Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2014 00:22 - СЕГА ПЪК ОРЕШАРСКИ РАЗПЪВА „АКОРДЕОНА” НА ЛУКАНОВ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1474 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 06.06.2014 00:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

СЕГА ПЪК ОРЕШАРСКИ РАЗПЪВА „АКОРДЕОНА” НА  ЛУКАНОВ

 

    „Акордеонът” на великия икономист, с чието име свъзваме една зима, бе изобразен докато бе министър-председател в сполучлива карикатура около 1990 г. На нея той се опитва да разпъне акордеон, представляващ чугунен радиатор с 15 глидера и да засвири на него. Непосилна задача. Карикатурата осмиваше великия соцмакроикономист заради опита му да запълни дупките в бюджета тогава, вдигайки цената на парното без да има никакви основания за това. Акордеонът след публикуването на тази карикатура за известно време се превърна в символ на енергетиката, но в подтекста се влагаше и друг смисъл – лакардиите на Луканов. Той вече бе раздал парите на ДС на бъдещите банкери – бащата на Кюлев и на други служители от ДС - държавата бе ограбена, произведеното у нас бе изнесено и продадено извън страната, включително и зърното. Опитваше се да изтупа изпразнения брашнян чувал. Опитът за ограбване на хората, започнал с разработка, замислена в областта на енергетиката, доведе до ужасяващи последствия. Тъй като въглищата поскъпнаха след това, поскъпна и ел. енергията, в чието производство влизат въглищата, това пък доведе до ново поскъпване на въглищата, при добива на които се изразходва много ел. енергия и т. н. в резултат на което поскъпна ел. енергията и така се достигна до стойност на лева ни 3000 за един долар.  Не само „акордеонът” на Луканов отприщи тогава тези страшни процеси - те бяха планирани от ДС с цел разграбване на притежаваното от държавата и на личните спестовни влогове. „Акордеонът” бе капката, от която чашата преля. Орешарски сега счита, че това вече е забравено и вади от нафталина провалиият се „акордеонен” сценарий на Луканов с цел запълване на зейващите дупки в бюджета. Отново без да има никаква причина, която да касае парното като енергоносители, инвестиции за нови топлопроизводствени мощности и др, той иска по линията на парното, както някога Луканов, да позакърпи буджета, наподобяващ благодарение на него на хпразна каца. И как не? До сега този кабинет струва на хората поне 10 млрд. лв. Това са кредити, които Орешарски взема от разни частни банки, които ние след като го разкарат от властта ще възстановяваме на кредиторите с лихвите. Сумата обаче не трябва да се разделя на 7,5 млн, за да се получи персоналният дълг на всеки, включително и на бебетата, а на 6 млн, защото 1,5 млн български гражадани са на помощи - многодетни, социално слаби, неграмотни и не стават за никаква работа.  От тях нищо не може да се вземе, но пък поемат всичко като прахосмукачки.  Така тегобата от възстановяването на тези заеми натежава още повече върху тези, които се трудят и от чиито доходи се удържат средства за помощите на многодетните. А голяма част от тези кредити отива за тях като благодарност,  защото /по същество!/ сегашните ни управници са такива благодарение на ромовия електорат.

        Защо се вземат непрестанно кредити? Отговорът е ясен: Има ли в кабинета на Орешарски някое работещо министрество, събират ли се данъци, води ли се води борба срещу контрабндата, която ощетява държавата? Съвсем кратки примери ще приведа.      

         Вместо да пази хората от престъпниците, полицията пази… държавниците. Това министерство е първо по поразиите, които нанесе чрез бездействието си спрямо престъпността, чрез покровителството на  незаконната емиграция и на незаконната търговия, напр. с цигари по пазарите на страната ни. А вече и по мостовете и кръстовищата. Другите министерства също нанасят различни поразии, трети просто нищо не правят. Давам пример с ДКЕВР и МОСВ, които много добре знаят, че  Софийска вода губи 2/3 от този важен природен ресурс, което е ужасяващо екопрестъпление, но да е направено нещо? Дори обратното е направено - директорите са с по 207000 лв. месечни заплати,  поради тази причина няма средства за инвестициии, а цената на водата все расте, директорите все искат нови цени.

   За първи път не познавам министрите си, но нямам и желание да сторя това. Най-неприятният е този на полицията, но и други не му отстъпват. Една, дето сега е най-на зор, прилича в лицето на изрисуван с цветни флумастери гландис. Друга една ако я видя сред коне, няма да мога да я различа от тях. Появи се и такава нейна карикатура, на нивото на тази на Луканов с акордеона. Бяха я нарисували с грива и озъбена като агресивен кон. Сега си спомням за още една сполучлива карикатура - на Желю Желев. Не като смачкан домат бе изкарикатурен, а като питекантроп. Една министърка, професорка по българскиезик  не може да говори. Може би пък е професорка в някоя друга област и на нея да дължи издигането си. Какъв ли конкурс са издържали тези министърки, та са турнати за такива? През облигатна и после по волна програма може би преминават на конкурса за министърки, а професорките вероятно  демонстрират и висши умения - на духалка или задна прашка? Кои ли го провеждат този конкурс?

