Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2016 19:26 - ГЪРЦИТЕ МОГАТ ДА НИ ВКАРАТ В НОВ КАПАН....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 4367 Коментари: 27 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

          ГЪРЦИТЕ  МОГАТ  ДА  НИ  ВКАРАТ  В  УЖАСЕН  ЗА                

                      СТРАНАТА НИ   БЕЖАНСКИ  КАПАН

  

     Въведение:

     Имам теми, по които може да ми се вярва и една от тях е  регионалното познаване на български граници, които минават по вододелните била на планините с площи у нас и в съседните нам държави. Започвайки от Тимок по билото на Балкана, после перпендикулярно на Видлич и на  Гребен планина /наричана още Завалска/, по билото на Руй планина, а също по билото Слишовската планина, на Кървав камик, на Милевската планина, по два рида от Бясна кибила, пак перпендикулярно, този път на Осоговската планина, после по билото на Влахината и на Малешевскта планина, отново перпендикулярно, сега на Огражден и така до вр. Безбожка тумба на Беласица - това накратко е западната ни граница. От Тумбата се върви по билото на Беласица, на Алиботуш /Славянка/ и по безкрайното вододелно било на Родопа с едно изключение – долината на река Доспат. Така се достига до седловината, през която е минавал древен път, свързващ Ивайловград с Одрин, там вече има и граничен пункт. Едва ли някой знае какво означава да се измине преход от Гоце Делчев до Ивайловград, но аз знам. По билото на Странджа не съм ходил, защото там границата е преместена от него и така вместо нашето Черноморие да достига до носа Серверборун, то достига до устието на река Резовска. Срамът е за великите сили, а отнемането на плодородните ни тракийски земи там е за страната ни.

    Ако някой проявява интерес към постингите ми е забелязал, че част от туристическите ми изяви често са близо до границите на България. Причината за това посочих – там по вододелните била преминават границите ни и природата е прелестна. Най-добре съм запознат със сръбската граница, по-малко с македонската, защото македонците не са ми симптични, сравнително добре съм запознат и с границата ни с Гърция, по която преминават билата на прекрасни планини. Едва ли някой е преминавал по дългото високо и тясно билото на Беласица, по купола на Алиботуш, която наподобява на Виитоша, но е продължение на Пирина, по безкрайната верига но Родопите, която се чупи по невероятен начин, подобно на централното било на Балкана, образувайки долини с големи и малки реки на север и юг. Пред очите ми в момента оживяват картини от планината над махалата Пещерна, намираща се над с. Дрангово. Там има естествен скален мост и стотици пещери.

    Някога границите бяха оградени с мрежи, охраняваха се от гранични войски. Знаем каква бе целта на тези подразделения – да пазят да не бягат хората от соцлагера в свободния свят. Разходите за поддръжка на граничните съоръжения и войските там бяха огромни. След срутването на социализЪма се премина към ново опазване на границите, като граничните съоръжения бяха премахнати /б. м. изоставени, изкрадени от циганите и отнесени в пунктовете за скрап/,  а охраната поеха гринични полицаи. За тях хората казват, охраняват в дълбочина, същото го казвам и аз. Мен това ме устройва, защото никой не ми пречи да ходя по билата на планините, а някои от тях са забележителни – Копрен, Миджур, Светиниколска планина, Руй, май-всичките, защото там вече няма хора, а само диви животни и ненакърнена природа, където горите не са осечени още от мутрите.

    И какво стана след премахването на телените заграждения по границите, известни с наименованието Брежневския клеон?  С едно изречение казано, те се превърнаха в трафик на престъпници. Най-голямата престъпност бе по времето на югоембаргото, но дребната престъпност не е преставала никога. Появи се дори специфична професия, каналджийство, дано някой да успее да я преведе н английски. Най-първият преводач, професор от СУ преди години не можа да ми преведе с една дума понятието ширпотреба. Напиал е обяснене на англиски какво означава това, никакъв професор не е.  Вече не е проблем да се пренесе през границата нелегален лек ценен товар от едната страна до другата и да се предаде на точния човек /б. м. интерпрестъпника/.

