Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2016 13:36 - НА ПРОМИТИТЕ МОЗЪЦИ - ЗА ПОУЧЕНИЕ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1256 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 17.03.2016 13:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
                  image

     Това не е паметник на примат, живял 3000000 години преди нас, а снимка на екземзпляр от новия човешки подвид от плът и кръв, който наричаме промити мозъци. Разликата не е много голяма. Този е мой познат. Има цицина на главата, защото го заснех след ПТП. Ударен е по главата с тояга, но след това той бе скондапцал ударилия го, а също и жена му, че и детето им, а покрай тях е помлял и колата им, а полицаите се разбягали като пилци.  Агресията, присъща за примата е присъща и за новия човешки подвид, който стана популярен с наименованието промит мозък - агресивен, без задръжки, прототип на първия от трите герои на Гьоте, наричани Тримата силни - Удряй смело, Имай скоро, Здраво дръж...
   Ако някой отвори писанието ми за този нов човешки подвид, нека има нагледен пример как изглежда този подвид, който описвам. Аз бях консултант на Центъра за нова програма, която да определя кои от обектите са промити мозъци и кои не, но този екземпляр няма нужда да бъде "вкарван" в компютъра за класифициране. Точно него имах предвид, когато реших да поуча себеподобните му с надежда, по-интелигентни обноски да придобият.
    Където съм си послужил с думата промит мозък, точно тази снимка си спомняйте...
    Поздрави от "Вучина махала", от където съм подготвил за "качване" доста нови красиви снимки от околностите на базата.

image



            „Тихата лунна нощ подканва самодивите да правят промивки.”

          /Анализ на кандидатстудент на стихотворението „Хаджи Димитър”/  

           НА  ПРОМИТИТЕ  МОЗЪЦИ  - ЗА ПОУЧЕНИЕ

     Промити мозъци е нов термин, но работата по него - за довеждане на максимален брой хора до този краен продукт - започва още в далечната 1917 г. Ще разгледам казуса с този натрапващ се все по-упорито отвратителен термин в светлината на галопирщата около нас агресия:

     В страната на победилия социализъм в края на тази далечна година по приказ на Ленин започва идеологическа работа с масите, целяща да им докаже, че те са най-щастливите хора на земята.  За целта те биват сбирани след работа и на тях им се разяснява какво е станало, как те трябва да мислят, какво трябва да правят, какво трябва да говорят, кое е хубяво и кое лошо. Тази идеологическа дейност по-късно бе наречена промиване на мозъците. Трудно е било в онези години, когато не само радио, телевизия и вестниции не е имало, но дори и електричество, което вечер да свети на лектора, а почти всичките наидеиологизрвани от него са били неграмотни.  Ролята на медии са изпълнявали специализираните да провеждат идеологическа работа с масите кадри от новосформираното тогава звено ЧК, начело на което Ленин турга един от най-големите джелати на руснаците, товарища ФЕД /Феликс Едмундович Дзерджински/. Слушателите - почти всичките неграмотни, кой разбрал, какво му говорят, кой не – ако не са изпълнявали указанията на комисарите е ставало страшно, защото са били следени от агенти друг отдел на ЧК. При неизпълнение на разпорежданията на комисарите на ЧК към лошите са прилагали методи, подобни на тези от Средновековието, осъществявани от наказателен отдел на ЧК. Така са вървяли нещата до към 1922 г, когато Русия изпада в тотален икономически срив, а Ленин започва да се разпада от сифилиса. Тогава начело на страната с най-щастливите хора на света застава Сталин. ФЕД умира незнайно как /б. м. Сталин със сигурност знае/, заменят го Ягода, после Ежов, след това Берия. Има и други, но тези са най-силните личности. Сталин държи да се засили идеологическата работа сред масите, като разчита но новоснования от него НКВД, приемник на ЧК. На ръководителите в това зловещо звено той откровено казва, че незаминими хора няма, те без всякакво съмнение са разбирали какво иска да им каже. След ВСВ тази дейност /б. м. идеологическата, промиването на мозъци/ се изнася от СССР в сателитните на Сталин страни от соцлагера, между които е и България. Партийните инструктори вече са навсякъде, те осъществяват ръководната роля на партията като идеолози. За да върви този процес хората трябва да са убедени, че друг път няма, този е най-добрият, а броя на  лекторите в СССР и в соцлагера вече е милиони. Аз познавах един такъв, много висш, бях близък с дъщеря му. Разглеждахме учебниците му – всичките трудове на Сталин, като отделни фрази бяха подчертавани с три цвята. Лекторите са били събирани по нива според йерархията им, инструктирали ги, при промяна на линията са ги преинструктирвали. И така в соцлагера се стигна до един идеологически процес, известен като Голямата лъжа, който се срути чак при Горбачов. Какво представлява този процес?

