Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2014 00:28 - ГИЗДОВСКИЯТ ПОЧИН....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1859 Коментари: 2 Гласове:
10

Последна промяна: 29.10.2014 18:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                          ГИЗДОВСКИЯТ   ПОЧИН    -

              ВЕЧЕ И  В  ДРУГИ  НАСЕЛЕНИ  МЕСТА

 

     Ползвам съветската дума „почин”, защото това, което се извърши в махала Гиздовци - кражба на ел. енергия от български граждани и толерирането /игнорирането?/ й от всички видове власти - не би било възможно ако страната ни не бе в братската прегръдка на СССР толкова години. Почин е съветска дума и означава реализирана идея. Само че идеята не винаги е добра, напр. ако  на правилно гласувал електорат за благодарност се разрешава да краде ток.

    Припомням казуса „Гиздовци”, който виси между инстанциите от години, но продължава да е актуален, защото неуредените сметки са за милиони левове. Сценарият му е подобен на този на КТБ. Тази сума Община Дупница уж трябваше да заплати на ЧЕЗ, но тя е толкова голяма, че това не е възможно, а има и втора причина - за такова плащане няма правно основание, а орална уговорка между кандидати за местната власт и лидери на местните български граждани от гето Гиздовци  

    Как се стигна до този спор между Общината и ЧЕЗ, кой спечели от този казус. В аванс ще кажа, гиздовци.  А ето хронологията му:

   Братята-феодали на Дупница участват в местните избори и се нуждаят от глъсчета за тях. Лидерите на българските граждани от махала Гиздовци се спазаряват с братята – ще си подадат от маалата глъсеца за тях, но братята ще им доставят ток, който да им заплаща Община Дупница. Братята спечелиха изборите с глъсчетата на гиздовците, ток потече като река към гетото, но плащания от страна на Общината към ЧЕЗ не се извършваха. Нямаше обаче и спиране на тока поради незаплатени сметки. Проблемът ставаше все по-страшен за ЧЕЗ,  гиздовци замениха кюмбетата с електрически печки. В безизходица от консумираната и незаплащана ел. енергия ЧЕЗ започна да прекъсва захравнането на тези гиздовци, които бяха достигнали задължения по 25000 /пиша с думи, двадесет и пет хиляди/ лв. за ел. енергия. Ами сега? И последва споразумение между ЧЕЗ и братята: Гиздовци вече ще си плащат тока, но няма да бъдат прекъсвани за старите си задължения /от по 25000 лв./, които си остават. Общината когато има възможност възможност ще ги погаси.

    Известно е какво стана с братята - свърши им мандата в Общината, а новото местно ръководство категорично отказа на лидерите на гиздовци да погаси задължението им. Проституиращ по делото на братята висш апелативен съдия ги пусна от ареста, за да избягат. Със севернокорейски вони ли го мотивираха тоз съдия, с кубински песос ли, казва ли ти някой. Проблемът със задължението на Гиздовци обаче остава, поне на хартия. И изглежда така:

  Получават гиздовци сметка за ток, а в нея пише: Просрочено задължение 25000 лв. Гиздовци си имат ток, Общината никога няма да плати сметките им и с основание, ЧЕЗ не може да сторнира тези сметки, никой гиздовец не може да се бръкне с 25000 лв. Заплетен казус!  Има един пенис, който се размахва в тези случаи и той се нарича давност. Мисля, че с новия народен представител на област Кюстендил, Трандафора, енергиен играч высшего класса от Самоков, този въпрос ще се разреши. Предполагам, от фактурите на гиздовци старите им задлъжения ще изчезнат. Той е с гросмайсторска сила по енергийните казуси на българските граждани, ще стане дума за това.

   Едно отклонение:  За да се консумира този неплатен ток, той трябва някак да се заплати. Защото миньори изкопават въглищата, енеретици ги превръщат на ток, електротехници го доставят до домовете на българските граждани и хората, всичко това струва пари. Дори да се краде ел.енергия, тя трябва да се заплати, иначе не става. Работил съм 28 години в енергетиката, разбирам от ток. Кой обаче ще заплати откраднатия от българските граждани ток? Отговорът е прост – този, които плаща сметките си, като те бъдат надути от ДКЕВР с включеното количестнво открадната ел. енерегия от българските граждани, но и от поразиите върху преносната и разпределителна мрежа от бригадите гепенкабелн и краденжицен. И за това трябва да се плати. Макар да не му е мястото тук, отбелязвам и още една кражба, макар думата да е неточна - на вода - за която софиянци пак със съдействиетоо на ДКЕВР плащат. Около 8000000 куб. м. вода по два водопровода отиват само в квартал Факултето, а няма заплатена нито една сметка за нея. Кой ли я заплаща? Край на отклонението.