    Аз не се оплаквам от срещите ми с граничини полицаи, винаги са се държали към мен добре и с уважение към трудностите, които съм поел да ходя по части на планината, където и те самите не са посещавали. Спомням си веднаж как изпитах на ужким едни гранични полицаи, които имаха учение над Чипровци. Аз бях сред тях, почивах си, те също и ги поразпитах какво виждат от мястото на учението по билото на планината. Само един от тях бе компетентен, като отговори дори и на по-сложен въпрос, къде се намира един много добре запазен пост. И него знаеше.

    Друг път попаднах на група за преследване на нарушител при поляната на Диана войвода. Оказа се, че агресивен луд е хванал планината и не се е върнал вечерта. Предупредиха ме да внимавам с него, ако го срещна ми дадоха телефон да се обадя, още съхранявам номера. Май тоя лудият е единствения човек, който бе попаднал тук, докато аз се намирах в тази дивотия съзнателно. Тук видях рис и стада от диви свини, които прогонвах от пътя ми за да мога да мина.

    А сега – по същество:

 

    Пътувайки, срещайки се с много хора, аз имам много информация, а за да имам толкова информация ми помага излъчването ми, което не буди съмнение в хората, които срещам, че съм разбойник. Поради това имам повече информация за турците по Източни Родопи отколкото имат в ДПС, повече информация за престъпни канали, които аз пресичам перпендикулярно, движейки се по граничните планини вероятно и от ДАНС, а релефът на местата, по които съм преминавал помня благодарение на силната си зрителна памет и неднократното ми посещение на тези места. Сега като се замисля, най-добре познавам границата ни със Сърбия между вр. Ком и вр. Голеш, който е над с. Стакевци. Ако си напрегна малоумницата обаче, помня детайлно още много, много…

    Какви са възможностите за нелегално преминаване на границите ни от мигранти, ще опиша съвсем накратко.

    Такива отлични възможности има по цялата ни граница с Македония, но там е спокойно в това отношение, защото мигрантите не са толкова тъпи да преминат от нас в Македоония и после в Сърбия, от където да поемат към обетованата за тях Германия. За да не плащат два пъти на каналджите те преминаваат директно от България в Сърбия, като шунтират макетата. Навлизайки от Турция, мигрантите биват поемани у нас от каналджиите, които срещу заплащане ги отвеждат до други пунктове, където ги предават на следващите от престъпната брънка. Ако някой мисил, че нашите и турските каналджии не са авери или че каналджиите ни не са достове с нашата полиция, убеждавам го, че не е в час. На следващата граница идват новите каналджии които ги поемат и продължават към границата на Сърбия с някоя от страните от ЕС от север.  По-лесно е да посоча само къде не може да се пресече сръбската граница и това е където Балканът е много висок – над Чупрене, над Чипровци, над Дълги дел. Каналите преминават най-много по Кюстендилско и затова има основателна причина – почти целят поток преминава през София, където мигрантите се надяват да получат статут на бежанци или необходимите им документи да продължат към Германия. Където ако има как всичките ще отидат, защото там животъ е хубав, както са им го описали подлъгалите ги да ги ограбят. Германците ще работят и ще ги хранят, защото са бедни, многодетни и т. н. Да, ама не! След София каналджиите превозват мигрантите по Кюстендилско, където те биват базирани и прехвърляни – в предни мои постинги съм описал къде и как става превеждането им през границата. Така „стоката” се предава на колегите каналджии от другата страна на границата. Интересното е, че тези техни колеги от другата страна на границата не са сърби или българи от Западните покрайнини, а македонци. С микробуси-отпадъци те откарват мигрантите във вътпешността на Сърбия и от там те поемат на Север с кайна цел Германия. Тая Германия, ако можеше всичките афганистанци, сирийци, иракчани, избягалите иранци и пакистанци, негрите от Северна Африка да поеме. Все се питам, защо тези хора нЕщат да ходят при Путин. Там ще ги приемат веднага, а и толкова много райони където могат те да се заселят има. Пустият у комунизъм, май им е обръзнал в Сирия, искат Германия.

