Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2016 12:10 - ПРОРАБОТКАТА ПРОФЕСОР ТОДОР ТАНЕВ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1027 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

           ФИЛИГРАННО-ЮВЕЛИРНЫМ ЖЕМЧУЖИНОМ

        БОЛГАРСКОГО ЗАДКУЛИСИЯ УДАЛИЛ МИНИСТР

                ТАНЕВ ИЗ МИНИСТЕРСТВА ПРОСВЕТЫ

 

    Това, което направи българското задкулисие ще влезе в учебната програма на специализираните учебни заведения по подготовка на оперативните работници за внедряването им в различните сектори на управление. И аз казвам: Евалла на разработчиците. Специалистите от този сектор причисляваме тази проработката към класиката в жанра. Этим настоящим жемчужином оперативные работници задкулисия осуществили такой скачок, что надпрыгнули как разумом господа Путина, Ердогана и Борисова вместе. Вот как:

   Начело на просветата ни имахме серозен човек, който няма как да бъде манипулиран от задкулисието. А към министерството му с цел подобряване нивото на образованието ни, което от години бълва примати, по програма на същия този министър от ЕС бяха отпуснати около 1,2 млрд.  евро. Да остави задкулисието този човек, чиито конци няма как да дърпа да разпределя кой да усвоява средствата би било загуби за милиони за фирмите им – нито на манипулации се подава министъра на образованието, нито на държане  или въртене, това са оперативни термини. Цитирам един башбиринджиага от задкулисието, който заяви пред избирателите си в с. Кочан, че той разпределя паричните порции. Говорим етим биринджим, понимаем задкулисие. Говорим задкулисие, понимаем этим самым биринджим. Не представи обаче мотиви биринжито като къкъв разпределя той паричните порции. А сбърка и аудиторията - вместо неграмотни турци, той се опита да заблуди грамотни помаци, които по принцип твърде малко вярват на това, което чуват. Те много добре знаят, че заблуждавищият ги въобще не е турчин а джуревец – майка му е татарка, което означава етническа помюсюлманчена българка, а баща му е циганин, каквото е и излъчването на биринджито. Което има и нахалството да се представя като турчин. Но вместо да го слушат, помаците го заснели с джиесем. Да се е самосезирал някой отговорен фактор, напр. прокуратоурата, че биринждито лъже, да му е потърсил отговорност? Такъв нямаше, той си остава на върха в задкулисието. Ще ли той и останалите му съратници  да изпуснат тази прелест, те да разпределят паричните порции от 1,2 млрд евро, накъде да ги потекат, как да ги източат, кои да се нагушат с толкова много пари, какви ще са комисионните?  Отговорът е: Твърдо нье!

    И последва проработка, чиято идеята бе почерпена от един стар италиански филм на Фелини. Операторите на филма показаха едно сухо дере, в което хората бяха изхвърляли дълго време всякакви гадни боклуци. И изведнаж от някъде по дерето дойде помия със синьо-сив цвят, която понесе всичките тези боклуци. Чрез помията Фелини символизиираше ролята на вестниците от неговото време, а боклуците, които помията понесе бяха символ на лъжите и сплетните, които тя разпространи сред хората с цел манипулирането им.

    Този филм е задължителен за запознаване с него на оператвните работници при подготовката им за придобиването от тях на умения да управляват отделните сектори, за които те биваха подготвяни. Моите студенти, които подготвях за работа в областта на културата бяха длъжни не само да познават този филм, но и да /могат да / го анализират. Туй с дерето и помията е само един елемент от него, филмът е много сложен в психологически аспект, заложените идеи в него са отправени към бъдещето. Днес освен вестниците възможности за изливане на потоци помия по „деретата” с изхвърлени в тях „боклуци” предоставят не само вестниците, но и различните канали на телевизията, нета и още много други съвременни инструменти и подготвените да боравят с тях оперативни работници. Поради това задкулисието, което управлява държавата е съсредоточило вестниците под контрола на много малко техни хора, като тенденцията е собственик на всички вестници да стане само една личност, което ще направи по-ефективна работата на оперативчиците в този сектор. Същото ввжи и за телевизиите - те ще станат собственост също на една личност, като идеалната проработка е те да станат собственост на тоя, който държи и върти поместваното във вестниците. Така помиите по деретата ще се отправят към нарочените за манипулиране само с едно натискане на клавиш от оперативния работник, задаващ дебита на „помията” по специално изговена „помийна” програма.

    Тези неща ще разглеждаме скоро в баззата „Вучина махала” на Центъра, където ще има уточняване на стратегиите в тази област в светлината на намаляване цените на суровия петро.

    Цялата тази мощ на медиите бе впрегната да изхвърли министър Танев извън борда и тя успя едва ли не за дни да се справи с това. Получи се нещо като в трагедиите на Шекспир – там всичко се случва за толкова кратко време, което е недостатъчно за развитето на сюжета, но той е така сгъстен и драматизиран, че никой не се запитва, ама как така. Този похват, известен на оперативнтие работници бе ползван в случая с проф. Танев, защото ако нещата се бяха забавили, накой щеше да попита: Ама защо така нападате човека, той изобщо не е виновен? Всички обаче бяха шашнати от настъпващата висока вълна  на помията от всички възможни места, че никой не успя да зададе този въпрос. Ако бе зададен понеже нямаше кой да обясни защо, проработката щеше да пропадне и миинстър Танев да остане да разпределя паричните порции.