   Най-големият сам не си вярва в туй, що казва на тези под него. Те също не му вярват, но го химнословят, кълнат му се във вярност и изтъкват колко е умен. Под тях приемащите приказите как да водят идеологическата работа с масите също не вярват на това, което трябва да им казват, а хората, които ги слушат пък не вярват на идеолозите въобще. По-точно определние за този процес – Голямата лъжа не може да се намери. Хората винаги намират точната дума, давам примери с други подобни термини-бисери: номенклатура, ширпотреба, мутри, разпоретини и др. За да минава обаче тази голяма лъжа хората трябва да бъдат подготвени да я приемат. Тази подготовка, която аз бих нарекъл терапия, а по същество продставлява промиване на мозъци, по времето на Хрущо бе наречена от Запада идеологическа обработка. Защото това не е работа с масите, а лъжене на хората, които ако изобличат някоя лъжа на политмафията лошо ще стане. Хрущо до такава степен наблегна на тази полит”подготовка”, че въведе длъжността ЗКПЧ във войската, политически офицер във всяко ВП, напр. в екипа на подводница, във военна база. Освен огромният брой кияци на заплати като идеолози, още такива се прикрепиха на ясла и при военните като заместник командири по политичедката част, по същество обаче над командирите на съответното ВП. Политофицерът получава приказа от Центъра, не команднващият офицер. При черезвичайни случаи напр. политофицерът умре –отваря се секретен шкаф с указания что делать дальше. Същият процес, но леко туширан протичаше и при наследника на Хрущо, Брежнев, шефът на Днепърската мафия.  Да въведа и един таг за полотичекщи мафиот 0 товарища Черненко. Не говоря за идеологиическата работа у нас, защото тя бе същата и същевременно функция на тази, която вървеше в СССР, а инструктори от Голямата страна съблюдаваха как извършваме мозъчните промивки.

    Светът се развиваше и променяше. Комунизмът падна след икономическите санкции срещу СССР във връзка с Брежневката /войната в Афганистан/ в накои страни, между които и България. Това доведе до по-голяма свобода на мисленето на хората, макар старата власт да се трансформира в икономическа. Появиха се много нови телевизии, радиа, вестници, социални мрежи. Да извикаш някого в клуб след работа и да му говориш глупости, той изобщо няма да дойде, или ако някой дойде ще се стигне до споменаване на майки. Да не пропусна един елемент от идеологическата работа с масите. Хората в последните години преди 1989-а се свикваха не за да слушат политруковете, а да слушат задължително политическа поезия, да им се пеят масови песни, да провеждат забави. Аз съм пял песента:

 

     „Тито, Рузвелт, Чърчил и Де Гол,

      всички дренки са червиви, расли са в един дол.”

 

    Други пееха песента Сулико или пък Ален мак, трети – Цялата земя е наша, възлюбена от Хрущо. А подгряващата тези песни политическа поезия навираше империалистите на едно място на кучето, което не уточнявам. Защото нямаше друго по-отвратилно място, може би.

 

От тук нататък мислите ми ще се отнасят само до България:

 

    Т. н. демокрация у нас не беше абсолютно никаква демокрация, а планиран сценарий за ограбване на държавата от бъдещите олигарси. Така България бе разграбена от политмафията и се оформи задкулисие, което и до днес не е изпуснало управлението на страната. Давам един таг: Ахмед Доган, кръстоска между етническа българка и циганин, който направи политическа партия да защитава сънародниците си турци. Друга бе задачата му, той на няколко път ни я напомня по същество, но по документи пази турците от такива работи като „Голямата екскурзия”.

       Така се появиха олигарсите – бизнесмени, които печелят поради обстоятелството, че имат връзка с политическата мафия и от които страната няма никаква полза, нещо по-лошо, те я ограбват и хората стават още по-бедни. Появи се т. н. организирана престъпност, т. н. битова престъпност, по същество циганска.  Тези, които някога извършваха идеологическата обработка се преориенитраха и актуализираха тактиката си, като взеха на въоръжение основното от предшествениците си – да срутват ценностната система на подрастващите, за да се превърнат те в безмозъчни манипулируеми боклуци. Такива при връзка с нормален човек биват класифицирани като промити мозъци. Всички проблеми по света, в държавите, в отношенията между хората, са резултат от разпада на ценностната система и поради това унищожаването на ценностната ситема на хората стана тяхна първа задача. Срещу нея се поведе война, която получи названието хибридна и която чрез платени тролове в социалните мрежи по същество воюва да промие мозъците на хората, повтарям още веднаж, за да ги направи манипулируеми боклуци. Тази война срещу необразованите хора, увредени от идеологическата работа през по-ранните години доведе до култивирането на част от обществото в нещо, съвсем различно от това, което трябва да бъде – манипулируемо агресивно, в невъзможност да мисли адекватно и да преценява. Неговата първа реакция е агресията. Това представляват нещастниците, които поради глупостта си допуснаха да им промият мозъците. Така е по-лесно в живота. Вместо да се усъвършенстваш, да станеш човек, прогресираш чрез агресията си, която избива в различни форми. Ако държавата има корумпирана полиция и прогнила съдебна система, то тя е рай за агресивните промити мозъци и те хсе възпроизвеждат и мултиплицират на всички нива.