    Възниква въпросът, знаят ли нашите граничари за този трафик. Веднага отговарям компетентно – да! Знаят го и шефовете на гранични войски, които са дали инструкции на граничарите как да постъпват при такъв казус. Тези инструкции като българин аз споделям 100%. Като видят граничарите, че колона оот мигранти науска страната, те не им пречат. Защо правят така, попитах един граничар, който ми отговори с контравъпрос: А Вие искате ли туй нещо да остне в България? Не искам!!!!! По планината Кървав камик видях този ужас, и сега като си припомня за срещите ми там с каналджите и опърпаните премръзнали и бледи афаганистанци тръпки ме побиват. Пак извадих късмет, описал съм случая. Ако бях объркал пътя една прпивечер на Кървав камик, прибирайки се в базата си, не знам какво щеше да ми се случи тогава. Описал съм и това в блога си. Само че блогът ми не се води интересен и се посещава рядко. В момента там модни са трима, които считам за такива заради притежаването от тях на едно специфично качество, много стопроцентови.  Написаното от тях не прави никакъв смисъл, но нали са най-стопроцентовите, скъсват се да ги четат, коментират и аплодират. Освен „Балумба!” друг смисъл не мога да открия в комнтариите…

    И кой печели от това, че няма охранявана граница между България и Сърбия. Аз мисля, до сега печелеха каналджиите, защото те каквото и да правят, не го правят без пари. Но тази липса на охрана помогна на Бългрия да се отърве от афганистанците, както по границата казват на преминаващите и които набутахме на Сърбия.

 

    Сега обаче се заформя нещо много страшно за нас – по друга ни неохранявана граница с Гърция могат даа преминат изненадващо и изведнаж хиляди мигранти, които Гърция ако пожелае може да ги излъже и прехвърли у нас. От нас те вече няма къде да отидат и ще предизвикат много голям проблем в няколко насоки. Предпоставка за това е първо огромната по дължина наша граница с Гърция, която не може да се премине само през Беласица и Алиботуш, но през родопските превали може да се премине от Гърция в България на стотици места, а ако се завардят превалите от полицаи – покрай тях. Има един депутат, Каракачанов, който пледира да се въстанави мрежата по границата с Гърция. Това, което е видно е само, че и езикът му вече е напълнял и не може да говори членоразделно, но че понятие си няма от това, за което говори пък го разбират специалистите. За да се направи това са необходими милиарди левове, а съоръжението ще служи от ден до пладне. После циганите ще го разкрадат отново. Друга предпоставка за едни такъв ход на гърците е техният манталитет - те са подли хора, мързеливи, хитреци, които се превърнаха в активни паразити, закрепени на снагата гостоприемника ЕС. За да не ги прилъже Путин, защото са тъпи, за да си запазят културните останки, защото са тъпи, затова ЕС ги набутва с милиарди евра, защото са тъпи.  Това струва до сега на ЕС около 640 млрд. евро, които гърците най-точно казано преработиха в краен продукт ексременти. Но последните 360 млрд. евро ЕС така и не иска да им „преструктурира”, което означава опрости и даде нов кредит. Гърците показаха колко ни уважават като съседи с нприятностите, които ни създават на границата, като тези неприятности не идват от земеделците, а са инструмент за натиск срещу нас и индирекно към ЕС, целящи да го накарат да им даде още пари, като необходимата им сума е космическа – половин милиард евра на ден, за да живеят нормално и за да не не протестират. Моят дядо е бил войник в Гърция през ПСВ, баща ми е бил няколко месеца в окупационен корпус там през ВСВ. И двамата са ми разправяли едно и също – ужасна беднотия, мързели, пълно с въшки. Хората по Европа опредеделят гърците като византийци, влагайки в това понятие подли хора.