      Проработката започна много издалеч – от Турция, премина в Русия, в нея бе  включен сценарият със сваления руски бомбардироваач, после тя се пренесе в България. Извадиха се от контекста и се заподмятаха в деретата понятия, които не са дело на министър Танев и придошлата помия ги понесе. Тези понятия бяха ползвани като инструмент срещу  него, квалифициран в Центъра като академически тояги, а на български език - академични сопи. Биринджиите на задкулисието извадиха две понятия, робство и съжителство, които полваха като сопи за биене на професора само по главата. Не извадиха обаче едно не по-малко важно понятие, цитирано в учебниците по история, понятието ПРИСЪСТВИЕ. А сега малко пояснения. Ленин казва, преди да спорим, трябва да се разграничим, прав е човеко:

 

   Що е робство?

   При робството човек е окован във вериги и работи докато може, после го убиват. Робството в новата история се променя, давам за пример Сталин. Той праща 32000000 роби в Сибир под предлог, че са му врагове. Там те не са вързани на вериги, но статутът им е същият. Най-съвременният робовладелски строй е при Ким Чен Ун, който праща роби в Китай и Русия и получава възнагражденито за тяхната екслроатация. При робите няма възпроизводство, те са обречени на смърт в момента, който бъде установено, че вече нямат сили да работят или се разболеят. Убиват ги и им докарват нови.

     Не така е било така по време на турското иго. Българите сме били подтискани и ограбвани чрез данъци и другими способами, но сме си били българи, размножавали сме се, имали сме национално чувство, вяра в Бог. Църквата ни е била наполовина под земята, но е функционирала. Това е причината 500 години след това иго ние отново да станем силна независима българска държава, която плааши идиотите в Европа /Англия, Франция и Русия/ и те ни спретват Берлинския договор, който отнема и придава към съседните ни страни половината от територията ни ведно с българското население в нея. Правилното понятие за времето, докато са ни владели турците е ПОДТИСНИЧЕСТВО или пък ВЛАДИЧЕЕСВО. Все същото е.

  ПРИСЪСТВИЕТО обаче е нещо различно, то за твърде кратък в исторически аспект период може да катурне страната за години напред или дори да я заличи от картата на света. Давам пример със съветското присъствие в страната ни, което освен, че я ограби икономически, което не е необратимо, изби интелигенцията на нацията ни и така положи основите на приматицацията й. Освен това  то отне собствеността на хората, а с това възможностите им за инициатива, обезличи ги като личности, отне нъзможностите им за изяви като хора и положи  основата за превръщането на хората в боклуци – понятие, днес актуализирано на  пазарни субекти. Присъъствието разгроми и църквата, която бе в основата на ценностната система на българина. Човек без ценностна система е престъпник в режим на изчакване. Днес в България затова има 1000000 млади мъже,които не работят и не търсят работа, но пък живеят добре. И ако тегля една черта, за 500 години турско иго България се бе запазила, а след 45 години съветско присъствие, България бе генно увредена и не виждам как ще се оправим изобщо.  Това присъствие е виновно за всичките ни беди днес, защото то униищожи духа на българина, остави душата му заразена с брадатаата спирохета на  Маркс, която се предава по наследство.

   Ботев, Вазов, Левски – те са споменавали термина робство, но смисълът който те влагат е емоционален, подбужащ хората да отхвърлят турското владичество и грабеж над България. С един от тези трима наши духовни отци в момента бива сравявана дъщерята на убиеца Героги Боков, завърила МИО в Москва, спрягана за шеф на ООН. Путин щял да я подкрепи. Sancta simplicitas!

   Колко прозорлив е бил Фелини с филма си, където той представи като символ дерето с боклуците и помията, която ги понесе /б. м. в публичното пространство/. Как да не искам от студентите ми да знаят за този филм, но и правилно да го разбират.

    Другарката пръмовА е много по-подходяща за задкулсието да насочва  парите да бъдат те правилно разпределяни /б. м. източени по сценария напр. на програмата САПАРД/. Тя е много пекана, като това понятие също се нуждае от пояснение. Така наречена жената преди 1989 г. означааваще, че тя е много голяма курва, а така наречен мъж означаваше много голям мошеник. Днес тези понятия са актуализирани – и мъжат и жената ако биват наричани пекани, това означава, че те са успешни бизнесмени. Ще дам и пример с един – на 33 той е вече успял, спечелил е много, много милиони.  И няма излъчване на човек, който е гладувал, защото много работи и няма време да се храни…

     И още нещо да напомня, как министър Танев  подигра пръмовА, като я нарече интелектуално бижу. Неговото интелектуално ниво е далеч над това на заместничката му, която ще се заеме сега с най-важното в просветата, насочването на европрите към правилните фирми. Затова не само я подкрепям, но и вярвам в нея. Не вярвам обаче, че както закри първите блокове на АЕЦ, ще вземе да закрие и първите класове в училищата. Тя за всичко става, където и да я турнат,  както дялан камък е. Как можаха да предпочетат г/жа Бъчварова за шеф на МВР пред нея? Тая за дни щеие оправи и битовата и организираната престъпност, та и парите за тази дейност. Бъчварова не ставаше за този пост.

    Чао, проф. Танев. Щом проработката изигра Путин, Ердоган и Борисов, ти нямаше некакъв шанс за успех срещу архитектите й, оперативните работници на задкулисието. Почивай от делата си в министреството. Не вярвам, че щеше правилно да разпределиш парите, които издейства от ЕС за образованието ни…

    А сега и критииката ми  към професора:

    Тия пари, дето ги издейства от ЕС, те те скондапцаха като министър, г/н професоре. Може ли един професор да не знае, че където има пари, има и игри, а в игрите има спечелили и изграни. Професор сам да организира играта и примати да не му разрешат дори да се включи в нея /б. м. да го изиграят/ – такъв  случай в оператвината си практика не съм имал през цялото си време като ръководител на Катедра „Оперативна подготовка”.

    

 

 

 

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12181251
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031