    На кого от миналото наподобяват тези промити мозъци? Веднага отговарям - на приматите, живели милиони години преди да се превърнат в маймуни. Приматът е първият от вида бозайници, който е агресивен срещу себеподобните си, като за целта може да си служи с тояга,  камък, за да утепа примата, с който има неуредени отношения.

    Къде по света има най-много примати ако ги преброим по глави или по членно, не знам как се броят приматите. Свините се броят по глави, академиците почленно, защото правилото е всеки според слабите места. Ако някой ми отвори постинга и знае как се броят примати, нека ми каже. Същото ще важи и за промитите мозъци и за Статистиката генералното им преброяване няма да бъде пролбем.

    Най-много промити мозъци има в страните от ОНД. Причината – те са към 200 млн, промиването е започнало преди почти 100 години. Там резултатите са видими и от неспециалист по промити мозъци, высшего класса или с гросмайсторска сила. Няма да посочвам такъв, защото съм много скромен.  Доста промити мозъци на глава от населението има в България, Македония, Сърбия, а най-малко са се подали на промиването на мозъците им в Чехия, Полша, Унгария.

    С продължаването на падането на цените на суровия петрол много наши българи от Украйна и Русия ще пожелаят да се завърнат в България, но да предупредя от сега за един потенциален проблем – родени и израстнали в Горамата страна, допусналите да промият мозъците им ще бъдат доста от тях, а с това те ще внесат доста неприятен за нас елемент, няма да му прикрепвам определние, с който ще дръпнат страната ни назад както сега арабите Западна Европа. Бях близък с една украинка, която живее в България, помагал съм и с каквото мога. Като започна войната в Украйна тя се извъртя на страната на Путин: той трябвало да хвърли една атомна бомбичка върху Полша, друга върху Киев, трета върху Белия дом. Събитият в Украйна вместо да отключат у нея някакъв процес за защита на етническите си събратя, те отключиха закодираните команди в мозъка й по време на продължителната идеологическа обработка докато е живяла там. Това бе и краят на отношенията ни, при мен промити мозъци не вървят, да си ходят в Голамата страна.

 

    В момента съм в базата „Вучина махала”, където тестваме програма за откриване на промити мозъци, като залагаме видеоклип на обекта, който разработваме, текст, ключови думи и още няколко неща, които не мога да оповестя. Това ще облекчи процеса на разкриваемостта на тези нещастници, ще намали броя на заемащите щатни длъжности в Центъра и ще съкрати времето за проучване на обектите. И в тази област навлизат високите технологии, благодарение на които вместо стотина щатни трола, обемът на работата им ще се върши само от два оператора. Нека намаляват цените на суровия петрол колкото си щат…

     Центърът счита, че промитите мозъци могат да са му много полезни и поради това вниманието на оперативните работници за насочване в правилна посока на деянията им става все по-осторожно.

     Аз съм удоостоен този път с покана в качеството си на съветник не по въпросите на културата, а като психоанализатор на промените на мисленето на хората Балканите в резултат на все по-плътно провежданите тук  хибридни мероприятия. По мое настоявана вероятно ще се открие още една база на Център на Балканите, като мястото й вече е избрано – на територията на с. Илинянци, седищно за светилищата Дъждовница, Костиево и Утробата.

    Лекциите продължаават за новите въоръжения на Путин, където ще бъда само слушател, но ще поместя постинг и за тях.

image
                             
Вучинската каменна целувка




Гласувай:
8



1. ivoki - БРАВО !
17.03.2016 14:20
БРАВО !
цитирай
2. batogo - !!!:))) Поздравления!
18.03.2016 11:06
Перфектна скица на типажа, възпроизвеждащ се от 71 години насам! :)
цитирай
3. planinitenabulgaria - Към башбиринджипримата, изкоментирал се под постинга ми:
20.03.2016 20:20
Като дългогодишен преподавател на бъдещите оперативни работници в областта на изкуството /отговарях за раздел "МУзика" в Центъра/ аз защитих дисертация и като специалист с гросмайсторска сила в областта на психологията. Доказах се и в тез среди и поради това често съм канен на симпозиуми на Центъра в областта на изменението в мисленето на хората в резултат на провежданата хибридна война срещу тях.
Големият майтап е, че башбиринджиприматът се е припознал в героя, чието излъчване е като неговото и е надал злоба срещу мен.
Другарю Башбирджипримат,
Образът от вкаменения примат, първообраз на днешната промита глава не е Вашият, а е събирателен. Този постинг, ако ползвам радомирски термин, е куркапан за такива като Вас сАмия. Попадането в куркапан е много специална хватка, а и капанът е специален. Който се ловне в него не се ловва целият, а само една част от организЪма му, няма да казвам коя. Вие можете да я уточните...
Пожелавам Ви една разходка из Радомирско, и то - част от възлюбеното от мен Западн/ла/ България.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12303614
Постинги: 4573
Коментари: 10803
Гласове: 18381
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930