    Разградената ни граница с Гърция, която е удобна за преминаване от едната държава в другата, бизнесът на гръцките трафиканти и каналджии, приели мигрантите от някой остров, превозили ги до границата с Македония, където сега не ги пропускат доведе до неочакван край – гръцките каналджии прибраха парите на мигрантите, но вместо те да преминат в Македония, остават в Гърция. Подчертавам, без пари. В момент, когато начело на Гърция са сиризчиите /б. м.  ментарджии высшего класса/,  водени от кърмчията си Ципурас – всичко това са опасни симтоми за това, което може да се случи на страната ни още през тази пролет. Решението на съседите ни, които се считат за умни като  Аристотел или Архимед, но са на интелектуално ниво бозайници може скоро да усетим на гърба си. Необходим е строг контрол на границата ни с Гърция, защото неприятностите, които сиризчиите ни спретнаха с пионките си, земеделските стопани, ще ни се сторят като захарче в сравнение с това, което може да ни сторят с мигрантите в Гърция. След като гръцките каналджии обраха парите на мигрантите за прехвълявнето им от островите до границата с Македония и след като този бизнес вече не върви, следващата стъпка ще бъде да се отърват от източените от гръцките каналджии мигранти, като ги натирят насам. Не се ли предотврати това от нашите граничари и войски в самия зародиш, ще пооследва нещо много страшно за нас – тук ще останат стотици хиляди мигранти, които ще протестират срещу недопускането им до Германия, както им е било обещано в страните им. И хем ще ги храним, хем ще ни сторват бели, ще дестабилизират дъравата ни.

   Господа министри, господа от ДАНС, това, което съм изложил е написано шеговито, но е много сериозно. Напомням – границиите на България, минаващи по планините са тема, по която съм компетентен. Трудности имахме от към границата с Турция, но това, което може да произтече като неппиятност от страна на гръцката страна е много по-сериозно.

    Мина ми една мисъл през ума, как не само човекът, но и маймуната си прави сметка и гледа да предотврати евентуални неприятности. Давам случай от зоологическата градина, който видях преди много години:

   На една маймуна дадоха в съд кайсии. Тя ги размести, извади най-едрата, изяде я, като костилката след това пъхна в дупето си. След като се убеди, че тя приминава спокойно, останалите кайсии маймуната изяде с костилките.

    Дано да не се окажем по-непредвидливи спрямо опастностите от маймуната.

     
             image

   Тоя на снимката съм аз. Компетентен съм не само по темите водопади, граници, мостове, римски пътища, тракийски и християнски светилища, екология, фащане на агенти-ментета, списъкът е дълъг. В момента съм съветник на Центъра по проблемите на Западна и Югоизточна България. Блогът ми е много интересен, само дето почти никой го не чете.
   

      




Гласувай:
20



1. slavimirgenchev1953 - В това отношение си колкото десетина експерти.
05.03.2016 22:38
А иначе - кокото повече разузнавачи има в дАНС, толкова по-малко се знае. )))
цитирай
2. planinitenabulgaria - В постинга ми има няколко изречения за граничните полицаи,
05.03.2016 23:05
slavimirgenchev1953 написа:
А иначе - кокото повече разузнавачи има в дАНС, толкова по-малко се знае. )))


