ще ги управлявам от тук!

 

   Приятно слушане на Крнавала на животните и гледане на танците. Помествам снмки на Челиста на Путин и на балерините.

 image

                            Челистът на Путин

image

Мая Плисецкая изпълнява танца на лебеда.

image

За танца ми се нуждая от подсилена маса...

image


              При последното си посещение в България така изгреждаше недостижимата 
              Мая Плисецкая, родена за балерина. Тя се качи тогава на сцената,                                    "танцувайки" само с ръце, но залата само не гръмна от аплодисменти.


Послепис:   
Съжалявам, че не открих запис с Танца на слона в оригинала, който ми харесва най-много, а с слонове....


    Приложение:
                               КАКВО Е ОФШОР?

Изрази като офшорен бизнес и офшорни компании като понятия нямат правно, данъчно или общо икономическо значение. Думата офшор (offshore) обикновено означава нищо повече от “където и да е извън мястото на физическо местоположение на лицето” (overseas – през морето). Много важно е да се разбере, че понятията офшорен бизнес и офшорна компания се използват за изграждане на международен бизнес, управление на семейно имущество и международно данъчно планиране.



Офшор просто казано оз начава да се притежава юридическо лице в юрисдикция (държава), намираща се извън мястото на физическо пребиваване на лицето, и което има възможност да притежава активи. Това юридическо лице може да бъде тръст, компания или дори лична банкова сметка. Другото значение на понятието офшор е - някъде на друго място. Но това не означава, че трябва да се преместите на друго място, а само че управлявате подобна компания, намирайки се там, където си поискате. А защо ще искате да управлявате компания, която е регистрирана в друга държава? Поради конфиденциалността и данъчните привилегии които предлага. В това отношение, известни офшорни юрисдикции са известни като “данъчни убежища” – места където не се плаща данък.

Тези юрисдикции се намират по целия свят – Джърси, Остров Ман, Белиз, Сейшелските острови, Британски Вирджински острови, Кайманови острови, Панама и много други, дори в Южна част на Тихия океан – Ниуе. Много често на тези юрисдикции им се приписва като икономически неустойчиви страни и съответно като нежелателни обекти за съхранение на активи на компания. Това се дължи на това, че повечето банки и дори правителства не желаят офшорните инструменти и юрисдикции, предлагащи данъчни преференции да се популяризират. Причините са известни. Правителства и местни банки не искат средствата да отиват извън страната.

Едно от преимущества да се използва офшорна компания е намаляване на данъчна тежест. С помощта на офшор съществува възможност за отлагане, намаляване и дори елиминиране на данъци, използвайки успешно данъчно планиране и стратегия. Друго важно предимство на офшорите е пълна конфиденциалност, които предлагат.    












Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12309483
Постинги: 4577
Коментари: 10805
Гласове: 18386
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930