    Връщам се обаче на цената на парното, което, казано на радомирски си е чист куркапан, предвещаващ зловещи опции. В момента хората едвам заплащат сметките си и това ще повлече до последваща серия от неплатени сметки. Така постъплението на парите ще бъде намалено още повече и ще се разстрои дейността на Топлофикация. Това е и целта на планираното повишение на цената на тази услуга. Уж ще компенсират ниската цена на тока, която пада отново с около един процент от м. юли. Цената на тока никак не е ниска, защото в нея влиза обещаното на мутрите, които произвеждат зелена енергия чрез построените от тях със заеми от ЕС възстановяеми енергийни източници /ВЕИ/ и което никой не смее да пипне. Защото със сигурност дЕлат с някои. Две истини има у нас, казвал съм ги, ще ги повторя:

Никой не може да оправи съдебната система!   В Енергетиката всичко е разпределено!

   Целта на повишаването на цената на парното е да банкрутира Топлофикация, да се обяви тя в несъстоятелност и да се даде на концесия подобно на ЕРП-тата и на Софийска вода. Може ли обаче да си въобрази някой ако се даде на концесия парното, какви цени ще последват за абонатите? Софийска вода до сега с протекцията на ДКЕВР вдигна цената на водата 10 пъти и още иска, макар да няма никакви производствени разходи - заводът е планината Рила. Ако мине този зловещ сценарий, ще се появи концесионер и по парното, но той ще дойде за да ограбва хората, като за грабежа ще има и сериозен мотив - ако 3000 години преди мймуните е ползвана система на отполение, тя е била по- ефективна от нашата, направена по съветски образец. Защото топлината се произвежда някъде си, пренася се по тръби, където се губи голяма част от нея и само част от нея достига до хората. Загубите обаче също трябва да се заплатят. Цитирам топлопровода от МК Кремиковци до Урановия завод в Бухово - три км. открит топропровод през нивите на хората. Какви ли не глупости видях през живота си!

    Другата борба, която се води и за която на хората се втълпява, че е за да се спре грабежа на ЕРП-тата преследва съвсем други цели. От тези ЕРП-та печалбите са огромни и е много важно кой ще ги владее и кой ще ги „държи”, в смисъл на кого ще се „отчитат” те, за да не ги изгонят от България. Заинтересованият да ги няма сегашните собственици на ЕПР-тата и да се настани на тяхното място е групировката ТИМ, която се счита за част от финансовата империя на най-първия олигарх в света, Путин. В момента ТИМ има не само две пристанища във Варна и половината град, но заема позиции в цялата страна. Давам пример със строителството на обекти на групировката по Илиенци. Ако преминат ЕРП-тата към ТИМ, парите от Енергетиката ще преминават единствено и само през Центрлалната корпоративна банка, за която също се твърди, че е към финансовата империята на Путин. Борбата за ЕРП-тата ще са ожесточи и в тази борба ще започнат да падат глави. Първите ще са от ДКЕВР.  Сладко нещо са ЕРП-тата за тези, които ги тургат на хранилка в тях.  Напомням за героя от по-миналия м. февруари, Каратиста, един от директорите в Борда на дирекцията на ЧЕЗ. Подбраха го, че имал заплата 35000 лв. на месец, оказа се, че е над 90, но се оказа и друго – участвал е в изпълнение и даване на мокри поръчки, жертва на която е станал Марчело Доковски. И Каратистът изчезна от България. Много пари дават в бордовете тия ЕРП-та, но кои стигат до тях и по каква схема, не се знае.

  Големият коз на енергетиката обаче е друг, там решаващата карта е газопроводът „Южен поток”. Той е картата, която ако се изиграе, може да преобърне съдбата на България. И да я катурне за последно…

  Макар и в НАТО и в ЕС, нас ни считат за троянския кон на Путин. Съществува възможност така да се получи, че да станем нетърпими за ЕС и те да ни изгонят от там. Това може да стане много лесно – няма да се съгласяваме с общата политика на ЕС, ще изтъкваме доводи, че тя не е от полза за страната ни, ще контрагласуваме, на което сме царе – контрапротести ще правим, контраискания ще им отправяме. Не знам дали контравалежи не спряха наводненията у нас. И ще дойде един момент, когато на  ЕС ще им писне и ще ни изкрещят: Кафа сикме от Вас! И ще ни изключат от съюза. Това е желаният сценарий от доста хора в България, които виждаме по контрапротестите. Той се прокламира и от няколко блогови проститута в Бог. Бг. А сценарият след такъв ход е само един – подаване на молба веднага за членство в ЕС /Евразийския съюз/ и светкавичното ни приемането в него. Ще заменим Западна Европа с Приднестровието, Белорусия,  Русия, Северна Осетия, Абхазия и Казахстан. Приятели ще ни станат КНДР, Островът на свободата /Куба/, Полуостровът на свободата /Крим/. Но пък ще имаме и един бонус – ще заплащаме природния газ от Русия с 10% отстъпка от цената. Ще пуснем отново МК Кемиковци може би. И това ще е краят на държавата ни, основана преди 1333 години.