които играеха занятие. Само един от тях бе наясно с региона, който охраняваше...Добре, че не съм станал каналджия.
цитирай
3. born - ". . . Блогът ми е много инте...
06.03.2016 01:02
"...Блогът ми е много интересен, само дето почти никой го не чете."
Някой /мисля, че Марк Твен/ бе казал : "... слуховете за смъртта ми са силно преувеличени...". Така звучат и цитираните Ви по-горе думи. Не изпадайте в положението на човек , който споделя мнението : "...Скромността е осъзнато чувство за малоценност...". Не Ви отива ! Един бегъл поглед върху профила показва - Прочетен: 3 636 196. Та това е половин България ! Ако не прозвучи обидно, бих употребил думата "евала", за да изразя впечатление !
цитирай
4. born - Извън темата
06.03.2016 01:12
С горчива изненада установих , че съм пропуснал рождения Ви ден ! Желая Ви още дълги години да кръстосвате нашир и надлъж във всички посоки планините на България, за която цел пък Ви пожелавам крепко здраве и късмет ! Стефан Исаков /по-млад само със 7 месеца и половина/.
цитирай
5. planinitenabulgaria - На нуждаещият се от ударна доза Largactil:
06.03.2016 10:09
Уважаемий ДругарЮ петроВ! /променям фамилията съзнателно/
При Вас всичко е сбъркано, поради което така съм изписал и името Ви, нямам правописни грешки с главните букви. Поради това без да кажете една дума, само от снимката на профила Ви се вижда, че сте много зле и вървите към лекуване чрез фиксация. Бих Ви препоръчал клиниката в Гниляне, където болните са само наблюдавани, а за фиксиране ги откарват в клинииката в Курило при по-леки случаи или в Карлуково, ако случаят е много тежък. При Вас е по-лек за сега. Проблемът Ви е, че дори възможностите Ви да различавате топло от студено и светло от тъмно са ограничени. Поради това Вие преди обед се сърдите на целия свят, след обед - на себе си, а по част от минутата - често и на мен.
Като пенсиониран професор от Катедра "Подготовка на оперативни работници за работа в областта на културата" към Центъра имам голям опит с психясали по време на обучаването /разработката / им, поради което имам поглед по този проблем и от тази позиция Ви предлагам две опции:
Първата е ударна доза Ларгактил без да ходте на лекар. Като пиете лекарството две седмици аз мога да Ви псиоанализилам дистанциооно по снимка, по едно изречение и другими способами, которые мы применяли в Центре. Това обаче ще Ви успокои, но няма да Ви излекува.
Втрата опция е веднага да се вдигнете и да изминете прехода от Тимок до Черно море или ако преход по билото на Баркана Ви не харесва да изминете алтернативния му преход, от село Скрът до Ивайловгград.
Вие сте красически кслучай на психясник и Ви моля за разрешение да изтегля снимката от блога Ви и да я ползвам съдето се наложи, напр. на симпозиума по анализ на мисленето на Балканите, който скоро се открива в базата на Центъра "Вучина махала". Аз отново съм поканен в качествотоо си на анализатор на мисленето на хората от този реион, между които също има психясници.
И нещо за финал: Лудият много трудно различава категориите "Забавлание" и "Сериозно". А психясникът - хич!
цитирай
6. anonimen65 - kak razbirate che ne se chetene samo ot komentarite nali
06.03.2016 12:02
tova e edinstvenia post v koito istinski se milee za maika Bulgaria nito .bez zalitania i vulgarizmi i vsichko e taka dobre i pretsizno izlojeno,che prosto chovek zanemiava i niama kakvo da komentira.s udovolstvie vlizam vav vashia blog da se sreshtna chrez vas v chudnite mestentsa na Bulgaria i az da hodia iz neia,no ne sam imala mnogo vazmojnosti kato vreme i pari za da se naslajdavam kato vas na krasotata na zemiata,koiato s krav sa zapazili dedite ni za tezi,koito shte prodaljat roda im se vartiat neshtata ne sa predvidili dobre badeshteto sam rasistka,no vseki da si znae tsveta i religiata i da si jivee otdelno v negovoto si obitalishte egiptiani irakchani ne predpirieha takiva exkurzii,a afganistantsi chak sega?zashto ne biagat v isliamskite strani hem klimata nravitereligiata sa shodni kakto nie na balkanite sme shodni im plashta za tazi exurzia i te v imeto na alaha shte prochistiat negovata zemia ot nevernitsite.s razmnojavaneto na tezi koito sa v evropa na dirigentite im se vijda bavno zavladiavaneto i haode da pratim na goliama exurzia milion musulmani da gi prieme kato bejantsi a te da zavladiavat sas sila teritoria i tela.
цитирай
7. sande - Поздрави, Коста!
06.03.2016 13:24
Написал си един интересен и ценен трактат по национална сигурност.
Опасността от границата ни с Гърция е реална и е вече в действие. Гърците от край време са известни като хитри и хитроумни хора. Хитроумни. Хем хитри, хем умни.

Ясно е, че гърците ще пребарат и ще ошушкат до шушка нещастните мигранти и после ще ги натирят към България и Македония.

В същото време ще вдигат олелия до Бога пред ЕС за помощи, за опрощаване на предишни заеми и пр. Ще ги използват като претекст за рекет, за мародерстване на ЕС и други страни. От бежанците може да се извлече и полза.