    Подобни случаи като гиздовския, който е класически, но допълнително усъвършенствани за да отговарят на статуквото в даден момент вече има и в други места, където живеят български граждани. Сега не общината, а лидерите на българските граждани излизат с инициатива, която се прилага успешно в цялата страна, защото номерът минава. И как не? Електоратът трябва да се уважава. Давам един пример от маала в Ботевград, блок 48.

   Българският гражданин Цоко с жена си и тринадесетте си деца нямат пари за ток. Те са безработни, социално слаби, цял живот са на социални помощи, но те не им достигат. А на път е и ново дете. Поради това Цоко от десет години ползва ток без да плаща. Има си електромер, има техническа възможност да бъде прекъснат за неплатени сметки, но тази мярка спрямо българските граждани много рядко се прилага, поради това, че служителите на ЧЕЗ не са въоръжени. И задължението Цоково вече е 23000 /пиша с думи, двадесет и три хиляди/ лв, като продържава да расте и при консумацията му на ток на стойност 2300 лв на година скоро ще надмине гиздовци, които са с по 25000 лв. борчове към ЧЕЗ.

   Казах, че токът струва пари, незавидсимо дали част от него се краде. Единият начин да се добави стойността на откраднатото от българските граждани е да го заплащат хората, другият начин е да се предотвратят кражбите и да не се допуска да набъбват неплатените сметки. Ама не става. Защото българските граждани могат да набият електротехниците, а могат и да излезат на магистралата и да я бокират. Причина – нарушени са правата им, те са третирани по начин, различен от хората и са прави. Като не си платят хората и една сметка, прекъсват ги. Но българските граждани – не!

   Има обаче и друг начин да се краде ток, по почина „Седми квартал”, гетото с българските граждани на Самоков. Там има изградено незаконно ел. снабдяване, крушките светят и през деня, но феноменалнато е, че нито полицията, нито ЧЕЗ, нито който и да било отговорен фактор забелязват това престъпление. А се твърди, че годишно в Седми квартал „пропадат” 7000000 квтч. ел енергия на стойност 1400000 лв. Твърди се още, че формулата на това частно „енерго” е измислена и внедерена от Трандафора, и макар той да бе въздигнат до най-високото място, парламента, създадените от него барбаенергоструктури работят безпогрешно и сега.  И как не. Толкоз електорат живее тук, чрез него / и останалият по страната, разбира се/ днес ни управляват. Главният прокурор обгрижва ДПС, пазейки биринджиите му от зли есемеси, ВСС е  инструмент за изпълнение на специални съдебни поръчки.

  Всичко това е рожба на задкулисието в България, което никога не е преставало да дърпа конците на управляващите. Ще направя една аналогия:

    Палестинците все нападат Израел с надежда да го победят. Няма да стане, защото правят грешка: За да победят Израел първо трябва да победат САЩ. След това Израел ще падне сам.

   Подобна грешка се прави и тук. Нищо няма да се промени, докато агентите на Путин управляват страната. Първо Путин трябва да се победи и чак тогава може да се удържи победа над путинистите в България. Те отново спечелиха изборите, този път със 7 : 1. Толкова убидително, че един, за който всичко е ясно, с прякор Златният пръст, който бе отписан от Путин и бе активирана резервата му, взе че влезе и той в парламеннта. А резервата му, излишна за сега, получи мисия в Европарламента. При катурване на Златния пръст, ще го предислоцират с мисия тук.

    Та докога ще крадат ток / и други работи/  българските граждани?

Докато има задкулисие в България, което управлява и се нуждае от този електрорат. А докога ще има задкулисие , вече казах. Още много дълго време…

 




image

                               Цоко

image

Трандафора: Море воевода, тока си давама, мандата - НЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

image

       Работник  от бригадата Краденжицен

image

В очертанието са "въдиците", възлюбен метод за
крадене на ток от голи линии.

image

За едни - танци, за други - работа, горене на кабели.

image

С каруците се докарва суровината и се снема
от нея това, което го вземат на "Отпадъци"

image

               Не ни рЕжете току!

image

Няма сметки за ток, за данъци, за вода, банкоматът
се зарежда редовно с помощите, как де не изглеждат
радостни обитателите на тая маала...

image



Гласувай:
10



1. sande - Поздрави, Коста!
29.10.2014 16:18
Циганин да се наричам, първа радост е за мене!

Гиздовият почин - европейски почин за стабилна и просперираща България!

Гиздовия почин - челен опит за Европа!
цитирай
2. planinitenabulgaria - Ако през лятото живеех толкова близо до Дупница,
29.10.2014 18:41
sande написа:
Циганин да се наричам, първа радост е за мене!

Гиздовият почин - европейски почин за стабилна и просперираща България!

Гиздовия почин - челен опит за Европа!


щях да съм се запознал с мутробароците в Ресилово и с махалата на Дупница, на обитателите на която разрешиха да направят сметки по 25000 лв. за ток, след които вече да си плащат. Аз се питам обаче, като мине давностният срок и изчистят старите им задължения и както пак се задават избори, дали няма да получат още една енергийна инжекция в същия размер?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12185021
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031