Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2019 21:44 - НА РАЗХОДКА ПО ЗЕМЕНСКИЯ ПРОЛОМ - 5
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1637 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 14.01.2019 18:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
     Чао, Земенски пролом! Имам още много стотици снимки от региона тук, може някога да ги публикувам. Тук природата щедро е изсипала много красота.
    В тази серия ще поместя предимно скали, които наподобяват хора, жени, деца, животни.
Горд съм, че упознах този пролом, горд съм, че се разходих по двата бряга на реката, че вървях по римския път, ползван от Св. Иван Рилски до второто му пистиножилище. Тъжен съм, че този край се обезлюдява, а останалите хора тук са жестоко накомунизирани. Ще дам един пример:
     В Земен построиха нова църква. Попитах няколко жени името на кой светец носи тя. Отговърът - троснат, обиден - бе:
       - Ние с такива работи не се занимаваме!
     Направих втори опит, като попитах същото други две възрастни жени в центъра на Земен. Огтоворът бе:
        - Ние с такива работи не се занимаваме!
    Такива като тях, но от друг ресор - гарови пиянища - виждайки непознат човек край тях, може би дразнещ ги че не пие, сядат при мен и започват да ми провеждат комунистическа пропаганда. Други се присламчват до мен във влака и правят същото. Един от тях ми проведе пропаганда, че Св. Иван Рилски бил мързелив, хората го хранели и затова го набили и прогонили от района над с. Чуйпетлово. Как пък точно мен избраха да ми водят такава пропаганда, се замислям. Хора разни. В блога пък получавам упреци, че съм потенциален масов убиец и действащ предател. Набеждавачите ми свързвам като ителект с гаровите и влакови пиянища.
   Финалните ми думи след последната снимка ще са тежки и тъжни, но те изразяват мнението ми за хората от този ПОГРАНИЧЕН регион. Тук накомунизирването е било жестоко. Запознат регионално с пограничните райони на България, упознах и психиката на хората, останали по тях.
   В момента друг един подобен спомен се връща в главата ми, когато бях на границата, прокарана през с. Врабча. Половината село в България, другата половината - в Западните покрайниини. Ньойски идиоти! Село в две държави, в едната му половина останали 8 жители,в дугата - ни един.  Не може това да не му е известно на нещастния човечец, единхот осемте, тотално увреден от комунизЪма тук, но такава пропаганда ми тегли за Славчо Трънски, це свят ми се уви /увъртя/. Аз пък му извъртях номер - казах, че отивам на разходка в другата махала /б. м. в Западните покрайнини/ макар да не отивах, да го видя какво ще направи. Да се обади на Гранична полиция, та да споменават после негова майка заради разкарването им. 
   Съжалявам, че в този постинг няма снимка на паметника на антифашистите и партизаните на хълма над с. Полетинци. Този паметник трябва да се свали и отнесе в музей на тоталитарното изкуство. Този с крилата, дето е политнал, символизира един човек от народа, така накомунизииран и вдъхновен от този акт, че.... политнАл...
   Приятна разходка с мен!

image

                                                    ?

image

                                              ?

image

                                       Две животни?

image

                                        Глава на парцалена кукла?

image



image



image

                                                 ?

image



image



image

                                               ?
                                  
image



image

          Нивото на реката /Струма/ се регулира от изтичалото на яз. Пчелина. 

image

                                 Ага с фес?

image

Нехокорена още скала от алпийската двойка Пеевски/Каракачанът.

image

                                               ?

image



image



image

 Специфична красота. Далеч пред нея е тази на сръбската музика и сръбската скара.

image

                   Примат в контражур с намеетало?

image

Тези два туриста срещнах на разходка покрай реката.

image
                    
                                              Скални мечовци?

image

           Седнал човекоподобен с много голяма уста

image

Главата на седналия да си почива човекоподобен.

image

                                 Горила с горилче?

image



image



image



image



image



image

                                     Мечо

image



image



image



image


image

      От къде идва каналджийството в България?
      Ето основателите му - агентите на Сталин в България, предвождани от ДимИтров и Коларов. Каналджийството се е прилагало от комунистите още през 1923 г, но е съхранено като разработка и се прилага и днес.Причиненото ни тогава вътрешно противопоставяне между културните хора в България и накомунизираните /подлъгани/ примати, разработка на Коминтерна /говорим Коминтерн, понимаем Сталин, който за втора година е начело на СССР/ ни разделя до днес.
   На тези, които ми водят комунистическа пропаганда казвам, че освен този канал, познат ми абсолютно, познавам още много десетки към съседите ни. Нека им бъде ясно, когато отворят блога ми, че съм по-голям комунист от тях - поне като каналовед - и не се нуждая от влакова или кръчмова пропаганда.
   Лошото обаче е друго - лъжите, с които е обяснавана истината на тези хора за ПСВ, за героичното въстание от 1923 г,  за народните отмъстители, после  АБПФК, за колективизацията - това е промило безвъзвратно мозъците на тези недостатъчно образовани хора от края на България. Така се нарича една част от Кюстендилско, Краище. Хората тук са свикнали с комунизма както въшките с ДДТ-то преди да го забранят и си го искат обратно. От техните среди произлиза Берсинската дева, приматицата Мая Манолова, наричана острие на Партията. Тя е с интерект колкото мъжа на Деса Мерцедеса и едва ли знае как живеят хората по Осогово над с. Берсин, където тя със ситурност не е ходила. А една приматица е съвсем естествено да не разбира, че не работи за хората на страната си и да я впрегнат да работи а за интересите на една чужда страна.  Поради промитомозъчност...
   И други хора като нея, че и още по-разикализирани, произлизат от този край. И те като нея не притежават ценностна система, агресивни са по подобие на приматите, току що слезли от дърветата и награбили тояги. Такива са братята Илиеви, кито някой ги спомина, бащата и сина, известни като Крокодилите, за сега само единият е споминат.
   Няма ли дух, духовност, няма памет, няма род, няма етнос, няма държава. Създава се среда за поминуване на чужди слуги срещу заплащане в рубли, които по същество работят против Родината си.
   




Гласувай:
6



1. vesever - Исполини!
11.01.2019 22:39
Исполини!
цитирай
2. rosiela - Повторно гледам постинга ти, Коста,
13.01.2019 23:32
къде намери тези образи на хора и животни, сякаш ги познаваш от години и просто мина покрай тях, за да ги снимаш за нас, простосмъртните. Направо такова усещане имам, като гледам как си подбрал фотосите. Поздравления!
цитирай
3. planinitenabulgaria - Подтикваш ме към публикуване на ооще снимки от Пролома,
14.01.2019 05:31
rosiela написа:
къде намери тези образи на хора и животни, сякаш ги познаваш от години и просто мина покрай тях, за да ги снимаш за нас, простосмъртните. Направо такова усещане имам, като гледам как си подбрал фотосите. Поздравления!


но преди това имам да реализирам две по-сериозни намерения....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12184748
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031