цитирай
8. planinitenabulgaria - Жената започва да поумнява на 40 години и на 55 този процес приключва.
06.03.2016 22:14
born написа:
С горчива изненада установих , че съм пропуснал рождения Ви ден ! Желая Ви още дълги години да кръстосвате нашир и надлъж във всички посоки планините на България, за която цел пък Ви пожелавам крепко здраве и късмет ! Стефан Исаков /по-млад само със 7 месеца и половина/.


Лошото обаче за жената е това, че след поумняването й никой вече не й предлага.
Човекът започва да поумнява след 62 и тогава вече може да му се има доверие. Ако съпругата му даде пари да плати сметките, той може и да ги плати. В началото човекът поумнява слабо, но с всеки изминат ден този процес се мултиплицира, а накрая замязва на ескпонента. Става така, че човекът излиза за час-два, удря една бира или пък две, изиграва една чалга, прибира се и се чувства поумнял. Понеже съм много скромен няма да давам примери със себе си. В участъка тип експонента седем месеца след СЕДЕМДЕСЕТТЕ са огромна разлика и по-младият често не е в състояние да разбере по-узрелия от него.
И още една информация - написах постинг за Прокофиев, като поздрав към дамите в Блог. бг, но ще е интересен и за тези, които обичат музиката. Нищо , че са нежени.
Благодаря за поздрава. Не е много раздостно, но да си на 72 е Божий подарък.
Аз съм много зает, защото анализирам материали за симпозиума на Центъра в базата Вучина махала.
цитирай
9. josarian - Привет, пишеш наистина увлекателно,
06.03.2016 23:57
тук обаче публиката с малки изключения е тъпа и елементарна и се намира в пълна невъзможност да оцени по достойнство написаното. Друго си е да прочетат някоя тъпня от Дядя Шекериада, как се композират влаковете в Щумен от Червеното Фашистче с Дългата коса и Мачетето или как да утрепем хамериканец без да ни забележат от Кухелев или пък как да цунем дупце на товарищ Президента на Венцивалери1951:)
цитирай
10. krumbelosvet - Стигнах до социализЪма и се отказах.
07.03.2016 20:39
Обективността възпитана от подскачащите митинги ми е позната. Сега защо укрепваме границите? Защото е граница и трябва да пази от опасности. Много малко от "хората" искаха да бягат от НРБ и те бяха слушатели на "Гласът на Америка", които ставаха опасни извън контрол. Затова ги спираха. Защо сега плачем, че ни ограбват готови отгледани и обучени младежи? Тогава не плачехме, а си пазехми националния капитал.
цитирай
11. planinitenabulgaria - Горячими воленсидеровскими приветами!
07.03.2016 21:36
krumbelosvet написа:
Обективността възпитана от подскачащите митинги ми е позната. Сега защо укрепваме границите? Защото е граница и трябва да пази от опасности. Много малко от "хората" искаха да бягат от НРБ и те бяха слушатели на "Гласът на Америка", които ставаха опасни извън контрол. Затова ги спираха. Защо сега плачем, че ни ограбват готови отгледани и обучени младежи? Тогава не плачехме, а си пазехми националния капитал.


Споделям мнението Ви:
Докато не се откажем от ЕС и НАТО и не минем към Путин, нищо в България нама да се оправи. Горячими маркспутинскими приветами!
Аз обаче не съм от подведените, към които ме причислявате - нито веднаж не слушах Гласът на Америка, чаках с нетърпение петъка, за да гледам руската телевизия. И докато не привършеха, не си лягах...
цитирай
12. planinitenabulgaria - В моя стил - леко весел, макар нещата да са сериозни,
07.03.2016 21:38
josarian написа:
тук обаче публиката с малки изключения е тъпа и елементарна и се намира в пълна невъзможност да оцени по достойнство написаното. Друго си е да прочетат някоя тъпня от Дядя Шекериада, как се композират влаковете в Щумен от Червеното Фашистче с Дългата коса и Мачетето или как да утрепем хамериканец без да ни забележат от Кухелев или пък как да цунем дупце на товарищ Президента на Венцивалери1951:)


сте описал героите на нашето време...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12182488
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031