Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2014 22:39 - ПОЯВИ СЕ РАЗКОШНА КАМЕРА FUJI FINEPIX S 8200
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 3245 Коментари: 4 Гласове:
20

Последна промяна: 10.11.2014 22:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                                Р Е К Л А М А

 

   Преди  повече от година, като закоравял любител-фотограф отбелязах в подобен постинг, че цифровите фотоапарати се усъвършенстват и в един момент конструкторите ще осъзнаят, че изделията им трябва да имат опция за избор и на квадратен формат. Това вече е факт. Освен предлаганите вече формати на кадъра - старият 3 х 2, останал от немските фотоапарати Лайка, най-удобният – 4 х 3 и неудачнният за снимки 16 х 9, новите фотоапарати притежават най-после и квадратен формат 1 х 1. Той се прилагаше някога при камерите на гедерманските професионални репортери, ползващи негативи 6 х 6 см. Така се постигаше висока резолюция, снимките подлежаха на  голямо увеличение, от тях можеха да бъдат извадени елементи и увеличени за идентифициране. Днес вместо негатив с площ 6 х 6 см. се ползват микропроцесори, което миниатюризира тези огромни  и тежки професионални камери.

   Техническите възможности на цифровите фотоапарати вече надвишават възможностте им за ползване от хората и туристите и се ползват като подвеждаща реклама за непросветените в тази област.  Пълна заблуда е когато на даден фотоапарт е написано, ZOOM /напр./ 40. Това е разликата в ъгъла на възприемане на обекта при широкоъгълна настройка на обектива и при теленастройката му.  Обикновено тези данни не са приведени спрямо камерите 35 мм, въведени от германците за техните фотоапарати Лайка и така водят до допълнителна заблуда на решилия да си купи нов фотоапарат. Ако на обектива пише 4,3 – 172, за да се приведат тези данни спрямо 35 мм. камера, те трябва да се разделят на 1, 8. И ще се получи вариообектив от 2,4 до 95, 5 мм. Следва нова заблуда за непросветения в тази сфера. Човешкото око възприема света с ъгъл 45 градуса, което за фотоапарата представлява фокусно разстояние  50 мм. на обектива. Това е много важна константа, защото определя действителното приближаване на обекта. За сравнение привеждам окото но рибите, чиито ъгъл е почти 180 градуса и на орлите, чиито ъгъл е от два до пет градуса. По-ниските стойности на фокусното разстояние на обектива изкривяват перспективата и се прилагат рядко. По-високите му стойности пък свиват ъгъла и се получава приближение без да се изкривява перспективата. В случая, който разгледах максималното приближаване /зума/ ще се окаже 95, 5 : 5 = 19 пъти. Това приближение отново е заблуда, защото при този ъгъл на теленастройката, осигуряващ реален зум почти 20 нито обектът може да се намери бързо, нито апаратът може да работи добре без статив. Над 10 – 12 пъти приближения, което отговаря на фокусно разстояние 50 - 60 см. снимките ще бъдат едрозърнести или размазани, въпреки предвидените опции в тези случаи от конструкторите, ако не се ползва статив и не е извършено предварително прицелване в обекта. При този случай апаратът трябва за се задейства с външен гъвкав бутон, за да не трепне, защото обектът може да излезе извън кадъра.

  Вече не може да се намери фотоапарат, който да не надвишава възможностите му за ползване. Това не е проблем, техническите показатели ще се ползват в рамките на необходимото. Същото важи и за резолюцията на фотоапарата, която започна да надминава 20 мгпкс. 14 – 16 са напълно достатъчни. Все едно да има леки автомобили, които пътуват с 500 км./час, а допустимата е 120.  На мен такъв ми не трябва.

   Няма да пиша ръководство по фотография, но ще изкажа мнениие, че да се направи  добра снимка освен фотографско око трябва да се понаучат и някои неща от фотографията. Без тях фотографът ще наподобява на любител музикант, който не разбира от полифония, а слуша музика. Резултатите ще са посредствени снимки въпреки добрия фотоапарат и фотографското око на ползващия го.