  Този сценарий е възможен. За него се бореше Сидеров, сега ще се бори заменящият го, Бареков. И не само те. Пропагандата за напускането ни на ЕС ще получи подкрепа на тези, които за гласа си искат 50 лв. сандвич, бира и бутилка олио, от слабограмотните, от бетонните глави, от промитите мозъци, от заразените с вируса на Маркс. Много са.

    Ето, отново по линията на енергетиката, на „акордеона” на Луканов,  който той разпъваше преди около четвърт век, пред троянските коне на Путин  се открива историческа възможност -  да ускорят краха на България.

 Май това е и целта на правителството на Орешарски. Не мисля обаче, че повечето българи са съгласни с нея. Дори така да се напъне Орешарски, че да успее да разпъне радиатора, той не може да върне времето обратно. Колкото и да го крепи министъра на полицията, обществото ще го отфекали в един момент където е отредено да се сторва това.      



image



image



image



image



image



image



image



image


image



image



image


image


image


image


image




Гласувай:
10



1. tonistanchev - Да ама не
06.06.2014 09:34
Специално за ЕРП-тата си в страшно груба грешка. Ако някой ще спечели от отнемането на лицензите на ЕРП-тата, това ще е КТБ-то на Василев. Те са тези които се занимават в момента с политика и които в момента имат калинки във властта. Поставянето на монопол е запазена марка на банкера с мустаците и тия около него. Друга причина за тоя шум около ЕРП-тата бяха евроизборите - опит да се събират гласове от нискообразовани хора. Дъвка някаква за медиите, която да отмества вниманието от грешките на кабинета. Третата причина е АЕЦ Белене, но там няма смисъл изобщо да пояснявам, че ще стане голям ферман. А за варненската фирма каквото и да говорим, колкото и клюки са четем по жълтите вестници, истината е, че отдавна са се спрели с глупостите и отдавна не се занимават нито с политика, нито с държавни предприятия, гледат си бизнеса и не си търсят проблеми с никого.
цитирай
2. vaskos - Научна фантастика...
06.06.2014 12:28
Тази статия е писана, малко в стила на научната фантастика. Някакви теории, за това как Русия ще ни смачка и ще ни унищожи, които нямат никаква логика. За всички, които следят политическия живот в България е ясно, че най-голямата мафия е в парламента и по-конктетно в редиците на БСП. Тия работи за олигархията, политиците си ги разпрявят от 25 години. Истината е, че най-големия проблем е манталитета и обществото, в което живем. Манталитет на "сгънатия акордеон", ако мога да си позволя да използвам метафората на автора. Сърдим се, че в държавата всичко е спряло, а по никакъв начин не се опитваме да градим ново бъдеще. Въпреки това има хора в тази държава, които са успели да се преборят с всичко това и да постигнат успехи. Жалкото е, че те биват моментално омаскарени и смачкани. Именно на това се дължи и факта, че богатите хора в България, отдавна са се прицелили към външни пазари и инвестират извън нашата родина. Който вкарва пари в България, рано или късно бива смазан от общественото недоволство и митовете, които се създават! Примера, който ми идва на ум е от едно интервю на Кирил Домусчиев при Сашо Диков (https://www.youtube.com/watch?v=lmsT8mN8adU). Орешарски изобщо не е фактор в тази обстановка. За всички е ясно, че той трябва да си ходи. Въпроса е всички Българи да започнат да мислят европейски. Просто обществото, трябва да е научи да брани интересите си. Да пази богатите, защото те създават реални работни места, реална икономика, реален БВП. Без значение, кои е на власт, трябва да има последователност в тази посока. Необходимо е да имаме съзнание, разум и желание за бързи и ефективни реформи. Да пазим бизнеса и да го стимулираме да се развива. Българския народ е доказал през вековната си история, че може да постигне много върхове.
цитирай
3. sande - Надежда всяка тука оставете!
09.06.2014 07:45
В цялата история на България няма по-долнопрбно, превратаджийско и зловредно правителство от това на Сламен Орешарски. Той самият прилича на смъртта, само единчерен плащ да наметне и да грабне коса.

Проблемът на България е комунизма, ДС и КГБ. Така са вплетени - и в основата и във ватъка, на българското общество, че заболяването е раково.

Боже, помагай!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12272239
Постинги: 4565
Коментари: 10794
Гласове: 18368
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930