    Сега искам да сезирам туристите върху новия фотоапарат на Фуджи FINEPIX S 8200. Една разкошна вещ, която представлява едновременно и НD камера със запис 60 кадъра/сек. Цената на този суперапарат е около 300 лв, но поръчан онлайн той излиза доста по-малко.

   Отбелязвам, че той е от тип универсални фотоапарати клас S. Ако е от високия клас HS, цената е два пъти по-висока. Две неща ще отбележа:

   Скъпото си е по-хубаво и

   ако притежаващ висококачествен, скъп апарат, той не е гаранция за добри снимки. Привеждам няколко снимки на красавците на нашето време, дето ги избрахме да ни представляват – Желенския Ален Делон, Самоковският Ален Делон, и най-първият Ален Делон, единственият, по-красив от оригинала, незаобиколимият фактор в медиите, полицията, прокуратурата и по тротоарите, оти не остава място за другите хора, га он оди по тях. Охраната на новия парламент разполага с видео от секретните камери в тоалетните, как той при сядане строшава тоалетна чиния, но поддръжката за минути подменя чинията с чугунена номер 5 и той продължава започнатото, вече спокоен, че някое парче фарфор няма да пореже големите му бузи.

   Голяма работа е фотографията, а цифровизирането й я направи достъпна навсякъде - и в планината и... в тоалетните на Ален Делоните. 






image

Без всякакво колебание аз съм №1 !!!!!!!!!!!!!!!!

image

Аз съм по-убав от горнио, но немам връзки. Затуй все съм втори.

image

         Кюстендильцам посылаю я приветы...

image

Своге - София-област - парламента - Своге - София-област -
парамента. До посиняване и после отново. Дялан камък на Д/П/С.

image



image

                 Независим депутат /от него нищо не зависи, а от Центъра/

image

Как ли се нарича на латински език
окосмената торбичка при мъжете, с
две жлези в нея? /Зачертай погрешната дума!/
Perineum?   Skrotum?

image

В следващ брой ще има подобна статия за Гюза и Мамута,
купувайте си редовно в/к "Уикенд". Голяма работа е свободната
преса. Тя май вече повече учи децата отколкото училището

image

Разликата между това, което не прави горният герой на "Уикенд" и това, което прави долния герой е фрапираща...

image

/Подробностите в следваш брой на Уикенд/
   



Гласувай:
20



1. vmir - Отдавана съм фен на Fuji, а специално серията Finepix S.... ме възторгва от години
11.11.2014 14:04
с непостижимия зум и качества. Дали няма риск за качеството и целостта при закупуване по нета, все пак това си е едно бижу?
цитирай
2. planinitenabulgaria - с непостижимия зум и качества. Дали ...
11.11.2014 19:42
vmir написа:
с непостижимия зум и качества. Дали няма риск за качеството и целостта при закупуване по нета, все пак това си е едно бижу?

цитирай
3. planinitenabulgaria - Риск има само при оормяне на гаранциионната карта.
11.11.2014 19:47
vmir написа:
с непостижимия зум и качества. Дали няма риск за качеството и целостта при закупуване по нета, все пак това си е едно бижу?


Тя трябва да бъде попълнена при доставката с верните данни, защото важи две години.
Фуджи се слави с най-здравия апарат, който не се поврежда при падане на твърда основа, напр. асфалт, моделът Финепикс С 4300. Отговаря на Фолксваген двойка. Още го има в продажба. Никакъв град не може да се отбележи по ламарината му.
Марката Фуджи отговаря на колите Хюндай, марката Сони - на Мерцедес.
цитирай
4. mt46 - Поздрав!...
11.11.2014 23:15
Мда, не всичко ново и скъпо е качествено и потребно...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183802
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031